واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: آخوندزاده: نظرات هند و ايران در خصوص مسائل منطقهاي به هم نزديك است
سياسي. دهلي نو. آخوندزاده
دهلي نو- محمد مهدي آخوندزاده پس از گفت و گو با مقامهاي هندي در يك كنفرانس مطبوعاتي در دهلي نو گفت: من احساس ميكنم نظرات هند و ايران در خصوص مسائل منطقهاي به هم نزديك است.
به گزارش ايرنا از دهلي نو، معاون وزير امور خارجه جمهوري اسلامي ايران در امور آسيا، اقيانوسيه و كشورهاي همسود در ابتداي اين كنفرانس مطبوعاتي در سخنان كوتاهي بار ديگر مراتب همدردي دولت و مردم ايران را با قربانيان حادثه بمبئي اعلام كرد.
وي پس از اشاره به موضوعهاي مورد بحث و تبادل نظر در مذاكرات خود با مقامهاي هند از جمله مسائل افغانستان، عراق و خاورميانه، فرصت را در اختيار خبرنگاران براي طرح سووالهاي خود قرار داد.
اولين سووال يك خبرنگار هندي در خصوص پروژه خط لوله انتقال گاز ايران به پاكستان و هند بود كه آخوندزاده پاسخ داد: همانگونه كه ميدانيد ايران داراي بيشتر ذخاير گاز طبيعي در جهان بعد از روسيه است. ما در اين خصوص بحث و تبادل نظر كرديم. ما نسبت به اجراي اين طرح متعهد هستيم و انتظار داريم كه طرفهاي ذيربط ديگر فعاليت خود را در اين خصوص تشديد كنند.
معاون وزير امور خارجه، در پاسخ به سوالي در مورد امكان تاثير منفي حادثه ششم آذر ماه بمبئي بر اجراي طرح خط لوله گاز ايران- پاكستان- هند، گفت:
اين حادثه تا حدودي بر اجراي اين طرح تاثير خواهد گذاشت اما چنين حوادث پراكندهاي نبايستي اجراي اينگونه طرحهاي عظيم را براي هميشه متوقف سازد وي افزود: برخي از كشورهاي خارج از منطقه به هيچوجه خواهان مشاهده پيشرفت آسيا و اجراي طرحهاي كلان در اين قاره نيستند و بنابراين، رهبران كشورهاي آسيايي بايستي هوشيارانه عمل كنند و اين توطئهها را خنثي نمايند دومين موضوعي كه مورد سووال قرار گرفت، بحث انتظار ايران از دولت باراك اوباما در آمريكا بود كه آخوندزاده گفت: انتظار ما از دولت اوباما اين است كه او سياستهاي تفرقه انداز دولت بوش را دنبال نكند. ما انتظار داريم كه مردم خاورميانه قرباني ناآراميهاي ناشي از سياستهاي آمريكا نشوند.
آخوندزاده در پاسخ به سوال ديگري گفت كه حادثه بمبئي در طول تبادل نظرهاي وي با مقامهاي هندي مطرح شد و ايران وقوع اين واقعه را با شدت تمام تقبيح كرده است.
وي افزود: رييس جمهوري اسلامي ايران پيامي را به همتاي هندي خود در تقبيح اين رويداد ارسال كرد و من شخصا گفتم كه مردم ايران وقوع اين حادثه را محكوم ميكنند.
معاون وزير خارجه ايران گفت: خود ايران قرباني تروريسم است. ما خواهان تشكيل يك نيروي بينالمللي براي مقابله با خطر تروريسم هستيم. علل وقوع اينگونه حوادث بايستي شناسايي و مسببان آنها مجازات شوند.
وي در مورد امكان مداخله پاكستان در حادثه بمبئي گفت: مردم آسيا بايستي هوشيار باشند. افراد شرور ميتوانند از هر كشوري باشند. رهبران پاكستاني در طول چند سال گذشته بلوغ سياسي خوبي را از خود براي مقابله با اينگونه افراد نشان داده اند. نظريههاي گوناگوني در اين خصوص مطرح ميشود اما ما نبايستي قرباني اين نظريهها باشيم.
آخوندزاده افزود: شبه قاره هند يك منطقه بسيار مهم است و رهبران هند و پاكستان از توانايي و خردمندي لازم براي حل مسائل فيمابين برخوردار هستند.
وي، در پاسخ به سوالي در مورد امكان حمايت ايران از هند در مبارزه با تروريسم گفت: خانم بينظير بوتو، نخست وزير پيشين پاكستان، خانم اينديرا گاندي و راجيو گاندي دو نخست وزير پيشين هند و حتي خود مهاتما گاندي، بنيانگذار هند مستقل قربانيان تروريسم هستند. بنابراين همه ما بايستي در مقابله با تروريسم همكاري كنيم.
معاون وزير خارجه ايران سپس بدون اشاره مستقيم به طالبان گفت: افراط گرايي سعي دارد كه خود را بر مردم افغانستان تحميل كند. گروههاي افراطي از ناآگاهي مردم در ترغيب آنان نسبت به پيروي از اسلام قرون وسطايي استفاده ميكنند.
آخوندزاده، در پاسخ به سوالي در مورد امكان سو استفاده برخي از عناصر درپاكستان از اسلام در ترويج تروريسم و اقدامات كشورهاي اسلامي براي مقابله با اين امر، گفت: برخي از عناصر از ناآگاهي مردم استفاده و آنان را به انجام اعمال تروريستي تحت نام اسلام ترغيب ميكنند. هيچ مسلمان واقعي از قتل مردم بيگناه و بيدفاع حمايت نميكند.
وي، در پاسخ به سوالي در مورد امكان دعوت رئيس جمهوري ايران از مان موهان سينگ، نخست وزير هند، آصف علي زرداري، رئيس جمهوري پاكستان و حامد كرزي، رئيس جمهوري افغانستان براي تشكيل جلسهاي در تهران براي تبادل نظر در مورد روشهاي ممكن براي توقف تروريسم در منطقه، گفت: ما از هرگونه تلاشي براي كاهش اختلاف و شكاف بين رهبران كشورهاي آسيايي حمايت مي كنيم. ما رهبران توانايي در كشور شما سراغ داريم. ايران نقش مفيدي را در حل مناقشه بين دولت ازبكستان و شورشيان اين كشور و مناقشه بين آذربايجان و ارمنستان ايفا كرد.
آخوندزاده در مورد برنامه هستهاي ايران نيز گفت: ما از خلع سلاح هسته اي حمايت ميكنيم. غرب ايران را به عنوان يك خطر هستهاي تلقي ميكند در حاليكه اين درست نيست. ما بيش از هر كشور ديگر با آژانس بينالمللي انرژي اتمي همكاري ميكنيم و همه تاسيسات هستهاي خود را به روي بازرسان اين نهاد بينالمللي گشوده ايم.
وي ادعاي بوش رئيس جمهوري كنوني آمريكا را مبني بر تلاش ايران براي توليد تسليحات هستهاي رد كرد و گفت: مردم جهان حرفهاي بوش را بعد از تحولات سالهاي اخير عراق قبول ندارند. بوش به بهانه وجود سلاحهاي كشتار جمعي در عراق به اين كشور حمله كرد و بعد از سالها تخريب و كشتار در عراق گفت كه اطلاعات وي اين خصوص نادرست بوده است. يعني حدود يك ميليون نفر در عراق به دليل يك اشتباه سازمانهاي اطلاعاتي آمريكا كشته شده اند.
آخوندزاده افزود: ايران پيمان منع اشاعه هستهاي (ان پي تي ) و منع استفاده از سلاحهاي شيميايي را امضا كرده است. ما خواهان يك خاورميانه عاري از تسليحات هستهاي هستيم. اين در حالي است كه اسرائيل داراي بيش از ۴۰۰كلاهك هستهاي است اما غرب در اين خصوص سكوت اختيار كرده است. اين سياست دوگانه غرب مشكل اصلي در خاورميانه است.
وي، در پايان اين كنفرانس مطبوعاتي از تبادل خبرنگار بين ايران و هند حمايت و از خبرنگاران حاضر در اين گردهمايي دعوت كرد كه از ايران ديدن كنند.
جمعه 29 آذر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 54]