واضح آرشیو وب فارسی:ايلنا: هاشمي رفسنجاني:فرهنگ اسلام نقطه اتصال مردم ايران و عراق استكشورهاي اسلامي نبايد به فروش منابع خدادادي خود متكي باشند
تهران- خبرگزاري كار ايران
رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام با تاكيد بر داناييمحوري در تدوين سند چشمانداز 20 ساله جمهوري اسلامي ايران گفت: نبايد بگذاريم كشورهاي اسلامي همچنان بر فروش منابع خدادادي خود متكي باشند و بايد راهي باز شود تا ضمن بهرهبرداري مناسب از اين منابع، از موهبت لايزال و رو به پيش عقل، انديشه و علم، متناسب با پيشرفتهاي جهاني استفاده نماييم.
به گزارش "ايلنا"،هاشمي رفسنجاني پيش از ظهر امروز در ديدار جمعي از شخصيتهاي فرهنگي و استادان دانشگاههاي بصره و ناصريه عراق، فرهنگ ديرپاي اسلام و اشتراكات اجتماعي را نقطه اتصال مردم دو كشور دانست و گفت: پيروزي انسانهاي مومن، وعده خداوندي است كه محقق ميشود و تحقق آن گسترش ارتباطات دو كشور ايران و عراق است.
رئيس مجلس خبرگان رهبري با تشريح آيات قرآني كه انسانها را دعوت به صبر و مقاومت در راه عقيده مينمايد، افزود: سرنوشت شوم صدام و بعثيها، يكي از مصاديق وعدههاي خداوند است.
رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام با يادآوري روزهاي اول اشغال عراق توسط آمريكا و اشغالگران گفت: همان روز با شناختي كه از مردم عراق داشتيم، اين سرزمين را باتلاق اشغالگران توصيف كرديم و الان پس از سالها ميبينيم كه در اين باتلاق گرفتارند.
ايشان با بيان روحيات استكباري آمريكا در عراق گفت: روحيه استكباري جايي در سرزمينهاي اسلامي به خصوص عراق و افغانستان ندارد و اگر ميخواهند به بهانههاي مختلف بمانند، بايد خود را به خواستههاي مردم نزديك كنند.
هاشمي رفسنجاني با تحليل حوادث تاريخ معاصر افغانستان و عراق و اشاره به شكست اشغالگران سابق اين دو كشور گفت: امروز نيز چنان سرنوشتي در انتظار اشغالگران خواهد بود.
رئيس مجلس خبرگان رهبري با بيان اين مطلب كه «مردم عراق، مردمي عاقل و مجاهد هستند»، گفت: حضور ميليوني مردم عراق در شكلگيري قانون اساسي و انتخاب نمايندگان صالح و برگزاري مراسم ويژه نشان از وفاداري آنان به آرمانهاي اسلامي است.
رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام نفرت مردم عراق از منافقين را نشان از عمق مناسبات رسمي و عاطفي مسوولان و مردم ايران و عراق دانست و گفت: براي مردم ايران هم حفظ تماميت ارضي عراق و ثبات آرامش، آرزوي ديرين ماست و حاضريم در كسب استقلال سياسي و ساخت عراقي آباد و آرام به برادران خويش كمك نماييم.
وي با تجليل از تلاش شخصيتهاي فرهنگي و دانشگاهي عراق، تاكيد كرد كه بايد ضمن اقتباس تازههاي علم و دانش وتكنولوژي، در راه بومي كردن دانش در عراق تلاش نماييد.
هاشمي رفسنجاني با بيان سابقه ايران در گسترش دانشگاههاي غيردولتي گفت: در عراق نيز ميتوانيد با حضور اقيانوس مردمي در راه گسترش علم و دانش موجهاي آيندهساز ايجاد نماييد.
هاشمي رفسنجاني با اشاره به فرار مغزهاي عراقي و انزواي آنان در زمان رژيم بعث، گفت: وظيفه دانشمندان و دانشگاهيان عراقي اين است كه به تربيت و آموزش استعدادهاي درخشان اين كشور بپردازند كه حق مردم عراق است.
رئيس مجلس خبرگان رهبري با بيان سابقه تمدني مردم عراق در سال هاي قبل و بعد از ظهور اسلام، گفت: عراقيها هميشه پيشتاز نشر معارف عاليه اسلام بودند و امروز هم بايد عراق ثروتمند را از لحاظ دانش و تكنولوژي به جايگاه اصلي آن برسانيد.
وي وجود بقاع متبركه شيعي و غيرشيعي در عراق را زمينه مناسبي براي جذب بيشتر مسلمانان و غيرمسلمانان عالم دانست و گفت: ميتوانيد با برنامهريزيهاي درست از همه زمينهها در راستاي ساختن آينده عراق تلاش نماييد.
در آغاز اين ديدار چند تن از شخصيتهاي فرهنگي و روسا و استادان دانشگاهها، به بيان ديدگاههاي خويش پرداختند و خواستار ارتباط بيشتر دانشگاههاي دو كشور شدند.
پايانپيام
كد خبر: 456865
دوشنبه 20 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايلنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 166]