واضح آرشیو وب فارسی:خراسان: تعاوني تخصصي ز رشك ايجاد مي شود
قاسمي - تعاوني تخصصي زرشك در خراسان جنوبي ايجاد مي شود.رئيس هيئت مديره و مدير عامل سازمان مركزي تعاوني روستايي كشور از ايجاد تعاوني هاي تخصصي براي يك محصول استراتژيك هر استان خبر داد كه با توجه به سطح زير كشت زرشك در خراسان جنوبي، تفاهم نامه ايجاد تعاوني اين محصول با استاندار منعقد شد.
مهندس موسوي بر ايجاد تعاوني هاي تخصصي تاكيد كرد كه در آن نقش تعاوني و در يك زنجيره تعريف، مديريت و هماهنگي بين ساير تعاوني ها بررسي مي شود و با ايجاد ارتباط بين تعاوني ها، زنجيره اقتصادي كارآمدي تشكيل مي شود.وي در جمع هيئت مديره و مديران عامل اتحاديه ها و شركت هاي تعاوني روستايي خراسان جنوبي گفت: ايجاد اعتماد عمومي به عنوان يك اولويت در برنامه ساماندهي مجامع تعاوني ها تعريف شده و اعضا نبايد فرصت بقاي خطا به سيستم را بدهند.
وي ايجاد سامانه نرم افزاري به منظور انعكاس به روز مسائل تعاوني ها با هدف هدايت و نظارت مالي و طرح باز مهندسي را از برنامه هاي مورد نظر سازمان مركزي تعاون عنوان كرد و ادامه داد: شناسايي تعاوني هاي زيان ده و بررسي مشكلات آن ها به منظور رفع مسائل از ديگر اهداف است كه براي اين اقدام وضعيت 100 تعاوني مشكل دار تا پايان امسال مشخص مي شود 4 تعاوني از هر استان دراين طرح بررسي مي شوند.
وي با بيان اين كه ساماندهي تعاوني هاي زيان ده تا پايان برنامه پنجم توسعه مورد نظر است متذكر شد: طرح توسعه منابع انساني تعاوني ها از جايگاه ويژه برخوردار است زيرا نيروهاي زيادي به اين مجموعه ها وارد شده اند كه با تحميل هزينه هاي فراوان، در زيان دهي تعاوني موثر هستند با توجه به تاثير نيروهاي متخصص و كارآمد در تعاوني ها، شناسايي افراد مومن و متعهد با همكاري اعضا در اولويت خواهد بود.
به عقيده من بايد توسعه تعاوني هاو اتحاديه ها در دستور كار قرار گرفته و پيوند بين حلقه هاي مرتبط تعريف شود اما حدود 6 هزار تعاوني رها شده در حالي كه بايد ارتباط بين آن ها تعريف شود چون با هدف توسعه همه جانبه كشور شكل گرفته اند.وي گفت: در سه دهه گذشته عمران روستايي مورد توجه قرار گرفته و برخي شاخص ها چند برابر رشد داشته اما بايد طبقه دوم توسعه با عنوان پيشرفت اقتصادي همراه با تامين زيرساخت ها، توسعه روستاها را ايجاد كند.
موسوي ادامه داد: در كشورهايي كه واحدهاي اقتصادي كوچك وجود دارد بايد جامعه هدف برنامه پذير شود چون تعاوني ها و اتحاديه ها و تشكل هاي روستايي با اين نگاه ترسيم شده اند.
فعاليت هاي كشاورزي بايد در همه زمينه ها با مديريت هماهنگ ساماندهي شوند و به همه مراحل توليد تا صدور محصول مورد توجه قرار گيرد و ارتباط زنجيره اي بين تعاوني ها به وجود آيد.
به گفته وي توسعه همه بخش ها به كشاورزي وابسته است، پيشرفت اقتصادي كشور، بدون توسعه اين بخش مساوي با صفر است.
از طرفي كشاورزي در كشور با خرده مالكي، پايين بودن سواد كشاورزان، كم بودن سرمايه و ثروت آنان مواجه است بنابراين براي ايجاد كشاورزي مدون، بايد تعريف جديد صورت و ساماندهي آن در برنامه قرار گيرد و براي تحقق اين موضوع بايد بخش كشاورزي خواهان ارتقا باشد.
وي به تدوين چشم انداز توسعه كشور اشاره كرد كه طبق آن بايد رتبه تخست از نظر اقتصادي بين 32 كشور منطقه از آن ايران باشد از تحقق اين اهداف بر اساس شاخص هاي مختلف توسعه حاصل مي شود كه بايد در برخي شاخص ها بين 8 تا 24 درصد رشد در سال ايجاد شود تا به اهداف مورد نظر برسيم.رئيس سازمان جهاد كشاورزي هم در اين جلسه از 7 برابر شدن نزولات آسماني امسال در مقايسه با سال قبل خبرداد به گونه اي كه تا پايان آذر سال گذشته به طور ميانگين 5/4 ميلي متر بارندگي و امسال 31 ميلي متر بارش داشته ايم.
تناكي نبود اتحاد بين صنف هاي مختلف را در تشكيل نشدن تعاوني ها موثر دانست و آن را از نقص هاي موجود برشمرد كه بر اين اساس نبود نشكل قوي براي چغندركاران، مرغداران، زرشك كاران و ...در تداوم مشكلات آنان موثر است.
وي كم رنگ بودن اعتماد در تعاوني ها را نقطه ضعفي دانست و متذكر شد: با سالم سازي تشكل هاي موجود، اعتماد بين اعضا به وجود مي آيد و از تقويت تشكل ها و اخذ مجوزهاي وادرات نهاده ها تا صادرات توليد و .. تحول اقتصادي ايجاد مي شود .
به عبارتي توليد، واردات نهاده ها، صدور و ... همراه با اعتماد سازي تعاوني ها را قوي مي كند.حجت الاسلام سجادي نماينده ولي فقيه در سازمان جهاد كشاورزي استان امانت داري و وفاداري در مسئولان تشكل ها و تعاوني ها را موجب موفقيت آن ها دانست و گفت: در ارزيابي اين مجموعه ها، با حضور افراد متدين، متقي و ايثارگر تشكل ها موفق تر بوده اند.كساني كه قدرت و توان پيشبرد اهداف تعاوني ها را ندارند بايد از قبول مسئوليت خودداري كنند.رئيس سازمان تعاوني روستايي خراسان جنوبي نيز به خريد توافقي محصولات كشاورزي، فعاليت 1512 واحد اعتباري در استان اشاره كرد.
طاهري مدير سازمان تعاوني روستايي خراسان جنوبي نيز به خريد توافقي محصولات كشاورزي اشاره كرد و ايجاد تعاوني هاي تخصصي محصولات كشاورزي، باز مهندسي تعاوني ها تغيير در اساس نامه آن ها و ... را از برنامه هاي اين سازمان برشمرد.مدير عامل اتحاديه تعاون روستايي شهرستان بيرجند هم نبود نقدينگي را مهم ترين مشكل اتحاديه هاي تعاون روستايي عنوان كرد و توضيح داد: بانك ها با بهانه هاي مختلف از اعطاي تسهيلات خودداري مي كنند بنابراين براي حمايت يا ارائه يك راهكاربراي حل مشكل از سازمان مركزي تعاون روستايي درخواست مي شود.خابازي بالا بودن اجاره انبارهاي در اختيار تشكل ها، تحميل هزينه سنگين به آن ها، مشكل در توزيع آرد و ... را از ديگر مسائل پيش روي اين مجمع ها ذكر كرد.
مدير عامل اتحاديه مرغداران خراسان جنوبي هم گفت:مشكلات مربوط به تعاوني ها و تشكل هاي مردمي را همه و مسئولان بهتر از مردم مي دانند اما مشكلات فرهنگي هم در حل نشدن آن نيز موثر است.
دكتر كميلي گفت: در سال هاي اخير مشاركت مردم در برنامه هاي توسعه روستايي مورد توجه قرار گرفته است.بر اساس تجارب ملي و جهاني، دولت ها در ارايه خدمات دولتي و مستقيم موفق نبوده اند بنابراين به سمت مردم، مشاركت هاي مردمي روي آورده اند.
دوشنبه 2 دي 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خراسان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 84]