واضح آرشیو وب فارسی:دنياي اقتصاد: موبايل ايراني افزايش سهم خارجيها از اپراتور سوم
شركتهاي با هويت ايراني و سهامدار خارجي ميتوانند بيش از 80درصد سهام اپراتور سوم را در اختيار خود داشته باشند.
كمال محامدپور، معاون پژوهشي، آموزشي و تحقيقاتي وزارت ارتباطات و فناوري اطلاعات در گفتوگو با ايلنا در زمينه اصلاحيه سازمان تنظيم مقررات و ارتباطات راديويي در جهت سهام اپراتورهاي خارجي در ايران اظهار داشت: در جلسه هفته گذشته شوراي عالي نظارت بر اجراي مزايده اپراتور سوم با حضور وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات، بحث بررسي مدارك اپراتورهاي خارجي و شركتهايي كه اسناد مزايده را خريداري كردند مطرح شد و در آن بر رفع ابهامات مدارك اين شركتها تاكيد شد. وي اضافه كرد: در مصوبه مجلس شوراي اسلامي در زمينه اينگونه مزايدهها بايد طرف ايراني 51درصد سهم داشته باشد و طرف خارجي 49درصد؛ ولي برخي از شركتهاي ثبت شده در ايران و با هويت ايراني كه داراي سهامدار خارجي هستند، مشمول رعايت اين مقررات نيستند. محامدپور ادامه داد: در جلسه شوراي عالي نظارت بر اجراي مزايده اپراتور سوم، الزام بررسي مدارك اين شركتها با وجود سهامدار خارجي از بين رفت؛ هر چند كه سهام طرف خارجي 90درصد باشد. بنابراين شركتهاي ايراني ثبت شده با سهام خارجي منعي براي حضور در مزايده اپراتور سوم ندارند و ميتوانند سهمي بالاتر از 50درصد در اختيار داشته باشند.
محدوديت مالكيت سهام اپراتور سوم از بين رفت
محمد مهدي نائبي، رييس هيات مديره شركت فناوري موج در گفتوگو با ايلنا ضمن اعلام اين خبر گفت: در آخرين اصلاحيه رگولاتوري در مورد اسناد مزايده اپراتور سوم تلفنهمراه، به طرف خارجي مزايده اپراتور سوم اجازه داده شد كه به صورت غير مستقيم سهام اين اپراتور را تا بيش از 50درصد هم داشته باشند.
وي اظهار داشت: در اين اصلاحيه آمده است كه هر شركت خارجي كه خواهان داشتن سهام اپراتور سوم تلفن همراه ايران باشد ميتواند به طور غير مستقيم تا 90درصد سهام اين اپراتور را در اختيار خود بگيرد.رييس هيات مديره شركت فناوري موج تصريح كرد: براي اين امر بايد هر شركت خارجي كمپاني در ايران تاسيس كند و اين كمپاني هم بايد در كنسرسيوم اپراتور سوم تلفنهمراه شركت كرده و اقدام به خريد اسناد مزايده اپراتور سوم تلفن همراه كند. وي ادامه داد: درصورت برنده شدن اين كمپاني در مزايده، درحاليكه طرف خارجي اكثريت سهام كمپاني را در اختيار دارد، ميتواند سهام خود را در اپراتور سوم تلفنهمراه حتي تا 99درصد نيزافزايش دهد. وي اضافه كرد: يك شركت خارجي بدون تاسيس كمپاني در ايران ميتواند تنها تا 49درصد سهام را در اختيار داشته باشد و بعد از تاسيس كمپاني اين سهام افزايش پيدا خواهد كرد.
توليد گوشي در ايران صرفه اقتصادي ندارد
عضو هيات رييسه اتاق بازرگاني صنايع و معادن ايران گفت : توليد داخلي گوشي تلفنهمراه براي كشور صرفه اقتصادي ندارد و ديگر صنايع توليدي بيشتر نيازمند وام 25ميلياردي دولت هستند. ابراهيم جميلي، عضو هيات رييسه اتاق بازرگاني و صنايع و معادن ايران در گفتوگو با موبنا گفت: دولت بايد برداشت خود را از صندوق حساب ذخيره ارزي در زمينه كالاهايي كه مزيتهاي توليد دارند سرمايه گذاري كند و به طور كلي نميتوان تمام كالاهايي كه در دنيا به توليد ميرسند را در كشور ساخت و مورد بهرهبرداري قرار داد. وي افزود: ابتدا نحوه توليد بايد مشخص شود تا روشن گردد ميتوان اين كالا را تحت ليسانس يا ثبت يك برد نوين گوشي در كشور راهاندازي كرد يا خير. عضو هيات رييسه اتاق بازرگاني و صنايع و معادن ايران اظهار داشت: در صورتي كه دولت بخواهد گوشي تلفنهمراه را تحت ليسانس توليد كند به وام 25ميليارد توماني نيازي نيست اما اين امر مستلزم سرمايهگذاريهاي خارجي در كشور است.
يکشنبه 26 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: دنياي اقتصاد]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 79]