واضح آرشیو وب فارسی:شبکه خبر: دولت آماده اجراي طرح تحول اقتصادي است
رييس جمهور گفت:دولت كاملاً آماده اجراي طرح تحول اقتصادي است و اميدواريم مجلس نيز به سرعت اين طرح را بررسي كند.
احمدي نژاد در گفتگو يي كه بصورت زنده از شبكه اول سيما پخش شد با تشريح ابعاد مختلف و ضرورت اجراي طرح هدفمند كردن يارانه ها گفت اين طرح ، طرحي بزرگ و نيازمند عزم ملي است
و ي افزود: در اين خصوص با دوستانمان در مجلس شوراي اسلامي بحث كرديم و قرار شد اين طرح در مجلس نيز مطرح شود كه ما نيز پذيرفتيم لايحه بدهيم .
وي اضافه كرد: در بخش هايي از جمله نظام توزيع، ماليات، گمرك و بانك ها و مسائلي كه نياز به لايحه نداشت بررسي را آغاز كرده ايم.
رئيس جمهور در پاسخ به برخي اظهار نظرها از جمله برگزاري همه پرسي درباره طرح تحول اقتصادي گفت: البته افراد در اظهار نظر آزادند ولي ما در شهريور اعلام كرديم كه در اين زمينه به مجلس لايحه ارائه مي كنيم.
وي طرح تحول اقتصادي را كاري بزرگ در متن تصميم گيران، كارشناسان و مردم خواند و افزود: براي بررسي اين طرح صدها جلسه كارشناسي برگزار و از صاحبنظران به صورت دعوت يا مكاتبه نظرخواهي شده است.
احمدي نژاد گفت: دو هدف را دنبال مي كرديم اول اينكه بتوانيم اين طرح را به سرعت و با دقت بررسي كنيم و ديگر اينكه تبعات منفي آن را به صفر نزديك كنيم.
وي اضافه كرد: دوستان ما در مجلس نيز براي بررسي اين طرح جلسات متعددي چه در كارگروه ويژه و چه با ديگر نمايندگان برگزار كردند و ما هم موضوع را تقريبا با همه نمايندگان مطرح كرده ايم .
رئيس جمهور افزود: اين طرح را با گروه هاي مختلف از جمله صنعتگران، تاجران، صادركنندگان، روستاييان، علما، جوانان و انجمن هاي كشاورزي مطرح كرده ايم.
احمدي نژاد گفت: پس از اين بررسي ها طرح تحول اقتصادي به صورت لايحه اي پخته درآمده است تا پس از تصويب در مجلس كار سنجيده و سنگيني در كشور انجام شود.
رئيس جمهور رابطه دولت با مجلس را بسيار صميمي و مستمر خواند و ابراز اميدواري كرد با همكاري نمايندگان مجلس چنانچه نقصي در اين طرح وجود داشته باشد برطرف تا هر چه زودتر براي اجرا آماده شود.
رئيس جمهور گفت: پيچيدگي و بزرگي طرح هدفمند كردن يارانه ها سبب شد به رغم تاكيد برنامه هاي سوم و چهارم توسعه، دولت ها ترجيح دهند به آن نزديك نشوند.
احمدي نژاد با تاكيد بر اينكه دولت نهم براي تامين منافع ملي اجراي اين طرح را در دستور كار خود قرار داده است افزود: طرح هدفمند كردن يارانه ها طرح بزرگي است كه همه آحاد كشور را تحت تاثير قرار مي دهد بنابراين اجراي آن نيازمند برنامه ريزي دقيق و ايجاد آمادگي در ساختارهاي اجرايي است .
رئيس جمهور اظهار داشت: براي هدفمند كردن يارانه ها دو سال و نيم تلاش صورت گرفته است تا نتايج آن به طور دقيق استخراج شود و در اين باره اسناد پشتيبان آن مستند و مستدل است.
وي تصريح كرد: تقريبا همه كارشناسان و صاحبنظران ضرورت هدفمند كردن يارانه ها را پذيرفته اند.
احمدي نژاد اجراي طرح هدفمند كردن يارانه ها را با اصلاح و تغيير قيمت همراه دانست و افزود: اجراي اين طرح نيازمند ايجاد بسترهاي اقتصادي، اجتماعي و اجرايي است.
وي تصريح كرد: دولت بستر اجراي اين طرح را فراهم كرده است و از نظر ايجاد بستر اجتماعي هم بايد گفت 65 ميليون نفر با لبيك به فراخوان دولت و نام نويسي، آن را پذيرفته اند.
رئيس جمهور زمان حاضر را كه قيمت هاي جهاني در قوس نزولي قرار دارند بهترين زمان براي اجراي اين طرح دانست.
وي افزود: در سي سال گذشته قوس نزولي قيمت ها را شاهد نبوده و در پنجاه سال اخير غير از مقطع انقلاب، اين گونه كاهش قيمت مسكن را تجربه نكرده ايم.
احمدي نژاد سهم بالاي مصرف نفت در بودجه كل كشور را يكي از معضلات و ريشه مشكلات اقتصادي كشور دانست و گفت: دولت نهم در اين باره تلاش هايي انجام داده و در سه سال اخير سهم درآمدهاي نفتي در بودجه را از شصت و دو و هفت دهم درصد به پنجاه و دو درصد كاهش داده است.
وي كاهش درآمدهاي نفتي را در هزينه هاي جاري كشور، يكي از آرزوهاي مسئولان دانست و افزود: بايد تلاش كنيم درآمدهاي نفتي براي تقويت پايه هاي اقتصاد كشور به مصرف برسد و حتي در بخش عمراني هم كمتر به درآمدهاي نفتي متكي باشيم.
رئيس جمهور يكي از اهداف هدفمند كردن يارانه ها را كاهش سهم ارز نفتي در بودجه كل كشور دانست و گفت: اگر با قيمت هر بشكه نفت 30 دلار بودجه سال آينده بسته شود بايد بسياري از فعاليت ها را مختل كنيم .
احمدي نژاد افزود: با توجه به ادامه يافتن روند نزولي قيمت نفت در بازارهاي جهاني، ضروري است اتكاي خود را به درآمدهاي نفتي در بودجه كل كشور كاهش دهيم.
رئيس جمهور درباره ارتباط بحران مالي جهاني و درآمد ارزي كشور گفت: با بحران مالي غرب وابستگي ما به درآمد نفت كم و درآمدهاي ارزي ذخيره شده است.
احمدي نژاد افزود: 25 تا 30 سال گذشته وابستگي ما به درآمد نفتي بيش از 85 درصد بود كه اكنون به 52 درصد كاهش يافته است.
وي اضافه كرد: اين در حالي است كه حجم و ماموريت هاي دولت افزايش يافته است اما سهم نفت در درآمد دولت بايد به صفر برسد.
احمدي نژاد با اشاره به اينكه نفت سرمايه ملي است و نبايد جزو هزينه هاي دولت باشد گفت: حد وسط اين است كه نفت را در امور عمراني و زيربنايي مانند توسعه حمل و نقل سرمايه گذاري كنيم و از ارز نفتي براي امور اجرايي استفاده نكنيم.
رئيس جمهور گفت: دولت در حال حاضر سهم نفت در بودجه جاري را ده درصد كاهش داده است.
احمدي نژاد ماليات را منبع خوبي براي جايگزيني درآمد نفتي در كشور اعلام كرد و گفت: هم اكنون هشتاد درصد ماليات را هفتاد درصد مردم مي دهند كه اين نسبت در
رئيس جمهور با بيان اينكه بيشترين اصلاحات در دريافت ماليات در بخش انرژي خواهد بود گفت: هم اكنون مصرف انرژي در كشور بالا و به ميزان كشورهايي با جمعيت چند برابر ايران است.
وي افزود: اينكه قيمت انرژي در كشور پايين است و يارانه ارزي عادلانه توزيع نمي شود نياز به بازنگري دارد.
احمدي نژاد گفت: ايجاد منابع جديد براي هزينه هاي دولت و كاهش وابستگي به نفت و ايجاد عدالت در جامعه از اهداف طرح تحول اقتصادي است.
رئيس جمهور با بيان اينكه منابعي كه از ماليات دريافت مي شود به روش هاي مختلف در جامعه بازتوليد خواهد شد گفت: بخشي از اين درآمدهاي مالياتي دولت به رسيدگي به امور مردم اختصاص دارد تا آسيب احتمالي بخشي از مردم جبران شود و قدرت خريد افزايش يابد.
رئيس جمهور گفت: اين مرحله نخست براي هفت دهك جامعه و سپس براي همه اجرا مي شود.
احمدي نژاد افزود: بخش ديگري از درآمدهاي حاصل از ماليات ويژه حمايت از توليد و صادرات است.
رئيس جمهور با بيان اينكه توليد كشور وابستگي ديرينه به انرژي با قيمت حدود صفر دارد گفت: نمي توان يارانه انرژي اين بخش را به سرعت حذف كرد.
احمدي نژاد افزود: توليد و صادرات بايد در بخش هاي كشاورزي، صنعت و خدمات در اين طرح حمايت شود.
وي افزود: بخش ديگري از اين درآمدها نيز در اختيار دولت براي جبران افزايش هزينه ها قرار مي گيرد.
رئيس جمهور گفت: بخشي نيز براي كاهش مصرف ارز نفتي در بودجه و بخشي نيز براي افزايش سرعت فعاليت هاي عمراني در نظر گرفته شده است.
احمدي نژاد تصريح كرد: نظام تامين اجتماعي و پرداخت نقدي يارانه در طرح تحول اقتصادي پيش بيني شده است.
وي گفت: دولت كاملاً آماده اجراي طرح تحول اقتصادي است و اميدواريم مجلس نيز به سرعت اين طرح را بررسي كند.
رئيس جمهور خاطر نشان كرد: نمايندگان مجلس شوراي اسلامي زمينه و آشنايي خوبي با اين طرح دارند و اصل قضيه براي آنان جديد نيست.
رئيس جمهور گفت: با توجه به شرايط استثنايي كشور دولت مصمم است اين طرح را اجرا كند.
محمود احمدي نژاد با اشاره به مشاركت 65 ميليون نفر از مردم در طرح جمع آوري اطلاعات اقتصادي خانوارها گفت: اگر بر اين طرح تاكيد بيشتري مي كرديم پنج ميليون نفر باقيمانده نيز در اين طرح شركت مي كردند.
احمدي نژاد به استقبال مردم از طرح سهميه بندي بنزين با وجود برخي فشارها اشاره و خاطرنشان كرد: اگر اين طرح اجرا نمي شد مي بايست امسال بين 9 تا 12 ميليارد دلار بنزين وارد مي كرديم اما در هفت ماهه امسال فقط دو ميليارد و 400 ميليون دلار بنزين وارد كرديم.
وي با اشاره به اينكه سطح مصرف بنزين در پارسال و امسال تقريبا ثابت مانده است افزود: در حال حاضر مصرف روزانه كشور حدود 65 ميليون ليتر است اما اگر اين طرح اجرا نمي شد ميزان مصرف به 90 ميليون ليتر مي رسيد.
رئيس جمهور با بيان اينكه سالانه ده ها هزار ميليارد تومان از منابع كشور هدر مي رود افزود: امروز بهترين فرصت براي اجراي اين طرح است.
وي گفت: 24 هزار نفر روز بر روي يك بخش از طرح تحول اقتصادي كار كرده اند و بيش از 40 هزار نفر روز در اين طرح كار شده است كه از نظر اقتصادي كار بي سابقه اي است.
احمدي نژاد افزود: در ابتدا برخي از همكاران ما در دولت به شدت با اين طرح مخالف بودند اما پس از كار سنگين كارشناسي بر روي طرح، اجماعي در دولت براي اجراي اين طرح ايجاد و اين طرح عمومي شد.
***************************
رئيس جمهور با بيان اينكه چهل و هشتمين سفر استاني دولت فردا آغاز مي شود، گفت: امروز دولت حضور عيني در مسائل كشور دارد به همين دليل قادر است تصميمات بزرگ بگيرد.
وي با بيان اينكه همه كارشناسان هفت طرح عظيم اقتصادي دولت را تاييد مي كنند خاطرنشان كرد: بقيه نظرها سياسي است زيرا برخي در دو سال اول كار ايراد مي گرفتند كه شما بايد اينها را اجرا كنيد اما حالا كه مي خواهيم اجرا كنيم مي گويند چرا الان.
احمدي نژاد با تاكيد بر اينكه نتيجه انتخابات براي ما مهم نيست افزود: اين كار امروز لازم است و اگر تبليغاتي بود براي دور اول انتخابات اين كار را مي كرديم همانطور كه برخي اين كار را كردند.
رئيس جمهور گفت: دولت نهم آمادگي فدا شدن براي اجراي طرح تحول اقتصادي را دارد.
محمود احمدي نژاد در ادامه گفتگوي زنده تلويزيوني از شبكه يك سيما افزود: در هر شرايطي كه بخواهيم يارانه ها را هدفمند كنيم و آن را به سمت عدالت سوق دهيم جهش قيمت خواهيم داشت .
رئيس جمهور تصريح كرد: براي اصلاح پايه هاي اقتصادي كشور نيازمند جهشي هستيم كه اين جهش به شرايط اقتصادي و آمادگي و اشراف مديريت بستگي دارد.
احمدي نژاد گفت: كشور در بهترين شرايط اقتصادي و دولت در بالاترين سطح اشراف مديريت طرح ها قرار دارد .
رئيس جمهور با بيان اينكه ايرادها و سوالاتي كه برخي در خصوص طرح تحول اقتصادي مطرح مي كنند مبهم است افزود: دولت ادعا نمي كند كه ديدگاه هايش صددرصد درست است اما تاكنون پاسخ هاي ما در قبال مسائل مطرح شده قانع كننده بوده است .
احمدي نژاد با اشاره به طرح پرسش هاي بسيار عجيب و غريبي از دولت درباره اين طرح و ارائه پاسخ به آنها گفت: دولت از نظر عملي و نظري فراتر از اين طرح آماده است.
وي درباره مشاركت دستگاه هاي مختلف به ويژه مجلس شوراي اسلامي براي اجرايي شدن اين طرح گفت: با توجه به اينكه ديدگاههاي گوناگوني در اين زمينه مطرح است اما مجلس همياري خيلي خوبي با دولت دارد .
آقاي احمدي نژاد با بيان اينكه برخي پيشنهاد برگزاري رفراندوم را براي اجراي اين طرح مطرح مي كنند افزود: با حضور 65 ميليون نفري مردم در طرح تكميل فرم اقتصادي خانوار رفراندوم برگزار شده است و اگر دولت مجدد اعلام كند بقيه افرادي كه فرم پر نكرده اند نيز مراجعه خواهند كرد .
رئيس جمهور گفت: برخي مي گويند دولت بايد به جاي طرح تحول اقتصادي اصل 44 قانون اساسي را اجرا كند.
وي افزود: اگر بخواهيم اين اصل را اجرايي كنيم بايد طرح تحول اقتصادي در دستور كار قرار گيرد زيرا با اجراي اين طرح گرايش به سرمايه گذاري هاي كلان افزايش مي يابد.
احمدي نژاد تاكيد كرد: هدفمند كردن يارانه ها به معناي حذف آن نيست .
رئيس جمهور افزود: ماليات، يارانه و مجوزها ابزار كار مديريت اقتصاد و ممكن است ميزان و موضع آنها تغيير يابد اما حذف آنها امكان پذير نيست.
احمدي نژاد ارتباط ميان طرح تحول اقتصادي و سند چشم انداز را در يك جهت دانست وگفت: براي اصلاح لايحه بودجه نيز اين طرح بايد اجرايي شود .
وي افزود: ساختار بودجه سال آينده نيز با توجه به طرح تحول اقتصادي اصلاح شده است.
رئيس جمهور تحقق سند چشم انداز را در گرو اجراي طرح تحول اقتصادي دانست و تصريح كرد: برنامه هاي توسعه، سياست هاي اصل 44 و طرح تحول اقتصادي در جاده اي اجرا مي شوند كه ما را به سند چشم انداز 20 ساله نظام مي رساند.
احمدي نژاد با اشاره به اين كه برخي به مفاهيم اين مسائل اِشراف ندارند گفت: اگر آنان به ماهيت و مفاهيم اين مسائل توجه كنند در مي يابند كه برنامه هاي توسعه، سياست هاي اصل 44 و طرح تحول اقتصادي در يك راستاست.
** رئيس جمهور گفت: هم اكنون موجودي حساب ذخيره ارزي به بالاترين حد خود رسيده است.
احمدي نژاد در پاسخ به سوالي درباره ميزان دقيق اندوخته حساب ذخيره ارزي افزود: حساب ذخيره ارزي با ذخاير ارزي تفاوت دارد .
وي اعلام دقيق اين ميزان را محرمانه دانست و گفت: اندوخته ذخاير ارزي مطمئنا بالاي 23 ميليارد دلار است اما حساب ذخيره ارزي فعال و در حال كاركرد است.
احمدي نژاد افزود: البته بانك مركزي تعهداتي دارد كه در حال مديريت است و از اين بابت هيچ نگراني نداريم .
وي اضافه كرد: از نظر ما اين ارزها بايد در سرمايه گذاري صرف شود و بهترين راه آن اجراي طرح تحول اقتصادي است چرا كه با پايين آمدن قيمت نفت درآمدهاي ارزي ما كاهش خواهد يافت.
رئيس جمهور در پايان براي ملت ايران، نمايندگان مجلس شوراي اسلامي و همه دلسوزاني كه به فكر تعالي كشور هستند آرزوي موفقيت كرد.
چهارشنبه 13 آذر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: شبکه خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 177]