واضح آرشیو وب فارسی:هموطن سلام: روباتها؛ دلمشغولي رو به گسترش انسانها در سالهاي آينده
اروپا بيشترين تعداد روباتهاي جهان را به خود اختصاص داده و در ازاي هر 10 هزار كارگر، 50 تن از آنها را روباتها تشكيل مي دهند.
گسترش تكنولوژي روباتيك و افزايش قابليت هاي نامحدود روباتها عاملي است كه موجب شادي و نگراني توامان گروه هاي مختلفي از دانشمندان و محققان جهان شده است.
افزايش توانايي هاي علمي و دستيابي به محدوده هايي كه در گذشته دستيابي به آنها براي انسان ممكن نبوده، به همان اندازه اي محققان را اميدوار كرده كه ترس از گسترش روابط احساسي ميان انسان و روبات موجب نگراني آنها شده است.
دهه اي كه در پيش روي بشر قرار دارد، دوره اي خواهد بود كه انسان به صورتي فزاينده بر نيروهاي روباتيك تكيه خواهد كرد و بدون توجه به امكان تاثيرات جانبي استفاده گسترده از اين نيروها، روباتها را در هر زمينه اي مورد استفاده قرار خواهد داد.
با در نظر گرفتن فوايد زيادي كه روباتها مي توانند براي بشر داشته باشند، محققان بر اين باورند كه استفاده نامحدود از آنها مي تواند براي بشر اثرات ناخواسته اجتماعي را به همراه داشته باشد.
به گفته "آنتونيو لوپز پليز" استاد روانشناسي دانشگاه ملي اسپانيا، بشر به زودي به همان شكل كه به استفاده از اتومبيل و تلفن همراه وابسته شده به روباتها نيز وابستگي يافته است و طي 15 سال آينده، جهان شاهد پيوندي عظيم و نگران كننده ميان انسانها و روباتها خواهد بود. در عين حال بر اساس اين مطالعات تا سال 2020 ميزان 40 درصد از ارتشهاي دنيا اتوماتيك و روباتي خواهند شد.
ژاپن كشوري است كه رهبري تكنولوژي روباتيك جهان را با داشتن 295 روبات از هر 10 هزار كارگر، به عهده دارد. با اين حال آمار مجله "اسپكتورم" نشان مي دهد كه اروپا بيشترين تعداد روباتهاي جهان را به خود اختصاص داده و در ازاي هر 10 هزار كارگر، 50 تن از آنها را روباتها تشكيل مي دهند. انگلستان، آلمان، سوئد و ايتاليا داراي بيشترين تعداد روباتهاي كارگر هستند.
همچنين بر اساس پيش بيني فدراسيون بين المللي روباتيك، استفاده از روباتها سه سال آينده رشدي صعودي خواهد داشت و بيشترين استفاده از آنها در منازل و ادارات و به منظور انجام امور شخصي صورت خواهد گرفت.
پليز بر اين باور است كه روباتها، به دليل فهم بالا و قابليت هاي متنوع مي توانند نقش تاثير گذارتر و بهتري را به عنوان يك دوست يا شريك براي انسانها بازي كنند و انسانها به زودي براي درد دل كردن روباتها را جايگزين حيوانات خانگي خود خواهند كرد.
گاردين در گزارش خود عنوان كرده است قدرت ارتباط احساسي با يك ماشين ناطق موضوعي است كه توجه بسياري از مطالعات علمي را به خود اختصاص داده و محققان از گسترش بي حد و مرز رابطه اين دو نسل كاملا متفاوت اظهار نگراني مي كنند.
به اعتقاد پليز در جهان هستي بالغ بر ميليونها انسان تنها وجود دارد كه به دلايل مختلفي قادر به برقراري ارتباط بهنجار با ديگر انسانها نخواهند بود. اين حقيقت تلخي است كه موجب افزايش نگراني هاي جهاني از شكل گيري ارتباط عاطفي مستحكم ميان انسانها و روباتها شده است.
يکشنبه 1 دي 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: هموطن سلام]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 115]