واضح آرشیو وب فارسی:فارس: مقايسه خدمات اينترنت پرسرعت در ايران و بحرين دومين كشور خاورميانه از نظر ضريب نفوذ اينترنت
خبرگزاري فارس: كشور بحرين از جمله كشورهاي منطقه خاورميانه است كه عليرغم جمعيت و وسعت كم و اهميت نه چندان زياد در مقايسه با ديگر كشورهاي منطقه از پيشرفت هاي خوبي در عرصه فناوري اطلاعات و ارائه خدمات اينترنت پرسرعت برخوردار بوده است.
به گزارش خبرنگار فناوري اطلاعات فارس، بحرين در سال 1995 ميلادي به شبكه جهاني اينترنت متصل شد و از همان زمان مردم اين كشور ارام آرام به استفاده از اين فناوري خو گرفتند. جمعيت بحرين در سال 2000 معادل 699400 بود كه از اين رقم 40 هزار نفر معادل 5.7 درصد از كل جمعيت از اينترنت استفاده مي كردند.
اين رقم با پيشرفتي سريع به 195.700 نفر در سال 2003(معادل 28 درصد جمعيت ) و بيش از 250 هزار نفر تا ماه مارس سال 2008 (معادل 34.8 درصد از جمعيت 718 هزار نفري بحرين) رسيد.
* ضريب نفوذ بالا
بررسي ها نشان مي دهد كه در چند سال اخير بحرين پس از امارات متحده عربي ، از بيشترين ضريب نفوذ اينترنت در منطقه خاورميانه برخوردار بوده است. ارائه خدمات تلفن اينترنتي نيز كه در اكثر كشورهاي منطقه خاورميانه با چالش هاي فراواني مواجه بوده در بحرين آزاد و كاملا قانوني است و همين مساله باعث رونق بخش مخابرات و اينترنت پرسرعت در اين كشور شده است. در كشور بحرين حدود 121.000 خانوار به رايانه دسترسي دارند و اين هم نكته مثبت ديگري است كه توسعه كاربري فناوري اطلاعات و ارتباطات را در اين جزيره كوچك جنوب خليج فارس تسريع نموده است.
* پايان انحصار
بحرين نيز به تبع ديگر كشورهاي عربي منطقه خليج فارس در چند سال اخير تلاش كرده با انحصار شركت هاي دولتي مخابراتي مقابله كرده و بخش خصوصي را به فعاليت در حوزه ICT و از جمله ارائه خدمات اينترنت تشويق كند. شركت مخابرات دولتي بحرين موسوم به Batelco تا سال 2002 به طور انحصاري در زمينه ارائه خدمات مختلف در اين كشور فعال بود. اما در اين سال قوانين جديدي به تصويب رسيد و تعدادي شركت سرويس دهنده اينترنت (ISP) فعاليت خود را در بحرين آغاز كردند، البته تا به امروز هيچ يك از اين شركت ها موفق به ايجاد چالش جدي در برابر Batelco نشده اند.
رگولاتوري بحرين نيز در سال 2002 با هدف كمك به خصوصي سازي بازار مخابرات اين كشور ايجاد شد. حمايت از منافع مشتركان و كاربران اينترنت و ايجاد امكان رقابت عادلانه بين دولت و بخش خصوصي از مهم ترين وظايف نهاد رگولاتوري در اين كشور اعلام شده است.
* اينترنت رايگان براي روستاييان
مقامات بحريني در 5 سال اخير طرح هاي مختلفي را به منظور تسهيل دسترسي عموم شهروندان اين كشور به خدمات اينترنت پرسرعت به اجرا درآورده اند. به عنوان مثال در ماه گذشته قراردادي ميان شركت مخابرات دولتي Batelco و استانداران 5 استان اين كشور منعقد شد كه بر طبق آن Batelco موظف به ارائه خدمات اينترنت رايگان در روستاهاي بحرين و تجهيز كامل آزمايشگاه هاي علمي و تحقيقاتي اين كشور به تجهيزات رايانه اي و نرم افزارهاي مورد نياز است.
اين شركت همچنين درصدد اجراي پروژه اي جاه طلبانه موسوم به Batelco Live است تا دسترسي بخش اعظم ساكنان اين كشور به اينترنت را با قيمت و كيفيت مناسب تضمين كند.
خدمات متنوع دولت الكترونيك
دولت بحرين به ارائه سرويس هاي متنوع الكترونيك نيز توجه جدي مبذول داشته و هفته گذشته از راه اندازي 30 سرويس جديد دولت الكترونيك خبر داد. پيش از اين 167 سرويس الكترونيك در زمينه هاي مختلف براي مردم اين كشور راه اندازي شده بود. عموم اين سرويس ها به طور جامع و يكپارچه از آدرس www.bahrain.bh در دسترس هستند و براي بهسازي آنها در مجموع 42 ميليون دينار بحرين سرمايه گذاري شده است. ارائه اطلاعات ترافيكي، پرداخت قبض ها، انجام برخي امور مربوط به بهداشت و سلامت از جمله خدمات در دسترس از اين پرتال است. مقامات بحريني معتقدند بررسي هاي انها نشان مي دهد 75 درصد مردم از سرويس هاي ارائه شده از اين طريق راضي هستند .
* ADSL در بحرين
همانطور كه اشاره شد در 6 سال اخير و با اجراي سياست هاي خصوصي سازي تعدادي از ISP ها فعاليت خود را در اين كشور آغاز كرده اند. با اين وجود Batelco كماكان بازيگر اصلي در حوزه مخابرات اين كشور و از جمله ارائه خدمات اينترنت پرسرعت است.
اين شركت سرويس هاي مختلفي را به كاربرانش ارائه مي دهد كه حداكثر سرعت آنها براي كاربران خانگي 2 مگابيت در ثانيه است.هزينه ماهانه استفاده از سرويس 256 كيلو بيتي Batelco معادل 10 دينار (حدود 27 هزار تومان) و هزينه ماهانه بهره مندي از سرويس 512 كيلوبيتي 25 دينار است. سرويس هاي يك و دو مگابيتي اين شركت به ترتيب 40 و 60 دينار قيمت دارند. Batelco همراه با هر سرويس ADSL، يك مجموعه كامل از نرم افزارهاي امنيتي شركت نورتون و سه آدرس ايميل رايگان به كاربرانش هديه مي دهد. البته اين شركت خدمات واي – فاي نيز به كاربران خود ارائه مي دهد.
از جمله ديگر شركت هاي فعال در اين زمينه menatelecom است كه خدمات اينترنت پرسرعت خود را با حداكثر سرعت 4 مگابيت در ثانيه ارائه مي دهد. البته در وب سايت اين شركت اشاره اي به هزينه سرويس هاي مذكور نشده است. lightspeed ديگر ISP فعال در بحرين است كه سرويس هاي 512 كيلوبيتي و يك مگابيتي خود را به ترتيب با قيمت 20 و 35 دينار بحرين ( 54 و 94 هزار تومان) در ماه ارائه مي دهد. اين شركت نيز به مشتركانش دو و سه آدرس ايميل رايگان و مودم هديه مي دهد. محدوديت ترافيكي اين دو سرويس به ترتيب 16 و 30 گيگابايت در ماه است.
ديگر شركت ارائه دهنده خدمات اينترنت پرسرعت در بحرين Nue-tel است كه وظيفه ايجاد اولين شهر هوشمند در اين كشور را نيز بر عهده دارد. هزينه استفاده از سرويس هاي خانگي 256كيلوبيتي، 512 كيلوبيتي و نيز يك و دو مگابيتي اين شركت در ماه به ترتيب 25، 40، 55 و 70 دينار(معادل 67، 108، 148و 189 هزار تومان ) است.
(ارزش هر دينار بحرين معادل حدودا 2700 تومان است)
منابع: ويكي پديا، internetworldstats.com، opennet.net، albawaba.com، khaleejtimes.com، batelco.com.bh، menatelecom.com، lightspeed.com.bh، nue-tel.com
انتهاي پيام/
يکشنبه 26 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 132]