پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان
پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا
دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک
تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی
سررسید تبلیغاتی 1404 چگونه میتواند برندینگ کسبوکارتان را تقویت کند؟
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
تعداد کل بازدیدها :
1851549967
روانبخش: امروز امام خميني (ره) زندهتر از گذشته است محمدرضا خاتمي: امام (ره) همواره دربارهي مخالفين اسلام نهيب ميزدند
واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: روانبخش: امروز امام خميني (ره) زندهتر از گذشته است محمدرضا خاتمي: امام (ره) همواره دربارهي مخالفين اسلام نهيب ميزدند
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: سياسي
مناظره محمدرضا خاتمي و قاسم روانبخش در نشستي با عنوان «خط امام كجاست؟» بعد از ظهر امروز(شنبه) از سوي بسيج دانشجويي دانشكده فني دانشگاه تهران برگزار شد.
به گزارش خبرنگار ايسنا، در اين مناظره حجتالاسلام قاسم روانبخش، عضو رايحه خوش خدمت با تبريك روز وحدت حوزه و دانشگاه اظهار كرد: اميدوارم اين نشست سرفصلي براي حركات بهتر باشد.
وي افزود: موضوع اين مناظره نشان ميدهد خط و فكر و انديشه امام(ره) بسيار متعاليتر از گذشته مطرح است. از روزي كه امام از دنيا رفت، بسيار معروفتر، مشهورتر و افكارشان در دنيا بيشتر شناخته شده است.
روانبخش افزود: امروز در فلسطين، لبنان و عراق با فكر و انديشهي امام با استكبار مقابله ميكنند. پرتاب كفش خبرنگار عراقي بر رخ رييسجمهور آمريكا برگرفته از فرهنگ استكبارستيزي امام(ره) و اين سخن ايشان است كه ما دندانهاي آمريكا را خرد ميكنيم.
وي خاطر نشان كرد: امروز فكر امام در مقابل كاخ سفيد نيز هنگامي كه مردم آمريكا آدمك بوش را درست ميكنند ديده ميشود. اين موارد نشان ميدهد كساني كه به دنبال به موزه سپردن انديشههاي امام در دوران اصلاحات بودند خودشان به موزه تاريخ رفته و امروز براي خارج شدن از اين موزه دست و پا ميزنند.
عضو هيات علمي موسسه آموزشي و پژوهشي امام خميني (ره) ادامه داد: امروز فكر امام توسط رييسجمهور در سازمان ملل بيان ميشود، امروز امام(ره) زندهتر از گذشته است.
روانبخش با بيان اينكه خط امام چيست؟ گفت: خط و راه امام، همان راه پيامبر و ائمههاي الهي است. امام در فرمايشات خود تاكيد كردند كه ولايت فقيه استمرار حركت انبياي الهي است. خط امام يعني جريان حق و جرياني فكري كه امام از انبياء، پيامبران و ائمه براي ما تبيين كردند.
وي ادامه داد: اگر بخواهيم كه چگونه بايد در راه امام حركت كنيم امام در جملهاي ميفرمايد راه من از طريق ولايت فقيه ميگذرد. پشتيبان ولايت فقيه باشيد تا به شما و مملكتتان آسيبي نرسد.
روانبخش تصريح كرد: همواره در طول تاريخ بعد از انبياي الهي و ائمه، مدعيان زيادي درصدد ادامه راه آنها بودند. كساني در اين راه دچار اشتباه ميشدند و افرادي از اين مساله سوء استفاده ميكردند تا افكارشان را القاء كنند كه نمونه آن همان گوساله سامري است.
در ادامه اين نشست روانبخش در واكنش به سخنان خاتمي در رابطه با خبرنگار عراقي گفت: به دليل آن ظلمي كه به مردم عراق رفته است اين مردم حق دارند كه با كفشهايشان به آن ظالمي كه به مردم به اسم دموكراسي ستم كرده، بكوبند. البته همه دنيا اين موضوع را تحسين و به انتفاضه كفش معروف شده است. در زمان شاه نيز به دليل جنايتهايي كه به مردم انجام شد مردم مجسمه شاه را پايين آوردند. امروز نيز اگر كسي بخواهد در جمهوري اسلامي اين كارها را انجام دهد مردم در مقابل آن ميايستند.
وي افزود: چند روز پيش در جلسهي آقاي رفسنجاني يك بسيجي قصد سوال داشت كه او را از سالن بيرون كردند. در همين سالن نيز آقاي خاتمي به دانشجوياني كه قصد سوال كردن داشتند گفت كه بيرونشان ميكند. اين در حالي است كه عكس احمدينژاد را در دانشگاه پاره كردند و او چيزي نگفت.
روانبخش ادامه داد: شعار آزادي دادن يك چيز است و عمل به آزادي چيز ديگري . خوب است شعار آزادي ميدهيد يا براي مردم حركت قائل ميشويد، اما شما از طرف ديگر ميگوييد كه اين مردم قابلمه به دستان هستند. هنگامي كه سروش به اهواز رفت و مردم اجازه سخنراني به او ندادند وي گفت كه آنها جمعيتي آدمخوار هستند. شما از يك سو شعار مردمسالاري سر ميدهيد و از سوي ديگر به مردم فحش ميدهيد. آنجا كه به شما راي ميدهند آنها را با فرهنگ و اگر راي ندهند عوام ميخوانيد. حركات رييسجمهور را پوپوليستي و مردمفريب خوانده و مردم را كه به او راي داده بيفرهنگ ميدانيد.
وي افزود: آقاي محمدرضا خاتمي در مصاحبه با رويش گفتند كه بايد امام را نقد كنيم و اكنون نيز اين موضوع دير شده است. الحمدالله در سايهي احياي گفتمان رهبري و امام كه توسط دولت نهم انجام شد شما به عنوان مدافع جدي امام به شمار آمده و اميدواريم اين گونه بمانيد.
وي تاكيد كرد: بايد به كل فرمايشات امام توجه كرد. اينكه تنها چند كلمه از سخنان امام را توجه و آن را به عنوان شاهد استفاده كنيم، فايده ندارد بايد ديد كه امام چه گفته است. امام ميفرمايد براي انقلاب مبدا و مقصد داريم.
عضو هيات علمي موسسه آموزشي و پژوهشي امام خميني (ره) اضافه كرد: اگر رييس جمهور به عنوان احياگر گفتمان رهبري و امام شناخته شده است به دليل آن است كه ميگويد خدمتگذار مردم است كه امام نيز ميفرمود خدمتگذار مردم است مسوولان نيز بايد خدمتگذار و نوكر مردم باشند.
وي ادامه داد: شما تنها شعار سادهزيستي ميدهيد ولي شاهديم كه هواپيماي ٦٠ ميليارد توماني خريده و بعد ٢٠ ميليارد تومان براي تشريفات آن خرج ميكنيد. اين در حالي است كه رييسجمهور كنوني بر سر سفرهي مردم مينشيند و اهل سادهزيستي است.
وي گفت: امام نفرمودند كه ميزان راي مردم است،حتي اگر اين راي در مقابل خدا باشد؛ در كل صحيفه امام تنها يك مورد آمده كه ميزان راي مردم است و آن هم در مقابل روشنفكران غرب زده كه ميخواستند راي مردم را باطل كنند، اين موضوع مطرح شده است.
وي ادامه داد: امام به شوراي نگهبان ميفرمايد كه اگر تمامي مردم يك طرف باشد و شما ديديد كه حرف آنها در مقابل حرف خداست بايستيد. اين همان امامي است كه خدمتگذار مردم است. جايگاه مردم در برابر خدا نيست مردم بايد جايگاهشان را بشناسند آنها بندگان خدا هستند.
روانبخش ادامه داد: امام علي (ع) بعد از نصحيت كردن چهار هزار خوارج را گردن زد و امام نيز پس از نصيحت منافقان، آنها را محاكمه كرد. ما معتقديم كساني كه مقابله با نظام ميكنند اگر نصيحتپذير نبودند بايد با آنها با قوهي قهريه مقابله كرد.
در ادامه اين نشست عضو هيات علمي موسسه آموزشي و پژوهشي امام خميني (ره)، خطاب به خاتمي گفت: آقاي خاتمي چرا عصباني ميشويد؟ ما دوستانه بحث ميكنيم.
در اين هنگام خاتمي پاسخ داد: بنده در دفاع از امام حق دارم كه عصباني شوم؛ وقتي كه ميبينيم اينگونه امام را معرفي ميكنيد.
روانبخش در ادامه به سخنان مقام معظم رهبري در هفته دولت اشاره و اظهار كرد: ايشان خصوصيات مهمي را براي دولت برشمردند كه مهمترين آن اين است كه اين دولت شعار و گفتمانش منطبق بر شعار و گفتمان امام و انقلاب است و كسي نميتواند آن را ناديده بگيرد.
وي افزود: در دولتهاي قبلي در رفسنجان كاخ درست كردند و در اردكان بالاترين امكانات را به آنها اعطا كرده، اما در شهرهاي اطراف مردم در كپر زندگي ميكردند.
در واكنش به اين سخنان، خاتمي گفت: موسسه امام خميني چقدر از بودجه دولت استفاده ميكند؟
روانبخش با بيان اينكه در وقت خود صحبت كنيد، گفت: حوزه و مراجع را زير سوال ببر، اما اكنون وقت من است.
دبير سياسي هفتهنامه پرتو سخن ادامه داد: اين موضع مقام معظم رهبري در رابطه با دولت است. بايد موضع خود را مشخص كنيد. آيا ولايت فقيه را قبول داريد يا نه؟ مشخص كنيد جملات ايشان را قبول داريد يا نه؟ كه اگر اينگونه نيست دروغ ميگوييد كه خط امامي هستيد.
روانبخش همچنين در واكنش به بخشي از سخنان خاتمي مبني بر اينكه پول نفت به كجا رفته است؟ گفت: ابتدا شما مشخص كنيد شش ميليارد دلاري كه در زمان خاتمي به بيتالمال نيامد كجا رفته است؟
وي همچنين گفت: شما ميگوييد كه ما كلام و راه امام را قبول نداريم؛ اين در حالي است كه همه وجود ما فداي امام است.
وي همچنين در واكنش به سخنان خاتمي در رابطه با تورم ٢٥ درصدي گفت: بحث تورم حركتي است كه از سال ٥٢ تاكنون ادامه پيدا كرده و در حال حاضر طبق اعلام بانك مركزي تورم در دولت هاشمي به ٥/٤٩ درصد رسيد و در دولت خاتمي نيز دچار نوساناتي بود به گونهاي كه به نرخ ٢٥ درصد نيز رسيد. اين نرخ در دو سال اول دولت احمدينژاد كاهش يافت، اما در سالهاي ٨٦ و ٨٧ به دلايل خاصي افزايش تورم وجود دارد.
وي ادامه داد: اين موضوع كه امام اهل برخورد نبود اين طور نيست. امام به نهضت آزادي فرمودند كه از منافقين بدترند و نظارت استصوابي را براي هميشه تعيين كردند.
روانبخش همچنين در رابطه با سخنان خاتمي درباره كردان نيز گفت: شما بحث وزير متقلب را مطرح ميكنيد اين در حالي است كه شما در دولت اصلاحات از اين موارد كم نداشتيد، ولي با اين وجود بنده در نشريه پرتو چندين مقاله عليه كردان نوشتم؛ چرا كه مردم چنين انتظاري را از دولت احمدينژاد ندارند. اين دولت يك دولت پاك است و يك فرد سياه به خوبي در آن نمايانگر است ولي مجموعهي سياه هر چه سياه نيز در آن وارد شود مشخص نميكند.
وي ادامه داد: در دوران اصلاحات در حالي كه شخص رهبري در رابطه با مهاجراني فرمود كه از ايشان راضي نيست و سياستهاي ضداسلامي را دنبال ميكند ولي خاتمي گفت كه اگر مهاجراني استعفا دهد استعفايش به استعفاي او گره ميخورد. در آن زمان نيز مراجع در قم تحصن كرده ولي برادر شما به مراجع نيز بياعتنايي كردند.
وي افزود: همين مراجع در رابطه با كنوانسيون حق تبعيض نيز به كروبي گفتند كه اين موضوع با ٩٠ اصل از اصول اسلام مخالف است؛ اين در حالي است كه شما مدافع مرجعيت شدهايد.
به گزارش ايسنا، روانبخش در واكنش به سخنان خاتمي در رابطه با ولايت فقيه نيز گفت: بهتر بود كه شما پاسخ ميداديد كه ولايت فقيه را قبول داريد يا نه، اگر ولايت فقيه را قبول داريد پس چرا راجع به دولت اين طور صحبت ميكنيد؟ اگر ولايت فقيه را قبول نداريد پس امام را نيز قبول نداريد.
وي ادامه داد: امام فرمودند كه در قانون اساسي برخي از شئون ولايت فقيه گنجانده شده است؛ اين در حالي است كه در مقام عمل امام بارها مواردي كه در قانون اساسي وجود نداشته خودشان تصميم گرفته و اجرا كردند كه نمونه آن تشكيل شوراي عالي انقلاب فرهنگي و مجمع تشخيص مصلحت است كه بعد از آن در متمم قانون اساسي گنجانده شد.
روانبخش خاطرنشان كرد: امام(ره) قدرت ولايت فقيه را مطلق و مافوق قانون اساسي ميدانستند و در عملكرد خودشان انجام ميدادند.
وي افزود: رييسجمهور سابق در سال اول هنگامي كه مساله كرباسجي انجام شد از مقام معظم رهبري درخواست كردند كه وي را از زندان آزاد كنند كه به دستور رهبري اين امر انجام شد.
وي تاكيد كرد: امام تاكيد كردند كه محدودهي ولايت فقيه در چارچوب قانون، دين و مقدسات است و به همين دليل دستور بازنگري قانون اساسي را ارائه كردند كه به عنوان اصلي در قانون اساسي و با عنوان ولايت مطلقهي فقيه آمده است.
وي همچنين در واكنش به سخنان خاتمي در رابطه با مطبوعات نيز گفت: شما سخنان امام(ره) را در رابطه با مطبوعات مطرح ميكنيد اين در حالي است كه در دوران اصلاحات روزنامهها مطالب ضدانقلابي و ضداسلامي را منتشر كرده و به دين توهين ميكردند.
روانبخش همچنين در واكنش به سخنان خاتمي مبني بر اينكه چشم و گوش در دولت خاتمي بسيار زياد بود، گفت: شما سخن از آزادي در مطبوعات را سر ميدهيد اين در حالي است كه تلاش مي كرديد در دوران خود تريبونهاي مقابل را حذف كنيد و حتي قصد داشتيد سخنان آقاي مصباح قبل از نماز جمعه را نيز برداريد. شما هفته نامه پرتو را بسته و لغو امتياز كرديد.
وي ادامه داد: با وجودي كه شما ادعا ميكنيد كه در دولت خاتمي همه چيز معلوم بود، اما نامه اين دولت به بوش مخفي ماند. در اين نامه آنقدر ذليلانه و منفعلانه نوشته شده بود كه فرد را به فكر حكومت پهلوي ميانداخت. شما از بوش تقاضا كرده بوديد كه حاضريد حزبالله را خلع سلاح كرده و از حمايت فلسطين دست برداريد و در مساله عراق به آنها كمك كنيد.
وي در رابطه با سخنان خاتمي در مورد وزير متقلب نيز گفت: خوب شد كه اين وزير قضيهاش اين گونه شد تا بستري فراهم شود تا اشتباهات دولت خاتمي نمايان شود. بنده نيز به آقاي احمدينژاد انتقاد دارم و ايشان را معصوم نميدانم ولي با اين وجود قضيه كردان باعث شد كه معلوم شود كه ايشان به مدت ١٤ سال در دانشگاه آزاد به فرزندان مردم درس ميداده پس چرا در آن زمان از او مدرك نميخواستند. افتخار اصولگرايي است كه لاپوشاني نميكند، اما اسامي ٣٥ نفر از افرادي كه در دولت خاتمي مدرك قلابي گرفته بودند نيز موجود است كه يكي از اين افراد وزير آموزش و پرورش وقت است.
وي تاكيد كرد: شما بر روي بحث مردم تاكيد ميكنيد، اما در همين سالن به دانشجو اهانت كرده و اجازه سخن به او نميدهيد و حتي يك دانشجوي بسيجي را تهديد به بيرون انداختن از سالن ميكنيد و در واكنش ميگوييد كه در اين كشور نميتوان حرف زد. اين در حالي است كه بارها در جلسات مقام معظم رهبري افراد دست بلند كرده و توانستند حرف بزنند. همچنين در سفرهاي استاني آقاي احمدينژاد مردم اعتراض ميكنند، ولي ايشان سخنان آنها را به خوبي ميشنود.
روانبخش در ادامه اين مناظره تاكيد كرد: راه و خط امام همان راهي است كه پيامبر و ائمه ترسيم كردند. امام فرمودند اگر ميخواهيد اسلاميت و جمهوريت نظام حفظ شود و از خطرات محفوظ بمانيد در خط ولايت فقيه باشيد، البته بنده خوشحالم كه آقاي خاتمي از ما دو آتيشهتر در مورد ولايت فقيه شدهاند.
وي ادامه داد: اگر شما آنقدر ولايتپذيريتان بالاست پس هنگامي كه ولي فقيه فرمودند بايد از اين دولت حمايت و تبعيت كنيد ديگر اينگونه بحثها و تمسخرها نسبت به اين جمله ولي فقيه را نبايد به كار بريد.
وي همچينن در واكنش به سخن خاتمي مبني بر اينكه نبايد با زور حرف را به مردم تحميل كرد، گفت: شما منظورتان از اين سخنان چيست؟ آيا ميخواهيد بگوييد كه مردم ديگر اسلام و خط امام و رهبري را نميخواهند؟ اين در حالي است كه مردم گوشت و پوستشان با اسلام عجين شده و جوانهايشان را براي اسلام دادهاند.
وي ادامه داد: فرض محال بر اين است كه مردم گفتند اسلامي و جمهوري اسلامي را نميخواهيم؛ يعني منظور شما اين است كه مردم حق دارند و حرف درستي ميزنند. آيا اسلام تابع راي مردم است؟ اگر مردم خواستند اسلام باشد و اگر نخواستند نباشد؟ حضرت علي (ع) ٢٥ سال خلافت نكرد، پس با اين شرايط شما خليفهي اول و دوم را حق ميدانيد و علي را امام نميدانيد؛ اين در حالي است كه ما به عنوان شيعه حضرت علي (ع) را در طول ٢٥ سال، امام ميدانيم.
روانبخش در واكنش به صحبتهاي خاتمي مبني بر آنكه آيا شما قبول نداريد رفسنجاني مورد تائيد رهبري است؟ گفت: ميتوانيد سخنان مقام معظم رهبري را در اين مورد مطالعه كنيد، آنگاه متوجه ميشويد مورد تائيد ايشان هستند يا نه. اين در حالي است كه امام در وصيتنامهشان ميفرمايند ميزان وضع فعلي افراد در زمان خود است. ممكن است افرادي در برههاي از زمان مورد تائيد رهبري باشند و در موقع ديگر تائيد نشوند.
وي ادامه داد: اينكه ميگوييد مقام معظم رهبري از دولت خاتمي و هاشمي حمايت كرده است، درست است خود ايشان مي فرمايد من از همه دولتها حمايت ميكنم؛ چرا كه رهبري بايد دولت را تائيد كند. اين يك حمايت عام است، اما بحث احمدينژاد و دولت نهم بحثي ديگري است كه مقام معظم رهبري فرمودند من از دولت نهم حمايت خاص ميكنم.
به گزارش خبرنگار سياسي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، عضو شوراي مركزي جبههي مشاركت ايران اسلامي در اين نشست با تشكر از بسيج دانشجويي از تدارك چنين برنامهاي اظهار كرد: اين نشست فتح بابي را ايجاد كرده و اميدواريم شاهد ادامه اين روند و فضاي بهتري براي شنيدن حرفها باشيم.
وي در رابطه با اصول موجود در مورد امام (ره) گفت: بينش امام برگرفته از يك مكتب است كه در راس آن مكتب پيامبر و ائمه هدا وجود دارد شايد بتوان آنچه كه اصل خط امام است را اينگونه تعبير كرد كه اين اصول غير از اصول پيامبر و ائمه نبوده و امام به مقتضيات زمان و شرايط موضعگيريهايي داشته كه اين مجموعه ميتواند راه را براي ما روشن كند.
خاتمي خاطرنشان كرد: با وجودي كه امام معصوم نبود و همه غير از معصومين خطاپذير هستند اما امام آنچنان با بينش عميق، آگاه به تاريخ و سير تاريخي جهان بوده و با توكل به خدا توانستند مجموعه خصايصي را داشته باشند كه مسائل به خوبي تحليل و پيشبينيهايي را داشته باشند كه اكنون اين موارد را شاهديم.
اين استاد دانشگاه اضافه كرد: نميتوان ترديد داشت كه امام(ره) در سير حياتشان، تكامل ديدگاه داشتند كه نمونههاي آن را ميتوان در مسائل فقهي، سياسي و غيره ديد. امام دقيقا ملتزم به مساله زمان و مكان بوده كه اين موارد نيز در ديدگاهها، فرامين و احكامشان به خوبي ديده ميشود.
خاتمي ادامه داد: بسياري از سخنان و فرمايشات امام(ره) فراتر از زمان و مكان است. اما بسياري از اين موارد ناظر به موردهاي خاصي است كه براي فهم آن مساله بايد فلسفهي نزول آن كلام امام و زمان آن را دانست.
وي با بيان اينكه امام(ره) در زمان خود قطعا داراي ديدگاه خاص سياسي بودند، گفت: با وجود اينكه امام(ره) ديدگاه سياسي خاصي داشتند نسبت به جناحهاي سياسي موجود زمان نيز بيتفاوت نبودند. با اين وجود امام رهبر واقعي بود بدان معنا كه عليرغم داشتن ديدگاه جناحي خاص، حالت پدرانهاي داشته و اجازه نميدانند جناحي جناح ديگر را حذف و رفتارهاي خاصي نسبت به هر كدام از اين جناحها داشته باشند.
وي ادامه داد: هيچگاه امام در طول حياتشان هيچ چيزي را به جناحها و جريانهاي كشور تحميل نميكردند با اين وجود نبايد ترديدي داشت كه امام زوايهي ديد و سمتگيري سياسي نسبت به جريان سياسي داشته در واقع ايشان نسبت به جريان سياسي نزديكتر و نسبت به جريان ديگر دورتر بودند.
عضو شوراي مركزي جبههي مشاركت ايران اسلامي خاطر نشان كرد: اينكه تنها از كلام امام استفاده كنيم اشتباه بزرگي است چرا كه بايد رفتار امام را در بسياري از موارد مورد توجه قرار داد.
وي در رابطه با نقش امام در سياست با تاكيد بر اينكه امام در سياستورزي مكتب داشت، گفت: اولين اصل اين مكتب آن است كه اتكاي ايشان به مردم بود از سوي ديگر امام تاكيد به اسلامي بودن امور داشتند امام همواره درباره مخالفين اسلام نهيب ميزنند و براي حفظ اسلام و محتواي اسلام هشدار ميدانند. با اين وجود نبايد ترديد كرد كه امام از اسلام قرائت خاصي داشتند.
خاتمي خاطرنشان كرد: امام ولايت فقيه را مطرح كردند البته شايد بسياري از مراجع نيز اين بحث ولايت فقيه را اينگونه كه امام مطرح كردند قبول نداشتند. همچنين امام بحث رابطه دين و سياست و نقش روحانيت در سياست را نيز مطرح كرده و اتكايشان به جمهوريت بود.
وي با بيان اينكه امام در سياست خارجي نيز استقلالطلبي ويژهاي داشت اظهار كرد: استقلالطلبي امام را در سياست خارجي ميتوان در كلام ايشان به خوبي مشاهده كرد.
خاتمي با بيان اينكه امام به كار و خرد جمعي اعتقاد تام و كامل داشت، گفت: در اكثريت امور مملكتي امام به تنهايي تصميم نميگرفت و بيشترين كار را به كارشناسان و متخصصان امر واگذار ميكرد. البته در برخي موارد تصميم نهايي را خود ايشان ميگرفت. از سوي ديگر امام در دوران حياتشان فرماندهي كل قوا با همهي اختياراتش واگذار كردند.
وي ادامه داد: امام حكومت را يك مجموعه ميدانست و اين طور تصور نميكردند كه يك فرد ميتواند همه چيز و همه كار را انجام دهد بلكه حكومت سلسله مراتبي دارد كه در مواقع لزوم بايد از همه افراد استفاده كرد.
خاتمي با تاكيد بر اينكه امام مصلحتسنج بود، گفت: امام همواره مصلحت جامعه، ملت و نظام جمهوري اسلامي را در نظر ميگرفت بر اين اساس ايشان مجمع تشخيص مصلحت نظام را ايجاد كرد كه اين مجمع از يادگارهاي نظام به شمار ميآيد. از سوي ديگر امام حتي ميفرمايند كه اگر احكام اوليه به مصلحت جامعه در برخي از موارد نباشد بايد اين احكام را در آن موارد تعطيل كرد.
وي با بيان اينكه امام اعتقاد به اصلاح داشت و به حكومت و حركات مسلحانه اعتقادي نداشت، اظهار كرد: يك جا را نميتوان پيدا كرد كه امام در زمان شاه به گروههاي مسلح اسلامي، فدائيان اسلام، موتلفه و غيره نامههايي با محتواي خشونت و حركتهاي مسلحانه داده باشند بعد از انقلاب نيز اين اصل از اصول اصلي سياستورزي در مكتب امام به شمار ميآمد.
در ادامه اين نشست خاتمي با طرح اين پرسش كه خط امام چيست؟ گفت: امام خطي دارد، اما مهم آن است كه اين خط را بايد تبيين كرد. بايد در جامعه آنقدر تضارب آرا وجود داشته باشد كه جامعه بتواند راه خود را پيدا كند.
وي در پاسخ به اين سخن روانبخش مبني بر اينكه افكار امام در همه جا وجود دارد، گفت: به باور بنده امروز افكار امام در جامعه غريب است. بسيج دانشجويي كه خود را پيرو مقام معظم رهبري و امام و حافظ انقلاب ميداند به جاي ورود به دستههاي نظامي و گروهبازي، كار علمي و عمده انجام دهد؛ بدان معنا كه نظرسنجي و كار تحقيقاتي در جامعه انجام دهد. بر اين اساس كه اكنون بعد از گذشت ٢٠ سال از رحلت امام جايگاه ايشان در جامعه چگونه است و آن زمان چگونه بوده، يا اينكه نسل كنوني چقدر امام را ميشناسد و نتايج اين نظرسنجي را به مسئولان ارائه دهد.
عضو شوراي مركزي جبههي مشاركت ايران اسلامي همچنين در رابطه با پرتاب كردن كفش خبرنگار عراقي به سمت بوش نيز گفت: همه ميدانيد كه اطرافيان اين خبرنگار اعلام كردند كه ايران و آمريكا دو روي سكه هستند. اشكالي ندارد اين كارها را در كشورهاي ديگر انجام شود. البته اميدواريم اين كار در كشور ما انجام نشود؛ چرا كه در اين صورت كار آن فرد با كرامالكاتبين است.
خاتمي با تاكيد بر اينكه اساسيترين بحث در حكومت جمهوري اسلامي ايران ولايت فقيه است و نبايد در آن ترديدي كرد، گفت: مگر قرار نيست كرسيهاي آزادانديشي در دانشگاهها برگزار شود بهتر است اساسيترين بحث كشور يعني ولايت فقيه در كرسيهاي آزادانديشي به بحث گذاشته شود، البته در اين رابطه نيز تضميني وجود داشته كه مشكلي براي افراد بحثكننده ايجاد نشود. از آنجا كه اسلام در مخالفتها و موافقتها رشد كرد بايد اجازه سخن را به مخالفان و موافقان داد.
وي همچنين به سخنان امام(ره) در پاريس در رابطه با حكومت جمهوري اسلامي و در زمان رفراندوم اشاره و خاطرنشان كرد: امام همواره به آراي عمومي و افكار ملت احترام ميگذاشتند. ايشان تاكيد ميكردند كه من ميخواهم اسلام در جامعه باشد البته اگر ملت بخواهد. بنده معتقدم كه اگر امام در رفراندوم به اين موضوع برخورد ميكردند كه مردم جمهوري اسلامي نه ميگفتند امام ميرفت و اجازه ميداد مردم هر رژيمي را كه ميخواهند سر كار بياورند.
وي ادامه داد: كدام انقلابي را در جهان ميتوان پيدا كرد كه پس از يك ماه از پيروزي انقلابش رفراندومي را برگزار كند. در اين صورت يا بايد گفت كه امام يك بازيگر بود كه اين مطلب را قبول ندارم يا اينكه بايد باور داشت كه امام به آراي مردم اعتقاد داشت.
به گزارش ايسنا، محمدرضا خاتمي در ادامه در واكنش به بخشي از صحبتهاي روانبخش گفت: از آقاي روانبخش خواهش ميكنم كه ديگر اين گونه تعريفها را از امام در جاي ديگر انجام ندهند؛ چرا كه اين موضوع بهترين وسيله براي راندن جوانان از امام(ره) ميشود. ايشان در صحبتهاي خود ميگويند كه رييسجمهور احياگر گفتمان امام است اين يعني وقتي تورم يازده درصدي در اختيار ايشان قرار گرفت و اين تورم را به ٢٥ درصد رساندند و دو و نيم برابر مردم را فقيرتر كردند به معناي احياي گفتمان امام است؟
وي همچنين گفت: آقاي روانبخش ميگويند كلام امام مهم نيست. پس چه چيزي مهم است. بنده از رفتار امام ميگويم تا مشخص شود چه چيزهايي بايد مهم باشد.
خاتمي گفت: آقاي روانبخش نقل قولي را از بنده عنوان كردند. بهتر است نقل قول من را درست بگويد. بنده در مصاحبه خود مطرح كردم كه چه اشكالي دارد امام را نقد كرد؟ مگر حضرت علي (ع) نگفت كه شما بايد من را نقد كنيد يا امام در بخشي از سخنانشان فرمودند كه همه ملت موظفند كه به همه امور نظارت كنند حتي اگر من يك پايم را كج گذاشتم به من بگويند كه پايت را كج گذاشتي.
عضو شوراي مركزي جبههي مشاركت ايران اسلامي خاطرنشان كرد: امام اعتقاد داشتند كه اسلام از همه چيز برتر است، البته اسلام بايد حاكم شود نه با زور. حكومت بايد بر قلوب حاكم شود.
خاتمي افزود: امام در رابطه با ولايت فقيه نيز ميفرمايند اين بحث ولايت فقيه كه در قانون اساسي آمده بعضي از شئون ولايت فقيه را شامل ميشود و همه شئون آن را شامل نميشود ولي ما تابع آن هستيم. البته در آن زمان نيز برخي از دوستان گفتند كه امام در آن دوران براي بستن دهان مردم فرمودند كه جمهوري ايجاد شود؛ چرا كه امام جمهوري را قبول نداشت. پس بايد در اين حالت گفت كه خدا پدر ماكياول را بيامرزد.
خاتمي همچنين به سخنان امام(ره) در رابطه با مطبوعات اشاره و تصريح كرد: طرز برخورد امام با روزنامهها اين گونه بود كه حتي در مورد مطبوعاتي كه آن را خائن و ضد نظام ميدانستند ميفرمودند لازم به مخالفت با آنها نيست؛ بلكه اگر اين روزنامهها خوانندهاي نداشته باشند آنها بسته ميشود. اين طرز برخورد را با طرز برخوردهاي فعلي بايد مقايسه كرد.
خاتمي همچنين در واكنش به انتقاداتي كه روانبخش از دولت خاتمي كرد، گفت: خوشبختانه در دولت خاتمي آنقدر چشم وگوش وجود داشت كه هيچ چيز مخفي نميماند.
وي افزود: مگر همواره در زمان خاتمي رهبري از اين دولت حمايت نميكرده و نميگفتند دولت خوب كار كرده و دولت خاتمي را تائيد ميكردند. در آن زمان روزنامههاي شما ميگفتند كه ته دل ولايت فقيه چيز ديگري است.
خاتمي همچنين در واكنش به قسمتي از صحبتهاي روانبخش راجع به كنوانسيون رفع تبعيض، گفت: در آن زمان اين طرح در مجلس ارائه شد، ولي شوراي نگهبان آن را رد كرد. ما در آن موقع نيز خدمت مراجع ميرفتيم آنها از ما انتقاد، دعا و حتي تائيد ميكردند.
خاتمي با تاكيد بر اينكه حكومت بايد حكومت شجاعان و نه ذليلان، بيخردان و غيره باشد، گفت: اسلام دين عقل و خرد است هر كسي عقل و خرد دارد حق پرسشگري نيز دارد. اما اين حكومت اكنون به جايي رسيده كه كمكم در اصول اوليه و بديع اسلام نيز منكر ميشود.
وي همچنين در واكنش به اين صحبت روانبخش مبني بر اينكه امام با سخنان خود در رابطه با نهضت آزادي نظارت استصوابي را بر ما تمام كردند، گفت: مگر بعد از رحلت امام شوراي نگهبان در زمان مجلس چهارم برخي از اعضاي نهضت آزادي را تائيد نكرد كه روانبخش در واكنش گفت كه چنين چيزي وجود ندارد. بايد براي اين موضوع سند بياوريد.
وي تاكيد كرد: موضوع بر سر رفتار امام است. بنده ترديدي ندارم امام از دشمنان و معاندان بدشان ميآمد، اما رفتار امام با آنها مهم است. امام در اوايل انقلاب در واكنش به برخي از صحبتهاي جبههي ملي كه راجع به حكمهاي قصاص بحثهايي را مطرح كرده بودند جبههي ملي را مرتد خواندند، اما نميتوانيم حتي يك نمونه آورده كه به اعضاي جبههي ملي توهيني شده باشد. موضوع بر سر آن نيست كه امام با جبههي ملي و نهضت آزادي مخالف بود، بحث رفتار امام با مخالفان حجت است.
خاتمي ادامه داد: كسي كه شهروند اين كشور است داراي حقوقي است به صرف آنكه فردي از ولايت فقيه خوشش نميآيد نبايد به گونه ديگري با او برخورد شود، بايد با همه يكسان و طبق قانون برخورد كرد؛ چرا كه امام همواره معتقد بودند حرف حق ايشان زماني قدرت اجرايي پيدا ميكند كه مردم بخواهند و ميفرمودند وقتي حرفي حق نيست نبايد به زور به مردم تحميل كرد.
خاتمي ادامه داد: همه بحثها اين نيست كه گروهي خطا كرده موضوع بر سر معيارها در كاستيها، تقلب، تزوير و گولزدن است.
وي افزود: شما ميگوييد كه خاتمي در جلسهاي عنوان كرد كه دانشجويان را از آن جلسه بيرون ميكنند ممكن است كه ما هم به برخي از سياستهاي ايشان انتقاد داشته باشيم.
خاتمي همچنين در واكنش به صحبت روانبخش در رابطه با نامهي ايران به دولت بوش نيز گفت: شما صحبت از فرستادن نامهي ايران به بوش ميكنيد در حالي كه حجت شما امثال راس است. اين در حالي است كه همه صادق خرازي را ميشناسيم و رهبر نيز ايشان را به خوبي ميشناسند. حال آقاي خرازي دروغ ميگويد و اين فرد براي شما حجت شده و راست ميگويد.
خاتمي همچنين به نامه نمايندگان مجلس سوم به امام(ره) در رابطه با مجمع تشخيص مصلحت نيز اشاره و خاطرنشان كرد: امام در واكنش به اين نامه نيز فرمودند كه صحبتهاي شما درست است و تصميم دارم كه در تمام زمينهها وضع به گونهاي شود كه همه طبق قانون اساسي حركت كنيم.
با پايان جلسه مناظره قاسم روانبخش و محمدرضا خاتمي تريبون آزاد دانشجويي با حضور روانبخش برگزار شد.
به گزارش خبرنگار سياسي ايسنا در ابتداي اين تريبون آزاد، دانشجويي پرسيد مگر شما در جلسهي خاتمي حاضر بوديد كه مدام ميگوييد دانشجوي بسيجي را بيرون انداختند كه روانبخش پاسخ داد: نبايد اين طور باشد كه چون فردي در جلسهاي حضور نداشته به مطالب آن جلسه اشاره نكند. عصر، عصر ارتباطات است. البته بنده اين جلسه را مستقيم از تلويزيون ديدم و فيلم آن نيز موجود است.
در ادامه دانشجوي ديگري گفت: پيامبر با مردم برخورد ميكرد، اما هيچ كس را از دايره مسلماني بيرون نميكرد؛ اين در حالي است كه امروز عدهاي به نام اسلام افراد را بيرون ميرانند.
وي همچنين اين سوال را مطرح كرد كه چرا اصولگرايان مدام به يكديگر ناسزا ميگويند؟ كجاي اين رفتارها اخلاق سياسي است؟
وي همچنين خطاب به بسيج گفت: بسيج تشكل عزيزي است، اما بايد مراقب باشد كه افرادي كه قدرت تشكيل حزب را ندارند در بسيج نفوذ نكنند. بر اين اساس كسي حق توهين به بسيج را ندارد و خاتمي نيز در جلسهي دانشجويي اخير خود بر آن تاكيد كردند.
روانبخش گفت: افتخار اين دولت آن است كه بحثها را به صورت شفاف مطرح كرده تا سوالاتي مطرح شود مبني بر اينكه اين پولها كجا رفته است. البته مقام معظم رهبري تاكيد كردند كه سوال كنيد و از مسوولان پاسخ بخواهيد.
وي افزود: همانطور كه گفتيم در اين دولت سعي بر شفافيت سازي بوده است به عنوان مثال نفت در اين دولت حساب و كتاب پيدا كرد كه بحث كارتي شدن سوخت از جمله اين موارد است. از سوي ديگر وزير سابق كشور كه اكنون از منتقدين دولت به حساب ميآيد تاكيد كردند كه آقاي احمدينژاد يك قران بدون امضاي مجلس از حساب ذخيره ارزي برداشت نكردند.
روانبخش گفت: در اين شرايط سوال پيش ميآيد كه چطور پروژههاي قبلي همچون اين دولت اجرا نميشده است كه اين موارد تنها به اين دليل است كه دولتهاي قبلي اين پولها را در اتاقهاي حزبيشان هزينه ميكردند، اما اين دولت نان و پنير ميخورد ولي به مردم خدمت ميكند.
وي ادامه داد: آنها كه ادعايي در مورد دوران شهرداري آقاي احمدينژاد دارند از شهرداري تهران تحقيق و تفحص كنند، اين موضوع چه اشكالي دارد؟
روانبخش گفت: در پاسخ به اين پرسش كه چرا اصولگرايان به هم ميپرند؟ بايد گفت كه اين خوبي اصولگرايي است كه از يكديگر نقد ميكنند، البته بنده هر فردي را اصولگرا نميدانم. جناح راست را نبايد با اصولگرايي مصادره كرد. اصولگرايي طبق معيارهاي مقام معظم رهبري است. از سوي ديگر اصلاحطلبان نيز در درون خود به اندازه كافي اختلاف دارند.
به گزارش ايسنا، در ادامه اين تريبون آزاد، دانشجوي ديگري پرسيد مقام معظم رهبري در زمان رياست جمهوري دوران هاشمي فرمودند كه هيچ كس براي من هاشمي نميشود پس اينگونه در مورد ايشان صحبت ميكنيد؟
اين دانشجو همچنين در رابطه با روزنامه وطن امروز و مسائل مالي اين روزنامه با مديرمسوولي مهرداد بذرپاش نيز سوالاتي را مطرح كرد.
روانبخش در پاسخ به اين سوالات گفت: بحث ما راجع به آقاي هاشمي تخريب نيست؛ بلكه انتقاد ميكنيم بايد اكنون ديد كه عملكرد ايشان با امام چقدر تطابق دارد؟ مقام معظم رهبري اين سخن را بر سر صندوقهاي راي فرمودند كه در پاسخ به پرسشي كه به نظر شما رييس جمهور بهتر است چه كسي شود، گفتند تفاوتي نميكند و با اشاره به افرادي كه در آن جلسه بود فرمودند هيچ كس براي من هاشمي نميشود. ولي اين طور نبايد باشد كه در انتخاب سال ٨٤ اين جمله را در كنار تبليغات خود آورده و مغالطه كند.
وي ادامه داد: ما ولايت فقيه را قبول داريم وقتي كه رهبر ميفرمايد تضعيف دولت جايز نيست و بايد حمايت شود مسوولان نظام بايد از اين موضوع تبعيت كنند. بر اين اساس تاكنون يك مورد از آقاي هاشمي مشاهده نشده كه از دولت حمايت كند.
وي همچنين راجع به روزنامه وطن امروز گفت: نمونهاي از اين موارد در دولت اصلاحات زياد است البته چون اين دولت يك دولت پاك است ايجاد چنين مواردي علامت سوال ايجاد ميكند. به طور كلي بنده اطلاعي راجع به اين روزنامه ندارم. ولي طبق پرس و جوها متوجه شدهام كه عدهاي جمع شده و در قالب بخش خصوصي اين روزنامه را اداره ميكنند.
دانشجوي ديگري همچنين گفت: بحث حكومت اسلامي ابتدا بحث حكومت است و سپس بحث اسلام، ابتدا قيد حكومت آمده و سپس قيد اسلام، بنابراين ملاك وجود حكومت راي مردم است. در حكومت اسلامي نيز اين حكومت بدون راي مردم مشروعيت ندارد. ولايت فقيه امري اعتقادي نيست؛ بلكه امري فقهي است برخي ولايت فقيه و برخي ولايت مقيده را قبول دارند.
روانبخش در پاسخ به اين سوالات گفت: جمهوري فرم و قالب است، اما محتوا اسلامي است. در آن زمان كه امام بحث جمهوري اسلامي را مطرح كردند دو نوع حكومت جمهوري و سلطنت وجود داشت جمهوري يعني نفي سلطنت؛ اما اين طور نيست كه تمام مولفههاي جمهوري كه در حكومت ليبرال دموكرات وجود دارد در نظام ما نيز وجود باشد.
وي افزود: مردم با راي خود زمينه تحقق حكومت اسلامي را فراهم كردند اما حقانيت امر، نهي و مشروعيت اين حكومت از كجا ميآيد اين كار را بايد حاكم از جانب خدا انجام دهد.
وي افزود: ممكن است برخي حرفهاي ولايت فقيه را قبول نداشته باشند، اما انتقاد به ولايت فقيه از طريق مجلس خبرگان بررسي ميشود.
دانشجوي ديگري پرسيد شما بلندگوي اصولگرايي هستيد در واقع هفته نامه پرتو تريبون احمدينژاد شده شما سعي كنيد از رهبر خرج نكنيد و رهبري را فداي خرابكاريها و اشكالات احمدينژاد نكنيد. در زمان خاتمي نيز با وجود همه هجمهها مقام معظم رهبري از روي تيزبيني از ايشان تعريف كردند.
وي افزود: اگر گفتمان اصولگرايي با وجودي كه احمدينژاد نيايد در معرض خطر قرار گيرد ما جان خود را ميگذاريم و از احمدينژاد دفاع ميكنيم اما شخص رهبري و گفتمان اصيل اصولگرايي را نبايد فداي افراد كنيم.
مجري اين برنامه پس از سخنان اين فرد گفت: موضع بسيج حمايت محض از آقاي احمدينژاد نيست.
روانبخش در پاسخ به سوالات اين دانشجو گفت: اگر بنده بلندگوي اصولگرايي هستم طبق آن مولفههايي كه مقام معظم رهبري مطرح كرده باشند به اين موضوع افتخار ميكنم. از سوي ديگر هفته نامه پرتو تريبون احمدينژاد نيست؛ ولي به دليل آنكه دهها روزنامه به تعبير رهبري در رابطه با دولت بيبندو باري ميكنند ما وظيفهي خود را دفاع ميدانيم ولي در جاهايي همچون بحث مشايي و كردان انتقاداتي را مطرح كرديم.
وي افزود: حمايت ما از دولت به دليل آن است كه خود رهبري بيشترين حمايت را از دولت كردند و ما سخنان ايشان را تبيين ميكنيم.
انتهاي پيام
شنبه 30 آذر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
-