واضح آرشیو وب فارسی:خراسان: موزه صبا در ضيافت نقاشان خراساني
نمايشگاه آثار هنرمندان نقاش برجسته و نوگراي خراسان رضوي با هدف تبادل آثار هنري سوم دي ماه در موزه صباي تهران برگزار مي شود و در مدت حدود يك ماه فعاليت اين نمايشگاه، آثار ارائه شده در جلسه هايي با حضور استادان مطرح، نقد و بررسي مي شود.
معاون هنري مديركل فرهنگ و ارشاد اسلامي خراسان رضوي با بيان اين خبر گفت: دبيرخانه برگزاري اين نمايشگاه با همكاري كانون هنرمندان، انجمن هنرهاي تجسمي و معاونت هنري ارشاد استان تشكيل و ستاد انتخابات آثار فعال شد.
حسين مسگراني افزود: پس از اعلام فراخوان ٤١٠ اثر از هنرمندان استان به دبيرخانه نمايشگاه رسيد كه از اين ميان ١٥٤ اثر از حدود ٧٠ نفر انتخاب شد كه در اين نمايشگاه در معرض ديد عموم قرار مي گيرد.
وي افزود: اين اقدام در راستاي تفاهم نامه هايي انجام مي شود كه به منظور تبادل آثار هنرمندان خراسان رضوي و برپايي نمايشگاه با مراكزي از جمله موزه هنرهاي معاصر، موسسه فرهنگي هنري صبا وابسته به فرهنگستان هنر ايران و موزه فلسطين در تهران به امضا رسيده است و در قالب اين همكاري ها آثار فاخر، در سطح ملي و بين المللي نيز در نگارخانه هاي مشهد ارائه مي شود. سال گذشته در اين راستا نمايشگاه پوستر جهان اسلام برگزار شد و در آينده نيز برنامه هايي تدارك ديده شده است از جمله: برگزاري نمايشگاه اسماءا...، آثار هنرمندان برجسته گرافيك ايران، نمايشگاه آثار تمبر مرتبط با انقلاب اسلامي، نمايشگاه منتخبي از عكس دوسالانه جهان اسلام، نمايشگاه نقاشي دوره قاجار و... به ترتيب در زمان هاي مناسب تامين اعتبار و در نگارخانه هاي ميرك و مجتمع امام رضا(ع) برگزار مي شود.
سرپرست اداره هنرهاي تجسمي ارشاد استان نيز با بيان اين كه تبادل آثار هنري با هدف هاي متعددي انجام مي شود، افزود: از جمله مهم ترين مزاياي آن مي توان به برقراري ارتباط با ساير هنرمندان و استفاده از تجربه هاي آنان اشاره كرد كه اين امر موجب معرفي آثار، آشنايي و انتقال اطلاعات و تجربه به دو طرف مورد تعامل مي شود.
منفرد افزود: از سوي ديگر برگزاري اين نمايشگاه ها كه معمولا به صورت گروهي برگزار مي شود، خود فرصت مغتنمي براي در كنار هم بودن هنرمندان را فراهم مي كند، كه معمولا چنين فرصت هايي كمتر پيش مي آيد. اين امر مي تواند بستر مناسبي براي همكاري بيشتر بين جامعه هنرمندان استان و كشور باشد و در نهايت به رونق هنر كمك كند.
منفرد تصريح كرد: در نتيجه اين كاركردها، تبادل آثار هنرمندان و برگزاري نمايشگاه آثار هنري مي تواند به مستحكم تر كردن پيوندهاي انساني منجر شود، موضوعي كه يكي از دغدغه هاي مهم انسان است و يكي از اهداف برپايي نمايشگاه ها نيز بيان دغدغه هاي مثبت انسان مي باشد.
منفرد افزود: مسئله مهم ديگر كمك به اقتصاد هنر است و با توجه به اين كه برپايي يك نمايشگاه در يك نگارخانه معتبر، مناسب ترين مكان براي خريد آثار هنري است با بازديد از آثار عرضه شده در نمايشگاه مي توان جديدترين آثار هنري را بدون واسطه از هنرمند تهيه كرد.
از اين رو اين رويداد فرصت مناسبي براي آشنايي با هنر و هنرمندان است و به ويژه براي مجموعه داران، هتل داران و... شرايطي ايده آل براي برقراري ارتباط و خريد محسوب مي شود.وي علت برگزاري نمايشگاه هنرمندان استاني را در تهران، قرار داشتن كانون هنرهاي تجسمي كشور در اين شهر عنوان كرد و افزود: هنرهاي جديد اولين بار در تهران مورد توجه قرار گرفت و بروز كرد و هنرمندان براي فعاليت موثر در اين زمينه به اين كانون وارد شدند، از اين رو براي استفاده از تجربه و نظرات ديگر هنرمندان اولويت اول تهران است.
وي گفت: ارشاد با ايجاد فضاي مناسب براي بروز خلاقيت هاي هنرمندان مي كوشد در راستاي رسالت خود عمل كند و با توجه به اين كه هنر بهترين وسيله براي ترويج فرهنگ است با فراهم كردن بستري مناسب براي نمايش آثار هنرمندان اميدواريم گامي در اين راستا برداريم به ويژه كه اكنون فرهنگ اسلامي ايراني مي تواند به زبان هنر به موثرترين روش در داخل و خارج كشور معرفي و منتقل شود.
از اين رو در سال آينده اين فعاليت ها تقويت مي شود تا فضاي مناسب براي برگزاري نمايشگاه و تشكيل جلسه هاي نقد و بررسي آثار در حاشيه نمايشگاه ها فراهم شود.مديرعامل كانون هنرمندان خراسان رضوي نيز با بيان اين كه تبادل آثار هنري استان به همت معاونت هنري ارشاد خراسان رضوي با همكاري كانون هنرمندان استان در قالب تفاهم نامه امضا شده در اين خصوص انجام مي شود، افزود: اين امر موقعيت ويژه اي براي هنرمندان فعال در زمينه هنرهاي تجسمي به شكل عام و نقاشان معاصر خراسان رضوي به صورت خاص مي باشد. به ويژه نقاشي خراسان كه داراي قدمت زيادي است و سابقه آن به مكتب هرات بازمي گردد و هنرمندان بزرگي در مشهد فعاليت داشته اند.
رضا كمال علوي گفت: موضوع مهمي كه در جريان تبادل آثار به دنبال تحقق آن مي باشيم، اهميت دادن به آثار هنري و حفظ ميراث فرهنگي است. مسئله اي كه آحاد هر جامعه سعي مي كنند در گستره فرهنگ، هنر و تمدن بشري نقش ايفا كنند.
وي در اهميت هنر و توجه به آن گفت: صحبت از نقاشي، سخن از زبان تصوير است كه مي تواند با مخاطبان متفاوت با فرهنگ و زبان مختلف در سراسر جهان ارتباط برقرار كند و در نتيجه اين ارتباط فرهنگ و آموزه هاي خود را با بهره گيري از هنر خود به زبان بصري در اختيار ديگران قرار دهد.
با توجه به اهميت اين ارتباط ها ضرورت حضور هنرمندان خراسان رضوي در عرصه ملي بيشتر احساس مي شود و آنان مي توانند آموزه هاي فرهنگ خود را با مضاميني جذاب ارائه و در گسترش فعاليت هاي سالم و سازنده نقش تعيين كننده اي ايفا كنند.
علوي در اهميت فعاليت پيشكسوتان گفت: اعتبار و فعاليت نگارخانه ها، گالري ها و آموزشگاه هاي هنري نتيجه تلاش و همت پيشكسوتاني چون زنده ياد ترمه چي است و بسياري از هنرمندان كنوني شاگردان اين استادان بوده اند و حضور آنان در عرصه ملي غنيمت مهمي براي معرفي هنر استان و زمينه ساز حركت هاي گسترده تري در آينده در سطح ملي و فراملي است.
مديرعامل كانون هنرمندان استان تصريح كرد: در اين راستا برنامه هايي مورد نظر است و به اين منظور سعي مي كنيم نگارخانه ميرك را كه در اختيار داريم به كانوني براي نمايش آثار هنرمندان مطرح، تبديل كنيم، تا هر از چند گاه شاهد برپايي نمايشگاه هايي در اين نگارخانه باشيم.
دوشنبه 25 آذر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خراسان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 160]