واضح آرشیو وب فارسی:فارس: ساحل مرواريد نيازمند توجه بيشتر مسئولان است
خبرگزاريفارس: لنگه با قدمتي طولاني و موقعيتي استراتژيك در عصر كنوني در زمينههاي تجاري و توسعهاي آنگونه كه بايد و شايد مورد توجه برنامهريزان قرار نگرفته است و اين بندر مهم كه روزگاري به ساحل مرواريد در دنيا معروف بود، اكنون دچار ركود در زمينههاي مختلف شده است.
به گزارش خبرگزاري فارس از بندرعباس، بندرلنگه يكي از بنادر مهم ادوار گذشته در خليجفارس است كه با بررسي در دورههاي مختلف تاريخي در مييابيم اين بندر در مقاطع متعدد داراي شهرت بينالمللي بوده است.
لنگه حتي در زمان هخامنشيان به عنوان يك مركز توليد مرواريد در دنيا شناخته شده بود كه مرواريدخيز بودن بستر آبهاي اين بندر در كنار موقعيت مناسب جغرافيايي، در چند قرن اخير اين منطقه را به طعمه خوبي براي توسعه طلبان انگليسي و پرتغالي تبديل كرده بود.
بندرلنگه در پارهاي مواقع قدمت و پيشينهاي بلندتر از بندرعباس دارد، قرار گرفتن و فاصله نزديك اين بندر به محورهاي مواصلاتي مهم بندرعباس، فارس و بوشهر و همچنين كوتاهترين مسافت دريايي اين بندر با امارات متحده عربي از ديگر ويژگيهاي استراتژيك لنگه در عصر حاضر است.
ويژگيهاي گردشگري و سياحتي اين منطقه از هرمزگان در فصل زمستان، استقرار صنايع بزرگ نفتي در غرب و شرق آن و تغيير آب و هوا در اين مناطق سبب شده است تا لنگه همچنان به لحاظ طبيعت و زيبايي دريايي براي ايرانيان همانند يك آكواريوم طبيعي شناخته شود.
سرمايهگذاريهاي مناسب ايجاد شده در جزيره كيش، نزديكي و دسترسي آسان لنگه به اين جزيره، شفافيت خيره كننده آبهاي اطراف لنگه و تسلط كوههاي و صخرهها بر دريا از جاذبههاي بالقوه گردشگري در لنگه است كه ميتواند ايجاد كننده محيط آرام بخش و همچنان بكر براي گردشگراني باشد كه از آلودگي صنايع بزرگ در عسلويه و بندرعباس به اين منطقه پناه آوردهاند.
توجه به توسعه اسكلهها و بندرگاهها در لنگه يكي از راهكارهاي مهمي است كه ميتواند اين شهر را دوباره به رونق برساند و زمينههاي اشتغال و درآمد قابل توجهي را در هرمزگان و حتي در استانهاي همجوار خود ايجاد كند.
بندرگاه قديمي لنگه اكنون در ميان شهر محصور شده است و در راستاي طرحهاي توسعه خود دچار مشكلات عديدهاي است كه با مديريت كنترل شهري مغايريت دارد.
اسكله كنوني كه در سال 64 بناي آن نهاده شده و در سالهاي بعد، توسعه يافته داراي حوضچههايي با عمق 5/5 متر است كه شناورهايي با آبخور سه تا چهار متر و با وزن 5 هزار تن ميتوانند در اين بندر پهلو بگيرند و شناورهاي بزرگتر به ناچار براي پهلوگيري با طي كردند مسير طولانيتري در اسكله شهيد رجايي بندرعباس پهلو ميگيرند.
در طرح جامع توسعه بندرگاه لنگه كه از طرف اداره بنادر و دريانوردي هرمزگان ارائه شده چشم انداز توسعه 20 ساله اين بندر ديده شده است كه در صورت احداث حوضچه شرقي اين بندر، كشتيهايي با ظرفيت 30 تا 40 هزار تن ميتوانند در اين بندر پهلوگيري كنند و رونق بخش، بخشهاي مختلف اقتصادي اين منطقه و حومه شوند.
در راستاي توسعه بندري لنگه تا كنون رايزنيهاي متعدد در بين مسئولان محلي صورت گرفته است كه به دلايل محكمه پسندي به نتيجه نرسيده و اميد است توسعه اين بندر مهم كشور در مسائل فرابخشي و در حد يك طرح و پروژه مهم ملي ديده شود تا همگان شاهد رونق تردد كشتيهاي بزرگ توريستي و تجاري در اين منطقه باشند.
در اين رابطه مدير بنادر و دريانوردي بندرلنگه به خبرنگار فارس ميگويد: اجراي توسعه چشم انداز 20 ساله بندري لنگه يكي از پروژههاي مهمي است كه در صورت اجرايي شدن ميتواند لنگه را دوباره در دنيا مطرح كند.
اسماعيل مكيزاده طبيعي بودن كانال و آبراه عميق بستر دريا و منتهي به بندرگاه، درياي هميشه شفاف و زيبا، نزديكي به مراكز مهم سياسي، صنعتي و اقتصادي استانهاي همجوار و وجود فرهنگ اصيل و غني ايراني را از جاذبههاي و فرصتهاي بالقوه اين شهرستان ذكر كرد و افزود: بروز اين فرصتها ميتواند درآمد قابل توجهي نصيب اقتصاد كشور كند.
وي اضافه كرد: يكي از طرحهاي مهم چشم انداز توسعه، اجراي يك حوضچه با آبخور حدود 9 متر است كه ميتواند محدوديت پهلوگيري كشتيهاي 30 تا 40 هزار تني را از اين اسكله به طور كامل محو كند.
مكيزاده در ادامه با بيان اينكه پهلوگيري اين چنين كشتيهايي در اسكله سبب رونق بخشهاي اقتصادي شهر لنگه ميشود، بيان داشت: در راستاي ايجاد اين حوضچه همه مسئولان بايد به اتفاق نظر برسند.
وي اظهار داشت: عدم تامين زمين در قسمت شرقي بندرگاه لنگه تا كنون مانع از اجراي حوضچه شرقي شده است.
مكيزاده اضافه كرد: اميد است هر چه زودتر نظر مسئولان شهري به واگذاري زمين مناسب در راستاي اجراي طرح مورد نظر به اداره بنادر و دريانوردي تغيير كند.
وي بيان داشت: توجه به اشتغال جوانان و ايجاد درآمد اقتصادي مطلوب ميتواند در آينده مردم لنگه تاثيرات بسزايي داشته باشد.
شهردار لنگه نيز در اين رابطه افزود: قرار گرفتن اسكله و بندرگاه اين شهر در قلب و مركز لنگه مشكلات شهري متعدد و گوناگوني را براي آسايش و اداره شهر ايجاد كرده است.
ابراهيم شعباني با بيان اينكه تردد كاميونها در خيابانهاي شهر سبب ايجاد سر و صدا و آلودگي شديد هواي شهر ميشود، تصريح كرد: در صورت توسعه اسكله و بندرگاه دامنه اين مشكل به طور چشمگيري گسترده ميشود.
وي ادامه داد: به خاطر ساختار خاص شهري لنگه، شهروندان تنها از پارك كوثر در شرق اسكله امكان تماشا و بهرهگيري از طبيعت دريا را دارند.
شعباني افزود: تا كنون مذاكرات متعددي توسط مسئولان اداره بنادر و دريانوردي در راستاي واگذاري بخشي از پارك كوثر با هدف احداث حوضچه جديد صورت گرفته است.
وي اضافه كرد: عدم دسترسي شهروندان به دريا و ترافيك سنگين كاميونها در خيابانهاي شهر از مواردي است كه به نظر كارشناسان شهرداري در صورت توسعه اسكله به شهروندان اعمال ميشود.
شعباني با بيان اينكه توسعه اسكلهها در غرب بندرگاه به لحاظ رعايت موازين حقوقي شهروندان ميتواند براي اداره بنادر از روال سادهتري برخوردار باشد، افزود: دسترسي به جادههاي اصلي در غرب بندرگاه يكي از مزاياي مهم توسعه بندر در اين ناحيه است كه ميتواند در راستاي عبور و مرور كاميونها و حفظ جنبههاي اقتصادي توسعه لنگه موثر باشد.
شهردار لنگه در ادامه بيان داشت: ايجاد كنارگذرهاي مناسب و لحاظ طرحهاي توجيهپذير ترافيكي از طرف كارشناسان اداره بنادر و دريانوردي در طرح توسعه شرق لنگه ميتواند قابل تامل براي مسئولان شهرداري باشد.
با اندكي كنكاش در نظر مسئولان مختلف شهري، محلي و شهروندان لنگهاي ميتوان به اين نكته پي برد كه ايجاد اسكلههاي جديد در اين شهر در راستاي بهرهگيري از ترانزيت و حمل و نقل دريايي بينالمللي كالا خواستار همت بيشتر مسئولان استاني و كشوري است تا به ايجاد زمينههاي بروز ظرفيتهاي ملي در ساحل مرواريد توجهي بيشتر شود.
گزارشي از: امير توانگر
انتهاي پيام/ح30
چهارشنبه 6 آذر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 62]