واضح آرشیو وب فارسی:فارس: يادواره شهداي گردان غواصي همدان برگزار شد
خبرگزاري فارس: بيست و دومين سالروز شهادت شهداي گردان غواص جعفر طيار از مجموعه لشگر 32 انصارالحسين (ع) در عمليات كربلاي 4 در همدان برگزار شد.
به گزارش خبرگزاري فارس به نقل از روابط عمومي سپاه انصارالحسين (ع) همدان، دبير ستاد يادواره شهداي غواص در اين مراسم عمليات كربلاي4 را يكي از عملياتهاي منحصر به فرد در طول دوران دفاع مقدس بيان كرد و افزود: شهداي غواص كربلاي چهار از مظلومترينهاي شهداي جنگ بودند.
كريم مطهري مؤيد گفت: عمليات كربلاي4 با حضور 120 رزمنده واحدهاي ديده باني، اطلاعات، تخريب و پشتيباني روز سوم دي در سال 1365 در اروندرود انجام شد.
وي تصريح كرد: ويژگي منحصر به فرد اين عمليات آن بود كه رزمندگان بايد علاوه بر مهارتهايي كه داشتند فنون غواصي را نيز فرا ميگرفتند تا بتوانند خود را به مرز دشمن برسانند.
مطهري اضافه كرد: در جنگهاي زميني، نيروها بر روي زمين قدرت مانور بيشتري از نظر تاكتيكي دارند و ميتوانند از پستي و بلنديهاي زمين به عنوان سنگر استفاده كنند، اما در عمليات كربلاي 4 نيروهاي غواص در آب با دشمن درگير شدند و جايي براي سنگر گرفتن در امواج خروشان اروند و سرماي شديد آن مكان نداشتند.
وي يادآور شد: شهدا با ايثار و از جان گذشتگي درسهاي بزرگي به ما آموختند و بايد صبر و پايداري را در زمان مشكلات از آنها ياد بگيريم.
يكي از رزمندگان تخريب عمليات كربلاي 4 نيز گفت: در گردان تخريب هر مأموريتي كه به ما واگذار ميشد بر اساس آن مأموريت و ويژگيهاي آن نيروهاي لازم انتخاب ميشدند، وظيفهاي كه بر عهده گردان تخريب گذاشته ميشد، مأموريتهاي حساسي بود و عمليات كربلاي 4 هم عملياتي كاملاً ويژه بود.
مرتضي نادرمحمدي افزود: عمليات كربلاي 4 آبي خاكي بود كه نيروهاي عمل كننده بايد علاوه بر موضوع انفجارات و ميدان مين براي غواصي هم آموزش ميديدند تا بتوانند از طريق آب خود را به دشمن برسانند، در جبهه اوليه بايد عرض اروندرود را كه آب وحشي بود و با سرعت قابل ملاحظهاي به سمت خليج فارس حركت ميكرد را طي ميكردند و علاوه بر جنگي كه در پيش داشتند بايد با طبيعت هم ميجنگيدند.
وي اظهار داشت: موردي كه در كربلاي 4 كار را سختتر كرده بود ضربه شصتي بود كه دشمن در عمليات والفجر 8 از اروند خورده بود، سنگرها را به گونهاي چيده بود كه كاملاً بر ميدان موانع مشرف بود و ميتوانست كوچكترين حركت بچهها را در نظر داشته باشد.
نادرمحمدي ادامه داد: در وهله اول 410 نفر از بچههاي تخريب در يكي از سدها، آموزش اوليه را گذراندند، در گام دوم ما در منطقه نزديك به فاو مستقر شديم و بايد در طول شبانه روز حداقل دو بار در روز و شب خود را داخل آب ميانداختيم و به وسيله غواصي عرض اروند را طي ميكرديم و خود را به محل دشمن ميرسانديم.
وي خاطرنشان كرد: بچهها آنقدر خود را براي شهادت آماده كرده بودند كه از وسايل تازهاي كه براي گرم كردن در اختيارشان گذاشته شده بود، استفاده نميكردند و ميترسيدند كه اين امكانات آنها را از راهشان باز دارد.
محمدي خاطر نشان كرد: شهيد يدالله شرفكيا در همين عمليات در حالي كه بدن او مورد اصابت گلوله قرار گرفته بود و در ميان موانع دشمنگير كرده بود بدن مجروح خود را سپر بلاي يكي از رزمندگان كرد تا او سالم بماند.
وي گفت: علي اصغر طاهري نيز اولين اين گروه بود كه در شب عمليات به شهادت رسيد.
يكي ديگر از رزمندگان اطلاعات عمليات نيز در اين مراسم گفت: باور اتفاقاتي كه در عمليات كربلاي 4 رخ داد شايد براي جوانان سخت باشد و باور خيلي از اتفاقهايي كه خود ما نيز در آن روزها تجربه كرديم كم كم غريب و سخت شده است.
احسان قنبري افزود: شهيد ارجمندي رزمندهاي ارتشي بود كه همواره ميگفت در خواب ديده است كه امام حسين(ع) سند شهادتش را امضا كرده است، اين شهيد در عمليات وظيفه ثبت اندازه جزر و مد آب را داشت تا بتواند آمار دقيقي را براي انتخاب بهترين روز عمليات به فرماندهي ارائه دهد، در اين عمليات او توفيق شهادت را پيدا نكرد، در عمليات كربلاي 5 به دستور شهيد چيتسازيان وظيفه بردن گروهي از رزمندگان را بر عهده گرفت و همراه آنها به منطقه رفت و ديگر بازنگشت و تا دو هفته پيكرش به دليل آتش سنگين دشمن در منطقه باقي ماند.
سيدرضا موسوي يكي از آزادگان دوران دفاع مقدس نيز گفت: شهيد عمادي در لحظه نبرد هنگامي كه رزمندگان پشت سيم خاردارها و خورشيديها منتظر بودند كه عبور كنند، گفت: تا بيشتر از اين بچهها شهيد نشدهاند و دشمن آتش را سنگينتر نكرده است من خودم را روي خورشيديها مياندازم تا ديگران از روي من رد شوند.
گردان غواصي همدان در دوران دفاع مقدس 62 شهيد تقديم انقلاب كرده كه تعداد زيادي از آنها در عمليات كربلاي 4 به شهادت رسيدهاند.
گردان غواصي همدان در عمليات كربلاي 4 بيشترين نقش را داشتند، در منطقهام الرصاص خرمشهر كه تعداد زيادي از غواصان اين گردان به شهادت رسيدند تا خاكريز سوم دشمن پيش رفته و رزمندگاني از جمله قدرتالله نجفيان، نادر عبادينيا، داريوش ساكي، محمدحسن اكبري، سيدمهدي رهسپار، امير طلايي، مجيد پورحسيني، سعيد كاظمي، مصطفي جريان، محمد عراقچي، رضا حقگويان، اصغر تابعي و مسعود مرادي، شهد شهادت را نوشيدند.
انتهاي پيام/ب10
يکشنبه 8 دي 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 243]