واضح آرشیو وب فارسی:ايلنا: مديرعامل شركت ملي نفت اعلام كرد:تأخير شركت ملي گاز در نصب كمپرسورهاي ميدان سراجه قم واردات بنزين بر اساس تفاهم نانوشته دولت و مجلس انجام شده است
تهران- خبرگزاري كار ايران
مديرعامل شركت ملي نفت ايران در نخستين نشست مطبوعاتي خود آخرين وضعيت طرحهاي توسعهاي پروژههاي صنعت نفت نحوه و ميزان سرمايهگذاريها و تأخيرهاي ايجاد شده در برخي از پروژهها را تشريح كرد.
به گزارش خبرنگار ايلنا صيف الله جشنساز مديرعامل شركت ملي نفت ايران صبح امروز در جمع خبرنگاران در خصوص آخرين وضعيت آغازحفاري در درياي خزر گفت: در حال حاضر سكوي حفاري ايران - البرز آمده شده و منتظر تحويل شناورها از سوي شركت صدرا هستيم.
در اين رابطه تاكنون شناور يدككش و پشتيباني اول تحويل شركت ملي نفت شده و مقرر شده شناور دوم تا پايان آذر ماه تحويل داده شود با تحويل شناورها عمليات حفاري ايران در درياي خزر آغاز خواهد شد.
وي در مورد اختصاص 500 ميليارد تومان اعتبار از محل منابع داخلي شركت ملي نفت به پروژههاي نيمه تمام شركت ملي گاز بيان كرد: اين اعتبار براي تكميل طرحهاي نيمه تمام گازرساني و برخي از مناطق كه در اولويت اول گازرساني قرار دارند، اختصاص مييابد و قرار است اولين قسط آن تا پايان آذر ماه به شركت ملي گاز تحويل داده شود.
معاون وزير نفت با اشاره به تحقق تعهد افزايش توليد 70 ميليون متر مكعبي گاز در كشور تصريح كرد: اگر در مصرف گاز اصول و الگوهاي تعريف شده رعايت نشود ممكن است با قطعي گاز مواجه شويم و چنانچه نتوانيم مديريت عرضه و تقاضاي گاز را متعادل كنيم در سالهاي آينده نيز با كمبود مواجه خواهيم شد.
به گفته جشن ساز در حال حاضر شدت مصرف انرژي در ايران هشت برابر كشورهاي انگلستان، فرانسه، آلمان، چهار و نيم برابر كره جنوبي و دو برابر عربستان سعودي بوده و اين موضوع حاكي از آن است كه رشد مصرف گاز به هيچوجه با رشد توليد گاز كشور تناسب نداشته است.
وي اصلاح نظام قيمتگذاري را يكي از راهكارهاي كنترل مصرف گاز در كشور عنوان كرد و اظهار داشت: آن دسته از دستگاههاي دولتي كه گاز و فرآوردههاي نفتي زيادي مصرف ميكنند اما راندمان پايين دارند بايد تكنولوژيهاي خود را براي مصرف بهينه انرژي به روز كنند.
وي در ادامه با اشاره به پايان رسيدن اعتبار 3/3 ميليارد دلاري واردات بنزين و گازوئيل در مرداد ماه امسال گفت: افزايش قيمت برخي از فرآوردهها كه حتي بيش از سه برابر رشد داشتهاند، موجب شد كه اين اعتبار براي سال جاري كفايت نكند و از اين رو 2/2 ميليارد دلار بيش از بودجه مصوب براي واردات اختصاص پيدا كرده است.
وي با بيان اينكه براي اجراي طرحهاي توسعهاي صنعت نفت به حدود 160 ميليارد دلار تا پنج سال آينده نياز است، تصريح كرد: براي تأمين اين ميزان اعتبار از سه ماه پيش تاكنون يكسري بستههاي سرمايهگذاري تعريف شده كه در اين بستهها جزئيات توسعه ميادين بر اساس ظرفيت پتانسيل توليد ذخيره، ميزان سرمايهگذاري و مكان و زمان پروژهها تعريف شده كه قصد داريم اين بستهها را در سمينارهاي داخلي و خارجي ارائه كنيم.
به گفته مدير عامل شركت ملي نفت ايران تاكنون بيش از 30 ميليارد دلار سرمايهگذاري خارجي در پروژههايي همچون توسعه ميدان نفتي يادآوران، مسجد سليمان، جفير، بلوك اكتشاف و توسعه دير، احداث تأسيسات دريايي ميدان رشادت، توسعه بخش بالادستي گلشن و فردوس، توسعه رسالت، قرارداد طرحهاي افزايش توليد گاز در مناطق مركزي و اجراي سيستم بهينهسازي و فرآورش نفت در ميدان هفتكل و خريد دستگاههاي جديد حفاري خشكي و دريايي انجام شده است.
وي در مورد تهيه اساسنامه اوپك گازي در اجلاس آتي كشورهاي صادركننده گاز در مسكو بيان كرد: بعيد است اين اساسنامه در اجلاس آينده تهيه شود و پيشبينيها حاكي از آن است كه بايد با انجام مطالعات كارشناسي و تعريف حوزههاي جغرافيايي بازار گاز تا يك سال آينده تهيه شود.
جشن ساز در مورد آخرين وضعيت پروژه ذخيرهسازي سراجه گاز نيز توضيح داد: بخش بالادستي اين پروژه به پايان رسيده اما نصب كمپرسورها هنوز توسط شركت ملي گاز انجام نشده و پيشبيني ما حاكي از آن است كه اين پروژه حداكثر تا زمستان سال آينده به بهرهبرداري برسد.
معاون وزير نفت همچنين در مورد اجراي طرح توسعه در ميدان اسفنديار گفت: اجراي اين پروژه متوقف نشده و در حال حاضر با مشكل تأمين منابع مالي مواجه هستيم و با توجه به اينكه اولويت شركت ملي نفت توسعه ميادين مشترك بوده منابع لازم براي اجراي اين طرح نيز به زودي اختصاص پيدا خواهد كرد.
وي در مورد طرح يكپارچهسازي مديريت و پايانههاي نفتي كشور اعلام كرد: اين طرح هم اكنون در حال انجام بوده و پايانه طاهري اخيراً به شركت پايانههاي نفتي واگذار شده است.
همچنين در آينده مديريت و راهبري پايانه نفتي نكا به اين شركت واگذار خواهد شد.
مديرعامل شركت ملي نفت در مورد تحويل پايانههاي شركت نفت فلات قاره به شركت پايانههاي نفتي توضيح داد: يك كار مطالعاتي توسط مديريت برنامهريزي تلفيقي در حال انجام بوده و اين طرح كه يك ماه از آن گذشته بايد حداكثر نتايج آن تا دو ماه آينده مشخص شود در صورتي كه تغيير و تحول پايانههاي نفتي فلات قاره مستلزم هزينه و خسارت باشد، اين كار انجام نخواهد گرفت.
جشن ساز در مورد اختصاص سه درصد از درآمدهاي فروش نفت به پروژههاي پارس جنوبي با بيان اينكه از ابتداي سال تاكنون نزديك به 4/3 ميليارد دلار به طرحهاي پارس جنوبي اختصاص يافته بيان كرد: پيشبينيها نشان ميدهد تا پايان سال حدود پنج ميليارد دلار از اين محل ميتوانيد درآمد داشته باشيم.
وي با اشاره وجود ذخاير هيدروكربني در شمال و جنوب خليج فارس تصريح كرد: هم اكنون در ميادين نفت و گاز ايران تنها 13 دكل حفاري در حال كار بوده و اين درحالي است كه بيش از 84 دكل حفاري در كشورهاي عربي حاشيه خليج فارس مشغول به كار هستند.
معاون وزير نفت با اشاره به اين موضوع كه از ابتداي سال نزديك به 6/3 ميليون تن بنزين و 8/1 ميليون تن گازوئيل وارد كشور شده است، بيان كرد: با به پايان رسيدن بودجه 3/3 ميليارد دلار مابقي واردات از محل معاوضه با نفت خام انجام گرفته و در سالهاي 1379 تا 1386 به جز يك سال مابقي سالها سقفي براي واردات تعيين نشده بود.
مديرعامل شركت ملي نفت در پايان خاطر نشان ساخت: در واقع يك تفاهم نانوشتهاي بين دولت و مجلس وجود داشت، كه بر اساس اين تفاهم واردات سوخت تا سقف مشخصي انجام ميشد و اگر هم اعتبار آن به پايان ميرسيد در اين رابطه مجوز اخذ ميشده است.
پايان پيام
كد خبر: 461794
شنبه 16 آذر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايلنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 115]