تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 17 دی 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):خداوند عزوجل مى فرمايد: هيچ مخلوقى نيست كه به غير من پناه ببرد، مگر اين كه دستش را...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای اداری

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1851425828




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

۷۰۰,۰۰۰,۰۰۰ ساعت محاسبات برای کشف راز عدد ۱۷ در جدول سودوکو


واضح آرشیو وب فارسی:فان پاتوق:



مدتهاست که هیچ معمای سودوکویی با تنها 16 راهنمایی ارائه نمی شود. ریاضی.دانی به کمک 700 میلیون ساعت محاسبات ابررایانه.ای ثابت کرده است که حداقل تعداد راهنمایی.های لازم برای حل یک سودوکو 17خانه است.

خبر آنلاین:یک ریاضی.دان ایرلندی از الگوریتمی پیچیده و میلیون.ها ساعت از زمان ابررایانه.ها استفاده کرد تا بتواند پاسخ معمایی مهم وحل نشده در ریاضیات سودوکو را بیابد. بازی سودوکو که اولین بار در ژاپن همه. پسند شد، از یک مربع 9 در 9 تشکیل شده که هر سطر و ستون آن باید با اعداد 1 تا 9 پر شود یه.طوری که هر عدد در هر ستون، سطر یا 9 مربع 3در3 فقط بار ظاهر شود.
گری مک.گوایر از کالج دانشگاهی دوبلین در اثباتی که در اول ژانویه روی اینترنت قرار گرفت، نشان داد که کمترین تعداد راهنمایی.ها (یا ارقام ابتدای بازی) که برای تکمیل یک بازی لازم است، 17 خانه است و جدول.هایی با 16 راهنمایی یا کمتر، پاسخ یکتایی ندارند. بیشتر سودوکوهای روزنامه.ای چیزی در حدود 25 راهنمایی دارند، و هرچه که تعداد راهنمایی.ها بیشتر شود، سختی معما هم کمتر می.شود.
ریاضیدانان شرکت کننده در کنفرانسی که در هفتم ژانویه در بوستون ماساچوست برگزار شد، به اتفاق آرا بر این باور بودند که اثبات مک.گوایر احتمالا معتبر است و پیشرفت بزرگی در حوزه رو به گسترش ریاضیات سودوکو محسوب می.شود.
جیسون روزنهاوس، ریاضیدان دانشگاه جیمز مدیسون در هریسونبرگ ویرجینیا و نویسنده کتاب تازه منتشر شده ریاضیات سودوکو می.گوید: «این رویکرد منطقی و قابل قبول است. می.توانم بگویم که برخوردها در قبال آن، حاکی از یک خوشبینی محتاطانه بود».
کسانی که می.خواهند یک معما را با استفاده از قوانین سودوکو حل کنند باید یک جدول 9 در 9 را به گونه.ای پر کنند که هیچ رقمی در یک سطر یا ستون یا یکی از 9 مربع 3 در 3 داخل جدول، تکرار نشود. راهنمایی.ها، خانه.هایی هستند که در ابتدای بازی پر شده.اند. مدت.ها است که علاقه.مندان این بازی.ها دریافته.اندکه به رغم اینکه معماهایی با 17 راهنمایی قابل حل هستند، ولی هیچ معمایی که با 16 راهنمایی قابل حل باشد دیده نشده است. این امر به این گمان منجر شد که شاید معمایی وجود نداشته باشد که با 16 راهنمایی به پاسخی یکتا برسد.

یک راه ممکن برای اثبات این گمان این بود که در تمام جدول.های پر شده ممکن با استفاده از قوانین سودوکو، به دنبال همه معماهای ممکن با 16 راهنمایی بگردند، ولی این کار نیاز به زمان بسیار زیادی برای محاسبه داشت. در نتیجه مک.گوایر مسئله را با طراحی یک «الگوریتم برخورد مجموعه.ها» ساده کرد. با این الگوریتم او باید به دنبال چیزی می.گشت که خود، آن را مجموعه.های اجتناب ناپذیر یا راه.حل.ها می.نامید. برای اجتناب از این که یک مجموعه اجتناب.ناپذیر منتج به راه.حل.های تکراری شود، راهنمایی.ها باید همدیگر را بپوشانند یا به مجموعه.های غیر قابل اجتناب برخورد کنند. وقتی که مجموعه.های غیر قابل اجتناب پیدا شدند، کار محاسباتی خیلی کمتری لازم خواهد بود (هرچند هنوز هم مقدار قابل ملاحظه.ای است) تا نشان داده شود که هیچ معمای 16 راهنمایی نمی.تواند با همه آنها برخورد کند.
مک.گوایر و گروهش که دو سال را به آزمودن این الگوریتم گذرانده بودند، از تقریبا 700 میلیون ساعت CPU در مرکز محاسبات پیشرفته ایرلند در دوبلین استفاده کردند تا با استفاده از الگوریتم برخورد مجموعه.ها به دنبال جدول.های ممکن بگردند. گوردون رویل، ریاضیدان دانشگاه استرالیای غربی در پرت که با استفاده از الگوریتم متفاوتی مشغول شمردن تعداد جدول.های ممکن با 17 راهنمایی است، می.گوید: «تنها راه واقع.گرایانه ممکن برای انجام این کار، روی آوردن به استفاده ناشیانه از کامپیوتر بود. این مسئله چالش.برانگیزی است که مردم را ترغیب می.کند تا حد ممکن از شیوه.های ریاضی و محاسباتی استفاده کنند. این مانند بالا رفتن از بلندترین کوه است».
به گفته لائورا تالمان، ریاضیدان در دانشگاه جیمز مدیسون که در نوشتن کتاب «سودوکو را جدی بگیرید: ریاضیات پشت محبوب.ترین معمای کاغذی» با روزنهاوس همکاری کرده، یکی از پیامدهای این رویکرد این است که وقتی را از دیگران می.گیرد تا بتوانند برای بررسی این اثبات، زمان محاسباتی لازم را صرف کنند. تالمان اشاره می.کند که این کتاب که هفته قبل منتشر شد، دیگر منسوخ شده است، چراکه در این کتاب آمده که مسئله باز می.ماند و هر کسی که آن را حل کند، به ستاره.ای در دنیای ریاضیات تبدیل خواهد شد.
مک.گوایر می.گوید که رویکرد او شاید به راه.های دیگری غیر از مسیر ریاضیات هم برود. ایده برخورد مجموعه.ها که او برای اثبات خود ایجاد کرده، در مقاله.هایی در مورد تعیین توالی ژنی و شبکه.های سلولی هم استفاده شده و او به دنبال این است که ببیند که آیا دیگر پژوهشگران نیز می.توانند از الگوریتم او استفاده مفید کنند یا نه. وی می.گوید: «امیدوارم که این کار، توجه بیشتری را به خود جلب کند».
ولی او به طنز ماجرا هم اشاره می.کند که هر چه زمان بیشتری را به ریاضیات این معما اختصاص می.دهد، زمان کمتری را به لذت بردن از آن می.گذراند: «من هنوز این بازی را یک راه خوب برای استراحت می دانم، ولی صادقانه می.گویم که حل کردن جدول کلمات متقاطع را ترجیح می.دهم».
تصحیح: نیچر تصحیح کردکه زمان محاسبه 7 میلیون ساعت سی.پی.یو و نه 700 میلیون ساعت سی.پی.یو بود.


گردآوری:گروه خبر سیمرغ









این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فان پاتوق]
[مشاهده در: www.funpatogh.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 301]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن