تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 15 مهر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):زبان مؤمن در پس دل اوست، هرگاه بخواهد سخن بگويد درباره آن مى‏انديشد و سپس آن را...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1821196141




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي: براي تأمين آينده‌ي هنر، بايد زلف آن‌ را به مسجد گره بزنيم


واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي: براي تأمين آينده‌ي هنر، بايد زلف آن‌ را به مسجد گره بزنيم


خبرگزاري دانشجويان ايران - زنجان
سرويس: فرهنگ و ادب

وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي گفت: بودجه قرآني وزارت ارشاد نسبت به سال 84، 25برابر شده است، كه مي‌توان گفت اين وزارتخانه حداقل 15 ميليارد تومان در بخش قرآن هزينه كرده است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) در زنجان، محمدحسين صفار هرندي روز گذشته (پنج‌شنبه، 30 آبان) در نشستي با حضور فعالان قرآني و اعضاي كانون‌هاي فرهنگي - هنري مساجد استان، اظهار داشت: فعاليت قرآني براي دولت نهم يك اقدام تاكتيكي نبوده و نيست و از اول هم گفته‌ام كه اين يك راهبرد و استراتژي است. مسجدمحوري و قرآن‌محوري راهبرد اين دولت است.

وي اعلام كرد: دولت طي دو سال اخير، فعاليت‌هاي زيادي در ساخت مساجد داشته كه يك تحول بزرگ محسوب مي‌شود. در زمينه مسجدمحوري، رقمي كه به لحاظ بودجه وارد عرصه كرديم، چيزي از جنس همان افزايش تساعدي است. اين وضعيت يعني راهبرد دولت كه ملهم از ارشادهاي رهبري قرآن‌مدار و مسجدمحور ماست؛ همان مرشد و مقتدايي كه علم قرآن را در اين سال‌ها به خوبي برافراشته و چون خود به عنوان يك قطب و مرجع قرآني شناخته مي‌شود، همه در اين‌جا سر تعظيم فرود مي‌آورند.

اين مقام مسؤول عنوان كرد: تصور كنيد در كنار اين كارهايي كه انجام شده، گاهي خراب‌كاري‌هايي نيز صورت مي‌گيرد. از صدر اسلام تا به حال، خطاكاري‌هاي اين‌چنيني در كنار كارهاي خير بوده و تاكنون اگر كسي متوجه نشده، آن‌را نبايد به دولت نسبت داد؛ دولتي كه با همه وجود خود اثبات كرده كه مي‌خواهد در خدمت قرآن باشد.

وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي ادامه داد: با تغيير و جابه‌جا شدن دولت‌ها، نبايد فرهنگ اسلامي و قرآني و مسجدمحوري تغيير كند. گروه‌ها و احزاب گوناگوني كه مملكت را اداره مي‌كنند، مي‌توانند با سليقه خود مملكت را اداره كنند؛ اما حق ندارند فرهنگ اسلامي، اخلاقي و ملي ايران را خدشه‌دار كنند؛ اگر زماني هم غفلتاً چنين اتفاق‌هايي افتاده، ديگر تكرار نخواهد شد. در كشور، جابه‌جايي قدرت سياسي وجود دارد؛ اما اجازه داده نخواهد شد كه جابه‌جايي فرهنگي اتفاق بيافتد و لذا هنرمندان خودشان را با چنين شرايطي تنظيم مي‌كنند. در شرايط موجود، تازه خودمان را پيدا كرده و اكنون طعم حضور در فرهنگ ديني را مي‌چشيم.

وي گفت: ما از ديني صحبت مي‌كنيم كه ميانگين سني دانشمندانش زير 27 سال است؛ دانشمنداني كه توانايي اين را داشته‌اند كه آخرين مرحله فن‌آوري نوين را مثل يك موم در دست خود نرم كنند.

وزير ارشاد با بيان اين‌كه كانون‌هاي فرهنگي و هنري در كنار مساجد، بهانه‌اي براي جذب كودكان و نوجوانان به مكان‌ها هستند، افزود: مساجد ما در حال پر شدن و آباداني است و براي سرمايه‌گذاري در بخش كتاب، كمبودي نداريم. در سال گذشته نيز وزارتخانه مبلغ 25 ميليارد تومان كتاب خريداري كرده كه اين رقم، بي‌سابقه است.

صفار هرندي در ادامه با اشاره به گسترش كانون‌هاي فرهنگي - هنري مساجد، ابراز داشت: تا پايان سال جاري، كانون‌هاي فرهنگي - هنري مساجد، سه‌برابر مي‌شود. تازه فهميده‌ايم كه اگر بخواهيم آينده فرهنگ و هنر را تأمين كنيم، بايد زلف آن‌را به مسجد گره بزنيم. از اين پس، دولت و وزارت آموزش و پرورش به عنوان متولي اصلي امر آموزش قرآن وارد عمل خواهند شد.

او همچنين در اين نشست گفت: براي بنده زنجان بيش از هر چيز يادآور مردي است كه حق بزرگي بر گردن بنده و جمع كثيري از فرزندان اين آب و خاك دارد. ناسپاسي مي‌دانم كه يادي از آن فرزانه بزرگ و چهره نوراني و قرآني به ميان نياورم كه بنده افتخار شاگردي ايشان را در دهه 40 و اوايل دهه 50، تا زماني كه روحش به ملكوت پرواز كرد، داشتيم.

او ادامه داد: افراد مسن اين جلسه به احتمال زياد مرحوم رضا روزبه را مي‌شناسند و جوان‌ترها هم شايد نام وي را شنيده باشند. اگر بخواهيم وي را توصيف كنيم، مي‌توان گفت كه مصداق همان حكمايي است كه در تاريخ و در احوال‌شان مي‌خوانيد كه ذوفنون بوده و به همه دانش‌هاي زمان خودشان به نوعي احاطه داشته‌اند.

صفار هرندي افزود: مرحوم روزبه مؤسس يك دبيرستان معروف در تهران است و هدف نخستين اين مدرسه، تربيت انسان‌هاي تراز اسلام و قرآن بود. همچنين خدمت بزرگي كه ايشان براي فهم زبان قرآن انجام داده و پيش از او، كسي اين كار را انجام نداده، تأليف كتاب عربي آسان است.

وزير ارشاد با اشاره به فضيلت‌هاي اخلاقي استاد روزبه، عنوان كرد: فضيلت‌هاي اخلاقي ايشان نيز چيزي بيش‌تر از آن است كه برشمردم. روزبه در كنار همه مفاخري كه در گذشته در اين استان وجود داشته و به يادگار مانده‌اند، قرار دارد، مانند شيخ شهاب‌الدين سهروردي، كه نه فقط در ايران؛ بلكه در جهان اسلام زبانزد خاص و عام است.

او درباره وضعيت دارالقرآن زنجان ابراز داشت: در بازديدهاي كه از كل كشور انجام داده‌ام، جايي به نام قرآن با اين عظمت ايجاد نشده است. دارالقرآن زنجان در كل كشور زبانزد است و اين هم يكي از افتخارات زنجان است كه اميدوارم همه از اين امكانات بهره كافي ببرند.

در ادامه، مشاور وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي گفت: ما نيز اين انتقاد را داريم كه استان زنجان به اندازه ظرفيت خود از امكانات حمايتي برخوردار نشده؛ چون مي‌توانست به مراتب بيش از اين از امكانات استفاده كند.

محمدعلي خواجه پيري با اشاره به نحوه تأسيس مؤسسات قرآني گفت: مرحله اولي كه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي اقدام مي‌كند، مجوز است؛ به اين معنا كه حداقل سه نفر با حداقل مدرك ليسانس مرتبط با مسائل قرآني بوده و يا سوابق قرآني روشن و قابل قبولي داشته باشند، به اداره كل فرهنگ و ارشاد اسلامي مراجعه و مراحل قانوني را طي كنند. يك مصاحبه اوليه در استان و يك مصاحبه در تهران انجام مي‌گيرد و اگر تعداد متقاضيان بيش از چهار مؤسسه باشد، هيأت مشاهده ما به استان مي‌آيد.

وي ادامه داد: در عرض سه ماه گذشته، 60 مؤسسه قرآني در كشور مجوز گرفته‌اند كه هيچ‌كدام از آن‌ها از استان زنجان نبوده و بر اساس بسياري از امتيازاتي كه به استان تعلق مي‌گيرد، مجوز اعطا مي‌شود؛ بنابراين كساني كه مؤسسه‌اي دارند و هنوز مجوزي از اين وزارت دريافت نكرده‌اند و يا اين‌كه مجوز ندارند و شرايط دريافت مجوز را دارند، در يك مدت كوتاه دو تا سه‌ماهه مي‌توانند مجوز دريافت كنند.

خواجه‌پيري افزود: بلافاصله بعد از تكميل پرونده و تأييد مسؤولين مربوطه، اين پروژه منجر به صدور مجوز شده و در فهرست قرار مي گيرد؛ يعني قرارداد با آن‌ها بسته شده و امكانات مورد نياز و محصولات فرهنگي در اختيار آن‌ها قرار گرفته و جزو آن دسته حمايتي به حساب مي‌آيند.

اين مقام مسؤول با بيان اين‌كه پس از صدور مجوز، روش‌هاي حمايتي تغيير يافته و بسيار گسترده مي‌شود، خاطرنشان كرد: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي به كساني كه مجوز و شرايط استفاده از كمك براي احداث ساختمان را داشته باشند، تا سقف 30 ميليون تومان كمك بلاعوض اعطا مي‌كند؛ مشروط بر اين‌كه مؤسسه عمومي بوده و 50درصد ساختمان به اتمام رسيده باشد. در نقاط محروم، كار ويژه‌اي انجام مي‌شود و كساني كه گله مي‌كنند كه ما مكان استيجاري داريم، با تأمين زمين مناسب براي مؤسسات، در حوزه حمايتي از طرف وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي قرار مي‌گيرند.

مشاور وزير ارشاد اعلام كرد: مؤسساتي كه از هر جا مجوز داشته باشند، محدوديتي در مسأله كتاب و نرم‌افزار نخواهند داشت و ظرف مدت سه سال بايد در تمام مراكز قرآني يك كتابخانه خوب و يك بانك نرم‌افزاري مناسب داشته باشيم.

خواجه‌پيري درباره مسائل آموزشي گفت: استان زنجان بيش از 10 برابر وضعيت موجود امكان استفاده از برنامه‌هاي آموزشي را داشته و دارد. دوره‌هاي آموزشي حفظ يك، سه و شش‌ساله و چهار دوره مفاهيم و دوره‌هاي تربيت مربي در استان تشكيل شده است؛ بنابراين كساني كه مؤسسه و سابقه در حفظ و مفاهيم دارند، زمينه بسيار مناسبي است كه در اين بخش از حمايت‌ها استفاده كنند.

او به موضوع بيمه اشاره كرد و افزود: در بخش بيمه، 57 پرونده از استان زنجان تا كنون براي ما ارسال شده، كه فقط 37 پرونده كامل بوده است. براي كساني كه شرايط آيين‌نامه بيمه را داشته باشند، هيچ محدوديتي وجود ندارد و اگر مؤسساتي از اين موضوع خبر نداشته و نمي‌دانند كه چنين برنامه‌اي وجود دارد، مي‌توانند به اداره كل ارشاد مراجعه كنند و با اين‌كه زمان بيمه هم گذشته؛ ولي يك تا دو هفته، آن را تمديد مي‌كنيم.

اين مقام مسؤول تصريح كرد: در بخش بازرسي و تشكيل، نماينده‌هاي وزارت فرهنگ در اين استان حاضر شده و از مؤسسات بازديد كردند كه گزارش خوبي از مؤسسات به ما ارائه شد. همچنين هر مؤسسه‌اي كه در ارزيابي ما بيش از 80درصد امتياز مي‌آورد ، 20درصد امتياز تشويقي بدون برنامه دريافت مي‌كند. امسال براي هر مؤسسه مجوزدار تا پنج ميليون تومان كمك در اختيار مدير كل ارشاد استان قرار مي‌گيرد و براي تهيه تجهيزات، اگر مؤسسه‌اي مجوز گرفته باشد، يك ليست هم در اختيارش قرار مي‌دهند كه شامل دستگاه تكثير، رايانه، چاپگر و ساير امكانات تا پنج ميليون تومان بر اساس مبلغي كه مدير كل تعيين مي‌كند، به آ‌ن‌ها تعلق مي‌گيرد.

خواجه‌پيري در پايان خاطرنشان كرد: بسياري از استان‌هاي محروم موفق شده‌اند كه در مدت كوتاهي مجوز هشت تا نه مؤسسه را بگيرند و اين در حالي است كه استان زنجان اين كار را انجام نداده است.

انتهاي پيام
 جمعه 1 آذر 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ايسنا]
[مشاهده در: www.isna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 105]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن