واضح آرشیو وب فارسی:آفرينش: كوتاه وخواندني
معاون وزيرعلوم خبرداد :
قانون افزايش ظرفيت دانشجو در راستاي حمايت از نخبگان كشور است
گروه آزمون وسنجش : معاون پشتيباني، حقوقي و امور مجلس وزارت علوم، تحقيقات و فناوري با اشاره به قانون مصوب مجلس در رابطه با افزايش ظرفيت دانشجو در سال جاري، گفت: اين مصوبه در مورد 20 دانشگاه و رشته هاي خاصي مي باشد كه در راستاي حمايت از نخبگان كشور و استفاده نخبگان از دانشگاه هاي درجه يك وزارت علوم مطرح شده است.
دكتر يحيي طالبيان در گفت وگوبا ايسنا منطقه زنجان، اظهار كرد: اين مصوبه مجلس باعث مي شود كه حدود يك هزار نفر از نخبگان كشور به چند دانشگاه كه در مصوبه ذكر شده وارد شده و از امكانات ويژه اين دانشگاه هاي طراز اول بهره مند شوند.
وي در ادامه به سفرهاي استاني هيات دولت اشاره و خاطرنشان كرد: بر اساس روال عمومي سفر استاني هيات دولت، ابتدا با مجموعه مسئولين دانشگاه هاي استان اعم از علمي كاربردي، آزاد و پيام نور جلسه هماهنگي برگزار مي شود و مسوولان از نزديك مسائل و مشكلات آن حوزه را مورد بررسي قرار مي دهند.
معاون وزير علوم افزود: در نهايت اين جمع از طريق سرپرست يا مسئول گروه گزارشي را تهيه و به وزير علوم ارائه مي دهند و وزير علوم در پي دريافت اين گزارش به يك ارزيابي از مسائل مي رسد.
آمار فارغ التحصيلان مراجعه كننده به وزارت علوم براي ادامه تحصيل درخارج
گروه آزمون وسنجش : معاون دانشجويي وزارت علوم آمار مراجعه فارغ التحصيلان دانشگاهي براي ادامه تحصيل در دانشگاههاي خارج به وزارت علوم را اعلام كرد و گفت: افرادي كه سربازي نرفته اند و براي انجام امور مربوط به ريز نمرات و وثيقه مراجعه مي كنند قطعا از دانشگاههاي خارج پذيرش گرفته اند.
محمود ملاباشي در گفتگو با مهر با تشريح دلايل تمايل افراد براي ادامه تحصيل در دانشگاههاي خارج از كشور افزود: در حال حاضر پذيرش دانشجو در داخل كشور براي مقاطع كارداني و كارشناسي به روز رسيده اما براي دوره هاي كارشناسي ارشد و دكتري ظرفيت كم است كه با توجه به تقاضاي بالا براي ورود به اين دوره ها، افرادي كه تمايل به تحصيل در رشته هاي ارشد و دكتري دارند به سمت پذيرش از دانشگاههاي خارج از كشور كشيده مي شوند.
وي افزود: البته وزارت علوم در فكر تمهيداتي براي افزايش ظرفيت تحصيلات تكميلي به گونه اي كه به كيفيت در اين دوره ها لطمه اي وارد نشود است.
معاون دانشجويي وزارت علوم درباره آمار افرادي كه براي انجام امور مربوط به تاييد ريز نمرات و .. جهت پذيرش از دانشگاههاي خارج از كشور به وزارت علوم مراجعه مي كنند به مهر گفت: يك سري آمار داريم كه مربوط به افرادي است كه خدمت سربازي را نگذرانده اند و مي خواهند براي ادامه تحصيل به خارج از كشور بروند.
وي افزود: بر اساس آمار وزارت علوم براي دريافت ريز نمرات و انجام امور مربوط به ارائه و وثيقه سربازي سالانه 1هزار و 200 نفر به وزارت علوم مراجعه مي كنند.
ملاباشي اظهار داشت: همچنين ماهانه در حدود 800 نفر از افرادي كه خدت سربازي را گذرانده و يا معاف شده اند و ساير متقاضيان تحصيل در دانشگاههاي خارج از كشور به وزارت علوم مراجعه مي كنند كه البته مشخص نيست اين افراد مي توانند از دانشگاههاي خارج از كشور پذيرش اخذ كنند يا خير.وي افزود: اين افراد تنها براي تاييد ريز نمرات و برخي امور مربوط به اخذ پذيرش مراجعه مي كنند كه به طور قطع مشخص نيست موفق به اخذ پذيرش مي شوند و براي ادامه تحصيل به خارج از كشور مي روند يا خير.
معاون دانشجويي وزارت علوم خاطرنشان كرد: اما افرادي كه سربازي نرفته اند و براي انجام امور مربوط به ريز نمرات و وثيقه به وزارت علوم مراجعه مي كنند، به طور قطع از دانشگاههاي خارج از كشور پذيرش گرفته اند و اينكه براي ادامه تحصيل به خارج از كشور مي روند، مشخص است.
تصويب آيين نامه جديد نقل و انتقال دانشجويان علوم پزشكي
گروه آزمون وسنجش : رئيس مركز خدمات آموزشي وزارت بهداشت از تصويب آيين نامه جديد نقل و انتقال دانشجويان داخل كشور خبر داد و گفت: بر اساس اين آيين نامه نقل و انتقال و مهماني دانشجويان از شوراي نقل و انتقال وزارت بهداشت به دانشگاههاي علوم پزشكي كشور تفويض اختيار شد.
دكتر غلامرضا حسن زاده در گفتگو با مهر افزود: از اين پس مهماني و نقل و انتقال دانشجويان تنها در صورتي كه دانشگاه مبدا و مقصد اين امر را بپذيرند و دانشجو شرايط لازم را داشته باشد، انجام مي گيرد.
وي تاكيد كرد: بر اساس آيين نامه قبلي و تاكيد دوباره آن در آيين نامه جديد، جابجايي دانشجو در دانشگاههاي علوم پزشكي ممنوع است.
حسن زاده اظهار داشت: بر اساس دستور وزير بهداشت و با توجه به بررسي هاي انجام شده، نشان داده شده كه جابجايي دانشجوي مشكلات زيادي براي دانشگاهها ايجاد كرده و به تقدس دانشگاهها ضربه زده است بنابراين جابجايي با هر شكلي ممنوع است.
وي با اشاره به مشكلات ناشي از نقل و انتقال دانشجويان يادآور شد: انتقال دانشجويان داخل به دانشگاههاي مختلف از درخواست هايي است كه به طور مداوم وجود داشته است اما اين مسئله مشكلاتي را براي دانشگاهها ايجاد كرده و باعث بروز مشكل در برنامه ريزي هاي آموزشي شده و اعتراضاتي را نيز به دنبال داشته است.
رئيس مركز خدمات آموزشي وزارت بهداشت به مهر گفت: دانشجويان شاغل به تحصيل در دانشگاههاي علوم پزشكي كوچك تر و مستقر در مناطق مرزي از گروهي هستند كه بيشترين ميزان درخواست هاي انتقالي و مهماني را به دانشگاههاي بزرگتر دارند و همين امر موجب شده كه اين دانشگاهها با تعداد كمتر دانشجو اداره شده و كلاسها خالي شود. از سوي ديگر در مقابل دانشگاههاي بزرگتر نيز ظرفيت پذيرش دانشجوي بيشتري ندارند.
وي اظهار داشت: متاسفانه فشارهاي زيادي از جهات مختلف به وزارت بهداشت براي انجام نقل و انتقال دانشجويان وارد مي شود و با وجود اينكه ما علاقمند به حل مشكل هستيم اما بايد اذعان كنيم كه ظرفيت ها محدود است و انجام اين نقل و انتقال از توان سيستم خارج است.
حسن زاده خواستار توجه صحيح خانواده ها در زمان انتخاب رشته شد و افزود: در صورتي كه خانواده ها در زمان انتخاب رشته فرزندان خود دقت كنند، مجبور نمي شوند پس از شروع تحصيل تقاضاي مهماني و انتقال بدهند. اين در حالي است كه گاهي هم تقاضاهايي كه براي انتقال داده مي شود از شرايط لازم به دور است و تنها به اتلاف وقت منجر مي شود.
وي تاكيد كرد: مشكلات نقل و انتقال در مورد دانشگاههاي مستقر در تهران بيشتر است زيرا ظرفيت دانشگاههاي تهران بسيار محدود است.
اعطاي مجوز به مراكز آموزش عالي غيرانتفاعي از سوي وزارت بهداشت
گروه آزمون وسنجش : مديركل دفتر گسترش و ارزيابي آموزش پزشكي از موافقت وزارت بهداشت با راه اندازي يك موسسه آموزش عالي غيرانتفاعي در مشهد براي تربيت دانشجو در رشته هاي علوم پزشكي خبر داد.
دكتر سيداميرمحسن ضيايي در گفتگو با مهر افزود: شوراي گسترش درآخرين جلسه خود با تاسيس موسسه آموزش عالي غيرانتفاعي وارستگان در مشهد موافقت اصولي به عمل آورد.
وي خاطرنشان كرد: در حال حاضر اين مجوز تنها براي راه اندازي موسسات است و براي تاسيس رشته اين گونه مصوبات بايد به طور جداگانه مجوز دريافت كنند.
ضيايي يادآور شد: هنوز سقفي براي اين دسته از موسسات در پذيرش دانشجو و رشته ها تعريف نشده اما ترجيح اين است كه در رشته هاي ميان رشته اي بيشتر فعاليت كنند زيرا در عمل وارد شدن در فيلد آموزشي براي رشته هاي دكتري عمومي پزشكي، دندانپزشكي و داروسازي بسيار هزينه بر خواهد بود. وي اضافه كرد: پيش از اين دفتر گسترش وزارت بهداشت به موسسات آموزش عالي براي تربيت دانشجو در رشته هاي علوم پزشكي در شهرهاي اصفهان و تهران موافقت اصولي داده است اما هنوز مسئولان اين موسسات براي ادامه روند فعاليت دانشجويان مراجعه نكرده اند.
مديركل دفتر گسترش و ارزيابي آموزش پزشكي اظهار داشت: در حال حاضر نيز يك موسسه آموزش عالي براي تربيت دانشجو در رشته هاي علوم پزشكي در شهر شيراز درخواست خود را ارائه كرده كه در حال بررسي است.
وي تاكيد كرد: سياست وزارت بهداشت استقبال از مشاركت بخش خصوصي در تربيت دانشجوي علوم پزشكي و كمك به موسساتي است كه مي توانند با رعايت استانداردهاي لازم وارد اين عرصه شوند. ضيايي يادآور شد: درخواستهاي اين موسسات در صورت رعايت استانداردها مورد موافقت قرار مي گيرد اما براي هر رشته بايد مجوزهاي جداگانه را از شوراي گسترش وزارت بهداشت دريافت كنند.
وزير علوم خبر داد:
سياست وزارت علوم براي جذب دانشجو
گروه آزمون وسنجش : محمد مهدي زاهدي گفت: در حال بررسي طرحي براي حل مشكل مسكن اعضاي هيئت علمي دانشگاههاي سراسر كشور در دولت هستيم كه سعي خواهيم كرد تا يك ماه آينده نهايي شود.
به گزارش مهر، محمدمهدي زاهدي دو روز گذشته در دور دوم سفرهاي استاني در جمع روساي دانشگاهها و مراكز آموزش عالي زنجان با اشاره به افزايش حقوق اعضاي هيئت علمي دانشگاهها تاكيد كرد: فعاليتها و تسهيلات ويژه اي كه براي اساتيد و اعضاي هيئت علمي در دولت نهم ارائه شد، در هيچ دولتي سابقه نداشت.وزير علوم ادامه داد: در بهمن ماه سال 83 وزارت علوم در دولت قبل طي يك مانور تبليغاتي اعلام كرد كه حقوق اعضاي هيئت علمي را افزايش خواهد داد اما يك ريال نيز براي اين امر بودجه اختصاص داده نشد، در حاليكه در دولت نهم با كمك مجلس بودجه كلاني براي اين امر در نظر گرفته شد.زاهدي اظهار داشت: در پايان سال 84 علاوه بر افزايش حقوق اعضاي هيئت علمي كسري سالهاي قبل نيز به اساتيد ارائه شد و در سال 86 نيز حقوق اين افراد 5/5 درصد افزايش يافت. در سال 87 نيز حقوق تمام كاركنان دولت، هشت درصد افزايش داشت كه اعضاي هيئت علمي نيز مشمول آن شدند.وزير علوم افزود: در دولت نهم تعداد دانشجويان تحصيلات تكميلي 150 درصد و در مقطع دكتري 135 درصد رشد داشته كه اين نشان دهنده توجه اين دولت به گسترش تحصيلات تكميلي در كشور است.زاهدي خاطر نشان كرد: دانشگاه آزاد اسلامي وظايف و مسئوليت هاي ويژه خود را دارد و ما قول مي دهيم اگر نياز به استاد خود را تامين كند همكاري هاي ويژه اي براي توسعه آن داشته باشيم.وي درباره سياست وزارت علوم در جذب دانشجو گفت: در حال حاضر وزارت علوم سياستي را در پيش گرفته است كه بر اساس آن اعلام شده تا تمامي دانشگاههاي كشور حداقل 30 درصد دانشجوي دختر، 30 درصد دانشجوي پسر جذب كرده و 40 درصد نيز به صورت رقابتي جذب دانشگاهها شوند تا از بروز مشكلات بعدي جلوگيري شود.
رئيس دانشگاه جامع علمي كاربردي :
رشته هاي كارشناسي نا پيوسته دانشگاه جامع امسال به 111 رشته مي رسد
گروه آزمون وسنجش : رئيس دانشگاه جامع علمي كاربردي گفت: رشته هاي كارشناسي نا پيوسته دانشگاه جامع امسال به 111 رشته در 748 كد رشته محل با پذيرش 40 هزار دانشجو مي رسد. حسين بلندي در گفت وگو با فارس با بيان اين كه رشته هاي مقطع كارشناسي نا پيوسته تا قبل از سال 84، 14 رشته در 27 كد رشته محل بود، افزود: تعداد رشته هاي كارشناسي ناپيوسته در نيمه دوم سال 84 به 37 رشته در 86 كد رشته محل با 4 هزار نفر ظرفيت رسيد و اين آمار در سال 85 به 66 رشته در 161 كد رشته محل با ظرفيت 9 هزار و 700 نفر رسيد. وي با بيان اين كه رشته هاي كارشناسي ناپيوسته در سال 86 به 105 رشته و 504 كد رشته محل با ظرفيت 26 هزار و 500 نفر افزايش يافت، گفت: در دوره هاي ترمي دانشگاه جامع علمي كاربردي 36 درصد ظرفيت ها شاغل و در دوره هاي پودماني كه مورد توجه شاغلان است 65 درصد ظرفيت هاي پذيرش شاغل هستند. رئيس دانشگاه جامع علمي كاربردي اظهار داشت: سياست دانشگاه جامع علمي كاربردي ارائه پودمان ها براي كساني است كه به صورت تمام وقت كار مي كنند و نيمه وقت درس مي خوانند.
جمعه 1 آذر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: آفرينش]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 120]