تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 16 مهر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):شيعيان ما كسانى‏اند كه در راه ولايت ما بذل و بخشش مى‏كنند، در راه دوستى ما به يكديگر ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1821367805




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

پنج جايزه معتبر دستاورد يكسال حضور سينماي ايران در جهان


واضح آرشیو وب فارسی:سياست روز: پنج جايزه معتبر دستاورد يكسال حضور سينماي ايران در جهان


گروه فرهنگي- سال 2008 در حالي به پايان مي‌رسد كه سينماي ايران توانست در اين سال دستاورد بزرگي داشته باشد. حضور گسترده نمايندگان سينماي ما در جشنواره‌ها و مراسم معتبرسينماي جهان، كسب پنج جايزه از برلين، مسكو، تسالونيكي و جوايز آسيا پاسيفيك است. ‌
به گزارش مهر،اگر معيار حضورهاي جهاني فيلم‌هاي ايراني را جشنواره فيلم برلين فرض كنيم كه در واقع نخستين رويداد معتبر سينمايي دنيا در آغاز سال نو ميلا‌دي است، سينماي ايران با درخشش در آن و بردن جايزه خرس نقره‌اي بهترين بازيگر روزهايي خوش را در ادامه سال 2008 نويد مي‌داد.
اما ادامه اين روند چنانكه پيش‌بيني مي‌شد نبود و سينماي ايران تنها در دو سه جشنواره و مراسم ديگر درخشيد و جايزه برد. نكته مهم طرح اين فرضيه است كه سينماي ايران همين اندك حضورهاي موفق در جهان را مديون حركت‌هاي فردي چند فيلمساز خاص است نه يك برنامه‌ريزي مدون براي رسيدن به نقطه اوج.اين حكايت واقعي حضور جهاني سينماي ايران است كه سال‌ها اين روند تك‌بعدي و تكراري را پي گرفته و اين روزها بيش از پيش از دوران اوج خود فاصله گرفته است. موفقيت‌هاي جهاني عباس كيارستمي و چند چهره ديگر در جهان نيز چيزي جز ادامه همين روند نبوده كه پيگيري آن مي‌تواند حضور كمرنگ امروز آنها را تا حدي توجيه كند.مروري كوتاه بر مهمترين جشنواره‌هاي رقابتي جهان كه در فاصله جشنواره برلين 2008 تا 2009 برگزار شده و سينماي ايران سابقه حضور در آنها را داشته يا مي‌توانسته مورد توجه قرار بگيرد، نشان مي‌دهد امسال سالي پرفروغ براي سينماي ايران نبوده است.
از مهمترين جشنواره‌هايي كه در فاصله بهمن 86 تا امروز برگزار شده مي‌توان به كن، ونيز، لوكارنو، تورنتو، مسكو، سن سباستين، تسالونيكي، ساندنس، آسيا پاسيفيك، سه قاره، كارلووي واري، ادينبورگ، پوسان و... اشاره كرد كه سهم سينماي ايران از حضور در آنها انگشت‌شمار و البته بااهميت بوده است.
رضا ميركريمي به عنوان تنها نماينده ايران در سي‌امين جشنواره بين‌المللي فيلم مسكو توانست جايزه جرج طلا‌يي بهترين فيلم و بهترين فيلم حاضر در بخش مسابقه را از هيئت داوران منتقدان فيلم روسيه بگيرد. هنگامه قاضياني نيز جايزه بهترين بازيگر زن بخش مسابقه شانزدهمين جشنواره "عشق و ديوانگي" بلغارستان را گرفت."آن جا" عبدالرضا كاهاني كه در بخش مسابقه چهل و نهمين جشنواره بين‌المللي فيلم تسالونيكي حضور داشت موفق شد جايزه اسكندر طلا‌يي بهترين فيلم را از آن خود كند. فيلمي كه نتوانست به جشنواره فجر و اكران داخلي راه پيدا كند."آواز گنجشك‌ها" مجيد مجيدي نيز جايزه بهترين بازيگر مرد جشنواره برلين و دومين دوره جوايز اسكرين آسيا پاسيفيك و همچنين جايزه ويژه هيئت داوران و بهترين بازيگر مرد شانزدهمين جشنواره بين‌المللي فيلم دمشق را از آن خود كرد.
مهدي منيري هم براي مستند "تينار" جايزه بهترين فيلم مستند دومين دوره جوايز اسكرين آسيا پاسيفيك را برد."شيرين" عباس كيارستمي در بخش خارج از مسابقه شصت و پنجمين جشنواره ونيز به نمايش درآمد و جايزه افتخار فيلمساز اين جشنواره كه به استادان به‌گزين دنياي سينما تعلق مي‌گيرد، از آن اين فيلمساز شد.
"وگاس: بر اساس يك داستان واقعي" امير نادري نيز در بخش مسابقه جشنواره ونيز امسال به نمايش درآمد كه نتوانست جايزه‌اي را به خود اختصاص دهد. "ترانه تنهايي تهران" سامان سالور تنها نماينده سينماي ايران در شصت و يكمين جشنواره فيلم كن بود كه در بخش دوهفته كارگردانان حضور داشت.
"برف" آيدا بگيچ محصول مشترك ايران و و بوسني و "اسب دوپا" سميرا مخملباف نيز نماينده ايران در بخش ديسكاوري سي و سومين جشنواره فيلم تورنتو بودند كه موفق به كسب جايزه نشدند. اما "اسب دوپا" مخملباف جايزه ويژه هيئت داوران پنجاه و ششمين جشنواره سن سباستين اسپانيا را دريافت كرد.
"سيانوزه" رخساره قائم‌مقامي در بخش مسابقه فيلم‌هاي مستند چهل و سومين جشنواره كارلووي واري به نمايش در‌آمد. همچنين "آواز گنجشك‌ها" در بخش "افق" پخش شد كه به نمايش فيلم‌هاي برنده در جشنواره‌هاي ديگر اختصاص دارد و "بودا از شرم فروريخت" حنا مخملباف هم در بخش "چشم‌انداز ديگر" جشنواره به نمايش درآمد."اوراقچي" رامين بحراني نيز يكي از 32 فيلم بخش "چشم‌انداز ديگر" جشنواره كارلووي واري بود. "صندلي خالي" سامان استركي و "چراغي در مه" پناه‌برخدا رضايي در بخش مسابقه "جريان‌هاي نو" سيزدهمين جشنواره بين‌المللي فيلم پوسان حضور داشتند كه جايزه‌اي در پي نداشت. ‌
فيلم كوتاه "آرايشگر بغ‌داد" مسعود بخشي و "سرزمين افسانه" رحيم ذبيحي به عنوان محصول مشترك با آلمان در شصت و يكمين جشنواره لوكارنو حضور داشتند كه البته جايزه اي در پي نداشت.اين برجسته‌ترين حضور سينماي ايران در فاصله جشنواره برلين 2008 تا امروز است. اما در ديگر جشنواره‌ها حتي همين حضور هم به حاشيه كشيده شده و در بخش‌هاي مختلف فيلمي از ايران به نمايش درنيامده است.
 دوشنبه 2 دي 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: سياست روز]
[مشاهده در: www.siasatrooz.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 33]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن