واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاري قرآني ايران: گفتوگو با ميهمانان خارجي همانديشي دانشجويان جهان اسلام(3)رييس انجمن روابط فرهنگي و مذهبي دانشجويان تركيه:تشكيل اتحاديه بينالمللي دانشجويي براي فرهيختگان جهان اسلام ضروري است
گروه بينالملل: دانشجويان و فرهيختگان جهان اسلام بايد با برنامهريزي براي اتحاد دانشگاههاي اسلامي تلاشكنند البته در اين راه، تشكيل اتحاديهاي كه تمام دانشجويان تحت نظارت آن سازمان به فعاليت بپردازند، بسيار حائز اهميت است.
«شمسالدين تركان» رييس انجمن روابط فرهنگي و مذهبي جوانان و دانشجويان تركيه، در گفتوگوي اختصاصي با خبرنگار بخش بينالملل خبرگزاري قرآني ايران(ايكنا)، با بيان اين مطلب گفت: رسيدن به اتحاد، امري است كه نيازمند برنامهريزي در مقاطع مختلف است، با برنامهريزي بلندمدت و مدوّن ميتوان به اتحاد ميان دانشگاهيان و فرهيختگان جهان اسلام رسيد، البته تشكيل اتحاديه همكاريهاي بينالمللي ميان كشورهاي اسلامي ميتواند به اين امر كمك فرواني كند.
وي همچنين در مورد ضرورت راهاندازي رسانه دانشجويي اسلامي به خبرنگار ايكنا گفت: وجود چنين رسانههايي در جهان معاصر بسيار لازم و ضروري است چرا كه امروزه رسانههاي جمعي در امر ارتباطات نقش بسيار تعيينكنندهاي دارند براي مثال يهوديان با دانش خود در زمينه فنآوري اطلاعات، رسانهها، فيلمها و اخبار را تحت كنترل دارند و وظيفه مسلمانان هم اين است كه براي برقراري ارتباط قويتر و مؤثرتر، با رسانهها و زبانهاي گوناگون آشنا شوند.
وي با اشاره به آيه شريفه «إِنَّمَا الْمُؤْمِنُونَ إِخْوَةٌ فَأَصْلِحُوا بَيْنَ أَخَوَيْكُمْ» و بيان اين مطلب كه تمام مسلمانان، از هر قوم، نژاد و كشوري كه باشند، همگي يك ملت واحده محسوب ميشوند، تصريحكرد: وظيفه جوانان هر ملتي است كه براي نزديككردن فرهنگها و ملتهاي مختلف به يكديگر تلاشكنند و در اين راه نيز نيازمند ياري افراد باتجربه هستند.
تركان درباره راهكارها و اقدامات مفيد تقريب بيش از پيش مسلمانان بهمنظور حفظ وحدت جهان اسلام افزود: آشنايي كامل با اسلام و تعاليم ارزنده آن، فراگيري زبانهاي مختلف براي سهولت در برقراري ارتباط بهتر و عضو شدن در چندين گروه و تشكل فعال در زمينه مسائل مربوط به مسلمانان از جمله راهكارهاي مفيد در اين راستا است.
رييس انجمن روابط فرهنگي و مذهبي جوانان و دانشجويان تركيه تأكيدكرد: در دنياي اسلام57 دولت اسلامي داريم اما بهدليل مسايل سياسي و كج فهميها، اتحاد ميان آنان كمرنگ است، در صدر اسلام، ياران پيامبر(ص) از مليتها و اقوام مختلف در كنار ايشان، او را همراهي ميكردند، «بلال حبشي»، «سهيل رومي»، «سلمان فارسي»، همه از مليتهاي مختلفي بودند كه در كنار پيامبر اسلام(ص) حضور مداوم و مستمر داشتند و ايشان را ياري ميكردند.
وي با اشاره به اهميت و نقش اينگونه همايشها در ايجاد همدلي ميان جوانان افزود: در خلال اين همايشها، موقعيتهاي بسياري براي بحث و تبادلنظر با جوانان و دانشجويان ايجاد ميشود كه فرصت مناسبي براي آشنايي با عقايد و تفكرات نسل جوان مسلمان است.
تركان همچنين در پايان اين گفتوگو از وضعيت منع حجاب دانشجويان دختر در دانشگاههاي تركيه به شدت اظهار تأسف كرد.
يادآوريميشود نخستين همانديشي دانشجويان جهان اسلام به همت دانشجويان دانشگاههاي ايران، سازمان بسيج دانشجويي، جامعة المصطفي العالمية، دفتر مركزي اتحادية دانشجويان جهان اسلام و سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي و با شعار «قرن21، قرن اعتلاي اسلامي» برپا شدهاست. در اين همانديشي 30 نفر از انديشمندان جهان اسلام از جمله «عبدالله محمد شيخ ادريس» دبير كل اتحاديه دانشجويان سودان، «نضال عمار» دبير كل اتحاديه دانشجويان عرب، «دكتربركات» استاد دانشگاه دمشق، «عبدالله حامد بانكله» دبير كل اتحاديه دانشجويان مسلمان نيجريه و «حسن رحيمپور ازغدي» حضورداشتند.
بررسي و شناساسي ظرفيتهاي جهان اسلام براي حركت در مسير تحقق امت واحده اسلامي، دستيابي به راهبرد نقشآفريني نخبگان در ساماندهي فرآيند شبكهسازي در بدنه مردمي جهان اسلام، ايجاد همصدايي و همفكري در دفاع از حقوق مسلمين(فلسطين، لبنان، عراق، افغانستان) و تقويت حس نوعدوستي و همدلي بين مسلمين از اهداف اين همانديشي بود كه با حضور ۲۵۰نفر از انديشمندان، متفكران، رهبران جنبشهاي دانشجويان كشورهاي اسلامي و دانشجويان فعال جهان اسلام در اردوگاه شهيد باهنر تهران برگزارشد.
شنبه 9 آذر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاري قرآني ايران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 88]