واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: مديرعامل ايساكو: فقط 32درصد از بازار قطعات ايرانخودرو را در اختيار داريم سيستم رديابي الكترونيكي قطعات راهاندازي ميكنيم
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: خودرو
ايساكو در حال حاضر حدود 32 درصد بازار قطعات را با تضمين قطعه پوشش ميدهد و 68 درصد مابقي بازار حداقل شامل قطعاتي است كه استاندارد نيستند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، مرزباني ـ مديرعامل ايساكو ـ در جمع خبرنگاران با اظهار اين مطلب خاطرنشان كرد: تقاضاي بازار قطعات يدكي محصولات ايران خودرو امسال چيزي حدود 1200 ميليارد تومان محاسبه شده است كه از اين رقم پيشبيني ميكنيم كه در بهترين شرايط حدود 400 ميليارد تومان آن را تامين كنيم كه البته 800 ميليارد تومان فاصله يا به علت نداشتن قطعاتي است كه نتوانستهايم به موقعه عرضه كنيم (ارزش معادل 200 ميليارد تومان) و 600 ميليارد تومان نيز به واسطه وجود قطعاتي است كه به ظاهر قطعه اصلي ناميده ميشود، ولي قيمت آن ارزانتر از قطعه اصلي ايساكو است.
به گفته وي اين قطعات تا زماني كه تاييديه موسسه استاندارد را در اختيار نداشته باشند، غير مجاز محسوب ميشوند. البته هنوز هم اكثريت مشتريان ترجيح ميدهند كه پس از دوران گارانتي، خدمات تعميري خودروهايشان در تعميرگاههاي مجاز انجام شود كه در اين ميان 60 تا 70 درصد مشتريان در دوران گارانتي به نمايندگيهاي مجاز مراجعه ميكنند.
وي در ادامه با اشاره به اينكه حدود 10 تا 15 نمايندگي ما امسال لغو امتياز شدهاند، گفت: دليل لغو امتياز آنها بيشتر به علت عمل خلاف نمايندگيها در قراردادشان با ايران خودرو است. بسياري از آنان با مشتري صادقانه برخورد نكرده و به عنوان مثال پول خودرو را از مشتري دريافت كرده و به حساب ايران خودرو واريز نكردهاند.
مديرعامل ايساكو درباره منبع تامين قطعات اين شركت توضيح داد: 60 درصد منبع تامين قطعات ما داخلي و 40 درصد آن خارجي است. در اين ميان و از 60 درصد داخلي حدود 52 درصد قطعات را از ساپكو و هشت درصد را از سازندگان داخلي تامين ميكنيم و 40 درصد وارداتي نيز عمدتا از شركتهايي مثل پژو تامين ميشود. صرف نظر از اينكه چه كسي قطعه را تامين ميكند بايد به استانداردها توجه داشته باشيم زيرا مهم تضمين قطعه است.
مرزباني همچنين با تكذيب بيكيفيت بودن قطعات شركت ايساكو گفت: آنچه كه در بستهبندي شركت ايساكو و با هولوگرام اين شركت به فروش ميرسد، استاندارد است. در حال حاضر حتي قطعاتي وجود دارد كه با توجه به تاييد سازمان استاندارد بخش مهندسي ما آن را تاييد نكرده، چرا كه استانداردهاي شركت پژو كمي بالاتر از استانداردهاي ماست.
وي افزود: طبق بررسيهاي خودمان در قسمت خدمات پس از فروش 30 مشكل داريم كه 28 مشكل آ ن به خودمان بر ميگردد كه بايد آن را رفع كنيم، ولي مشكلات ما در زمينهي قطعات غير استاندارد زياد است، چرا كه سه ماه گذشته يك محموله بيكيفيت از قطعات چيني و با كارتنهاي مارك كارخانههاي انگليسي و فرانسوي و هولوگرامي شبيه به شركت ايساكو وارد شده بود كه شبكه بسيار وسيعي نيز محسوب ميشد. البته بعضي از مسوولان قبلي ايساكو نيز در آن دست داشتند كه اين پرونده در دادگاه در حال پيگيري است.
او دربارهي شركت لوكاس نيز گفت: سالها قبل شركتي با اين نام وجود داشت كه تامين كننده قطعات پيكان بود، ولي در حال حاضر ديگر اين شركت وجود ندارد، ولي با توجه به اينكه به نام قطعه اصلي پيكان در كشور جا افتاده، هنوز هم با اين نام قطعهي پيكان خريداري ميشود.
وي با اشاره به اينكه در حال حاضر 640 تا 650 قطعه تحت گارانتي داريم، خاطرنشان كرد: در ايساكو اين قطعات به عنوان قطعات تند مصرف محسوب ميشود و 80 درصد فروش ما را نيز چنين قطعاتي تشكيل داده است و همه اين قطعات تحت گارانتي است.
به گزارش ايسنا، در حال حاضر افرادي هستند كه پس از مراجعه به تعميرگاهها و مراكز خدمات پس از فروش ايران خودرو اعلام ميكنند كه مشكلشان هنوز برطرف نشده، ولي پس از مراجعه به يكي از تعميرگاههاي خصوصي آن مشكل برطرف ميشود.
وي در اين باره و در پاسخ به اينكه در حال حاضر آيا آماري از نصب قطعات غير استاندارد در شبكهي خدمات پس از فروش ايران خودرو وجود دارد؟ توضيح داد: از خرداد امسال رسيدگي به اسنادي كه نمايندگيها به عنوان اسناد تعميرات در دوره گارانتي صادر ميكنند، كمي سختگيرانه تر شده و متوجه شديم كه بيش از 95 درصد نمايندگيهاي ما بسيار شفاف و درست عمل ميكنند، اما هستند نمايندگيهايي كه از قطعات غير استاندارد استفاده ميكنند، ولي هزينهي قطعات استاندارد را دريافت مي كنند كه يكي از مواردي كه باعث لغو پروانهي آنها ميشود، همين موضوع است.
او در پاسخ به سوال ديگر ايسنا، مبني بر اينكه دليل واردات قطعات غير استاندارد به ارزش 256 هزار دلاري لنت ترمز پيكان از يكي از قطعهسازان فرانسوي توسط ايران خودرو چه بوده است؟ گفت: از اين موضوع اطلاعي ندارم، ولي در حال حاضر براي توليد وانت باردو و پژو روآ از برخي قطعات پيكان استفاده ميكنيم.
مديرعامل ايساكو با اعلام اين كه در نظر داريم كه يك سيستم رديابي الكترونيكي قطعات (IFID) راهاندازي كنيم، گفت: براي بررسي تعميرات و تعويض قطعات پيشبيني ميكنيم كه ميتوان بدون اينكه به خودرو مراجعه و قطعه نصب شده را بررسي كنيم. با يك ارتباط الكترونيكي ميتوانيم بفهميم كه آن قطعه چه زماني خريداري شده و اين كار از كدام نمايندگي به انجام رسيده است و ببينيم كه آيا اين قطعه مربوط به شركت ايساكو است يا نه؟ در اين زمينه قصد داريم تا نيمه دوم سال آينده اين سيستم را عملياتي كنيم.
وي با اعلام اينكه شركت ايساكو در بين شركتهاي تحت پوشش ايدرو مقام نخست خدمات پس از فروش را به دست آورده است، گفت: در شش ماهه دوم امسال سعي ميكنيم كه به بهترين شركت ارائه كننده خدمات پس از فروش تبديل شويم. البته از 10 هزار نمايندگي نيز تنها دو يا سه نماينده توانستهاند رتبه يك را در ميان نمايندگيها كسب كنند.
او همچنين درباره مشكلات تامين قطعات تندر90 گفت: در بحث تامين قطعات خودروهاي دوگانه سوز و تندر90 به شدت دچار مشكل شده بوديم و حتي مواردي بود كه تندر90 حدود 60 تا 70 روز منتظر تامين قطعه ميشد كه در اين ميان دو اقدام را انجام داديم؛ يكي اينكه درصدي از قطعات CKD را براي تامين قطعات يدكي از شركت رنو پارس درخواست كرديم. همچنين مذاكراتي با شركتهاي تامين كننده براي تامين اين قطعات از خارج از كشور داشتيم و در حال حاضر به طور متوسط خواب تندر90 در نمايندگيهاي ما به 6 تا 7 روز رسيده است.
وي در پاسخ به سوالي مبني بر اينكه چرا قطعات برقي پژو 206 مشمول گارانتي نيست؟ گفت: در حال حاضر تمام قطعات برقي پژو 206 در دوران گارانتي مشمول گارانتي ميشود.
او همچنين در پاسخ به سوالي كه چرا ايران خودرو تنها 32 درصد بازار را در اختيار دارد؟ توضيح داد: ما در حال حاضر داراي يك انبار هستيم كه بيش از 100 ميليارد تومان قطعات دارد، ولي مشتري وقتي مراجعه ميكند و فروشنده به وي ميگويد كه به عنوان مثال يك قطعه ايساكويي 30 هزار تومان قيمت دارد و قطعه اصلي نيز 20 هزار تومان، مشتري ساده دل نيز ترجيح ميدهد كه قطعهي اصلي فرانسوي را با پرداخت 10 هزار تومان كمتر خريداري كند كه اين مساله يعني فرهنگ خريد در نقاط مختلف كشور ما تفاوت دارد.
وي تاكيد كرد: شركت ايساكو در حال حاضر و با توجه به مسائل ياد شده ميتواند 70 درصد از نياز قطعه بازار را پاسخگو باشد و اين در حالي است كه استاندارد جهاني آن 85 درصد است كه ما در اين باره تنها 15 درصد عقب هستيم.
او همچنين دربارهي بحران جهاني اخير گفت: بحراني كه در حال حاضر در جهان به وجود آمده با توجه به تحريمهاي عليه ما اين بحران روي صنعت خودروسازي كمترين تاثير را داشته و اگر كمي زود بجنبيم ميتوانيم فرصت خوبي داشته باشيم.
در سال جاري شركت ايساكو 1.8 برابر برنامه خريد خارجي خود خريد كرد و اگر ميتوانستيم تسهيلات را از بانكها دريافت كنيم، قطعات را بيشتر و با قيمت مناسبتري دريافت ميكرديم.
در اين مراسم همچنين علي نمكين ـ معاون شبكه خدمات شركت ايساكو - با اظهار اينكه برنامه توسعه شبكه تندر90 براساس آمار توليدي شركت ايران خودرو است، افزود: تا پايان امسال بايد در كشور به تعداد قابل قبولي برسيم. در حال حاضر 12نمايندگي در سطح تهران و 100 نمايندگي در كل كشور پذيرش تندر 90 را برعهده دارند، ولي بايد تا پايان سال به 20 نمايندگي در تهران برسيم.
انتهاي پيام
شنبه 2 آذر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 264]