تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 17 دی 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):علم گنج بزرگی است که با خرج کردن تمام نمی شود.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای اداری

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1851548040




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

رویداد مهم امروز 2 آبان 90 /  24 اکتبر 2011 / 26 ذی القعده 1432


واضح آرشیو وب فارسی:ایران ویج: رویداد مهم امروز ۲ آبان ۹۰ /  ۲۴ اکتبر ۲۰۱۱ / ۲۶ ذی القعده ۱۴۳۲ رویدادهای مهم این روز در تقویم خورشیدی   امضای لایحه ساختار جدید دولت از سوی ناصرالدین شاه قاجار(۱۲۵۱ ش) مشیرالدوله، صدراعظم ناصرالدین شاه، در روزهای پایانی اولین سال صدارتش، لایحه‏ای به ناصرالدین شاه تسلیم و در آن، اصول تشکیلات جدید دولت ایران را پیشنهاد نمود. در مقدمه این لایحه، به منظور اینکه شاه گمان نکند که قصد محدود ساختن اختیاراتش در بین است، نام یکایک تشکیلات دولت ایران را دربار اعظم خواند و با این مقدمه، تشکیلات دولت را که دارای نه وزیر و یک صدراعظم بود، با حدود اختیارات صدراعظم و هر یک از وزیران به تفصیل ذکر کرد. وزارت‏خانه‏های نه‏گانه عبارت بودند از: وزارت داخله، خارجه، جنگ، مالیه، عدلیه، علوم، فواید عامه، تجارت و زراعت و دربار. وی با تعیین یک وزیر برای بررسی امور دربار سلطنت، امور دربار نیز را زیرنظر صدراعظم قرار داد. در این هیئت دولت، صدراعظم، برجسته‏ترین فرد بود. نکته مهم دیگر مسئوولیت وزیران در مقابل صدراعظم و قطع ارتباط مستقیم آنها باشاه است. ناصرالدین شاه، لایحه سپهسالار را پسندید و با امضای آن، بدان اعتبار قانونی بخشید.



به زمین زده شدن اولین کلنگ پالایشگاه نفت تهران (۱۳۴۴ ش)  اولین کلنگ پالایشگاه نفت تهران در سال ۱۳۴۴ هجری شمسی نزدیکی شهرری به زمین زده شد

 

برپایی تظاهرات گسترده مردم علیه رژیم پهلوی (۱۳۵۷ ش) با گسترش نهضت اسلامی علیه رژیم شاه، شهرهای گرگان، تهران، قم، تبریز، کرمانشاه و همدان به عرصه تظاهرات گسترده و اعتصابات مردمی و دولتی تبدیل شدند. در تهران، مدارس تعطیل شد و گروه زیادی از دانش‏آموزان که در دانشگاه تهران اجتماع کرده بودند به دست نظامیان رژیم شاه، مجروح و دستگیر شدند. در شهر گرگان، عظیم‏ترین تظاهرات مردمی از آغاز نهضت اسلامی تا آن روز برگزار شد و مردم به اداره ساواک شهر حمله بردند. کارگران پالایشگاه تبریز، کارکنان شرکت برق کرمانشاه و کارکنان تلویزیون ایران اعتصاب نموده و استادان و طلاب حوزه علمیه قم، جلسات درس خود را تعطیل کردند. این تعطیلی فرصتی را فراهم ساخت تا استادان و طلاب انقلابی با حضور بیشتر در بین مردم، به روشنگری و هدایت حرکت اسلامی به سمت پیروزی نهایی انقلاب بپردازند.

 

رحلت فقیه بزرگوار آیت ‏اللَّه “سیداحمد میرخانی” از مفاخر علمای تهران(۱۳۷۲ ش) آیت‏اللَّه سیداحمدمیرخانی در سال ۱۲۹۶ ش (۱۳۳۵ق) در تهران به دنیا آمد. پس از طی تحصیلات مقدماتی، به شوق فراگیری علوم دینی راهی حوزه علمیه قم شد و از محضر حضرات آیات مرعشی نجفی، سیدمحمد حجت کوه‏کمره‏ای و سید محمد تقی خوانساری بهره‏های وافر برد. وی پس از ورود آیت‏اللَّه بروجردی به قم، در جلسه درس ایشان حاضر شد و تا پایان عمر آن عالم بزرگ از بحث‏های فقهی و اصولی ایشان استفاده کرد. وی پس از آن به تهران بازگشت و به اقامه جماعت، اعزام مبلغ به اطراف تهران، تالیف و نشر کتب دینی، تاسیس مسجد و حوزه علمیه و ارشاد جوانان اشتغال ورزید. از آثار قلمی ایشان، آیات الاحکام در ۲ جلد و سیر حدیث در اسلام را می‏توان نام برد. سرانجام این فقیه فرزانه پس از ۷۶سال زندگی پربار در ۲ آبان ۱۳۷۲ برابر با ۹ جمادی الاول ۱۴۱۴ ق چشم از جهان فروبست و به اجداد طاهرینش پیوست.

 رویدادهای مهم این روز در تقویم هجری   درگذشت “مازیارایرانی” یکی از اسپهبدان طبرستان(۲۲۵ ق) مازیار بن قارن یکی از اسپهبدان طبرستان است که تعلق خاطر خاصی به کیش و آیین زردشت و آداب ایرانی داشت. او بر معتصم عباسی عصیان کرد و معتصم، عبداللَّه بن طاهر را از خراسان برای سرکوبی او فرستاد. عبداللَّه، مازیار را گرفت و به بغداد روانه کرد. خلیفه او را به ضرب تازیانه کشت و جسدش را آویخت. سپس معتصم، افشین، دیگر سردار نامدار را متهم کرد که با مازیار همدست بوده و در توطئه‏ی احیای دین مزدکی و خرّمی با او شریک بوده است. به همین تهمت او را به سال ۲۲۷ ق به حبس انداخت تا در زندان مرد.

 

تولد علامه “تفتازانی” دانشمند و ادیب شافعی(۷۲۲ ق) سعدالدین مسعود بن عمر بن عبداللَّه خراسانی هِرَوی معروف به ملاسعدتفتازانی، در فقه، اصول، تفسیر، کلام، منطق و تمامی فنون ادبی و اکثر علوم متداول زمان، استاد کل ویگانه‏ی روزگار خود بود. وی مدتی از عمر خود را به سفر به شهرهای خراسان و آسیای مرکزی برای کسب علم گذراند. علامه تفتازانی به خاطر نبوغ و احاطه‏ی علمیش، تالیف و نگارش را بسیار زود و در شانزده سالگی آغاز کرد. کتاب‏های بسیاری از خود به جای گذاشت که برخی از آن‏ها هنوز جزو کتاب‏های درسی حوزه‏های علمیه هستند. ازکتاب‏های تفتازانی می‏توان به المطوّل، الارشاد و مختصر المعانی اشاره نمود. تفتازانی، ۲۰ سال آخر عمر را به دعوت امیر تیمور گورکانی در شهر سمرقند گذراند و شاگردان بسیاری تربیت کرد. علامه تفتازانی در سال ۷۹۲ ق در هفتاد سالگی در این شهر وفات یافت.

 

آغاز دوره‏ ی جدید جنگ‏ های ایران و عثمانی در زمان سلطنت “محمدشاه قاجار” (۱۲۵۸ ق) جنگ های ایران و عثمانی،از قرن شانزدهم به رهبری شاه اسماعیل صفوی، بنیان‌گذار حکومت صفویه ایران و سلطان سلیم عثمانی آغاز گردید.درگیری‌ها میان این دو امپراتوری بیشتر در مناطق شرق آناتولی، میان ‌رودان و قفقاز روی می‌دهد.این جنگ ‌ها پس از امپراتوری صفوی توسط دولت‌های هوتکیان، افشاریه، زندیه و قاجاریه ادامه می‌یابد.

 رویدادهای مهم این روز در تقویم میلادی   پایان جنگ‏های ۳۰ ساله مذهبی در اروپا پس از امضای معاهده “وِسْتْفالی” (۱۶۴۸م) از سال ۱۵۵۵م پروس (آلمان) به دو اردوگاه مذهبی تقسیم شد و کاتولیک‏ها و پروتستان‏ها هر کدام اتحادیه جداگانه‏ای برای خود تشکیل داده بودند. در این هنگام، به دنبال درگیری که بین دو طرف در سال ۱۶۱۸م روی داد جنگ‏های سی ساله مذهبی اروپا آغاز شد و پس از مدتی به صورت یک کشمکش بین‏المللی درآمد و سپس ماهیت سیاسی به خود گرفت. در طول این سال‏ها، جنگی به دنبال جنگ دیگر شروع می‏شد به طوری که قسمت اعظم اروپا را در انهدام و ویرانی فرو برد. در نهایت در ۲۴ اکتبر ۱۶۴۸م معاهده وِسْتْفالی در ناحیه‏ای به همین نام واقع در شمال غربی آلمان، بین کشورهای اتریش، سوئد، پروس و فرانسه به امضا رسید و به موجب آن، جنگ‏های خونینِ پروتستان‏ها و کاتولیک‏ها پایان یافت. پس از امضای معاهده وستفالی، سوئد حاکمیت دولت پروس را بر مردم پروتستانْ مذهبِ این کشور به رسمیت شناخت و فرانسه با دریافت غرامت جنگی و تصاحب برخی از مناطق غربیِ کشور پروس، صلح را پذیرفت.



آغاز بحران شدید اقتصادی امریکا موسوم به “والْ استریتْ” (۱۹۲۹م) دولت‏های اروپایى پس از آسودگی از جنگ جهانی اول، تدریجاً به بازسازی نظام اقتصادی کشور خود پرداختند و این بازسازی و تلاش مجدد برای بازیابی بازارهای گذشته، امریکا را با تولیدات فراوانی که اکنون بدون بازار مانده بود روبرو ساخت. نتیجه آن، رکود بزرگ و سقوط بازار بورس امریکا موسوم به والْ استریت بود. وال استریت خیابانی در نیویورک است که به دلیل قرار داشتن مؤسسات مالی و بانک‏های متعدد و بزرگ در آن، به عنوان مرکز مهم اقتصادی امریکا به شمار می‏رفت و اقتصاد منطقه را تحت الشعاع خود قرار می‏داد. این اقتصاد در جریان جنگ جهانی اول و پس از آن دستخوش ضایعات مالی فراوانی گردید و فاجعه‏ای پولی و کسادی بی‏سابقه چند ساله‏ای را به دنبال آورد. در روز ۲۴ اکتبر ۱۹۲۹م اوج این فاجعه بر سر بازار بورس اسناد و سهام امریکا در وال استریت فرود آمد و عمق این کسادی را بیشتر کرد. سقوط بازار جهانی مزبور، بزرگ‏ترین و وخیم‏ترین نمونه سقوط در تاریخ پولی جهان و سرآغاز دورانی است که روزگار کسادی نام گرفته است. ادامه این وضعیت به بیکاری بیش از سیزده میلیون کارگر امریکایى، قحطی شدید کشاورزان، بی‏خانمان شدن میلیون‏ها تن دیگر و ورشکستگی کارخانه‏ها و بانک‏ها انجامید. هم‏چنین مردم امریکا که در روزهای شکوفایى نسبی اقتصادی، سهام زیادی جمع کرده بودند و از این طریق ثروت زیادی بر روی کاغذ برای خود فراهم آورده بودند، از ترس از دست دادن دارایى خود شروع به فروش سهام خود کردند. این امر سبب کاهش مجدد قیمت سهام شد، به طوری که ظرف نوزده روز، قیمت سهام از ۴۰۰ دلار به ۳۰ دلار رسید و در ظرف یک ماه، قیمت رسمی سهام امریکا، ۴۰ میلیارد دلار تنزل پیدا کرد. با کم شدن قیمت سهام، قدرت خرید مردم پایین آمد و در نتیجه، تقاضا برای خرید کالا کم شد. فروش نرفتن محصولات کارخانه‏ها، سبب بیکاری کارگران و ورشکستگی کارخانه‏ها و مراکز تولید گردید و تعداد بیکاران تا ده درصد جمعیت کشور بالا رفت. دولت امریکا برای مقابله با بحران، مالیات‏ها را افزایش داد، در نتیجه، مالیات دهندگان توان خرید خود را هرچه بیشتر از دست دادند و دور باطل تورم و بیکاری از سر گرفته شد. در این میان، از آنجا که از سوی سرمایه‏داران امریکایى، سرمایه‏گذاری‏های کلانی در اروپا صورت گرفته بود، دامنه بحران اقتصادی امریکا به سرعت به قاره اروپا نیز کشیده شد و بیکاری و ورشکستگی در این قاره نیز رواج پیدا کرد. هیچ یک از رکودهای اقتصادی تاریخ امریکا به اندازه این بحران، موجب نارضایتی مردم از بی‏کفایتی مسؤولان و برنامه‏ریزان اقتصادی امریکا نشده بود. این بحران در آن زمان بزرگ‏ترین لطمه را بر وجهه نظام سرمایه‏داری نزد مردم و دولت‏هایی که مستقیماً از این بحران متضرر شده بودند وارد آورد. بحران اقتصادی وال استریت سرانجام با روی کار آمدن فرانکلین روزولت به ریاست جمهوری امریکا در سال ۱۹۳۲م، پایان یافت.



آغاز به کار سازمان ملل متحد معروف به پارلمان جهانی و روز ملل متحد(۱۹۴۵م) پس از جنگ جهانی دوم سازمان ملل متحد به عنوان بزرگ‏ترین سازمان بین‏المللی دنیا، جانشین جامعه ملل شد که در فاصله بین دو جنگ جهانی، فعالیت می‏کرد. نمایندگان دولت‏های متفقین در جنگ جهانی دوم شامل امریکا، شوروی، انگلستان و فرانسه، در مذاکراتی که در زمان جنگ انجام داده بودند، مقدمات تشکیل سازمان ملل متحد را فراهم آوردند. بعدها در جلساتی که در واشینگتن، یالتا و مسکو تشکیل شد، زمینه تشکیل این سازمان فراهم گردید. سرانجام در کنفرانس سانفرانسیسکو در امریکا، نمایندگان پنجاه کشور جهان، تأسیس سازمان ملل متحد و اساسنامه آن را تصویب کردند. منشور سازمان ملل که در ۲۶ ژوئن ۱۹۴۵م تنظیم شد اعلام داشت که سازمان مزبورْ کانونی از کشورهایى خواهد بود که هدفشان حفظ صلح و ثبات و همکاری بین‏المللی است. و سرانجام در ۲۴ اکتبر ۱۹۴۵ با تأیید منشور آن، توسط ۲۹ کشور جهان، تحقق پیدا نمود. مقرّ سازمان ملل متحد در نیویورک و دارای شش رکن اصلی است که عبارتند از: مجمع عمومی، شورای امنیت، شورای اقتصادی و اجتماعی، شورای قیمومیت، دیوان بین‏المللی دادگستری و دبیرخانه. در حالی که مجمع عمومی این سازمان در برگیرنده تمام کشورهای عضو است اختیارات چندانی ندارد، در همان حالْ شورای امنیت با پنج عضو ثابت و ده عضو موقت، قدرت فراوانی دارد و وجود حق وتو آن را ابزاری جهت اعمال زور و فشار اعضای آن قرار داده است. ۲۴ اکتبر برابر با دوم آبان هر سال، سال‏روز تأسیس سازمان ملل‏متحد، در سراسر جهان با نام روز ملل متحد نامیده شده است.



پذیرش ایران به عضویت سازمان ملل متحد (۱۹۴۵م) سازمان ملل متحد در تاریخ ۲۴ اکتبر ۱۹۴۵ هنگامیکه اتحاد جماهیر شوروی ، ایالات متحده آمریکا ، بریتانیا ، چین ، فرانسه و اکثریتی از امضاء کنندگان دیگر منشور ملل متحد را مورد تصویب قرار دادند، رسما موجودیت پیدا کرد. منشور ملل متحد اعلام داشت که عضویت سازمان ملل متحد به روی همه ملت های صلح دوست که الزامات و داوری آن را می پذیرفتند ، گشوده است. در ایران سازمان ملل دارای چهارده دفتر نمایندگی و برنامه اجرائی می باشد. این واحدهای اجرائی و آژانس ها جمعاً “تیم کشوری سازمان ملل متحد” را در ایران تشکیل میدهند و تحت سرپرستی “هماهنگ کننده مقیم” سازمان ملل که در عین حال سمت “نماینده مقیم برنامه عمران سازمان ملل متحد” را نیز عهده دار می باشد، وظائف خود را انجام می دهد.



وقوع بحران خطرناک موشکی بین امریکا و شوروی بر سر کوبا (۱۹۶۲م) امریکا و شوروی که به عنوان نماد بلوک‏های شرق و غرب پس از جنگ جهانی دوم، درگیر جنگ سرد بودند، از رویارویى نظامی با هم اجتناب می‏کردند. با این حالْ مهم‏ترین و خطرناک‏ترین بحران در روابط این دو ابرقدرت که جهان را در آستانه جنگی دیگر قرارداد، بر سر استقرار پایگاه‏های موشکی شوروی در کوبا ایجاد شد. وقوع این حادثه در ۲۴ اکتبر ۱۹۶۲م عکس‏العمل تند مقامات امریکایى را برانگیخت و به محاصره دریایى کوبا توسط نیروی دریایى امریکا انجامید. هم‏زمان با این محاصره، چندین کشتی حامل موشک‏های روسی عازم کوبا بودند. اما خروشچف، رهبر شوروی سابق، بی‏اعتنا به محاصره، فرمان ادامه حرکت را صادر کرد. خروشچف سپس اعلام کرد در صورتی موشک‏های روسی از کوبا برچیده خواهند شد که امریکا هم پایگاه‏های موشکی خود در نزدیکی مرز ترکیه با شوروی را جمع‏آوری کند. با ردّ این خواسته شوروی، هر آن احتمال برخورد بین شوروی و امریکا وجود داشت که در نهایتْ خروشچف تن به مصالحه داد و جهان از خطر یک جنگ جهانی دیگر رهایی یافت. مصالحه امریکا و شوروی مبتنی بر این توافق بود که شوروی، پایگاه‏های موشکی خود را از کوبا برچیند و امریکا هم متقابلاً اطمینان دهد که کوبا را به طور مستقیم یا غیرمستقیم، مورد حمله قرار نخواهد داد.



روز ملی و استقلال کشور افریقایی “زامبیا” از استعمار انگلستان (۱۹۶۴م) جمهوری زامبیا با ۷۵۲/۶۱۴ کیلومتر مربع وسعت در جنوب افریقا و در همسایگی کشورهای زئیر، زیمبابوه و نامیبیا واقع شده است. جمیعت زامبیا بیش از ۹ میلیون نفر است که اکثراً سیاه‏پوست می‏باشند. بیشتر مردم زامبیا پیرو آیین مسیحیت و عمدتاً پروتستان هستند. پایتخت زامبیا، شهر لوزاکا است و واحد پول آن، کواچا نام دارد. منطقه جنوبی افریقا، محل سکونت انسان‏های اولیه بوده و نشانه هایى از عصر حجر نشان دهنده این مسئله است. در طی قرون بعدی به تدریج اقوام مختلف از مناطق دیگر وارد زامبیا شدند. در قرن هجدهم میلادی بازرگانان پرتغالی به این منطقه آمده و در نیمه قرن نوزدهم پای انگلستان هم به این کشور باز شد و تحت پوشش شرکت افریقای جنوبی انگلستان به تحکیم سلطه خود پرداختند که تا نیمه دوم قرن بیستم ادامه یافت. اوج‏گیری نهضت‏های استقلال‏طلب، باعث شد انگلستان در ۲۴ اکتبر ۱۹۶۴ استقلال زامبیا را به رسمیت بشناسد. حکومت زامبیا، جمهوری چند حزبی با یک مجلس قانون‏گزاری است.



پایان جنگ چهارم اعراب و اسرائیل موسوم به جنگ رمضان (۱۹۷۳م) در ششم اکتبر ۱۹۷۳م، محمد انور سادات رئیس جمهور وقت مصر، برای جبران شکست جنگ اعراب و اسرائیل در سال ۱۹۶۷م، حمله غافل‏گیرانه‏ای را به مواضع اسرائیل در طول کانال سوئز انجام داد. به فاصله کمی پس از آغاز حمله نیروهای مصری، سربازان سوریه نیز در ارتفاعات جولان که در جنگ‏های سال ۱۹۶۷م به تصرف رژیم صهیونیستی درآمده بود، دست به حمله زدند و سربازان اسرائیلی را از تمام مناطق متصرفی خود در جنگ ۱۹۶۷ بیرون راندند. با اعلام وضع فوق‏العاده و بسیج نیروها در اسرائیل و ارسال کمک‏های فوری امریکا به این رژیم، اسرائیلی‏ها موفق شدند پیش‏روی نیروهای مصر و سوریه را در روز سوم جنگ متوقف کنند و در پایان نخستین هفته جنگ، دست به حمله متقابل بزنند. در نهایت پس از گذشت سه هفته از آغاز جنگ، در حالی که در مراحل اولیه نبرد، موفقیت با مصری‏ها بود، ولی با سرازیر شدن سیل کمک‏های امریکا، این جنگ نیز در ۲۴ اکتبر ۱۹۷۳م، با شکست و عقب نشینی اعراب خاتمه یافت. پس از این شکست، سادات چاره‏ای جز تغییر کلی سیاست‏های خارجی خود و نزدیکی به غرب ندید و به دنبال بهبود رابطه با امریکا، در یک سفر خفت‏بار به سرزمین‏های اشغالی در نوزدهم نوامبر ۱۹۷۷م، باب مذاکرات مستقیم را با اسرائیل گشود. سرانجام علی رغم مخالفت شدید سایر کشورهای عرب، انورسادات در مارس ۱۹۷۹م، به عقد قرارداد صلح کمپ‏دیوید و به رسمیت شناختن رژیم صهیونیستی تن در داد.



آغاز هفته جهانی خلع سلاح و توسعه (۲۴ تا ۳۰ اکتبر) یکی از اهداف تاسیس سازمان ملل متحد پاسداشت صلح جهانی یوده است . به همین منظور در مقدمه منشورسازمان ملل متحد آمده است : “ما مردم ملل متحد با تصمیم به محفوظ داشتن نسل های آینده از بلای جنگ که دو بار در مدت یک عمر انسانی افراد بشر را دچار مصائب غیر قابل بیان نموده و با اعلام مجدد ایمان خود به حقوق اساسی بشر و به حیثیت و ارزش شخصیت و تساوی حقوق بین مرد و زن و همچنین به ملت ها اعم از کوچک و بزرگ و ایجاد شرایط لازم برای حفظ عدالت و احترام به الزامات ناشی از عهد نامه ها و سایر منابع حقوق بین المللی و کمک به ترقی اجتماعی و شرایط زندگی بهتر با آزادی بیشتر و برای نیل به هدف هایی چون تساهل ، مدارا کردن و زیستن در حال صلح بایکدیگر و به منظور متحد ساختن قوای خود برای نگهداری صلح و امنیت بین المللی و قبول اصول و ایجاد روش هایی که عدم استعمال نیروی سلاحها را جز در راه منافع مشترک تضمین نماید و…مصمم شده ایم که برای تحقق این مقاصد تشریک مساعی نماییم . ” با این توضیح همه ساله از ۲۴ تا ۳۰ اکتبر به عنوان هفته جهانی خلع سلاح گرامی داشته می شود . بی شک ایجاد جهانی عاری از سلاحهای مختلف از جمله آرزوهای بشر امروزی است . جهای که در آن نشانی از جنگ و کشتار و نمودی از سلاحهای مخرب نباشد . البته سازمان ملل متحد در این راستا تنها به توصیه به کشور های برهم زننده صلح جهان بسنده نمی کند . به همین منظور شورای امنیت سازمان ملل متحد بر اساس ماده ۳۹ منشور وجود هرگونه تهدید علیه صلح ، نقض صلح و تجاوز را احراز و به کشور های بر هم زننده صلح جهانی توصیه می کند و چنانکه توصیه کفایت نکند بر اساس مواد ۴۱ و ۴۲ منشور دست به محاصره اقتصادی می زند و اجازه اقدام و توسل به زوررا صادر خواهد کرد . امروزه کشور های غربی بویژه ایالات متحده آمریکا که خود داعیه دار خلع سلاح جهانی هستند ، بیشترین میزان سلاح را در سطح جهان تولید می کنند .



روز جهانی اطلاعات پیشرفته همه ساله بیست و چهارم اکتبر به عنوان روز گسترش اطلاعات در جهان گرامی داشته می شود . امروزه با توجه به ظهور عصر ارتباطات و ارزشی که اطلاعات در توسعه و پیشرفت جوامع دارد تلاش برای حضور و تعامل بیشتر در زمینه استفاده از الگوهای نوین ارتباطی برهیچ ملتی پوشیده نیست هما نطور که دنیای ما از قید و بند های سنتی سرمایه گذاری و تجارت و حضور در بازار کالاها و اشتغال رهایی جسته و پای در عرصه ای نوین از تعاملات اجتماعی گذارده است به گونه ای که یکی از اساسی ترین اقدامات همه کشورها بستر سازی برای حضور در دنیای مجازی ایجاد جایگاه مناسب با فرهنگ خود و کسب پایگاهی در دنیای مجازی اطلاعات میباشد . فناوری اطلاعات از جنبه های مختلفی چه از نظر فرهنگی و ساختاراقتصادی و اجتماعی و جمعیتی قابل بحت است . در این میان توجه به سرعتی که جوامع در این راه و برای ایجاد زمینه های حضور خود دارند قابل تامل می نماید . امروزه اطلاعات بهایی فراوان دارد واینترنت مقوله ای است که به این مساله جامه عمل پوشانده است .



۲ آبان ۱۳۹۰





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایران ویج]
[مشاهده در: www.iranvij.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 330]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن