واضح آرشیو وب فارسی:فان پاتوق: آیلتس (به انگلیسی: "IELTS مخفف International English Language Testing System) (نظام بین.المللی ارزشیابی زبان انگلیسی) [۱] در حال حاضر یکی از معتبرترین آزمون.های زبان انگلیسی است که در سراسر دنیا برگزار می.شود.
نمره بندی این آزمون از ۰ تا ۹ سطح را شامل می.شود که نمرهٔ قبولی برای آزمون وجود ندارد اما به طور معمول سطح ۵ نمرهٔ متوسط و ۶ به بالا خوب تلقی می.شود. دانشگاه کمبریج ، دانشگاه آکسفورد و دانشگاه هاروارد آیلتس باحداقل سطح ۷ را می.پذیرند.
آیلتس در واقع آزمونی بریتانیایی بوده و از این نظر در مقابل تافل، آزمون آمریکایی قرار می.گیرد. این آزمون توسط دانشگاه کمبریج انگلستان، شورای فرهنگی بریتانیا و مرکز آیلتس استرالیا برگزار می.شود.
آزمون آیلتس از ۴ بخش گوش کردن، خواندن، نوشتن و مکالمه تشکیل شده.است. کل آزمون دارای دو گونه آکادمیک و عمومی است که گونه آکادمیک مشکل تر بوده و همین آزمون است که برای ورود به دانشگاه.ها مورد نیاز می.باشد.
IELTS یا International English Language Testing System یک امتحان زبان انگلیسی است و از اعتباری بین.المللی برخوردار می.باشد. این امتحان معیاری است جهت سنجش دانش زبان انگلیسی اشخاصی که می.خواهند در کشورهای انگلیسی زبان درس بخوانند، کار کنند و یا به آن کشورها مهاجرت نمایند. امتحان IELTS با همکاری مشترک دانشگاه کمبریج، کنسولگری انگلستان و سازمان IDP استرالیا برگزار می.شود. این امتحان از بالاترین و معتبرترین استانداردهای بین.المللی جهت سنجش سطح زبان انگلیسی داوطلبان پیروی می.کند و چهار توانائی Writing ،Reading ،Listening و Speaking را مورد ارزیابی قرار می.دهد. بسیاری از دانشگاهها در کشورهای مختلفی همچون کانادا، انگلستان، استرالیا، نیوزلند و آمریکا امتحان IELTS را به رسمیت می.شناسند. همچنین جهت مهاجرت به کشورهای کانادا، استرالیا و نیوزلند، داشتن مدرک IELTS الزامی است. این امتحان در بیش از ۲۷۰ مرکز امتحانی واقع در ۱۱۰ کشور مختلف دنیا برگزار می.گردد. شرکت کنندگان در امتحان IELTS به طیف وسیعی از سوالات بسیار ساده تا بسیار مشکل پاسخ می.دهند. نمره هر بخش از امتحان بین صفر تا ۹ می.باشد. نمره کلی امتحان با معدل گیری از نمره چهار بخش امتحان محاسبه می.گردد. در کارنامه IELTS، علاوه بر نمره کلی، نمره هر بخش بطور جداگانه ذکر می.شود. تعبیر هر کدام از نمره.های صفر تا ۹ مطابق متن صورت می.پذیرد:
Fluent with complete understanding - Expert User - ۹
Full operational command, occasional inaccuracies - Very Good User - ۸
Operational command, occasional inaccuracies - Good User - ۷
Effective command, inaccuracies - Competent User - ۶
Partial command, many mistakes - Modest User - ۵
Limited command, frequent problems - Limited User - ۴
Only general understanding - Extremely Limited User - ۳
Only basic understanding with difficulty - Intermittent User - ۲
No language ability - Non User - ۱
N/A - Did not attempt the test - ۰
هر دانشگاه برای پذیرش متقاضیان حداقل نمره.ای را مشخص می.کند و اکثر آنها حداقل نمره کلی ۶٫۵ را می.خواهند بطوریکه نمره هر بخش هم از ۶ کمتر نباشد (البته این قاعده کلی است و هر دانشگاه شرایط خاص خود را دارد). به عنوان مثالی دیگر، برای اینکه حداکثر امتیاز زبان انگلیسی را جهت مهاجرت به کانادا کسب نمایید، باید در هر چهار قسمت امتحان IELTS حداقل نمره ۷ بگیرید.
در روز امتحان ابتدا به سوالات Listening سپس به سوالات Reading و بعد به سوالات Writing پاسخ خواهید داد. تاریخ و ساعت برگزاری قسمت Speaking در روز امتحان به شرکت کنندگان اعلام می.شود و معمولاً امتحان Speaking از عصر روز امتحان شروع شده و بمدت ۵ روز ادامه می.یابد. داوطلبانی که از شهرهای دیگر به تهران می.آیند، برای امتحان Speaking در اولویت هستند و باید در هنگام ثبت نام، اسم خود را در لیستی جداگانه به ثبت برسانند. تمامی مراحل کتبی امتحان باید با مداد نوشته شود و داوطلبان اجازه استفاده از خودنویس یا خودکار را در هیچ مرحله.ای از امتحان کتبی ندارند.
نتایج امتحان IELTS دو هفته پس از پایان یافتن آزمون Speaking اعلام خواهد شد و کارنامه فقط به شخص امتحان دهنده داده می.شود و از طریق تلفن، فکس و یا email قابل در یافت نیست. همچنین از تاریخ امتحان تا مدت ۹۰ روز حق شرکت مجدد در امتحان را ندارید.
تا ۵ کارنامه برای دانشگاهها و موسسات مورد در خواست شما بصورت رایگان توسط دفاتر برگزار کننده امتحان ارسال می.گردد، بشرطیکه از تار یخ امتحان شما یکماه نگذشته باشد. اگر بیشتر از یکماه از تاریخ امتحانتان سپری شود و یا بیشتر از ۵ کارنامه بخواهید برایتان ارسال بشود، به ازای هر کارنامه باید مبلغی را بپردازید. اکثر دانشگاهها کارنامه IELTS را که بیشتر از دو سال از تاریخ آن گذشته باشد، قبول ندارند.
امتحان IELTS در دو نوع Academic و General Training برگزار می.شود. امتحان Academic مخصوص کسانی است که می.خواهند در یک دانشگاه انگلیسی زبان ادامه تحصیل دهند در حالیکه امتحان General Training مخصوص کسانی است که می.خواهند به یک کشور انگلیسی زبان مانند کانادا، استرالیا و یا نیوزلند مهاجرت کنند.
همانطور که گفته شد، در امتحان IELTS، توانائیهای Writing ،Reading ،Listening و Speaking در چهار قسمت جداگانه سنجیده می.شوند. در حالیکه قسمتهای Listening و Speaking برای داوطلبان Academic و General Training به روش کاملا مشابهی مورد ارزیابی قرار می.گیرد، هر یک از این دو گروه سوالات جداگانه.ای در قسمتهای Reading و Writing دریافت می.کنند. مسولیت نوع امتحانی که می.خواهید در آن شرکت نمائید بر عهده شماست و باید در هنگام ثبت نام، نوع امتحان مورد نظرتان را در فرم ثبت نام قید کنید.
قسمتهای مختلف امتحان IELTS
بخش Listening
زمان : حدودا ۳۰ دقیقه
تعداد سوال : دفترچه.ای حاوی چهل سوال در ۴ بخش
نوار امتحان Listening فقط یکبار پخش می.شود.
قبل از پخش نوار فرصت دارید تا سوالها را مرور کنید.
پس از پایان یافتن هر بخش، فرصت دارید تا جوابهای خود را بازبینی نمایید.
پاسخها باید در دفترچه سوالات نوشته شود.
با پایان گرفتن نوار ده دقیقه فرصت دارید تا جوابها را از دفترچه سوالات به پاسخنامه منتقل نمایید.
دو بخش اول شامل موضوعاتی اجتماعی است و مکالمه بین دو یا چند نفر می.باشد.
دو بخش دوم شامل موضوعاتی دانشگاهی است. یک مکالمه حداکثر چهار نفره و یک کنفرانس، تشکیل دهنده این بخشها هستند.
[ویرایش] بخش General Training Reading
زمان : ۶۰ دقیقه برای ۴۰ سوال
دفترچه حاوی متون که جمعا ۲۰۰۰ تا ۲۷۰۰ کلمه دارند به داوطلب داده می.شود.
بر خلاف بخش Listening، زمان اضافه.ای جهت انتقال جوابها از دفترچه سوالات به پاسخنامه به شما داده نمی.شود.
متون بکار رفته در دفترچه سوالات از مجلات، جزوات، کتابها و روزنامه.ها انتخاب شده.اند و مخاطب آنها خواننده غیر متخصص است.
بخش اول در مورد امور روزمره اجتماعی است.
بخش دوم در مورد جزوات آموزشی واحتیاجات رفاهی است.
بخش سوم شامل یک متن بلند با موضوعی عمومی است.
[ویرایش] بخش Academic Reading
زمان : ۶۰ دقیقه برای ۴۰ سوال
دفترچه حاوی ۳ متن که جمعا ۲۰۰۰ تا ۲۷۰۰ کلمه دارند به داوطلب داده می.شود.
بر خلاف بخش Listening، زمان اضافه.ای جهت انتقال جوابها از دفترچه سوالات به پاسخنامه به شما داده نمی.شود.
متون بکار رفته در دفترچه سوالات از مجلات، جزوات، کتابها و روزنامه.ها انتخاب شده.اند و مخاطب آنها خواننده غیر متخصص است.
متون جنبه علمی دارند.
حداقل یکی از سه متن، نوشتاری استدلالی است.
در صورتی که متن حاوی لغات تخصصی و فنی باشد، واژه نامه.ای کوتاه نیز همراه آن خواهد آمد.
[ویرایش] بخش General Training Writing
زمان : ۶۰ دقیقه
برای دو موضوع باید انشاء بنویسید.
در موضوع اول (Task 1) باید نامه.ای به شخصی فرضی بنویسد و در آن مساله یا مشکلی را شرح دهید. نامه شما باید حداقل ۱۵۰ کلمه داشته باشد. اگر نامه.ای کمتر از ۱۵۰ کلمه داشته باشد، از آن نمره کم خواهد شد. بهتر است ۲۰ دقیقه از وقت را به موضوع اول اختصاص دهید.
درموضوع دوم (Task 2) باید نظر موافق یا مخالف خود را نسبت به یک مساله بیان کنید و باید حداقل ۲۵۰ کلمه در مورد آن بنویسید. اگر انشائی کمتر از ۲۵۰ کلمه داشته باشد، از آن نمره کم خواهد شد. بهتر است ۴۰ دقیقه از وقت را به موضوع دوم اختصاص دهید.
[ویرایش] بخش Academic Writing
زمان : ۶۰ دقیقه
برای دو موضوع باید انشاء بنویسید.
در موضوع اول (Task 1) باید در مورد جدول یا نموداری که به شما داده شده.است، توضیح دهید. انشاء شما باید حداقل ۱۵۰ کلمه داشته باشد. اگر انشائی کمتر از ۱۵۰ کلمه داشته باشد، از آن نمره کم خواهد شد. بهتر است ۲۰ دقیقه از وقت را به موضوع اول اختصاص دهید.
در موضوع دوم (Task 2) باید نظر موافق یا مخالف خود را نسبت به یک مساله بیان کنید و باید حداقل ۲۵۰ کلمه در مورد آن بنویسید. اگر انشائی کمتر از ۲۵۰ کلمه داشته باشد، از آن نمره کم خواهد شد. بهتر است ۴۰ دقیقه از وقت را به موضوع دوم اختصاص دهید.
[ویرایش] بخش Speaking
زمان : ۱۱ تا ۱۴ دقیقه
امتحان بصورت یک مصاحبه رو در رو می.باشد و شامل سه بخش است.
بخش اول ۴ تا ۵ دقیقه بطول می.انجامد و باید به سوالات عمومی و شخصی در مورد محل زندگی، شغل، وضعیت خانوادگی و علایقتان جواب دهید.
در بخش دوم باید به مدت ۲ دقیقه در مورد موضوعی که به شما داده می.شود صحبت کنید. قبل از آن یک دقیقه فرصت دارید تا در مورد موضوع فکر کنید و یادداشت بردارید. پس از پایان ۲ دقیقه، به یک یا دو سوال در مورد موضوع صحبتتان باید پاسخ دهید.
در بخش سوم به مدت ۴ تا ۵ دقیقه با مصاحبه کننده صحبت خواهید کرد. محور گفتگوی شما موضوعی است که در بخش دوم به آن پرداخته.اید.
کل مصاحبه بر روی نوار ضبط می.شود.
یکی از مهمترین عوامل کسب موفقیت و نمره خوب در امتحان IELTS، نحوه مطالعه شما برای چنین امتحانی است. بارها دیده شده.است که داوطلبان شرکت در آزمون، با اتخاذ روشهای ناکارآمد، در کسب نمره مورد نظرشان ناکام مانده.اند. با اتخاذ روشهای مطالعه درست و هدفمند، علاوه بر اینکه در وقت خود صرفه جوئی قابل ملاحظه.ای می.کنید، در دستیابی به نمره مورد نظرتان نیز موفق خواهید بود. برای نیل به این مقصود، به چند نکته زیر توجه نمائید:
۱. بر اساس یک برنامه ریزی منظم به مطالعه بپردازید. بعنوان مثال خود را مقید سازید که بمدت چهارماه برای امتحان IELTS مطالعه نمائید و هر روز ۶ ساعت را به این امر اختصاص دهید (این مدت فقط جهت مثال ذکر شده.است و بنا به اینکه پیشینه دانش زبان شما چگونه.است، زمان آماده سازی جهت شرکت در آزمون تغییر خواهد نمود).
۲. تمامی چهار مهارت Writing ،Reading ،Listening و Speaking را همزمان با هم تمرین نمائید. بعنوان مثال، یک ماه تمام فقط روی Listening تمرین نکنید و به سه مهارت دیگر کاری نداشته باشید. البته اگر روی قسمتی ضعیفتر هستید، باید وقت بیشتری برای آن صرف نمائید.
۳. مطالبی که مطالعه مینمائید باید به امتحان IELTS مربوط باشند. بهترین حالت این است که از کتابهائی که در رابطه با IELTS نوشته شده.اند، استفاده نمائید. مثلا اگر می.خواهید که در بخش Reading امتحان تمرین کنید، خواندن متون مشکل ادبی به زبان انگلیسی فایده.ای ندارد. برعکس، کتابهائی که در رابطه با بخش Reading امتحان IELTS نوشته شده.اند، علاوه بر اینکه به بالا بردن مهارت شما کمک می.نمایند، شما را با سبک امتحان نیز بیشتر آشنا می.کنند. این یک نمونه از مطالعه هدفمند است. زبان انگلیسی و کتابهائی که در رابطه با آن نوشته شده.اند نامحدود می.باشند، اما وقت شما محدود است. هدف شما گرفتن نمره مورد نظرتان در امتحان IELTS می.باشد. بنابراین، کتابهائی که جهت مطالعه انتخاب مینمائید باید بصورت هدفمند و مخصوص امتحان IELTS نوشته شده باشند.
۴. قبل از امتحان، حتماً باید چندین تست استاندارد را جواب بدهید تا هم از سطح آمادگی خودتان مطلع شوید و هم با نوع و سبک امتحان آشنا شوید. پاسخگوئی به سوالات باید در مدت زمان مشخصی که در امتحان اصلی IELTS با آن مواجه خواهید شد، صورت پذیرد.
در حال حاضر آزمون آیلتس در تهران توسط سازمان سنجش آموزش کشور برگزار می.شود.[۲] همچنین شایان ذکر است که این آزمون فقط ۲ سال اعتبار دارد.
منبع : ویکیپدیا
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فان پاتوق]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 205]