تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 17 دی 1403    احادیث و روایات:  امام سجاد (ع):حق زبان، دور داشتن آن از زشت گويى، عادت دادنش به خير و خوبى، ترك گفتار بى فايده و ني...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای اداری

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1851403080




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

طرح انسداد مرزها/ همت والاي ايران، كم‌اطلاعي جهانيان


واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: طرح انسداد مرزها/ همت والاي ايران، كم‌اطلاعي جهانيان
داخلي. اجتماعي. مرز. گزارش.

" تعجب "، نخستين واكنش هيات بين‌المللي بازديدكننده از وضعيت انسداد مرزهاي ايران در استان سيستان و بلوچستان بود.

اوايل هفته جاري، گروهي از سفيران ‪ ۱۷‬كشور جهان همراه با تيم‌هاي خبري از رسانه‌هاي داخلي و خارجي و نماينده ايران در آژانس انرژي هسته‌اي از فعاليت‌هاي جمهوري اسلامي در مرزها بازديد كردند.

تصور مي‌شد نخستين واكنش اعضاي اين‌هيات به محض حضور در نقطه مرزي سيستان و افغانستان در منطقه "تاسوكي"، مطالبه جزييات، نحوه فعاليت و اعتبارات صورت گرفته در اين بخش باشد، اما واكنش‌هاي آنان نشان داد كه به هيچ وجه انتظار نداشتند با اين حجم از عمليات فيزيكي و صرف اعتبار از سوي ايران در نقاط مرزي مواجه شوند.

براي توصيف اين نوع واكنش تنها به اظهارات سفير كوبا در سازمان ملل كه از جمله بازديدكنندگان بود، اشاره مي‌شود، وي گفت: اقدام‌هاي ايران در مبارزه با مواد مخدر ابعاد وسيعي دارد كه غير قابل وصف است.

"نرما گويي كوچا استونز" با اظهار تعجب از فعاليت‌هاي ايران در نقاط مرزي، بيان كرد: جمهوري اسلامي ايران با اين اقدام‌ها فعاليت‌هاي بشر دوستانه خود را به صورت كاربردي به همگان نشان داده است.

او ادامه داد: فعالان بشر دوستانه دنيا بايد با سفر به اين خطه از نزديك شاهد فعاليت‌هاي نظام جمهوري اسلامي در مقابله با مواد مخدر باشند.

حال، واكنش يكي از اعضاي تيم خبري رسانه‌هاي خارجي‌را مرور مي‌كنيم، زماني كه وي در گفت و گو با خبرنگار ايرنا اظهارداشت: مشاهده اين اقدام‌ها از نزديك باور پذير است و رسانه‌ها بايد بيشتر در اين زمينه اطلاع رساني كنند.

همگان، بازديد گروهي از ديپلمات‌ها و خبرنگاران رسانه‌هاي بين‌المللي از نقطه مرزي تاسوكي را در مجموع مثبت ارزيابي مي‌كنند و ابتكار نيروي انتظامي براي اين بازديد را مورد تحسين قرار مي‌دهند.

با اين حال، وقتي به اظهارتعجب اين گروه بازديدكننده از روند فعاليت‌ها و صرف هزينه‌هاي بسيار در نقاط مرزي به صورت علمي نگاه مي‌كنيم، ضرورت اطلاع‌رساني بيشتر در اين زمينه در سطح بين‌الملل بيش از پيش نمايان مي‌شود.

با نگاهي به مرز مي‌توان تلاش‌هاي شبانه‌روزي دولت و نيروي انتظامي را در بعد تامين امنيت و مساله مبارزه با مواد مخدر از نزديك مشاهده كرد.

اما اين تلاش‌هاي شبانه‌روزي به سبب وسعت زياد مرزهاي استان و نبود فرهنگ سازي رسانه‌ها زياد به چشم نيامده است.

طي چهار سال گذشته و با تلاش نيروي انتظامي جمهوري اسلامي طرح انسداد ‪۳۷۰‬ كيلومتر از يك هزار و ‪ ۳۰۰‬كيلومتر مرز زميني مشترك سيستان و بلوچستان با كشورهاي همسايه اجرا شده است.

تلاش مستمر براي كاهش سه پديده عمده فساد، گرسنگي، اعتياد و گسترش دامنه هاي آن از مهمترين اولويت‌هاي كشورها در عرصه مبارزه با پيامدهاي اجتماعي به شمار مي‌آيد.

بر اين اساس، برنامه‌ريزي براي مبارزه با مواد مخدر از جمله اصلي‌ترين كاركردها و نگراني‌هاي دولت‌ها محسوب مي‌شود و اين در حالي است كه كشور افغانستان نه تنها در چارچوب سياست‌هاي مبارزه با قاچاق مواد مخدر كشورهاي دنيا قرار ندارد بلكه ارزش اقتصادي صادرات مواد مخدر آن به استناد آمار- هاي اعلام شده، با رشد ‪ ۲۹‬درصدي روبه رو بوده است.

"عليم صديق" سخنگوي سازمان ملل متحد در افغانستان (يونيما) گفته بود:
امسال ارزش اقتصادي مواد مخدر افغانستان به حدود پنج ميليارد دلار رسيده است كه ‪ ۵۳‬درصد در آمد ناخالص اين كشور را تشكيل مي‌دهد.

وي مي‌گويد: امسال توليد موادمخدر در افغانستان به ‪ ۹‬هزار تن رسيده كه بابت داد وستد آن از سوي كشورها ‪ ۳/۸‬تريليون دلار هزينه شده است.

آمارهاي اعلام شده حاكيست: سوددهي كشت مواد مخدر براي كشاورزان افغان‌كه ‪ ۹۳‬درصد مواد مخدر جهان را توليد مي‌كنند ‪ ۱۰‬برابر بيشتر از توليد انواع برنج است به طوري كه از محل فروش مواد مخدر سالانه ‪ ۳۰۰‬ميليون دلار نصيب اين كشور مي‌شود.

اكنون هر كيلو هرويين در مرز افغانستان سه هزار و ‪ ۲۰۰‬يورو و ترياك ‪۲۲۵‬ دلار به فروش مي‌رسد.

اين در حالي است كه سوداگران مرگ با انتقال اين مواد از كشورهاي همجوار افغانستان به بازار اروپا، هرويين و ترياك را كيلويي ‪ ۱۰۰‬هزار يورو و ‪۱۲‬ هزار دلار به فروش مي‌رسانند.

نظام جمهوري اسلامي ايران نيز از اين قاعده كلي مجزا نبوده و همواره يكي از دغدغه‌هاي اساسي مسوولان كشور مبارزه با افراد سودجو در زمينه قاچاق مواد مخدر مطرح است.

مسوولان امنيتي براي مبارزه با قاچاق مواد مخدر توجه به مناطق مرزي به ويژه مرزهاي شرقي را در اولويت برنامه‌ريزي‌ها و راهبردهاي كلان خود قرار داده اند.

وجود يك هزار و ‪ ۳۰۰‬كيلومتر مرز زميني مشترك در همسايگي مناطق شرقي ايران با دو كشور افغانستان و پاكستان موقعيتي عيني است.

به نظر مي‌رسد به دليل برخي مشكلات و عوامل داخلي در كشورهاي هم‌مرز شرقي ايران،نظارت و كنترل كامل و مورد انتظار بر نواحي همجوار و مرزي با ايران ايران صورت نمي‌گيرد و همين عامل، همواره سبب ايجاد پديده شوم قاچاق و ترانزيت موادمخدر از ايران شده است.

ورود سالانه مقادير قابل توجهي مواد مخدر به خاك ايران از طريق كشورهاي هم مرز شرقي، زيان ‪ ۱۰۰‬هزار ميليارد ريالي آن به كشور و تقديم سه هزار و ‪ ۶۰۰‬شهيد و ‪ ۱۱‬مجروح در راه مبارزه با مواد مخدر سبب شده تا مسوولان نظام جمهوري اسلامي براي به حداقل رساندن و قطع گذرهاي عبوري قاچاقچيان مواد مخدر همواره در اهداف و برنامه‌ريزي‌هاي محوري به اين مقوله توجه ويژه‌اي داشته باشند.

از مهمترين اين برنامه‌ها در كنار تشكيل قرارگاه حضرت رسول (ص)، طرح انسداد مرز در يك برنامه پنج ساله از سوي دولت است.

اجراي اين طرح بزرگ به بيان متوليان امر، نيازمند صبر، حوصله و صرف هزينه‌هاي بسياري است كه تاكنون با تلاش دولت ‪ ۶۰۰‬كيلومتر از مرزهاي شرقي با ‪ ۶۰۰‬ميليون دلار اعتبار طرح انسداد اجرا شده است.

راه اندازي قرارگاه عملياتي رسول اكرم(ص) در فروردين ماه ‪ ۸۵‬با ماموريت ها و وظايف متنوع از جمله برقراري امنيت و مبارزه با پديده شوم قاچاق مواد مخدر در استان‌هاي شرقي كشور محسوب مي‌شود.

ستاد اين قرارگاه به مركزيت زاهدان داراي پنج قرارگاه زيرمجموعه در چهار استان سيستان و بلوچستان، كرمان، هرمزگان و خراسان جنوبي است.

قرارگاه عملياتي رسول اكرم(ص) در مدت دو ساله فعاليت خود با كاركردها و ماموريت‌هاي مبارزه با اشرار مسلح، كاروان‌هاي قاچاق مواد مخدر، انسداد و كنترل مرز، جمع‌آوري سلاح غيرمجاز، جمع آوري و ساماندهي اتباع بيگانه دستاوردهاي بسيار چشمگيري داشته است.

بررسي هر يك از اين متغيرها و مقايسه آنها با سال‌هاي پيش از راه‌اندازي و فعاليت، از موفقيت و تاثير بي‌چون و چراي آن حكايت دارد.

نتيجه اقدام‌ها و فعاليت‌هاي قرارگاه رسول اكرم(ص) تنها درسال گذشته كشف ‪ ۵۶۵‬تن مواد مخدر با رشد ‪ ۶۲‬درصدي در مقايسه با سال ‪ ۸۴‬بوده كه بسياري از نگراني‌هاي مسوولان را كاهش داده است.

شرق و جنوب شرق جمهوري اسلامي ايران در نگاهي كلي، به لحاظ همجواري ‪۹۸۷‬ كيلومتري با افغانستان به عنوان بزرگترين كشور توليدكننده موادمخدر در جهان، حساس‌ترين منطقه كشور محسوب مي‌شود.

اين منطقه با گستره زياد كه بر اساس آمارها يك سوم خاك ايران را تشكيل مي دهد شامل استان‌هاي خراسان شمالي، رضوي، جنوبي، سيستان و بلوچستان، كرمان و هرمزگان است.

سيستان و بلوچستان با گستره ‪ ۱۸۷‬هزار و ‪ ۵۰۰‬كيلومتر مربع پهناورترين استان كشور با وجود بيابان‌ها، دشت‌هاي وسيع و مرزهاي طولاني معضلات‌ناشي از ورود چالش‌هاي مواد مخدر و ناامني كشورهاي همسايه را به درون خاك جمهوري اسلامي ايران متحمل مي‌شود.

ورود راحت قاچاقچيان از كشورهاي مرزي شرقي به كشور و وجود يك هزار و ‪ ۳۰۰‬كيلومتر مرز در سيستان و بلوچستان همواره اين استان را با ورود انواع عوامل تهديدزا به درون خاك جمهوري اسلامي ايران رو به رو و هزينه‌هاي زيادي را براي مسوولان نظام تحميل كرده است.

شنيده مي‌شود اكنون ‪ ۱۱۰‬كاروان مسلح قاچاق، حمل و بارگيري موادمخدر مجهز به سلاح‌هاي سبك و نيمه‌سنگين در گروههاي سه تا ‪ ۳۰‬نفره از آن سوي مرزهاي شرقي كشور اقدام به حمل و ورود مواد افيوني به درون خاك جمهوري اسلامي ايران مي‌كنند.

حضور مقتدرانه نيروهاي مسلح جمهوري اسلامي ايران در نوار مرز كه به ناچار و به تنهايي مسووليت كنترل مرزهاي سه كشور ايران، پاكستان و افغانستان را برعهده دارند، قاچاقچيان را به ستوه آورده است.

رييس پليس مبارزه با موادمخدر نيروي انتظامي جمهوري اسلامي در گفت و گو با ايرنا خواستار حمايت جهان از ايران به سبب قرار داشتن در خط مقدم مبارزه با مواد مخدر در راه انسداد مرز شد.

سرتيپ دوم پاسدار "حميد رضا حسين آبادي" گفت: ايران با دستيابي به تجهيزات به روز انسداد مرزها مي‌تواند بر نقاط بيشتري از نوار مرزي خود در شرق نظارت دارد كه اين امر نيازمند توجه جامعه جهاني است.

او ادامه داد: مبارزه با مواد مخدر نيازمند عزم جهاني است كه بايد با روشهاي جديد و ابتكاري با كشت، توزيع و مصرف مواد مخدر مبارزه كرد.

وي اظهارداشت: اكنون با افزايش بي‌رويه كشت خشخاش در افغانستان و افزايش تعداد لابراتورهاي توليد مرفين و هروئين موجب شده توليد انواع هروئين با خلوص بالا بين ‪ ۷۵‬تا ‪ ۹۵‬درصد در لابراتورهاي پيشرفته بشدت افزايش يابد.

او افزود: باوجود حضور آمريكا و انگليس در افغانستان و تبليغات گسترده در امر مبارزه با توليد و قاچاق مواد مخدر، در اين كشور بر اساس آمارهاي مستند بين‌المللي ، ميزان توليد ترياك افغانستان در سال جاري ميلادي به هفت هزار و ‪ ۷۰۰‬تن رسيده كه اين آمار نيز جاي نقد و بررسي ويژه دارد.

حسين آبادي گفت: گسترش روزافزون مواد مخدر در دهه اخير و پيامدهاي زيان بار آن بر ساختارهاي اقتصادي، اجتماعي و سياسي جوامع بشري موجب بروز مشكلات عديده و نابساماني عمده در سطح جهان شده است.

به گفته وي، بخش عمده معضل پيچيده قاچاق مواد مخدر و اعتياد ناشي از وجود كشت و توليد مواد مخدر افغانستان است.

وي اظهار داشت: مساله مواد مخدر و تبعات آن، از لحاظ امنيتي و بهداشت، و سلامت در منطقه از اهميت فوق‌العاده‌اي برخوردار است.

مجموعه تلاش‌هاي صورت گرفته و سرمايه‌هاي مالي و معنوي هزينه شده توسط ايران در مبارزه با مواد مخدر نبايد اين تلقي را در جهان ايجاد كند كه ديگر نيازي به كمك و حمايت ديگران در اين زمينه وجود ندارد.

ايران با فعاليت‌هاي خود تاكنون حسن نيست و صداقت لازم براي مبارز مستمر با پديده شوم بلاي خانمان سوز موادمخدر را نشان داده و حال نوبت جهان است تا در اين‌باره و با حمايت خود، اين روند را تكميل كنند.

با اين حال، اطلاع‌رساني كامل از فعاليت‌هاي صورت گرفته در مرزهاي ايران در سطح بين‌المللي نيز خود مي‌تواند به عنوان عاملي در جذب حمايت‌هاي جهاني موثر باشد كه انتظار مي‌رود سفر اخير ديپلمات‌ها و رسانه‌هاي خارجي در مرزهاي سيستان و بلوچستان به اين مهم كمك كند.ك/‪۴‬
 سه شنبه 12 آذر 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ايرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 101]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن