واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: رييس شوراي اسلامي رشت: رشت با بودجه70 ميليارد توماني شهرداري از بنبست خارج نميشود براي تحول رشت 500ميليارد تومان نقدينگي اوليه لازم است
خبرگزاري دانشجويان ايران - رشت
سرويس: شهرستانها
نشست مشترك شوراي اسلامي شهر رشت و استاندار گيلان براي سومين بار به عنوان مدير ارشد استان در صحن شوراي اسلامي شهر رشت برگزار شد.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، منطقه خزر در اين جلسه موانع موجود در مسير توسعه رشت مورد بررسي قرار گرفت. رييس شوراي اسلامي شهر رشت در اين نشست با تقسيم فعاليتهاي شوراي سوم در دو محور تصريح كرد: اين مجموعه پس از آغاز به كار، برنامههاي خود را به دو بخش تكميل پروژههاي نيمه كاره و تعريف و اجراي پروژههاي جديد تقسيم كرد.
محمدرضا قاسمي گذر صيقلان به تختي، احداث ادامه بلوار آيت ا... ضيابري، تقاطع غيرهمسطح جانبازان و تعريض جاده سنگر را از جمله پروژههاي در حال تكميل دانست و از دو تقاطع غيرهمسطح شهداي گمنام و ميدان گاز، تقاطع همسطح زرجوب، ساختمان چند منظوره آتشنشاني، ساختمان اداري شهرداري در ميدان گيل، احداث 14 زمين ورزشي در محلات، تجهيز بوستانهاي شهر به امكانات ورزشي، اجراي فاز دوم ترمينال و آزادسازي حريم رودخانهها را از پروژههايي عنوان كرد كه اجراي آنها در شوراي سوم آغاز شد.
وي افزود: مطالعات پروژههاي ديگري از جمله تقاطع غيرهمسطح فلكه انتظام، ميدان مصلي، باستاني شعار، تعريض پل عراق و ... تا پايان سال جاري به اتمام خواهد رسيد و عمليات اجرايي آنها از سال آينده آغاز ميشود.
وي ادامه داد: پروژههايي چون مجتمع تجاري گلسار، پروژه مسكوني كمربند شهيد بهشتي و مجتمع تجاري ميدان گيل، پاركينگهاي طبقاتي سبزه ميدان و خيابان امام خميني(ره) از پروژههايي است كه با مشاركت شهرداري و بخش خصوصي درحال انجام است.
قاسمي كمبود نقدينگي را از مشكلات اساسي شهرداري دانست و تأكيد كرد: براي آغاز پروژههاي جديد و تحول رشت 500 ميليارد تومان به عنوان نقدينگي اوليه مورد نياز است.
وي خاطرنشان كرد: بضاعت شهرداري اندك است و با بودجه 70 ميلياردي شهرداري كه 40 ميليارد آن به بخش عمراني اختصاص يافته، رشت از بن بست خارج نخواهد شد.
قاسمي با ذكر اين نكته كه بهرهگيري از بودجه ملي و حمايت از سرمايه گزاران بخش خصوصي از مهمترين راههاي توسعه رشت است، گفت: با توجه به تصويب كلان شهر شدن رشت در سفر استاني رييس جمهور انتظارات مردم بيش از چيزي است كه تاكنون تحقق يافته است و قطعأ همشهريان، رشت را با چنين وضعيتي نمي پذيرند.
قاسمي خطاب به استاندار گيلان اظهار كرد: بومي بودن، تخصص، تعهد، با مردم و براي مردم بودن از خصايص شماست و همين امر موجب شده كه انتظارات مردم از شما بيش از استانداران پيشين باشد. همچنين اگر درايت و دوستي شما با رييس جمهور نبود اين مصوبات جامع در سفر استاني ايشان به گيلان محقق نميشد.
وي همچنين با اشاره به وضعيت سراي ميخچي خاطرنشان كرد: پس از بازديد شما از سراي ميخچي، اظهار شگفتي حضرت عالي از ادعاي ميراث فرهنگي مبني بر اهميت تاريخي آن و دستوري مبني بر رسيدگي عاجل به اين مهم در شرايطي كه سرمايه گزار بخش خصوصي براي احداث پاركينگ طبقاتي در سراي ميخچي اعلام آمادگي كرده بود، سازمان ميراث فرهنگي استان در اقدامي عجولانه و عجيب 6 روز پس از بازديد، اين محدوده را در فهرست آثار ملي ثبت كرد!
قاسمي تأكيد كرد: برخي از مديران استان به دليل بي توجهي به امور، نياز به مؤاخذه و برخورد جدي دارند كه اميد است در كنار رأفت اسلامي كه از محاسن حضرتعالي است در بعضي مواقع برق شمشير خود را نشان دهيد تا حرف آخر از زبان استاندار شنيده شود.
وي افزود: توسعه مركز گيلان نيازمند همتي استاني است و جا دارد كه همه مسئولين در اين خصوص حساسيت لازم را به خرج دهند.
استاندار گيلان نيز در سخناني گفت: شوراي اسلامي شهر رشت شايد اولين شورا در گيلان و كشور بوده كه سيماي بيرونياش نمايانگر اتحاد، هماهنگي و همراهي اعضاي آن است.
در ادامه اين نشست مهندس روح ا... قهرماني چابك تصريح كرد: رييس جمهور در سفر به گيلان كاملا از اين مهم مطلع شد كه استاندار، شورا و شهرداري همگرا بوده و در جهت حمايت از هم براي قرار گرفتن برنامه ها در مسيري صحيح، گام برمي دارند.
وي افزود: امروز در سطح استان و رشت مشكلاتي داريم كه در طول زمان انباشته شده و براي مرتفع نمودن آنها بايد مجدانه و با تدبير عمل كرد تا نتايج لازم هرچه سريعتر حاصل گردد.
قهرماني كارهايي كه در حال حاضر توسط شورا و شهرداري انجام مي شود را زيربنايي و حياتي ارزيابي كرده و تأكيد كرد: خواص جامعه متوجه اين مهم هستند كه عملكرد شوراي سوم به اندازه تمام كارهاي صورت گرفته از گذشته تاكنون است. شايد امروز به دليل بروز پارهاي از مشكلات ناشي از انجام برخي پروژهها تحت فشار باشيم، اما مردم بزودي در خواهند يافت كه اين فعاليتها تا چه اندازه مثمرثمر است.
وي متذكر شد: امروز ما گذشتگان خود را به دليل كم كاري در برخي امور مورد عتاب قرار مي دهيم، لذا فعاليت امروز ما آيندهاي مطلوب را رقم خواهد زد و ده سال بعد وقتي مردم به گذشته نگاه ميكنند درمي يابند كه بسياري از كارهاي زيربنايي و اساسي در اين دوره انجام شده است.
استاندار گيلان با اشاره به گلهمندي مردم از روند اجراي تقاطع غيرهمسطح جانبازان تصريح كرد: گرچه اين پل بايد در موعد مقرر به اتمام ميرسيد، اما تآخير آن در مقايسه با بسياري ديگر از پروژههاي در حال اجرا در سطح كشور غير طبيعي به نظر نميرسد و آنقدر طولاني نشده كه اينقدر هياهو به دنبال داشته باشد.
قهرماني در خصوص اجراي سه تقاطع ديگر در شهر نيز متذكر شد: صد سال از عمر شهرداري رشت ميگذرد اما تاكنون كارهايي در اين سطح انجام نپذيرفته بود؛ لذا ميتوان گفت فعاليتهاي كنوني شورا و شهرداري مثال زدني است.
وي در ادامه كلانشهر شدن رشت را از مهمترين مصوبات دولت در سفر استاني دانسته و افزود: يقين دارم كه رشت پس از تهران كلانترين شهر است؛ زيرا غير از جمعيت ساكن، خيل عزيمي از گردشگران و ساكنان شهرهاي اطراف براي انجام امور به مركز استان گسيل ميكنند.
قهرماني تأكيد كرد: كلانشهر شدن ما را از مشكلات كنوني نجات خواهد داد و سعي ما براين است با پيگيري هاي مستمر از اعتبارات و امتيازات كلان شهر شدن بهرهمند شويم و بحثهايي چون قطار شهري، مونوريل و مترو را از هم اكنون دنبال كنيم.
وي در خصوص معضل ترافيك نيز اظهار كرد: اين مشكل بايد ريشهاي حل شود؛ لذا بايد ترتيبي اتخاذ كرد تا افراد گذري وارد شهر نشوند و جريان از طريق كمربنديها و مسيرهاي اطراف شهر هدايت گردد در اين صورت با كاهش حجم خودروهاي ورودي، جريان داخل شهر نيز پس از بهره برداري از تقاطع هاي همسطح و غيرهمسطح روان خواهد شد.
قهرماني همچنين با تأكيد بر حاكميت فضاي كار و تلاش در استان خاطرنشان كرد: عدهاي برآنند تا با انتقادهاي غيراصولي و نابجا اوضاع را پيش ببرند؛ در حالي كه اين كار در ايران جواب نميدهد.
وي در پايان همدلي و همراهي كليه مسئولين استان در تمامي سطوح را خواستار شد.
در اين جلسه شهردار رشت نيز در سخناني اظهار كرد: با توجه به اين كه در حال حاضر فعاليتهاي زيرساختي در حال اجراست لذا آنطور كه بايد نمود واقعي ندارد؛ اما در آيندهاي نه چندان دور تغييرات اساسي در استان رخ مينمايد.
مهندس محمود فريدوني افزود: خدا را شاكريم كه يك گيلاني سكاندار استان گيلان است و اگر همت ايشان نبود بخش اعظم پروژهها انجام نميگرفت.
وي همچنين با اشاره به اينكه بنا بر شرايط قانوني وضعيت دولتي بودن يا نبودن شهرداري مبهم است، افزود: براساس مستندات اين مجموعه به دولت نزديكتر است؛ لذا با حمايت همه جانبه دولت اين مجموعه در خدمت رساني به مردم موفقتر خواهد بود.
رييس كميسيون فرهنگي ـ اجتماعي شورا هم با تأكيد بر عنايت استاندار به بحث زيرساختهاي فرهنگي و توجه به پروژههاي فرهنگي تصريح كرد: پروژه احداث كتابخانه در محل سابق استانداري بلاتكليف است؛ اين در حالي است كه راهاندازي آن مي تواند كمبود سرانه مطالعه را جبران نمايد.
محمدحسن عاقلمنش با اشاره به تشكيل شوراي سازمان فرهنگي – ورزشي شهرداري و انتخاب مديرعامل افزود: بدون شك اهداف اين سازمان بدون تجهيزات و امكانات جانبي، همچون مكان مناسب، فرهنگسراها و تعامل سازمانهاي موازي محقق نخواهد شد.
وي گفت: بر همه ماست كه به عنوان متوليان امر در آستانه كلان شهر شدن، گامهاي مؤثري برداريم.
حجتالاسلام محمد حسن خواه از اعضاي شورا نيز با انتقاد از عدم تعامل سازمانها با شورا خاطرنشان كرد: خيلي از نهادها هنوز همراهي با اين مجموعه برخاسته از مردم را باور ندارند.
وي گفت: برخي از مسئولين نيز فقط ميتوانند به درخواستهاي مردم جواب منفي بدهند؛ در حالي كه اگر شايسته سالاري باشد انجام خيلي از كارها ممكن خواهد بود.
حسن خواه اظهار كرد: در بسياري از موارد همشهريان با نااميدي به اعضاي شورا مراجعه ميكنند و اگر مسئولين بپذيرند كه ما واسط و رابط بين مردم و آنها هستيم خيلي از مشكلات مرتفع ميشود.
رئيس كميسيون عمران شورا هم تصريح كرد: ما در اين مجموعه هدفي جز مرتفع نمودن نياز مردم نداريم.
هادي رمضاني افزود: در طول انقلاب به اين نتيجه رسيديم كه عدم پيگيري موضوعات باعث ابتر ماندن آنها خواهد شد بنابراين اميدواريم با درايت و پيگيري استاندار محترم و پرتلاش گيلان مصوبات استاني دولت اجرايي شده و رشت از مشكلات بزرگ نجات يابد.
وي يادآور شد: يكسري از كارهاي عمراني نيز به علت كمبود بودجه ناتمام مانده كه انتظار مي رود با استفاده از اعتبارات تبصره ي 13 آن محدوديتها جبران شود.
غلامرضا خاكسار عضو شورا نيز در سخناني اجراي فاز دوم مطالعات آبهاي سطحي كه نيازمند اعتباري 15 ميلياردي است، ساماندهي ترافيك رشت، رسيدگي به وضعيت سازمان آتش نشاني، ساماندهي وضعيت كابل هاي برق فرسوده و نبود هتل مناسب در سطح شهر را از جمله مواردي دانست كه نيازمند همراهي و ياري استاندار است.
وي ادامه داد: اداره آب منطقهاي از آب آلوده دو رودخانه زرجوب و گوهررود براي آبياري شاليزارها استفاده ميكند كه اين كار سرطان زاست و سلامت مردم را به خطر مياندازد، لذا بايد در اين زمينه چاره انديشي كرد.
محمد محموديان منشي شورا هم با اشاره به اهميت يكدلي و هماهنگي بين شوراي شهر و مديران ارشد در اجراي پروژهها و خدمت رساني به مردم اظهار كرد: اين مهم با كمك استاندار محترم محقق ميشود.
وي همچنين بر لزوم ساماندهي ترافيك و رسيدگي به دو رودخانه زرجوب و گوهررود تأكيد كرد.
محمود مباحي خزانهدار شورا نيز در سخناني از استاندار گيلان كه براي سومين بار در دوران تصديگري اين سمت در خانه مردم حضور يافت تقدير كرد.
وي همچنين نقش مهندس قهرماني را در تحقق كلان شهر شدن رشت بسيار پررنگ و تعيين كننده دانست.
گفتني است در پايان اين نشست به مناسبت هفته ي بسيج لوح سپاسي از سوي شوراي اسلامي و شهرداري رشت به استاندار بسيجي گيلان اهدا شد.
انتهاي پيام
يکشنبه 10 آذر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 118]