واضح آرشیو وب فارسی:مهر: خراسان جنوبي پرجاذبه اما ناشناخته براي طبيعت گردان
بيرجند - خبرگزاري مهر: تنوع جانوري مناسب، وفور حيات وحش و تنوع زيستي خراسان جنوبي اين منطقه را به مكاني پرجاذبه اما ناشناخته براي طبيعت گردان تبديل كرده است.
به گزارش خبرنگار مهر در بيرجند، در حال حاضر چهار منطقه حفاظت شده در مناطق آرك و گرنگ به وسعت 30 هزار هكتار، منطقه شاسكوه به وسعت 70 هزار و 300 هكتار، منطقه درميان به وسعت 79 هزار 311 هكتار و منطقه مظفري به وسعت 92 هزار و 808 هكتار در خراسان جنوبي شناسايي و ثبت شده اند.
از ديگر ويژگيهاي حائز اهميت خراسان جنوبي مي توان به وجود تالابهاي منحصر به فرد اشاره كرد كه هم اكنون دو منطقه دشت اسفدن به وسعت 41 هزار و 242 هكتار و منطقه تالاب كجي نمكزار نهبندان به وسعت 22 هزار و 765 هكتار براي حفظ گونه هاي جانوري به عنوان مناطق شكار ممنوع اين استان به ثبت رسيده اند.
حيواناتي چون كل و بز، قوچ، ميش، آهو، پلنگ، هوبره، زاغ بور را مي توان از گونه هاي جانوري شاخص خراسان جنوبي برشمرد كه مي توان به وفور در سطح حيات وحش اين استان يافت.
از ديگر سو وجود اقليمهاي آب و هوايي متمايز در سطح خراسان جنوبي اين منطقه را به استاني چهارفصل تبديل كرده است كه انواع گونه هاي گياهي گرمسيري و سردسيري را در خود جاي داده و گاهي اختلاف دماي دو شهر آن به بيش از 35 درجه سانتيگراد مي رسد.
كابلي تعداد پاسگاه هاي محيط باني سطح استان خراسان جنوبي را 11 پايگاه عنوان كرد و اظهار داشت: علاوه بر افزايش تعداد پايگاه هاي محيط باني از آنجا كه پاسگاه ها نياز به پست سازماني مصوب دارند بايستي تسهيلات لازم براي استخدام نيرو و جذب محيط بان فراهم شود.
سرپرست اداره كل حفاظت محيط زيست خراسان جنوبي در زمينه اقدامات صورت گرفته در راستاي رسيدن به استانداردهاي جهاني زيست محيطي كه شامل 10 درصد از مساحت اين استان است، گفت: شناسايي، معرفي و حفاظت از مناطق بكر استان و شناسايي مناطق مستعد اصلي ترين برنامه كاري اين اداره را به خود اختصاص داده است.
مهدي كابلي از اجراي طرحهاي مطالعاتي در مناطق خدا آفريد، عشق آباد، درح، لشكرگاه، جيك و زيدر، آهنگران، كفتر كوه، رباط شور و... اين استان خبر داد.
وي با بيان اينكه مشاركت مردمي ركن اساسي حفاظت از محيط زيست است، تصريح كرد: در اين راستا خوشبختانه مردم طبيعت دوست خراسان جنوبي همكاري چشمگير و مستمري با حفاظت محيط زيست استان داشته اند.
كابلي با بيان اينكه طبق آخرين فهرست اتحاديه بين المللي حفظ طبيعت، 75 گونه جانوري كشور در معرض انقراض قرار دارند، اظهار داشت: از اين تعداد گونه هايي همچون آهو، قوچ، ميش، گربه وحشي، يوزپلنگ، بالابان و گور ايراني در خراسان جنوبي هستند.
وي تصريح كرد: به گفته كارشناسان برجسته وضعيت تا به آنجا نگران كننده عنوان شده كه 36 درصد از پستانداران در رديف گونه هاي در معرض خطر قرار گرفته اند.
سرپرست اداره كل حفاظت محيط زيست خراسان جنوبي 24 گونه پستاندار، 18 گونه پرنده، هشت گونه خزنده، چهار گونه دو زيست و 16 گونه ماهي را از جمله گونه هاي در معرض انقراض در كشور برشمرد و اظهار داشت: طبق آمار در 100 سال اخير نيمي از تنوع گونه هاي موجود در جهان به واسطه تغييراتي كه انسان در زيستگاه آنها ايجاد كرده از بين رفته اند.
به گفته وي از ابتداي سال جاري تاكنون 60 شكارچي غيرمجاز و متخلف دستگير و به مراجع قضايي معرفي شدند.
كابلي يادآور شد: اداره كل حفاظت محيط زيست خراسان جنوبي به منظور حفاظت از گونه هاي جانوري در معرض خطر اقداماتي نظير تكثير و رهاسازي آهو در منطقه حفاظت شده شاسكوه و تكثير و رهاسازي گورخر در منطقه حفاظت شده مظفري(فردوس) انجام داده است.
پنجشنبه 21 آذر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 98]