تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 17 دی 1403    احادیث و روایات:  امام رضا (ع):ایمان یک درجه بالاتر از اسلام است, و تقوا یک درجه بالاتر از ایمان است و به فـرزنـد...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای اداری

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1851525750




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

*گزارش كامل سفر رييس قوه قضاييه به استان خراسان جنوبي* *هنر درست اقتصادي در كاهش وابستگي به نفت است *بايد حقوق عـامـه را در جامعـه ملمـوس و محسوس كنيم


واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: *گزارش كامل سفر رييس قوه قضاييه به استان خراسان جنوبي* *هنر درست اقتصادي در كاهش وابستگي به نفت است *بايد حقوق عـامـه را در جامعـه ملمـوس و محسوس كنيم


خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: فقه و حقوق - حقوق سياسي

آيت‌الله هاشمي شاهرودي، رييس قوه قضاييه صبح روز پنجشنبه به‌منظور ديدار با مردم و مسوولان قضايي و اجرايي به استان خراسان جنوبي وارد شد.

رييس قوه قضاييه در شوراي اداري خراسان جنوبي:

هنر درست اقتصادي در كاهش وابستگي به نفت است

سودآوري در مسايل اقتصادي با توزيع عادلانه منافاتي ندارد

رييس قوه قضاييه با تاكيد بر اين‌كه بايد به مسايل اقتصادي با ديد و رويكردي اقتصادي نگاه كرد، گفت: سودآوري بايد در مسائل اقتصادي اصل قرار گيرد و اين با توزيع عادلانه منافاتي ندارد.

وي در توضيح الگوي ايده‌آل اقتصادي گفت:‌ در اين الگو علاوه بر توسعه و پيشرفت در جهت رفع محروميت‌ها بايد از توانمندي‌ها و فرصت‌هاي بالقوه‌ي موجود در جامعه استفاده كرد. هنر دولتمردان موفق نيز اين است كه بتوانند اشتغال را به عنوان سرمايه‌ي اصلي يك نظام، تا اندازه‌اي فعال كنند كه براي امور مردم مفيد باشد.

رييس قوه قضاييه با تاكيد بر اين‌كه ثروت اصلي خود وجود انسان است و اوست كه مي‌تواند با صنعت كشاورزي و خدمات، ايجاد ثروت كند، اظهار كرد: اقتصاد اسلامي اين گونه نيست كه هرچه ذخاير وجود دارد، بيرون كشيده شده و به دامن جامعه بريزد. برخي كشورهاي همسايه با درآمدهاي نفتي رشد يافته‌اند اما هر زمان كه توانستند اين ميزان توانمندي را از راه غير از نفت به دست آوردند، درست است.

هاشمي شاهرودي با تاكيد بر اين‌كه هدف بايد استفاده از توانمندي‌ها در فرصت‌هاي موجود در استان باشد، ادامه داد: در سند چشم انداز نيز به تصويب رسيده كه وابستگي در بعد اقتصادي به نفت بايد كاهش يابد. هنر درست اقتصادي در كاهش وابستگي به نفت است.

رييس قوه قضاييه با اشاره به اين‌كه سرمايه‌هاي بسياري در اختيار ايرانيان است و در استان‌ها مي‌تواند قابل استفاده باشد، افزود: ثروت‌هايي كه از كشور ما به آن طرف آب رفته با ارائه‌ي يك سري امتيازات بوده است ما بايد به سمت الگوي افزايش توانمندي‌ها برويم.

وي خاطرنشان كرد سيستم بانك‌ها، شهرداري‌ها و ... بايد به گونه‌اي تنظيم شود و براي سرمايه‌داران جذبه داشته باشد. بنابراين ايجاد اين سيستم در كشور نياز است.

هاشمي شاهرودي با بيان اين‌كه در هيچ كجاي دنيا اين گونه نيست كه با قاچاق از طريق قضايي و انتظامي مبارزه شود، گفت: قطعا بايد در كشور تحول اقتصادي ايجاد كنيم كه يكي از اقدامات در اين جهت هدفمند كردن يارانه‌ها است.

رييس قوه قضاييه با اشاره به آمارهاي ارائه شده در مورد بنگاه‌هاي زودبازده در اين جلسه، اظهار كرد: گزارش سازمان بازرسي در اين مورد با آنچه در اين جلسه ارائه شد مطابقت ندارد بايد بر اين آمارها نظارت بيشتري صورت گيرد. بايد نظارت صورت گيرد كه آيا بنگاه‌هاي زودبازده به سمت توليد رفته يا خير.

وي با تاكيد بر اين‌كه بايد به مسائل اقتصادي با ديد و رويكردي اقتصادي نگاه كرد، گفت: سودآوري بايد در مسائل اقتصادي اصل قرار گيرد و اين با توزيع عادلانه منافاتي ندارد .

هاشمي شاهرودي با اشاره به اينكه متاسفانه سعي مي‌كنيم همه چيز را دولتي كرده و تصدي آن را خود بر عهده بگيريم، ادامه داد:‌ در حالي كه اين امر سبب ايجاد زمينه‌ي فساد و دخالت مي‌شود و كارآيي را كاهش خواهد داد. مسوولان نظام نيز اين موضوع را قبول دارند ولي در عمل اين گونه نيست. بنابراين بايد رويه‌ي تصدي‌گري را كاهش داد و همانطور كه در ساير بخش‌ها سرآمد هستيم بايد در بخش اقتصادي نيز سرآمد دنبا باشيم.

در اين جلسه حجت الاسلام و المسلمين موسي قرباني، نماينده‌ي مردم قائنات در خانه‌ي ملت با بيان اين‌كه بايد قانون اختيارات رييس قوه قضاييه را تكميل كنيم، گفت: نمي‌شود كه رييس قوه قضاييه بخش‌نامه‌اي را صادر كند و قاضي با استناد به استقلال عمل نكند. رييس قوه قضاييه اگر مي‌خواهد مملكت را اداره كند، نبايد كارش فقط به عنوان مثال انتصاب قضات باشد بايد از تجربيات آيت الله ‌هاشمي شاهرودي در اين زمينه استفاده كرد و ابزار مورد نياز قانوني قوه قضاييه را در مجلس تصويب كنيم.

رييس قوه قضاييه پس از استماع سخنان حجت الاسلام و المسلمين موسي قرباني گفت:‌اميدواريم اين مساله به گونه‌اي تنظيم شود كه ضمن حفظ شان قضات، سياست‌ها و راهكارها به خوبي اجرا شود. انشاءالله بتوانيم لايحه‌ي خوبي را به مجلس ببريم البته قضات ما اكثر بخش‌نامه‌ها را اجرا مي‌كنند و ما شاهد نتايج آن هستيم.

هاشمي‌شاهرودي درجمع مردم بيرجند:

هيچ زمان مثل امروز سه قوه با يكديگر همدل وهمراه نبوده‌اند

براي ايجاد امنيت حقوقي، نيازمند بهداشت حقوقي وقضايي درجامعه هستيم

هاشمي شاهرودي با بيان اين‌كه بحث وحدت تاكتيك نيست؛ بلكه اصلي از اصول اعتقادي است، گفت: بحث‌ها بر سر مسائل جزيي در ميان قوا نبايد ما را به چالش بكشاند كه الحمدالله اين گونه نشده است و هيچ زمان مثل امروز سه قوا با يكديگر همدل و همراه نبوده‌اند.

به گزارش خبرنگار حقوقي ايسنا، آيت‌الله هاشمي شاهرودي با سخنراني در جمع مردم بيرجند با بيان اينكه بحمدالله امروز نظام مقدس جمهوري اسلامي ايران و كشور عزيزمان در سطح منطقه و جهان مانند خورشيدي مي‌درخشد و چشم اميد همه‌ي ملت‌هاي مسلمان به انقلاب و نظام جمهوري اسلامي ايران است، ادامه داد: اين در شرايطي است كه استكبار جهاني براي ملت‌ها مشكلاتي را ايجاد كرده و به اشكال گوناگون قصد دست‌درازي دارد.

وي خاطرنشان كرد: هنوز هم صدها نوع مشكل از جمله درگيري، ‌تجاوز، كشتن مردم بي‌گناه و بمباران نقاط مختلف در جهان اسلام نظير عراق، فلسطين، لبنان و پاكستان ايجاد مي‌كنند و اين‌گونه چهره‌ي واقعي خود را نشان مي‌دهند. در اين شرايط تنها اين نظام به عنوان نقطه‌ي اميد جهان اسلام و تنها منطقه‌يي كه به لطف خدا و همت مردم و بركت امام امت و پيروان آن حضرت و بهره‌مند وجود علما و روحانيون است، توانسته در مقابل اين استكبار قد علم كند. نظامي كه برگرفته از متن قرآن است و راه درست اسلامي، ‌اسلام‌خواهي و بازگشت به اصول اسلامي را به امت‌ها و جوانان نشان مي‌دهد.

رييس قوه قضاييه با تاكيد بر اينكه اين نظام و انقلاب داراي عظمت بسيار زيادي است، گفت: قدر اين نظام و انقلاب را بايد دانست، زيرا امروز چهره‌ي واقعي استكبار جهاني به وسيله‌ي نظام و انقلاب اسلامي و ‌حضور هوشيارانه و آگاهانه و پرشور مردم هم در منطقه‌ي اسلامي و هم در كل جهان نشان داده شده است.

هاشمي شاهرودي با بيان اين‌كه امروز چالش سياسي اصلي در جهان ، چالش ميان اسلام و استكبار جهاني است، ادامه داد: حفظ ارزش‌هاي اسلامي و انساني، عدالت‌خواهي، ايمان و حفظ حقوق ملت‌ها از جمله شعارهايي است كه در دل و جان كل مردم مستضعف مطرح است. اين شعارها از شعارهايي بود كه انقلاب اسلامي آنها را سر داد و به پيروزي رسيد. با پيروزي اين ملت بارها به ساير نقاط دنيا صادر شد و اين راه و روش و ايده‌هاي بلند از مكتب انبياي الهي برگرفته شده است.

وي يادآور شد: امروز نيز مشاهده مي‌كنيم كه چگونه سياستمداران و سياسيون كه وارد عرصه‌ي انتخابات مي‌شوند مجبورند شعارهايي را براي حفظ حقوق ملت و مردم‌خواهي سر دهند. در انتخابات اخير آمريكا نيز رييس جمهور منتخب از اين شعارها استفاده كرد و شعارهايي بشردوستانه و مقابله با ظلم را سر داد و ملت آمريكا نيز به او راي دادند.

رييس قوه قضاييه گفت: امروز در جهان اسلام تمام جنبش‌ها چه در لبنان، فلسطين و عراق كه توانسته‌اند مردم و ملت مسلمان را بسيج كنند از انقلاب اسلامي ما درس گرفته‌اند و تربيت شده‌ي افكار بلند امام راحل و مقام معظم رهبري هستند. اينها در ابعاد مختلف سياسي ، فرهنگي ، فكري با انقلاب ما مرتبط هستند.

رييس قوه قضاييه در ادامه‌ي سخنراني‌اش در جمع مردم بيرجند با بيان اينكه البته دشمن سعي كرد كه از صدور انقلاب جلوگيري كند، گفت: آنها صدور انقلاب را به معناي فتنه‌گري و دخالت تفسير كردند و خود قصد فتنه‌گري در ميان قوميت‌هاي گوناگوني كه قرن‌ها در سايه‌ي نظام اسلامي برادرانه و صميمانه زندگي كرده‌اند را داشتند. ترفند قديمي استعمار اين بود كه در ميان مذاهب مختلف فاصله ايجاد كنند كه الحمدالله اين ترفندها توسط رهبران مطلع و بيدار آشكار و نقش بر آب شد و حتي اين فتنه‌گري‌ها عاملي براي نابودي خود فتنه‌گر‌ها شد.

هاشمي شاهرودي با تاكيد بر اينكه امروز كشور ما در منطقه‌ي جهان اسلام و در كل جهان علي‌رغم تمام دشمني‌هايي كه از ابتداي انقلاب براي آن ايجاد كردند ، داراي امتياز است، ادامه داد: جنگ تحميلي، تحريم‌ها ، تهاجم فرهنگي و اتهام‌هاي ناروا و ... از جمله اشكال دشمني بود كه استكبار جهاني عليه ما استفاده كرده و هر روز هم به دنبال ترفندهاي جديدي است تا با برنامه‌هاي نظام كه براي روشنگري وهدايت است، مقابله كند. ولي به فضل الهي و با همت شما مردم و هدايت و درايت مقام معظم رهبري و ساير مسوولان اقدامات آنها نتيجه‌اي را در بر نداشته است و حتي منشاء رسوايي خود آنها شده است.

وي با اشاره به اينكه چالش‌هايي كه آنها در رابطه با مسائل هسته‌يي براي ما درست كرده‌اند ، برعكس و براي دنيا حقيقت نمايان شد، افزود: مشخص شد كه جريان هسته‌يي در كشور يك فرآيند علمي است و براي توليد سلاح‌هاي هسته‌يي نيست. كدام وجدان بيداري در جهان اين حقيقت را مشاهده مي‌كند و سپس معتقد به حقانيت آنها مي‌شود؟ آنها معتقد به حقانيت ما هستند. اكنون نيز مشاهده مي‌شود كه مسائل اقتصادي آنها به هم خورده و دچار بحران اقتصادي هستند. اقتصادي كه مبناي آن عدالت‌محوري و توزيع عادلانه نباشد بالاخره به چالش كشيده مي‌شود كه اكنون كشيده شده است.

رييس قوه قضاييه با اشاره به هزينه‌هاي بسياري كه آمريكا براي اشغال‌گري عراق كرده، گفت: نظام آمريكا نقشه‌هاي مختلفي را براي عراق ، لبنان و ساير نقاط دنيا داشت و يكي از اهدافش براي جنگ عراق ايجاد پايگاهي در منطقه بود كه اكنون نه تنها اين نقشه به ناكامي كشيده شده؛ بلكه در مساله‌ي عراق نيز گير كرده‌اند.

هاشمي شاهرودي با اشاره به مقاومت مردم فلسطين ادامه داد: هنوز اين ملت در مقابل فشارها مقاومت مي‌كند. شما مردم و آنها اين مقاومت را آموخته‌ايد، زيرا شما اين مقاومت را در مقابل بسياري از مسائل در عمل از جمله جنگ، ‌تحريم و ... نشان داده‌ايد. آنها ياد گرفته و دنبال كرده‌اند در لبنان نيز همين گونه است، حزب‌الله لبنان يك نمونه و مدل انقلاب ايران است و توانست در جنگ 33 روزه دشمن خود را شكست دهد.

هاشمي شاهرودي تاكيد كرد: با اين بيداري كه نظام ما ايجاد كرده، يقينا اسراييل هم از بين خواهد رفت. نظام‌ها يا جريانات اسلامي ايجاد شده در جهان اسلام الگوي خود را از نظام ما گرفته‌اند؛ نه تنها از راه دور بلكه با اخذ مشورت، زيرا به اين حقيقت واقف شده‌اند كه اين نظام توانسته در مقابل نظام سلطه بايستد.

رييس قوه قضاييه با تاكيد مجدد بر اينكه مردم بايد قدر عظمت نظام و انقلاب را بدانند، گفت: خدايي نكرده نبايد بر سر مسائل كوچك، اختلاف و تخلفي از ما سر بزند. اختلاف قوميتي و مذهبي نيز يكي از زهرهاي ويژه‌ي دشمنان است. راه ما راه روشني است و هنگامي كه مقام معظم رهبري نداي وحدت را بيان مي‌كنند بايد از آن پيروي كرد. ايشان به حق بيشترين احترام را به وحدت مذاهب اسلامي مي‌گذارند.

رييس قوه قضاييه افزود: هيچ فرصتي بهتر از اين زمان نيست تا مردم دست به دست هم دهند و اقدامات خود را دنبال كنند؛ همانطور كه هميشه اين گونه بوده است. اين راه ، راه اسلامي پيامبران و ائمه است كه ما را به تحقق وعده‌ي الهي مي‌رساند.

وي ادامه داد: امروز همه‌ي نظام‌هاي كشور برگرفته از اسلام و داراي طرح و برنامه است و همه نيز به اين مساله اذعان دارند. براي اينكه عدالت و امنيت حقوقي و قضايي در ميان مردم و جامعه لمس شود نياز به همكاري ساير دستگاه‌ها و خود مردم است. تمام دستگاه‌ها بايد همكاري كنند تا از امكان ايجاد ناامني در جامعه پيشگيري شود، زيرا دستگاه قضايي پس از ايجاد جرم و تخلف مي‌تواند ورود پيدا كند. بنابراين بايد پيشگيري صورت گيرد تا تخلف و جرم شكل نگيرد.

هاشمي شاهرودي با تاكيد بر اينكه اصلاح سيستم‌هاي اداري، اجرايي و مبادي حقوق مردم در اين راستا ضروري است، افزود: مدت دو سال است كه به اين نتيجه رسيده‌ايم كه در جامعه بهداشت حقوقي و قضايي يك نياز است تا امنيت حقوقي در جامعه شكل بگيرد. تا زماني كه بهداشت حقوقي و قضايي شكل نگيرد و مبادي حقوق مردم اصلاح و شفاف نشود امنيت حقوقي در جامعه شكل نخواهد گرفت.

هاشمي شاهرودي با اشاره به اينكه متاسفانه يكي از مشكلات نظام قضايي ما افزايش سالانه‌ي ورودي پرونده‌ها است، گفت: ‌سالانه 20 درصد افزايش پرونده داريم و اين افزايش فقط در قوه قضاييه نيست؛ بلكه در دستگاه‌هاي اداري نيز با اين افزايش مواجه بوده‌ايم. بر اساس آماري هيات‌هاي تخلفات اداري حدود 15 درصد افزايش ورودي پرونده‌ دارد و اين موارد نشان از بيماري حقوقي دارد.

وي در پايان تاكيد كرد كه مديران، قضات و رسانه‌ها بايد مردم را به حقوق خود آگاه كنند.

هاشمي شاهرودي در جمع قضات و كاركنان دستگاه قضايي خراسان جنوبي:

قاضي نبايد خيلي خشك اقدام به صدور حكم كند

بايد حقوق عامه را در جامعه ملموس و محسوس كنيم

رييس قوه قضاييه با بيان اين‌كه قاضي نبايد خيلي خشك اقدام به صدور حكم كند، گفت: بايد دست به زندان قضات كاهش يابد و نبايد براي اموري از جمله مهريه و امور مالي حكم زندان صادر شود. براي شرارت ، گروگانگيري و مفاسد آنچناني حكم زندان بايد صادر كرد و در اين راستا، هم ديد قاضي بايد تغيير يابد و هم نياز به تغيير قوانين است.

به گزارش خبرنگار حقوقي ايسنا، آيت الله سيد محمود هاشمي شاهرودي در سخنراني در جمع قضات و كاركنان دستگاه قضايي و سازمان‌هاي تابعه استان خراسان جنوبي با بيان اينكه به حمدالله امروز دستگاه قضايي در همه استان‌ها با همت و تلاش مديران و قضات و همكاري مسوولان اجرايي تحولات چشمگيري را داشته است، ادامه داد: رقابت سالم و مثبتي در ميان دادگستري‌هاي سراسر كشور ايجاد شده و عامل خوبي براي تحولات فراگير در دستگاه قضايي است.

وي با اشاره به برنامه‌هاي يكساله و پنجساله در دادگستري‌هاي استان‌ها و دستگاه قضايي گفت : اين برنامه‌ها در جلسات مديران كل استان‌ها كه در مركز هر دو ماه يكبار برگزار مي‌شود مورد بررسي قرار گرفته و نهايي و تصويب مي‌شود.

هاشمي شاهرودي با تاكيد بر اينكه امروز اقدامات در دستگاه قضايي طبق برنامه پيش مي‌رود، خاطرنشان كرد: همين امر سبب شده كه ما شاهد تحولي در روش مديريت در دستگاه قضايي باشيم كه خود جاي تقدير و تشكر دارد.

وي وضعيت استان خراسان جنوبي را از لحاظ قضايي خوب ارزيابي كرد و گفت: آمارهاي ارائه شده از سوي مديران استاني نشان دهنده زحمات و فعاليت‌هاي همكاران در بخش قضايي است. اما اين آمارها فقط نشان از فعاليت در حيطه قضايي است. آنچه در قانون اساسي آمده مسووليت و وظايف دستگاه قضايي از اين طرح و فراگيرتر از ساير دستگاه‌هاي قضايي در ديگر كشورها است.

وي با اشاره به اينكه در برخي كشورها حتي دادستاني‌ها نيز در اختيار قوه قضاييه قرار ندارند چه برسد به سازمان ثبت و اسناد و سازمان زندان‌ها، ادامه داد: در قانون اساسي مسووليت قوه قضاييه فراتر از امر قضاست. به همين جهت دو سازمان بزرگ نظارتي را در اختيار قوه قضاييه قرار داده‌ است. سازمان بازرسي كل كشور و ديوان عدالت اداري در اختيار قوه قضاييه گذاشته شده و از آنها مسووليت خواسته شده است.

رييس قوه قضاييه افزود: قانونگذار هنگامي كه ملاحظه كرده كه اين موارد در ارتباط با حقوق و امنيت مردم در جامعه است آن را در اختيار قوه‌اي قرار داده كه متولي حقوق ، آزادي‌ها و گسترش عدالت‌هاست و نه تنها به امر نظارت و بازرسي اكتفا نكرده؛ بلكه پيشگيري از وقوع جرم، احياي حقوق عامه، حفظ آزادي‌هاي مشروع و گسترش عدل را نيز بر دوش قوه قضاييه گذاشته است.

هاشمي شاهرودي با اشاره به اينكه قوه قضاييه ما با قواي قضاييه ساير كشورها متفاوت است، خاطرنشان كرد: اين مسووليت‌ها و وظايف برگرفته از يك نگاه حقوقي و فقهي است و معماران قانون اساسي با درك اين فلسفه و مبنا اين وظايف را به قوه قضاييه محول كرده‌اند. اين فلسفه بايد مورد توجه مسوولان ستادي و همچنين قضات قرار گيرد. بنابراين همه قضات بايد اين فلسفه را درك كنند و آن را در برنامه‌ريزي‌ها، سياستگذاري‌ها، دستورالعمل‌ها و مديريت‌هاي خود مدنظر قرار دهند و با اين ديد به دنبال انجام وظايف خود بروند. قواي ديگر نيز بايد اين حقيقت را درك كنند تا ما به آن اهداف بلند كه مدنظر نظام اسلامي است برسيم.

رييس قوه قضاييه با يادآوري اقدامات و فعاليت‌هاي مثبت شوراهاي حل اختلاف در احياي فرهنگ صلح خاطرنشان كرد: ما نبايد در اينجا متوقف شويم، درست است كه بار پرونده‌هاي دستگاه قضايي با وجود شوراهاي حل اختلاف كاسته شده است، اما ما اين بار را از نهاد قضايي به نهاد شبه قضايي واگذار كرده‌ايم. هنگامي كه حق فردي ضايع مي‌شود، براي احقاق حقش به طور طبيعي به مرجعي مراجعه مي‌كند اگرچه قصد ما كاهش ورودي پرونده به دستگاه قضايي است، اما هنوز مردم براي پيگيري مسائل خود به نهاد يا مرجعي مراجعه مي‌كنند و اين نتيجه، ايده‌آل و نهايي نيست، ما بايد امنيت را در جامعه ايجاد كنيم؛ در حالي كه وجود اين ميزان ورودي پرونده به دستگاه قضايي سبب ايجاد امنيت نمي‌شود. در مواردي حتي وقتي صندوقي براي كمك به مردم در بعضي از شهرها درست شده ، خود به يك مشكل تبديل شده است. همچنين حرف انبوه‌سازي صورت مي‌گيرد و پشت سر آن پرونده تشكيل مي‌شود.

وي با ارائه مثالي درباره يك پرونده انبوه‌سازي تصريح كرد: در يك مورد پرونده انبوه‌سازي، ما با 60 هزار شاكي مواجه بوديم. اگر بنا بود كه به شكل قضايي محض به پرونده رسيدگي شود ، بايد شخص وارد زندان و كارخانه‌هايش پلمب مي‌شد و نتيجه آن نيز جمع شدن مردم در مقابل دستگاه قضايي يا رياست جمهوري بود. اما ما سريع با تشكيل يك هيات ويژه در دادگستري استان تهران، دستور داديم كه حقوق مردم بايد به آنها برگردانده شود و نبايد سريع دستور پلمب كارخانه‌ها صادر شود وتاكنون بيش از 30 هزار نفر توانسته‌اند در اين مدت حق و حقوق خود را دريافت كنند.

هاشمي شاهرودي با بيان اينكه حاكميت اسلامي مسووليت حفظ امنيت جاني و مالي مردم را دارد، ادامه داد: قاضي، دادستان و مديران قضايي بايد به نگاهي كه قانون اساسي به دستگاه قضايي دارد، توجه كنند. قاضي در هنگام صدور حكم بايد تمام جنبه‌هاي پرونده را مدنظر قرار دهد. در تصويب قوانين نيز براي شهرداري‌ها، منابع طبيعي و زمين و اراضي وجود دارد بايد حقوق عامه مدنظر قرار گيرد.

وي با طرح اين سوال كه آيا امنيت حقوقي در جامعه شكل گرفته يا نه؟ گفت: بايد حقوق عامه را در جامعه ملموس و محسوس كنيم كه البته اين تنها از راه قضاوت نيست ولي بخش مهمي از آن از طريق قضاوت صورت مي‌گيرد.

هاشمي شاهرودي با اشاره به ورود پرونده‌هاي چك در دستگاه قضايي گفت: در كشور ما اعتبار چك كم شده است و به چك‌ها اعتماد نمي‌شود ، قصد من از تكرار اين مسائل اين است كه براي حل اين مساله دغدغه‌اي ايجاد شود . كشورهايي كه بيشتر از ما جمعيت دارند، با اين ميزان پرونده مواجه نيستند اين ناامني خلاف حقوق مردم است.

وي با طرح اين سوال كه چرا مقام معظم رهبري قوه قضاييه را به نوعي مرتبط با اصل 44 قانون اساسي دانسته‌اند؟ پاسخ داد: زيرا اين مساله نيازمند همكاري همه قوا است و در راستاي اجراي اصل 44 نيز وجود دادگاه‌هاي تخصصي وايجاد امنيت سرمايه‌گذاري ضروري است.

وي با اشاره به اينكه اسلام به حقوق مردم بسيار اهميت داده است، تاكيد كرد: كل حاكميت و دولت در خدمت حقوق مردم هستند . اگر ما با يكديگر همكاري كنيم به راحتي مي‌توانيم از مسائل و مشكلات عبور كنيم.

در پايان سخنراني رييس قوه قضاييه، از قضات و مديران نمونه استان خراسان جنوبي تقدير شد.

هاشمي شاهرودي در جمع دانشجويان بيرجند:

امروز نظام قضايي ما نظامي مقتدر و باصلابت است

در عين مبارزه با مفاسد اقتصادي بايد ازسرمايه‌گذاري مشروع نيزحمايت شود

هاشمي شاهرودي با بيان اين‌كه نبايد از يك شعار بد استفاده كنيم، گفت: به اسم مبارزه با مفاسد اقتصادي نبايد جلوي سرمايه‌گذاري درست كه مورد تاييد مقام معظم رهبري و ساير مسوولان است را بگيريم، بنابراين بايد جايگاه مفاسد اقتصادي را مشخص كنيم.

به گزارش خبرنگار حقوقي ايسنا، آيت الله سيد محمود هاشمي شاهرودي در جمع دانشجويان و اساتيد شهرستان بيرجند با بيان اين‌كه صحبت با فرهيختگان و دانشجويان براي ما طلبه‌ها بسيار عزيز است، اظهار كرد: خود ما نيز مراتبي كه دانشجويان طي كرده‌اند، را طي كرده‌ايم و به حق بايد به پرسشهاي دانشجويان پاسخ داده شود و ما مسوولان موظف به پاسخگويي هستيم.

وي با بيان اين‌كه نقش ايمان و دين در توليد و رشد علم و همچنين به كارگيري و بهره‌وري از آن بايد روشن شود، گفت: اين عمل بيشترين تاثير را در زندگي فردي و اجتماعي انسان‌ها دارد.

رييس قوه قضاييه در مورد برخورد با مفاسد اقتصادي از سوي دستگاه متبوعش، اظهار كرد: دستگاه قضايي برخوردهاي مناسبي را با مفاسد اقتصادي در حد توان خود داشته و در اين راستا مجتمع‌ها و ستاد ويژه‌اي با عنوان حفظ حقوق بيت‌المال و مبارزه با زمين‌خواري ايجاد شده است و ميليونها هكتار اراضي برگشت‌داده شده است.

هاشمي شاهرودي با اشاره به اينكه مجتمع‌هاي ويژه‌اي كه براي مبارزه با مفاسد اقتصادي تشكيل شده نقش مهمي در حفظ حقوق و ثروت‌هاي عمومي مردم داشته است، تاكيد كرد: اگر اين مجتمع‌ها و ستادها تشكيل نمي‌شد، چندين برابر آنچه فساد شكل گرفته ، در جامعه ايجاد مي‌شد. برخوردها از نظر قضايي خوب بوده اما به اين معنا نيست كه كليه مفاسد در جامعه ريشه‌كن شده است، اما موارد بسيار كاهش يافته است. علت نيز اين است كه همه مفاسد اقتصادي ريشه قضايي ندارد؛ بلكه ريشه گوناگون اجتماعي و اقتصادي دارد.

رييس قوه قضاييه خاطرنشان كرد: نگاه ما بايد در مقابل انواع مفاسد، تخلفات و جرايم، پيشگيرانه باشد و از منشا تخلف، جرم و فساد و دعواي حقوقي جلوگيري به عمل آيد. از جمله در بخش‌هاي بازرگاني، تجارت، صنعت، كشاورزي، شهرداري‌ها و ساير مسايلي كه حقوق مالي و اقتصادي مردم از آنجا شكل مي‌گيرد.

هاشمي شاهرودي ادامه داد: رويه‌ها و تشكيلات در كشور بايد به گونه‌اي باشد كه تنظيم حقوق مردم و افراد به صورت عادلانه و شفاف صورت گيرد و ما هر چه قاضي، دادگاه و مجتمع‌هاي اقتصادي را افزايش دهيم اما دروازه‌ها و سرچشمه‌ها باز باشد، ويروسها وارد مي‌شود و تخلف ، جرم و كلاهبرداري باقي مي‌ماند.

رييس قوه قضاييه با بيان اينكه در مفاسد اقتصادي نبايد مبالغه كنيم، گفت: مقام معظم رهبري نيز فرمودند؛ بر مصاديق خيلي تكيه نكنيد.

هاشمي شاهرودي افزود: در عين مبارزه با مفاسد اقتصادي بايد از سرمايه‌گذاري مشروع نيز حمايت شود يكي از مشكلات ما در اجراي سياست‌هاي اصل 44 اين است كه ما در كشور كمبود سرمايه‌گذاري داريم.

وي در ادامه سخنراني در جمع دانشجويان بيرجند خاطرنشان كرد: اگر ما از منابع عظيم طبيعي خود استفاده نكنيم و فرصت‌ها را غنيمت نشمريم اين منابع به هدر خواهد رفت؛ چنانچه در مواردي كه منابع نفت و گازي مشترك داريم اگر ما استفاده نكنيم كشور مقابل به تنهايي استفاده خواهد كرد. بايد توجه داشت كه امروز فرصت‌هاي اقتصادي در دنيا رقابتي شده و اگر غفلت شود در اين ميان جايي ديگر به نفع خود استفاده خواهد كرد.

ريس قوه قضاييه با تاكيد بر اينكه هيچ كشوري در منطقه موقعيت جغرافيايي كشور ما را ندارد، گفت: اگر هر كشور ديگري اين موقعيت را داشت بسيار از آن استفاده مي‌كرد اما ما نكرديم و اگر هم بخواهيم از نو شروع كنيم شايد مشتري چنداني وجود نداشته باشد. بنابراين نگاه بايد به سرمايه‌گذاري درست، سالم و زير نظر دولت باشد.

وي گفت: شعار مبارزه با مفاسد اقتصادي خداي نكرده نبايد سلاحي شود براي دشمنان كه اين شعار را به قصد جلوگيري از رشد سرمايه‌گذاري بيان كنند.

هاشمي شاهردوي عدالت اجتماعي و توزيع عادلانه را حائز اهميت برشمرد و تاكيد كرد: بايد ابعاد ، معنا و جايگاه و نسبت آن با توليد ثروت مشخص شود همچنين چارچوب‌ها و مكانيزم‌هاي علمي آن نيز بايد تعيين شود.

وي با اشاره به تربيت قضات خاطرنشان كرد: امروز آموزش قضات بسيار پيشرفت كرده است و نظام قضايي ما در كل منطقه نظامي مقتدر و باصلابت است. هم اسلامي است و هم به جديدترين متدهاي پيشرفته مجهز است.

وي در پايان سخنراني‌اش با تاكيد بر اطلاع‌رساني اقدامات ارزنده‌اي كه در دستگاه قضايي صورت گرفته از معاونان و مسوولان اطلاع ‌رساني قوه قضاييه خواست كه بيش از پيش نسبت به بازتاب و ارائه اقدامات قوه قضاييه تلاش كنند.

رييس قوه‌ي قضاييه در ديدار با خانواده‌هاي شهداي خراسان جنوبي:

فرهنگ شهادت افق‌هاي بسياري را در مقابل انسان مي‌گشايد

هاشمي شاهرودي با تاكيد بر اين‌كه فرهنگ شهادت و ايثار، فرهنگ احياي انسان‌ها است، گفت: اين فرهنگ توانسته ارزش‌هاي الهي مطرح در مكتب انبياء را به وسيله‌ي بشريت احيا كند و در طول تاريخ بشريت نيز به وسيله‌ي مكتب انبياء فرهنگ شهادت احيا شده و با گسترش آن از توسعه‌ي ظلم و جاهليت در هر زماني جلوگيري به عمل آمده است.

به گزارش خبرنگار حقوقي ايسنا، آيت الله سيد محمود هاشمي شاهرودي در ديدار با بسيجيان، نمايندگان نيروهاي مسلح، ‌ايثارگران و خانواده‌هاي معظم شهداي استان خراسان جنوبي با اشاره به اين‌كه شهادت در راه خدا سنگ بناي فرهنگ اسلامي و قرآني است، خاطرنشان كرد: در فرهنگ قرآن كريم و مكتب نوراني اسلام، ‌شهادت داراي جايگاه والايي است.

رييس قوه‌ي قضاييه با اشاره به حديثي از امام صادق(ع) مبني بر اينكه از هر كار خيري، كار خير برتر و بالاتري وجود دارد به جزء شهادت در راه خدا، گفت: در اكثر آيات قرآن جهاد في سبيل الله و ايثارگري در راه خدا وجود دارد. به همين دليل است كه ما در ادبيات اسلام و روايات ائمه (ع) شاهد تاكيد بر اهميت فرهنگ شهادت هستيم.

وي ادامه داد: شهادت آنقدر داراي اهميت است كه معياري براي ساير صواب‌ها و ارزش‌ها شده است و بر اين مبنا، بسياري از اقدامات مورد ارزيابي قرار مي‌گيرد. البته شهادت نيز داراي مراتبي است و مواردي چون انگيزه‌ي شهيد و شرايط شهادت نيز در آن تاثير گذار است.

هاشمي شاهرودي افزود: در صدر اسلام اگر مكتب شهادت و روحيه‌ي ايثارگري و شوق شهادت نبود، كفر و جاهليت عرب تمام دنيا را در بر گرفته بود. اين فرهنگ افق هاي بسياري را در مقابل انسان مي‌گشايد.

رييس قوه قضاييه با بيان اين‌كه امام راحل خود از عرفايي بود كه بسياري از مراحل را سير كرده بود و بسيار در مورد سير و سلوت و تزكيه نفس صحبت مي‌كرد اما بعد از مشاهده‌ي حماسه‌ها و شهادت طلبي‌ها ديدگاه سير و سلوكي امام (ره) نيز تغيير يافت.

آيت الله هاشمي شاهرودي پس از سخنراني در جمع خانواده‌هاي معظم شهداي استان خراسان جنوبي براي ديدار با مردم روستاي سيدان به اين روستا رفت.

هاشمي شاهرودي در روستاي سيدان:

مسايل رفاهي از ضروريت‌هاست و مسوولان بايد اين مسايل را دنبال كنند

رييس قوه قضاييه، ملت ايران را از بهترين مسلمانان دنيا خواند و ادامه داد: خداوند اين‌گونه تاريخ را رقم زد و اين از بركات ولايت‌مداري و پيروي از علما و مراجع بزرگ است.

به گزارش خبرنگار حقوقي ايسنا، آيت‌الله هاشمي شاهرودي پس از سخنراني در جمع خانواده‌هاي معظم شهداي استان خراسان جنوبي با حضور در روستاي سيدان مورد استقبال صميمانه و صادقانه مردم اين روستا قرار گرفت.

رييس قوه قضاييه در بدو ورود به روستاي سيدان كه زادگاه پدربزرگ مادري‌اش است براي احترام و ذكر فاتحه در آرامگاه آيت‌الله العظمي آقاسيدعلي مددموسوي حاضر شد و سپس در حسينيه سيدان در جمع مردم اين روستا سخنراني كرد.

هاشمي شاهرودي در جمع مردم سيدان در حسينيه اين روستا با اشاره به اينكه اين خطه سرزمين بزرگان و علماي نامداري است خاطرنشان كرد:‌ شخصيت‌ها و فقهاي ارزنده و نامداري در طول تاريخ در اين منطقه ولايت‌مدار پرورش يافته‌اند و مردم اين خطه، خدماتي ارزنده را به حوزه‌هاي علميه ارزاني داشته و ياد و نام اين خطه ولايت‌مدار را در تاريخ ثبت كرده‌اند.

رييس قوه قضاييه با اشاره به اينكه علما و فقهاي برخاسته از اين خطه كتب ونوشتارهاي ارزشمندي را ارائه كرده‌اند افزود: آيت‌الله العظمي آقا سيدعلي مدد يكي از سادات و علماي بزرگوار اين خطه بود. اين شخصيت هيچ تعلقي به دنيا نداشت و تمام زندگي خود را وقف خدمت به مردم كرده بود.

وي با بيان اينكه كل اين منطقه، منطقه حزب‌الله است گفت: مردم اين منطقه مانند ساير نقاط كشور ولايت‌مدار، شهيدپرور و معتقد به نظام جمهوري اسلامي هستند.

هاشمي شاهرودي خطاب به مردم گفت كه قدر خود را بدانيد و شكرگزار باشيد زيرا جوانان و آيندگان در انتظار شما هستند.

رييس قوه قضاييه با بيان اينكه مسايل رفاهي و امكاني يكي از ضروريت‌هاست و مسوولان بايد اين مسايل را دنبال كنند ادامه داد: همه مسوولان سياسي، قضايي و امنيتي در راستاي توسعه‌ي استان گام بر مي‌دارند و وضع فعلي استان نيز تحولي را در اين زمينه شاهد بوده است و اين استان نيز از استا‌ن‌هاي خوب كشور به شمار مي‌رود.

هاشمي شاهرودي با اشاره به تاثيرات انقلاب اسلامي در جهان اسلام تاكيد كرد: امروز فكر، ذهن و چشم‌هاي مسلمانان به حركت‌هاي انقلابي از جمله انقلاب اسلامي ماست. انقلاب ايران تحولي عظيم است كه محدود به ايران نمي‌شود و كل جهان اسلام را به حركت درآورد.

جلسه‌ي شوراي تامين خراسان جنوبي با حضور آيت الله هاشمي شاهرودي تشكيل شد

جلسه‌ي شوراي تامين استان خراسان جنوبي شب گذشته با حضور آيت‌الله هاشمي شاهرودي برگزار شد و رييس قوه قضاييه پس از شنيدن گزارش‌هاي مربوط به وضعيت امنيتي، ‌اجتماعي، فرهنگي، سياسي و اقتصادي استان از اوضاع حاكم بر اين استان و همدلي مردم و مسوولان ابراز رضايت كرد.

به گزارش خبرنگار حقوقي ايسنا، رييس قوه قضاييه در اين جلسه اظهار كرد: همدلي و همسويي مناسبي ميان مسوولان استان خراسان جنوبي برقرار است و نتيجه‌ي اين وحدت و انسجام قطعا به نفع مردم است و موجب ايجاد امنيت و آرامش خواهد شد.

همدلي و همسويي مسوولان موجب افزايش اعتماد مردم به آنان و تقويت انسجام و حل مشكلات خواهد بود.

هاشمي شاهرودي همكاري ميان دستگاه قضايي با دستگاه‌هاي اجرايي، ‌امنيتي و انتظامي استان خراسان جنوبي را در چارچوب قانون و بر حسب وظايف قانوني هر كدام از اين دستگاه‌ها، مناسب و خوب ارزيابي كرد.

در ابتداي اين جلسه استاندار خراسان جنوبي و ساير مسوولان استان در گزارش‌هاي جداگانه به تشريح وضعيت و شرايط حاكم بر استان پرداختند.

در اين جلسه نماينده‌ي ولي فقيه در استان خراسان جنوبي و نيز نمايندگان مردم اين استان در مجلس شوراي اسلامي نيز حضور داشتند.

رييس قوه قضاييه در ديدار با علما و روحانيون استان خراسان جنوبي:

علما به اندازه‌ي توان خود در جهت عدم سلطه‌پذيري از ظالمان حركت كرده‌اند

هاشمي شاهرودي اظهار كرد: علما در طول تاريخ به اندازه‌ي توان خود در جهت احياگري و عدم سلطه‌پذيري از ظالمان حركت كرده‌اند.

به گزارش خبرنگار حقوقي ايسنا، آيت الله سيدمحمود هاشمي شاهرودي در بعدازظهر دومين روز از سفرش به استان خراسان جنوبي در ديدار با علما و روحانيون اين استان با تاكيد بر اينكه امروز نظام مقدس جمهوري اسلامي ايران تنها حكومت متكي بر اسلام ناب است،گفت: نظام ما به عنوان اجرا كننده‌ي اسلام در همه‌ي ابعاد سياسي ، فرهنگي و اجتماعي در جهان مطرح است.

وي با بيان اينكه نعمت برپايي حكومت اسلامي از هر نعمتي بزرگتر است، يادآور شد: امام راحل نيز حكومت اسلامي را مطرح كرد كه در راس نظام اسلامي و حاكم آن نيز حاكم اسلامي مشروع باشد.

رييس قوه قضاييه گفت: حاكميتي كه بر اساس شريعت الهي شكل بگيرد بخش‌هاي ديگر را به تبع خود اصلاح مي‌كند و مردم همواره نگاهشان به حاكمان بوده است.

هاشمي شاهرودي با اشاره به درگيري‌هاي علما و حاكمان در طول تاريخ، خاطرنشان كرد: اگر علما فقط به دنبال تدوين و تدريس مسائل عرفاني و معنوي بودند حاكمان درصدد به شهادت رساندن آنها بر نمي‌آمدند. امام حسين(ع) نيز با نامشروع دانستن حاكمان در صدد اصلاح امور بود.

وي با اشاره به علت عدم قبول حكومت ستم‌گر از سوي علما، خاطرنشان كرد: عدم مشروع دانستن حكومت‌هاي جور در آيات قرآن مورد تاكيد قرار گرفته است و انبياء و ربانيون همواره در پي تشكيل حكومت عادلانه بوده‌اند.

وي يادآور شد: اكنون نيز اين ايده با برپايي نظام اسلامي شكل گرفته و در طي سال‌هاي متمادي هدف و نيت علما محقق شده است. همچنين علما همواره معتقد به اين حقيقت بودند كه نبايد به سلطه‌ي حاكمان جور تن داد. بنابراين علما در طول تاريخ به اندازه‌ي توان خود در جهت احياگري و عدم سلطه‌پذيري از ظالمان حركت كرده‌اند.

در ديدار مردمي رييس قوه‌ي قضاييه با مردم خراسان جنوبي؛

چهل پرونده رسيدگي و سي پيشنهاد عفو صادر شد

رييس قوه‌ي قضاييه در ابتداي دومين روز از سفر به استان خرسان جنوبي در ديدار چهره به چهره با مردم چهل پرونده‌ي قضايي را مورد رسيدگي قرار داد و دستورات لازم را صادر كرد.

به گزارش خبرنگار حقوقي ايسنا، آيت الله هاشمي شاهرودي در ادامه‌ي برنامه‌هاي خود در سفر به استان خراسان جنوبي در ديداري كه با مردم داشت چهل پرونده را مورد رسيدگي قرار داد و براي سي مورد پيشنهاد عفو ارائه كرد.

همچنين در اين ديدار از سوي رييس قوه‌ي قضاييه براي هشت مورد دستور بررسي مجدد و براي دو مورد دستور تسريع در اجراي حكم صادر شد.

بهره‌برداري از 3 پروژه با حضور رييس قوه قضاييه در مشهد

به گزارش ايسنا- منطقه خراسان، آيت‌الله هاشمي شاهرودي در ادامه سفرش به مشهد خواهد رفت و با حضور وي 3 پروژه شهري در مشهد به بهره‌برداري مي‌رسد.

پروژه‌هاي بزرگراه قائم، تقاطع غيرهمسطح و ميدان شهيد فهميده و تقاطع غيرهمسطح خيام صبح فردا توسط رييس قوه قضائيه افتتاح مي‌شود.

آيت‌الله هاشمي شاهرودي همچنين با مسوولان و كاركنان دستگاه قضايي استان خراسان رضوي ديدار خواهد داشت.

انتهاي پيام
 جمعه 1 آذر 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ايسنا]
[مشاهده در: www.isna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 215]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن