محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1827092639
بسيج، حافظ پرتوان دستاوردهاي انقلاب
واضح آرشیو وب فارسی:اطلاعات: بسيج، حافظ پرتوان دستاوردهاي انقلاب
اين يكي از معروفترين شعارها و مضاميني بود كه از نخستين روزهاي انقلاب اسلامي بر سر زبانها افتاد، تيتر روزنامهها شد و كمكم به يكي از اصول انقلاب اسلامي تبديل شد.
امام خميني(ره)، اين عبارت را هنگامي بر زبان راندند كه احساس كردند مملكت 36ميليوني دوران انقلاب با داشتن 20ميليون جوان، نيازمند يك ارتش ملي بيست ميليوني است.
روز پنجم آذرماه سال 1358 كه فرمان تشكيل چنين ارتشي صادر شد، حضرت آيتالله خامنهاي رهبر معظم انقلاب اسلامي، فرماندهي سپاه پاسداران را برعهده داشتند و همان موقع به مطبوعات اعلام كردند كه همه نيروهاي سپاه، گوش به فرمان امام خميني دارند و اين فرمان حضرت امام، به ملت ايران جهت حفظ دستاوردهاي انقلاب و مبارزه در راه اين اهداف، حركت تازهاي داد و روي اين اصل، سپاه پاسداران آموزش نظامي همه مردم ايران را در سطح كشور آغاز خواهد كرد.
در همان روز نيز تيمسار فلاحي، كه فرماندهي نيروي زميني ارتش را به عهده داشت،آمادگي كامل ارتش جمهوري اسلامي ايران را براي آموزش نظامي مردم اعلام كرد و خاطرنشان ساخت: سربازخانههاي فرحآباد تهران، لشكرك و مركز آموزش مخابرات ايران و نيز تمامي پادگانهاي كشور، آمادهاند تا آموزشهاي لازم نظامي را به مردم عزيزمان ارائه كنند.
بسيج ملي
هنوز چند روز از صدور فرمان تاريخي امام خميني(ره) مبني بر ضرورت تشكيل بسيج ملي و آموزش نظامي همگاني نگذشته بود كه ستاد بسيج ملي در كشور اعلام موجوديت كرد و با انتشار يك فرم در مطبوعات آن روزها، از علاقهمندان خواست تا براي ثبت نام در اين بسيج ملي، فرم ياد شده را پر كنند. براساس نخستين اطلاعيه ستاد بسيج ملي مقرر شد كه مباحثي چون اسلحهشناسي، انفجارات، تاكتيك و تكنيكهاي دفاع شخصي و كمكهاي اوليه به صورت تئوري و عملي براي گروههاي بين 16 تا60سالبه متقاضيان و ثبت نام كنندگان در بسيج ملي،آموزش داده شود.
علاقمندان در آن روزها بايد به انجمنهاي اسلامي مستقر در مساجد تهران و در شهرستانها به محلهاي تعيين شده از سوي سپاه پاسداران، مراجعه ميكردند.
مردم در پادگانها و مساجد
بسيج بيشك يكي از ضربتيترين حركتهاي انقلابي نخستين سال انقلاب اسلامي بود كه همه ساز و كارهاي تشكيل و شروع فعاليتهاي آن، ظرف 20 روز سر و سامان يافت. در آن روزها كه زمزمه حمله نظامي دشمن به ايران آغاز شده بود و حضور كماندوهاي ويژه آمريكا در بحرين و عربستان به عنوان نخستين علامتهاي تهديد نظامي احساس ميشد و نيز حضور يافتن ناو هواپيمابر موسوم به در آبهاي خليجفارس و پيوستن تعدادي ناوهاي جنگي به اين كشتي، امكان حمله به ايران را فوقالعاده جدي ساخته بود، مردم براي مقابله با اين تهديدات، با استقبال از طرح آموزش نظامي توسط ستاد بسيج ملي به پادگانها و مساجد و مراكز آموزش نظامي رفتند و ديري نپاييد كه ارتش مورد نظر امام خميني(ره) و مسئولان، خود را براي مقابله با هرگونه حادثه غيرمترقبه آماده كرد و استقبال اقشار گوناگون مردم آنچنان گسترده بود كه ستاد بسيج ملي در 24 آذر58 اعلام كرد كه با كمبود مربي براي آموزش نظامي روبرو شده است.
گروههاي مقاومت
هنوز يك ماه از تشكيل ستاد بسيج ملي نگذشته بود كه در چهارمين اطلاعيه آن، خبر از تشكيل گروههاي مقاومت بسيج به مردم داده شد و گفته شد كه گروههاي 22 نفره خواهران و برادران هستههاي اصلي ارتش 20 ميليون را تحت عنوان تشكيل ميدهند، كه يكي از وظايف اصلي آنها، شركت در جنگهاي رواني عليه دشمن و مبارزه با ستون پنجم است.
ارتش 20ميليوني
دوماه بعد اعلام شد كه آرمان ارتش بيست ميليوني تحقق يافته است و ارتش بيست ميليوني در 22 بهمن 58، يعني نخستين سالگرد انقلاب اسلامي رژه خواهد رفت. طي همان روزها اعلام شد كه نخستين جزوه آموزش همگاني نظامي و نيز راههاي مبارزه عليه امپرياليسم جهاني به سركردگي آمريكا، چاپ و در ميان مردم توزيع شده است.
بسيج در طرح ترافيك
روز سيام بهمن ماه سال 58 يك مقام مسئول در سازمان بسيج ملي كشور اعلام كرد كه بسيج 3روز آخر هفته را در سطح شهرها مانور خواهد داشت و در تهران نيز مقرر شد كه طرح ترافيك توسط اعضاي بسيج ملي در سطح شهر انجام و عبور و مرور كاميونها و وانتهاي كرايه و كليه خودروها ساماندهي شود و يك هفته بعد از اجراي طرح ترافيك توسط اعضاي سازمان بسيج ملي كشور،گفته شد كه ظرف مدت اجراي طرح ترافيك توسط بسيج، حدود 300ميليون تومان در مصرف بنزين و مخارج مربوطه صرفهجويي شده و 60درصد از سموم خطرناك در هواي تهران كاهش يافته است.
بعد از آن حجتالاسلام مجد كه آن روزها نخستين سرپرست ستاد بسيج ملي بود،آمادگي بسيج را براي انجام فعاليتهاي اورژانس و ضروري در تمامي زمينهها اعلام كرد و از مسئولان ترافيك تهران نيز خواست تجربيات نخستين حركت بسيج را در اجراي برنامههاي ترافيكي، مد نظر داشته باشند.
پيام بسيج به جيمي كارتر
در هفته اول ارديبهشت سال 1359، نخستين پيام سياسي بسيج در جهان منتشر شد و طي آن، بسيج خطاب به رئيس جمهوري وقت آمريكا يادآوري كرد كه ايران، از حمله نظامي هيچ هراسي ندارد.
در اطلاعيهاي كه به همين منظور انتشار يافته بود، از تمامي اعضاي آموزش ديده بسيج درخواست شد براي مقابله با هرگونه تهديدات آمريكاي جهانخوار،آماده باشند. و 2ماه بعد از آن، سازمان بسيج ملي در تلگرامي به محضر حضرت امام خميني(ره)، از ايشان خواست تا اجازه دهند بخشهايي از بدنه ارتش بيست ميليوني، عازم مرزهاي كشور شوند.
بسيج مستضعفين
روز نهم شهريور سال 59، نام بسيج ملي به تغيير كرد و ارتش آن نيز ارتش رهاييبخش مستضعفين نام گرفت. سرپرست اين سازمان تاكيد كرد كه از اين پس آرمانهاي بسيج، جهاني است. در هفته اول يك سالگي بسيج نيز اعلام شد كه بسيج ملي در سپاه پاسداران ادغام خواهد شد. طولي نكشيد كه اين طرح نيز عملي گرديد و اين در حالي بود كه حدود 2ماه از شروع جنگ تحميلي رژيم بعث عراق عليه ايران ميگذشت و سرپرست بسيج نيز اعلام كرده بود كه اكنون يك ميليون نفر از نيروهاي آموزش ديده بسيج، در جبههها حضور دارند.
دوسال بعد از تشكيل بسيج، مسعود نيلي مسئول بسيج تهران در سال 1360 (اقتصاددان امروزي) در مصاحبهاي به خبرنگاران يادآوري كرد تاكنون 400هزارنفر از مردم تهران، تحت پوشش آموزشهاي نظامي بسيج قرار گرفتهاند.
در همان روزها نيز اعلام شد كه ستاد بسيج اقتصادي كار خود را در وزارت بازرگاني آغاز كرده و طي روزهاي فوقالعاده جنگ توزيع بسياري از كالاهاي اساسي و زيربنايي مملكت را برعهده گرفته است.
نمايش قدرت
بسيج در سال 1364 ديگر يك سازمان نوپا نبود، بلكه يك قدرت مقاومت به حساب ميآمد كه نقش و ماموريت ويژهاي در جنگ و دفاع از مرزهاي كشور، برعهده داشت.
گردهمايي بزرگ بسيجيان در بيستم بهمن ماه سال 1364 كه با حضور رئيس جمهوري وقت (آيتالله خامنهاي) در ورزشگاه شهيد شيرودي تشكيل شد، يكي از بزرگترين مانورهاي قدرت بسيجيان در زمان جنگ تحميلي بود كه نمونههاي آن نيز در سالهاي بعد، در روزهاي جنگ بسيار تشكيل شد.
در آن گردهمايي يادآوري شد كه همزمان با اين مانور 42لشكر پيشبيني شده در تهران و شهرري و 22لشكر در كرج، جمعا 64 لشكر فقط در سطح استان تهران به اجراي مانور همزمان ميپردازند.
اين مانور يكي از حركات تكان دهنده براي دشمن بود و در آن روزها دشمن از توسعه روزافزون قدرت بسيج در تودههاي مردمي بيش از هرچيز نگران بود. زيرا ميدانست كه با هيچ سلاحي قدرت مقابله با ايثارگريها و شهادتطلبيهاي آنان را ندارد و اين نگراني زماني بيشتر شد كه سپاه پاسداران يك روز بعد از اين مانور، اعلام كرد كه بيش از 300 لشكر در مانور يادشده، به صورت همزمان در سراسر كشور شركت داشتهاند كه 12لشكر آن از برادران اهل تسنن و تشيع بودند كه مانور خود را در مرزهاي آبي و خاكي استان سيستان و بلوچستان به اجرا گذاشتند.
مانور خندق
در سال 1365 نيز مانور شهري توسط بسيجيان و همزمان با هفتمين سالگرد تشكيل بسيج در سراسر كشور برگزار گرديد و طي آن بيش از 13 هزار پايگاه و ناحيه مقاومت ضمن اجراي مانور، در حالت فوقالعاده و آماده باش ويژه قرار گرفتند و قدرت نمايي كردند.
روز سوم آذر ماه سال 1365 حسين اخوان، قائم مقام وقت واحد بسيج مستضعفين سپاه پاسداران به خبرنگاران گفت: ، كه تصور تحققاين خبر براي دشمن، مشكل بود.
در روزهاي ابتدايي آذر ماه 1366 نيز تعداد بسيجيان آماده شركت در مانور مقاومت شهري موسوم به خندق 600 هزار نفر در 300 شهر كشور اعلام گرديد كه به طور همزمان اجرا شد.
رضا شجاعي، كه آن روزها مسئوليت ردههاي مقاومت واحد بسيج سپاه را به عهده داشت، به خبرنگاران حاضر در دومين مانور شهري بسيج (خندق) گفته بود:
هدف از اجراي اين مانور، به نمايش گذاشتن قدرت و توان نيروهاي جمهوري اسلامي در مقابله با توطئههاي آمريكاي جنايتكار و مزدوران داخلي آن است.
همزمان با همين مانور، آيتالله خامنهاي رئيس جمهوري وقت با حضور در گردهمايي سپاهيان حضرت محمد(ص) در استان يزد، گفتند:
در آذر ماه سال 1367 نيز مانور خندق با حضور 600 هزار بسيجي جان بركف همچنان از پرشورترين مانورهاي اجتماعي نظامي بسيج بود و در آذر ماه سال 1368 نيز همين مانور با حضور 600 هزار بسيجي در سراسر كشور برگزار شد كه با توجه به پايان يافتن جنگ تحميلي، ماموريتهاي ديگر آنان يعني حضور در ريشهكن كردن مواد مخدر، مبارزه با منكرات و برقراري نظم و آرامش در شهرها، توسط آنان به اجرا درآمد. در سالهاي بعد و تا امروز نيز برگزاري اين مانور يكي از فعاليتهاي عمده بسيج به حساب ميآيد.
بسيج در همه جا
امروز تشكلهايي كه به عنوان زير مجموعه نيروي مقاومت بسيج فعال هستند، نشانهاي از عمق و فراگير بودن اين نيروي مردمياند.
بسيج ادارات، بسيج دانشآموزي، بسيج دانشجويي و بسيج فرهنگيان نشان از وجود حاضر و ناظر نيروي بسيج در تمامي زمينههاست كه به عنوان نمونه به سازمان بسيج ادارات و بسيج دانشجويي ميتوان اشاره كرد.
بسيج ادارات
اين سازمان تحت عنوان بسيج اداري، شاكله همان نيروهايي است كه در ادارات دولتي به عنوان بخشي از ساختار كلان نيروي مقاومت بسيج و به منظور حراست و حمايت از ارزشهاي اسلام و انقلاب اسلامي و تحقق اهداف ارتش بيست ميليوني، در محدوده دستگاههاي دولتي به جذب، آموزش و ساماندهي نيروهاي داوطلب و توسعه و ترويج فرهنگ بسيجي اقدام ميكند. اين مجموعه با مصوبه هيات وزيران در 6 بند و 3 تبصره، در اسفند سال 1364 و ابلاغ آن به ادارات شكل گرفت و طي آن تمامي وزارتخانهها، سازمانها، نهادهاي انقلاب اسلامي و موسسات، شركتهاي دولتي، بانكها، شركتهاي بيمه، كارخانجات ملي شده و داراي مديريت دولتي و تحت پوشش موسسات دولتي و شهرداريها و موسسات تابعه آن، كه به نحوي از بودجه عمومي استفاده ميكنند، مكلف به تشكيل هستههاي بسيج ادارات شدند.
به عقيده سردار عليرضا افشار، بسيج را بايد طوري سازماندهي و مجهز كرد كه امكان حضورش در تمامي صحنهها فراهم باشد.
او در گفتگوهاي مكرر خود با جرايد، تاكيد كرده است كه بسيج توان آن را دارد كه در تمامي صحنههاي اجتماعي، اقتصادي، هنري، بهداشتي، آموزشي و علمي كشور حضور پيدا كند و همه ديدهاند كه آنان با يك آموزش كوچك به راحتي ميتوانند در اجراي طرحهاي فراگيري مانند واكسيناسيون فلج اطفال، حضور موثر و كار آمد داشته باشند و يا اين كه براي مبارزه با مفاسد اجتماعي، در قالب ضابطهاي قوه قضائيه حضور يابند و يا در اجراي طرحهاي عمراني، منطقهاي و ملي، حضور موثر داشته باشند.
سردار محمد حجازي نيز معتقد است كه در دوره كنوني كه از فعاليتهاي دوران بازسازي مناطق جنگي فارغ شدهايم، حضور بسيجيان در جبهههاي فرهنگي و مبارزه با تهاجمات فرهنگي دشمن، ضروري است و بسيج نيز نشان داده است كه در اكثر اين فعاليتها، سربلند و پيروز است.
بسيج دانشجويي
بسيج دانشجويي امروزه به عنوان يكي از فعالترين حوزهها و زير مجموعههاي بسيج در كشور به حساب ميآيد. اين نهاد نيز پس از پايان يافتن جنگ تحميلي، در 2 آذر 1367 تشكيل شد و يكي از وظايف اصلي آن، حضور دائمي در سنگر علم و عمل و زنده نگهداشتن روحيه بسيجي در ميان دانشجويان است.
پنجشنبه 7 آذر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: اطلاعات]
[مشاهده در: www.ettelaat.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 57]
-
گوناگون
پربازدیدترینها