واضح آرشیو وب فارسی:مهر: گزارشمهرازنمايشگاهمطبوعات-2ترافيك چهرهها در نمايشگاه مطبوعات/ بي رونقي بخش بين الملل
دومين روز از پانزدهمين نمايشگاه بينالمللي مطبوعات و خبرگزاريها با اين كه با ترافيك بالاي رفت و آمد چهرههاي مختلف روبرو بود اما مسئولان غرفهها از كاهش چشمكير بازديد كننده در نمايشگاه امسال گله داشتند.
به گزارش خبرنگار مهر، مسئولان غرفهها يكي از دلايل كاهش بازديدكنندگان را جابجايي هر ساله محل نمايشگاه عنوان كردند كه سبب سردرگمي مخاطبان شدهاست. عدم تبليغات مناسب از ديگر دلايلي است كه توسط غرفهداران به عنوان دليلي براي بازديد كم بازديد كنندگان عمومي مطرح شد.
اين در حالي است كه در روز دوم نمايشگاه تعداد بازديدكنندگان نسبت به روز اول افزايش داشت اما هنوز توقع غرفه داران را بر طرف نكرده است.
بي رونقي بخش بين الملل
بعد از گذشت دو روز از برپايي نمايشگاه همچنان برخي از غرفههاي بخش بينالملل خالي است و با توجه به زمان محدود نمايشگاهي به نظر نميرسد تا پايان نمايشگاه اين غرفه ها راهاندازي شود.
همچنين در اين بخش تعدادي از غرفهها با مسئولين ايراني اداره ميشود و تنها به نمايش چند نسخه از آن نشريه و روزنامه اكتفا شدهاست.
غرفه فلسطين در بخش بين المللي تنها غرفهاي است كه توانسته است با تعامل خوب خود بازديدكنندگان را به اين بخش جذب كند.
نمايشگاههايي درحاشيه نمايشگاه پانزدهم
موزه مطبوعات، فرش خاكي، مجسمه روزنامهها و نمايشگاهعكس رئيس جمهوري از بخشهاي حاشيهاي پانزدهمين نمايشگاه بينالمللي مطبوعات و خبرگزاريها در مصلاي تهران به شمار ميآيند.
در موزه مطبوعات نسخههايي از روزنامههاي مختلف ايران در دوره قاجار و پهلوي وجود دارد. علاوه بر آن نخستين نشريه ايران با عنوان "اخبار ممالك" نيز در اين بخش به نمايش گذاشته شده است.
در يكي ديگر از بخشهاي جنبي، همچنين مجموعهاي از تصاوير رئيسجمهور كه توسط خبرگزاري جمهوري اسلامي تهيه شده در نمايشگاهي به نمايش درآمده است. اين نمايشگاه سال گذشته نيز در سالن حجاب به نمايش درآمده بود.
بزرگترين فرش خاكي جهان اثر هنرمندان تجسمي استان هرمزگان از ديگر آثار به نمايش درآمده در نمايشگاه مطبوعات است.
اولين كارگاه آموزشي برگزار شد
كارگاه صفحهآرايي در دومين روز از آغاز پانزدهمين نمايشگاه بينالمللي مطبوعات و خبرگزاريها برگزار شد. مختاريان درباره صفحهآرايي در مطبوعات گفت: براي داشتن صفحهآرايي مناسب علاوه بر شناخت قطع و گريد آشنايي با سيستمهاي نرمافزاري و سختافزاري مورد استفاده در صفحهآرايي، شناخت حروف، شناخت تصوير، چينش تصوير و حروف در صفحات يكي از ضروريات به شمار ميآيد.
وي خاطرنشان كرد: در صفحهآرايي همچنين يونيفورم (شكلي كه روزنامه در چارچوب آن منتشر ميشود)، رنگ، تصوير لوگو و معرفي مطالب از اهميت زيادي برخوردار است.
كارگاههاي آموزشي نمايشگاه امسال با برگزاري كارگاههاي گزارشنويسي و عكس در امروز سه شنبه آبان پيگيري ميشود.
همچنين در روزهاي آينده دو كارگاه خبرنويسي و روزنامهنگاري الكترونيكي از سوي دفتر مطالعه و برنامه ريزي رسانهها برگزار خواهد شد.
نشست خبري ملكيان با رسانه هاي خارجي
عليرضا ملكيان در نشست خبري با رسانههاي خارجي گفت: امروز 115 نمايندگي و دفتر از رسانههاي خارجي از پنج قاره با حدود 295 نفر در حال در ايران فعاليت هستند.
وي افزود: علاوه بر اين هرگاه خبرنگاري از كشورهاي مختلف جهان به مناسبتهاي مختلف بخواهد به ايران بيايد تسهيلاتش فراهم ميشود.
ملكيان با بيان اينكه "اخبار ايران بدون واسطه قابل دريافت است" رو به خبرنگاران خارجي گفت: نشريات ايراني علاوه بر انتشار نسخ مكتوب، معمولا نسخه اي را در اينترنت قرار ميدهند و بدين شكل شما ميتوانيد اخبار ايران را بدون واسطه دريافت كنيد.
ملكيان همچنين در پاسخ به سوال خبرنگار روزنامه "بوستون گلوپ" درباره حضور يك نشريه آمريكايي براي نخستين بار در ايران اضافه كرد: خبرنگاران آمريكايي از شبكههاي مختلف تلويزيون و خبرگزاريها به مناسبتهاي مختلف در ايران حضور يافتهاند و هر ساله تعداد زيادي از آنها در ايران فعاليت خبري دارند.
ملكيان در پاسخ به سوال خبرنگار "الاهرام مصر" درباره وضعيت روزنامههاي عرب زبان در ايران و همچنين علاقمندي مردم عربزبان به آگاهي بيشتر درباره انقلاب و زندگي مردم ايران افزود: خوشبختانه از ميان نشرياتي كه در سطوح مختلف هفتهنامه و يا روزنامه در ايران منتشر ميشوند، نشرياتي به زبانهاي مختلف انگليسي، عربي، فرانسه و چند زبان ديگر وجود دارند.
وي افزود: در حال حاضر دو روزنامه "كيهان عربي" و "الوفاق" از جمله نشريات عرب زبان در ايران به شمار ميآيند كه تيراژ خوبي هم دارند.
معاون مطبوعاتي ارشاد در پاسخ به سوال يك خبرنگار ژاپني گفت: بيش از 90 درصد نشريات ايران متعلق به بخش خصوصي هستند و تنها تعداد اندكي از آنها به دستگاه دولتي مربوط هستند كه آنها نيز عموما علمي و تخصصي بوده و به مراكز صنعتي وابسته به دولت و يا دانشگاههاي دولتي مربوط ميشوند.
وي خاطرنشان كرد: فقط يك راديو تلويزيون در ايران وجود دارد كه متعلق به نظام بوده و زير نظر سه قوه اداره ميشود. علاوه بر آن يك خبرگزاري رسمي دولتي (ايرنا) و يك روزنامهي دولتي (ايران) نيز در حال حاضر به فعاليت مشغولند.
خريد و فروش خوب در بخش مطبوعات تخصصي
در مورد ارايه مطبوعات در نمايشگاه سياستي دوگانه اعمال ميشود. در حالي كه غرفههاي مطبوعات تخصصي محصولات خود را به فروش مي رسانند در بخشهاي ديگر محصولات فرهنگي به صورت رايگان توزيع ميشود.
همچنين غرفههاي اين بخش تخصصي به فروش محصولاتي جانبي همچون لوح فشرده، كتاب و وسايل تزئني ميپردازند.
استان ها چيزي براي ارائه نداشتند
امسال نيز مانند سال گذشته خانه مطبوعات استانها به جاي انجمن صنفي استاني در نمايشگاه حضور پيدا كردهاند.
با وجود آن كه معاونت امور مطبوعاتي ارشاد پيش از اين گفته بود كه روزنامههاي استاني درصورت درخواست براي داشتن غرفههاي مجزا ميتوانند جايگاه جداگانهاي داشته باشند اما تعداد كمي از اين روزنامهها و نشريات اقدام به دريافت غرفههاي مجزا كردهاند.
غرفههاي استاني معمولا از هر نشريه استان خود چند نسخه به نمايش به گذاشتهاند و بيشتر با غرفهآرايي سعي در معرفي استان خود دارند.
لينک خبر: http://www.mehrnews.ir/NewsPrint.aspx?NewsID=785157
منبع خبر: مهر
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 120]