تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 17 دی 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):هر كس بسم اللّه‏ الرحمن الرحيم را قرائت كند خداوند در بهشت هفتاد هزار قصر از يا...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای اداری

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1851434556




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

رحيم خاكي:مقوله «شهر قرآني» را مي‌توان زيرمجموعه بحث فارابي در «سياست مدن» دانست


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاري قرآني ايران: رحيم خاكي:مقوله «شهر قرآني» را مي‌توان زيرمجموعه بحث فارابي در «سياست مدن» دانست
گروه هنر: بحث از «شهر قرآني» را مي‌توان زير مجموعه بحثي دانست كه فارابي در مقوله «سياست مدن» مطرح مي‌كند؛‌ «سياست مدن» به معناي تدبر در تنظيم زندگي مردم، معيشت، اقتصاد (رفاه) آنها براساس قسط و عدالت يعني آنچه كه در آموزه‌هاي قرآني همواره بر تحقق آن در جوامع بشري تأكيد شده است.
به گزارش خبرگزاري قرآني ايران(ايكنا)، در نشست «انديشه‌هاي بين فرهنگي با نگاهي به معماري شهر حقيقي قرآن» كه صبح امروز چهارشنبه 22 آبان در سالن كنفرانس سازمان فعاليت‌هاي قرآني دانشجويان كشور برگزار شد، رحيم خاكي رئيس اين سازمان در سخناني به تشريح طرح و ايده «قرآن شهر؛ الگويي براي زندگي سعادتمندانه» كه 3 سال كار تحقيق و پژوهش روي آن انجام داده پرداخت.

وي در اين‌باره گفت: آرمان‌شهرگرايان را هميشه به داشتن باورهاي «تخيلي» متهم كرده‌اند. با وجود اين بايد گفت كه اولاً اين انديشه‌ها لزوماً در تخيل باقي نمانده و از طرف ديگر همه اين انديشه‌ها، زمينه‌ها و بسترهاي مناسبي براي تداوم خود مي‌سازند، و امكان مي‌دهند كه‌انديشه‌هاي نوتري بعدها جانشين آنها شوند. نقطه مشترك اين انديشه‌ها در انتقادي بودن آنها عليه وضعيت موجود شهرها و مديريت شهري، و در تمايل شديد و پرشور آنها به توصيف وضعيت مطلوب به دقيق‌ترين شكل ممكن است.

وي افزود: بر همين اساس، در طول تاريخ انديشه، همواره‌ انديشمندان، مدل‌هايي آرماني از جوامعي كه مطلوب زندگي بشري بوده‌اند ارايه كرده‌اند، مفاهيمي چون «اتوپيا» ي افلاطوني، «شهر خداي» سنت آگوستين، «مدينه فاضله» ي فارابي و «جامعه مدني» و ...؛ اينها مفاهيمي است كه يا بطور مشخص ريشه در انديشه‌هاي يونان داشته‌اند، از قبيل «اتوپيا»، يا تركيبي از افكار يوناني - مسيحي بوده‌اند، از قبيل مفهوم «شهر خداي» آگوستين قديس.

خاكي ادامه داد: در اين ميان «مدينه فاضله» ي فارابي را مي‌توان جامعه‌اي آرماني دانست كه مباني طرح آن، ريشه در افكار يوناني برآمده از آراء افلاطون و از سوي ديگر ريشه در آموزه‌هاي اسلامي و فلسفه اسلامي دارد.

رئيس سازمان فعاليت‌هاي قرآني دانشجويان كشور بيان كرد: هر يك از مفاهيمي كه گفته شد بيش از آنكه منشا‌يي الهي داشته باشند، كم و بيش ساخته ذهن كاوشگر آدمي‌اند، اگر چه برخي از اين آرمانشهرها كوشيده‌اند تا ميان عالم مادي و معنوي پل زده يا در خدمت اهداف معنوي قرار گيرند؛ «شهر خدا» ي آگوستين و «مدينه فاضله» ي فارابي نمونه‌هايي از اين تلاش هستند.

خاكي اذعان كرد: جامعه ما در طول قرن اخير و در رويارويي تكان‌دهنده با امواج مدرنيته و مدرنيسم، همواره كوشيده است تا از الگويي براي پيشرفت و توسعه استفاده كند، اما تجربه نشان داده است كه هيچكدام از الگوهاي مطرح شده تاكنون، موفق از آب درنيامده‌اند و حاصل آن جامعه‌اي است كه اكنون با آن مواجهيم؛ جامعه‌اي مواجه با انواع و اقسام نابهنجاري‌ها و مشكلات اجتماعي، و در عين حال داراي پتانسيل‌هاي زيادي براي حل اين مسايل، پتانسيل‌هايي كه بيشتر ناديده گرفته شده‌اند.

مديرعامل خبرگزاري قرآني ايران همچنين اشاره كرد: الگوهايي كه تاكنون ارايه شده است يا سراپا وارداتي و نامناسب با شرايط فرهنگي جامعه ما بوده‌اند، يا آنچنان اصرار بر سنت داشته‌اند كه شرايط جديد زندگي را ناديده گرفته‌اند؛ الگوهايي نيز كه خواسته‌اند راه ميانه‌اي انتخاب كنند عليرغم همه تلاش‌هايي كه شده است، در عمل، كارآيي نداشته و بر دو تكه شدن جامعه دامن زده‌اند؛ جامعه‌اي كه نه سنتي است، نه مدرن و نه هيچ چيز ديگر؛ جامعه‌اي متشنج و فاقد الگويي بسامان.

اين محقق در ادامه سخنان خود تاكيد كرد: تصور من اين است كه مباني طرح و ايجاد الگويي مناسب از پيشرفت و توسعه براي كشورمان در آموزه‌هاي قرآن وجود دارد و ما هنوز به طور جدي از اين سرمايه غني الهي و در عين حال فرهنگي استفاده نكرده‌ايم؛ به طور مشخص، مباني زندگي شهري قرآني تشريح، تدقيق و تبيين نشده است.

خاكي در تبيين تعريف شهر قرآن اشاره كرد: «شهر قرآن» شامل انديشه‌هايي آرماني و در عين حال دست‌يافتني از شهري است كه به طور مشخص برآمده از آموزه‌هاي كتاب مقدس قرآن است اگرچه براي طرح و پردازش اين مفهوم تجربه‌ها و تلاش‌هاي پيشين انديشه بشري در راه تبيين جامعه شهري آرماني نيز مورد توجه قرار مي‌گيرد.

وي افزود: در مقايسه اين مفهوم با مفاهيم مشابه بايد گفت، سنت آگوستين به طور شاخص بزرگترين انديشمند مسيحي غربي است كه كوشيده است الگويي دين‌دارانه و والايي از آرمانشهر ارايه كند. انديشه «شهر خدا» سنت آگوستين، تلفيقي است از سنت مسيحي از يك سو و تفكر يوناني از سوي ديگر براي طرح تشكيل جامعه‌اي كه در آن فضيلت، در رسيدن آدميان به سعادت بشري هدف است. شهر او، از دو مقوله «شهر خدا» و «شهر زميني» تشكيل شده است.

اين مدير قرآني اشاره كرد: بحث از «شهر قرآني» را مي‌توان در زير مجموعه بحثي دانست كه فارابي در مقوله «سياست مدن» مطرح مي‌كند و مورد توجه قرار مي‌دهد،‌ «سياست مدن» به معناي تدبر در تنظيم زندگي مردم، معيشت، اقتصاد (رفاه) آنها براساس قسط و عدالت؛ يعني آنچه كه در آموزه‌هاي قرآني همواره بر تحقق آن در جوامع بشري تأكيد شده است.

خاكي در پايان صحبت‌هاي خود كه مروري بود بر پژوهش سه ساله‌اش بيان كرد: اين بخشي است از «حكمت عملي»؛ چيزي كه قصد آن ترسيم، بيان و شرح شيوه‌ها و راه‌هاي رسيدن به فضيلت است و «فضيلت» به معناي زندگي سعادتمندانه آدميان در زمين براساس حكمت الهي.‌ «قرآن - شهر» شهري است كه ابعاد مادي و معنوي (الهي) زندگي را در «شهر معاصر» و زندگي روزمره مورد توجه قرار مي‌دهد. «قرآن - شهر» «شهر زميني» آگوستين نيست كه مبتني بر انگيزه‌هاي پست طبع بشري تلقي شود و ريشه در خودخواهي، خودپرستي و مادي‌گرايي داشته باشد و در عين حال، مفهومي معنوي و دور از دسترس نيز نيست.
 چهارشنبه 22 آبان 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاري قرآني ايران]
[مشاهده در: www.iqna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 104]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن