واضح آرشیو وب فارسی:کيهان: در پاسخ به جنجال مدعيان دموكراسي خواهي صورت گرفت دفاع لاريجاني از راي مجلس به محصولي
رئيس مجلس در پاسخ به جنجال سياسي اعضاي فراكسيون اقليت به دفاع منطقي از راي نمايندگان ملت پرداخت.
به گزارش خبرنگار امور مجلس كيهان، در ابتداي نشست علني ديروز چند تن از نمايندگان دوم خردادي مجلس كه ادعاي دموكراسي خواهي آنها گوش فلك را كر كرده است در پروژه اي هماهنگ تلاش كردند با ناديده گرفتن قواعد اوليه مردم سالاري همچون ميزان راي اكثريت است، راي نمايندگان به محصولي وزير كشور را زير سؤال ببرند.
داريوش قنبري كه ديروز نخستين كسي بود كه پروژه بي توجهي به قواعد دموكراسي را كليد زد.
وي به بهانه تذكر شفاهي، به راي اعتماد نمايندگان مجلس به وزير كشور اشاره كرد و با استناد به اينكه «برخي مي گويند!» مدعي شد: با توجه به ازدحامي كه در هيئت رئيسه بود و صحبت هايي كه مي شود، ظاهرا برخي مي گويند كه آنجا بعضي از افراد 2-3كارت دستشان بوده است و به آرا اضافه كرده اند، لذا ترديدهايي در ارتباط با راي هاي آقاي محصولي براي ما ايجاد شده است و بدين ترتيب شأن و جايگاه مجلس اقتضا مي كند كه يك بار ديگر راي اعتماد در ارتباط با محصولي تكرار شود تا اين ترديدها برطرف شود.
نماينده دوم خردادي ايلام در ادامه ادعاي خود با اشاره به اينكه محصولي از 527راي، 813راي را به خود اختصاص داده است، اضافه كرد: آقاي محصولي نصف+1 راي نمايندگان را نداشته اند چراكه نصف 527، 713و نيم مي شود كه ايشان نيم راي اضافه داشته اند كه اين هم جاي ترديد دارد؛ يعني حتي اگر آن گفته هاي برخي مبني بر اينكه كارت هاي اضافي دست برخي بوده است را هم ناديده بگيريم با وضعيت فعلي به نظر بنده آقاي محصولي نصف+1 را نداشتند و اكثريت مطلق از آن ايشان نيست.
لاريجاني رئيس مجلس شوراي اسلامي در پاسخ به اين تذكر قنبري، با بيان اينكه توجه داشته باشيد كه با بعضي مي گويند و گفته اند و... خودتان به حيثيت خودتان لطمه نزنيد، گفت: اين كه گفته مي شود نماينده اي سه راي در دستش بوده است، خوب مي خواستند 3 راي به او ندهند. يعني ممكن است 2، 3نفر راي را به يك نماينده داده باشند تا او به گلدان بيندازد. اين كه ملاك نيست، خودتان رايتان را به يك نفر داده ايد و او در گلدان انداخته است. البته اگر بوده باشد.
وي در خصوص موضوع ازدحام در هيئت رئيسه در هنگام شمارش آرا نيز گفت: راه حل اين است كه ازدحام نكنيد. من كه به شما گفتم كه دوستان تشريف نياورند بالا. وقتي به عنوان ناظر تشريف مي آوريد بالا، آنقدر هجوم زياد است كه بنده داشتم مشكل تنفسي پيدا مي كردم.
رئيس مجلس شوراي اسلامي در خصوص شبهه عدم كسب نصف+1 آراي نمايندگان نيز گفت: آقاي قنبري و دوستان ديگري كه روز سه شنبه بعد از راي گيري با من مرتب صحبت مي كردند توجه كنند، اينكه گفته مي شود نصف+1، مطابق آئين نامه چنين چيزي نداريم. در آئين نامه بحث اكثريت است. يعني اگر كسي از 527راي، 813راي سفيد آورد و بقيه هم ممتنع و كبود بود؛ او راي آورده است.
لاريجاني با بيان اينكه در آئين نامه موضوع «بيش از نصف» مطرح شده است، خاطرنشان كرد: ماده 69 هم همين را مي گويد كه «انعقاد رسمي جلسات و اعتبار اخذ راي منوط به حضور حداقل دوسوم مجموع نمايندگان مي باشد و اكثريت مطلق وقتي حاصل مي شود كه بيش از نصف نمايندگان راي مثبت بدهند.» لذا 813راي اقل 527راي كه نيست، مساوي هم نيست، پس اكثري است و شق رابع هم ندارد.
وي در ادامه افزود: دموكراسي همين است و شما بر اساس دموكراسي طوري عمل كرديد كه آقاي محصولي نيم راي اضافه آورده و بدين ترتيب او راي لازم را كسب كرده است.
به گزارش فارس رئيس مجلس شوراي اسلامي در خصوص بررسي مجدد آرا نيز گفت: بعد از جلسه روز راي اعتماد، به خاطر همين شبهات بررسي كرديم و خودم هم آنجا حاضر بودم. راي هاي سفيد و كبود و... را شمرديم و حتي گفتم بروند و از فيلم گزارش كتبي بياورند تا تعداد دقيق آرا را ببينيم؛ ولي در نهايت باز هم همان تأييد شد.
وي در خصوص راي گيري مجدد هم تاكيد كرد: راي گيري مجدد اصلا مبناي قانوني ندارد و من خللي در راي گيري نمي بينم، چرا كه مانند روال گذشته انجام شده است.
با اين توضيحات منطقي لاريجاني به نظر مي رسيد كه ديگر هيچ شبهه اي در مورد جلسه راي اعتماد وجود ندارد و مجلس مي تواند به كار اصلي خودش بپردازد اما اصرار كواكبيان عضو ديگر فراكسيون اقليت بر بيان تذكرش نشان داد كه پروژه اقليت قرار نيست با توضيحات منطقي رئيس مجلس خاتمه يابد.
نماينده دوم خردادي سمنان در تذكرش ادعا كرد كه معمولا رويه اين بود كه در زمان شمارش آراء رئيس مجلس عده اي را صدا كرده و آنها را به جايگاه فرا مي خواندند اما اين روز سه شنبه انجام نشد، ولي من روي اينها بحث ندارم بلكه مبناي تذكر من اصل 67 قانون اساسي و مواد 17، 23، 118، 96، 115 و 126 آئين نامه داخلي مجلس است.
وي با اشاره به استناد لاريجاني به ماده 96 آئين نامه مجلس در خصوص موضوع اكثريت مبني بر اين كه اكثريت نصف +1 نيست بلكه بيش از نصف است، خاطرنشان كرد: 2 ماده ديگر از آئين نامه مجلس به صراحت مي گويد كه اكثريت مطلق يعني نصف+1 نمي گويد نصف+ نيم.
اين نماينده دوم خردادي مدعي شد: من شب گذشته از بسياري از حقوقدانان سؤال كردم و آنها گفتند كه انسان را كه نمي توانيد به يك چهارم انسان و نصف انسان تجزيه كنيد لذا اكثريت مطلق مفهومش اين است كه بايد نصف+1 باشد.
كواكبيان خاطرنشان كرد: خواهش من از رئيس مجلس اين است كه به هيئتي ماموريت بدهند تا تفسير دقيق آئين نامه و اكثريت مطلق را انجام دهند و اگر آن هيئت به اين نتيجه رسيد كه اكثريت مطلق با نيم هم مي شود مخلص قانون هم هستيم، ولي اگر نيست بايد يك فكري براي اين مسئله بشود.
لاريجاني رئيس مجلس شوراي اسلامي در پاسخ به آن بخش از تذكر كواكبيان راجع به حضور ناظران در هيئت رئيسه مجلس براي شمارش آراء، گفت: روز گذشته به اندازه اي در هيئت رئيسه ناظر وجود داشت كه ما نمي توانستيم به طور طبيعي كارمان را انجام بدهيم و آقاي تابش دبير فراكسيون اقليت هم اينجا بودند، آيا از ايشان خواهش نكردم كه نظارت كنيد؟ پس چرا اينگونه حرف مي زنيد؟ ما اعلام ميكروفوني نكرديم ولي به دوستان گفته بوديم كه اينجا بيايند و نظارت كنند. از هر دو طرف ناظر حضور داشتند و عده اي زيادي از جريانات مختلف بر شمارش آرا نظارت مي كردند، لذا خودتان شبهاتي را طرح و براي خودتان مشكل ايجاد مي كنيد.
لاريجاني در خصوص موضوع اكثريت مطلق نيز گفت: در ماده 96 با صراحت گفته شده است كه اكثريت مطلق مبناست و در موارد مختلف بيش از نصف نمايندگان مبناي محاسبه است، اما ماده 115، فقط در مورد صدور بيانيه ها و بحث اكثريت در اين ماده مطرح نيست.
وي خاطرنشان كرد با بيان اين كه در بقيه موارد نيز راي گيري متعارف مان براساس بيش از نصف نمايندگان است، گفت: راي گيري هاي ديگري كه انجام مي دهيم، اكثريت را در نظر مي گيريم كه اتفاقا عقلايي هم هست و در دولت و كميسيون ها نيز اگر 25 نفر حضور داشته باشند، به اكثريت راي مي گيرند نه براساس نصف به علاوه يك.
لاريجاني همچنين به بيان مثال ديگري در اين رابطه پرداخت و گفت: در يك هيات مديره كه 5 نفر عضو هستند و مي خواهند مديرعامل تعيين كنند اگر 3 نفر راي مثبت و 2 نفر راي منفي بدهند آيا مي گوييم اكثريت با 3 است يا 2؟
لاريجاني همچنين به وي يادآور شد كه هياتي نيز به رياست ابوترابي مامور بررسي مجدد شمارش آراء و مسايل پيراموني آن شد از ابوترابي خواست توضيحاتي در اين باره ارائه كند.
ابوترابي نائب رئيس مجلس نيز با بيان توضيحات مفصلي يادآور شد كه در تمامي مراحل بررسي مجدد آراء نريمان از نمايندگان دوم خردادي حاضر و ناظر بوده و راي گيري از اتقان لازم برخوردار است.
با وجود توضيحات ابوترابي و لاريجاني باز هم تابش دبير فراكسيون اقليت وقت مجلس را به بهانه تذكر شفاهي ديگري در همين رابطه گرفت و تقريبا همان موارد كواكبيان نظير نصف آدم و.. را بيان كرد كه لاريجاني نيز در پاسخ به وي با تاكيد بر اين كه بحث نصف آدم و نظاير آنها بحث هاي حقوقي نيست، اظهار داشت: اگر پنج نفر عضو هيئت مديره شركتي باشند و سه نفر راي منفي بدهند نصف اين راي گيري را چگونه تفسير مي كنيم؟
لاريجاني ادامه داد: تمامي راي گيري ها در نظام جمهوري اسلامي چنين است و به نظر من عقلايي است، در رويه فعلي با 275 نفر، 138 نفر راي مثبت دادند اين تعداد نه تعداد اقلي است و نه تعداد مساوي. پس راي اكثري و اين مسئله بسيار روشن است.
پس از اين توضيحات لاريجاني، مجلس پس از گذشت يك ساعت و نيم از شروع كارش وارد بررسي اولين دستور خود شد.
بافت هاي فرسوده اطراف حرم
امام رضا(ع) و حضرت معصومه(س) بهسازي مي شود
نمايندگان مجلس در بررسي اولين دستور كاري ديروز به كليات لايحه اي راي مثبت دادند كه در صورت تصويب نهايي آن بافت هاي فرسوده اطراف حرم هاي امام رضا(ع)، حضرت معصومه(س)، حضرت عبدالعظيم حسني(ع) و شاهچراغ بهسازي و نوسازي مي شود.
همچنين نمايندگان در اقدام ديگري به كليات لايحه اي راي دادند كه در صورت تصويب نهايي آن محدوده حريم مسيرهاي شبكه كابل فيبر نوري شبكه مادر مخابراتي كشور جهت صيانت از شبكه تعيين و مشخص خواهد شد.
حيدري: وقت مجلس را
با تذكرات بي اثر نگيريم
نماينده اردل، فارسان، كيار وكوهرنگ در مجلس گفت: وقت مجلس نبايد به امور غيرضرور و تذكرات بي اثر و حاشيه اي مصروف شود.
نور الله حيدري در نطق پيش از دستور ديروز خود تاكيد كرد: مجلس هشتم بايد رهنمودهاي امام و رهبري و مطالبات مردم را در راس امور قرار دهد.
وي در ادامه گفت: اگرچه رويه استكباري آمريكا با تعويض مهره ها تغيير نمي كند اما روح و باطن هدايتگري انقلاب اسلامي و گفتمان دولت نهم مي تواند مبناي درستي نامه رئيس جمهور به باراك اوباما باشد.
آجرلو: احمدي نژاد در مقابل شيطنت ها مقاومت بسياري كرده است
نماينده كرج در مجلس با اشاره به طرح تحول اقتصادي دولت نهم گفت: اين طرح از سوي دولت براي تحقق عدالت به پيشگاه ملت شريف ايران تقديم شده است.
فاطمه آجرلو در نطقش تاكيد كرد: شاكله طرح تحول اقتصادي مورد تاييد رهبري، متخصصان جامعه و علماست و ضرورت اجراي اين طرح بر كسي پوشيده نيست. لذا از صداقت و جديت دكتر احمدي نژاد در ارائه اين برنامه تشكر مي كنم؛ چرا كه در مقابل شيطنت هاي برخي افراد براي جلوگيري از اجراي اين طرح مقاومت بسياري كرده است.
وي همچنين به خصوصيات اجراي اين طرح از جمله هدفمند كردن يارانه ها، اصلاح نظام گمركي و نظام بانكي و بهره بري دولت اشاره كرد.
نقوي حسيني: وزارت خارجه براي آزادي ديپلمات ايراني تلاش كند
نماينده ورامين در مجلس از وزارت امور خارجه خواست تا تمام تلاش خود را براي آزادي ديپلمات ربوده شده ايران در پاكستان انجام دهد.سيدحسين نقوي حسيني در نطقش همچنين برخورد لازم با عاملين اين آدم ربايي و دولت ميزبان تاكيد كرد.
وي در ادامه اظهار داشت: با فعال تر كردن دستگاه ديپلماسي كشور بويژه ظرفيت پارلماني بايد به دنيا نشان دهيم كه آخر ادعاها و شعارهاي دموكراسي و حقوق بشر آمريكايي، سلطه بر ملت عراق و توافقنامه امنيتي است كه بدنبال حق كاپيتالاسيون است.
قادري: به اصل 44 عمل كنيم
نماينده شيراز در مجلس گفت: براي حل مشكلات اقتصادي راهي جز خصوصي سازي و كم كردن تصدي گري دولت نداريم.
جعفر قادر در نطقش افزود: بايد به اصل 44 قانون اساسي عمل كنيم.وي همچنين به مشكلات حوزه انتخابيه خود از جمله مشكلات نفت و گاز و كانال هاي سد درودزن اشاره كرد.
پنجشنبه 30 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: کيهان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 81]