واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: * كمك 20 ميليارد توماني به فرش دستباف* رييس سازمان توسعه تجارت: 45 درصد صادرات فرش به 2 كشور است
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: بازرگاني
معاون وزير بازرگاني با بيان اينكه فضاي توليدي و صادراتي فرش دستباف در سراسر كشور وجود دارد عنوان كرد: در حال حاضر 74 درصد از صادرات فرش از تهران انجام ميشود.
به گزارش خبرنگار بازگاني ايسنا، مهدي غضنفري در همايش صادر كنندگان فرش دستباف كشور ـ با اشاره به جايگاه فرش دستباف در اقتصاد كشورمان افزود: فرش دستباف در اشتغال زايي، ايجاد منابع ارزي تاثير دارد و اين صنعت توانمندي ايجاد 26 شغل مختلف دارد.
وي در ادامه با اشاره به بالا بودن قيمت فرش دستباف عنوان كرد: چنانكه قيمت فرش دستباف در بازار داخلي و نيز قيمت صادراتي آن كاهش يابد و توليد فرش با تكيه بر سليقه مشتري انجام گيرد شاهد رشد صادرات فرش و نيز افزايش توليد آن خواهيم بود.
رييس سازمان توسعه تجارت همچنين تصريح كرد: چنانچه با هدف رقابت و نيز به دست گرفتن بازارها وارد بازار جهاني نشويم با طرحهاي سنتي نميتوانيم حتي بازارهاي فعلي را حفظ كنيم.
وي خاطرنشان كرد چنانچه رهبري بازار را در فرش دستباف از دست دادهايم بايد الگوبرداري كرده و به بحث سليقه يابي و توليد براساس نياز بازار توجه كنيم. از سوي ديگر اگر نتوانيم قيمت توليد فرش را كاهش دهيم به موقعيت رهبري ايران در بازار فرش آسيب خورده و نميتوانيم آن را حفظ كنيم.
به گفته وي قيمت هر تن فرش صادراتي ايران پس از سال 76 ، 535 ميليون دلار بوده كه در سال 2002 تا 439 ميليون دلار كاهش يافته است.
غضنفري با بيان اينكه كل تجارت فرش دستباف در دنيا از 1.4 ميليارد دلار در سال 2003 به 1.6 ميليارد دلار در سال 2006 افزايش يافته است.
معاون وزير بازرگاني در ادامه عنوان كرد: صادرات جهاني فرش در سالهاي اخير رشد داشته و همچنان صادركنندگان جهاني آن رتبه اول را دارند. البته صادرات فرش كشورمان نيز در حال حاضر به بيش از 100 كشور جهان انجام ميگيرد و حدود 90 درصد از صادرات فرش نيز به 10 كشور است كه سهم دو كشور 45 درصد و سهم سه كشور نيز 15 درصد است.
وي ادامه داد: استفاده از شناسنامه براي فرش دستباف، تدوين طرح مدون براي مواد اوليه، شناسايي سليقه بازار نيز از نكاتي است كه بايد در توليد و صادرات فرش دستباف مورد توجه قرار گيرد.
وي با بيان اينكه براي حفظ حقوق مالكيت فرش دستباف بايد برنامه ريزي انجام شود برخي از سياستهاي حمايتي سازمان توسعه تجارت از صادرات فرش دستباف را برشمرد.
او گفت: كمك به برگزاري همايشها، تامين بخشي از هزينههاي مشاركت بخش خصوصي در نمايشگاههاي بينالمللي، پوشش هزينههاي اعزام هياتهاي تجاري و برگزاري نمايشگاهها از عمدهترين اقداماتي بوده كه در اين زمينه انجام شده است.
* كمك 20 ميليارد توماني به فرش دستباف
به گزارش ايسنا، فرجي رييس مركز ملي فرش نيز در سخناني اقدامات اين مركز در زمينه توليد و صادرات فرش دستباف را بيان كرد و گفت: در حال حاضر طرحهاي بزرگي در زمينه فرش دستباف در استانها مورد استقبال قرار گرفته و تسهيلات زودبازده براي كارگاههاي جديد فرش دستباف ارائه ميشود.
وي خبر داد كه 20 ميليارد تومان تسهيلات در قالب اعتبارات فني براي ايجاد واحدهاي جديد و تامين سرمايهگذاري كارگاههاي فرش دستباف اختصاص يافته كه بخش عمده آن جذب شده است.
فرجي گفت: اخيرا هياتهاي تجاري براي حضور در نمايشگاههاي فرش دستباف ايران دعوت شده و در بخش جوايز صادراتي فرش نيز شاهد رشد بودهايم.
وي در ادامه مهمترين عامل موثر در صادرات فرش دستباف را توجه به سليقه بازارها عنوان كرد و افزود: مركز ملي فرش درباره تبليغات و بازاريابي اقدامات بسياري انجام داده و در اين راستا تاكنون 27 جشنواره استاني برگزار كرده و سه ميليون نفر را نيز درباره توليد فرش و نحوه بهرهوري آموزش داده است.
او همچنين تبادل اطلاعات بر مبناي توليد را براساس نياز و سليقه بازارهاي هدف مورد تاكيد قرار داد و افزود: اخيرا مركز ملي فرش در زمينه توليد و نيز ساماندهي طراحيهاي فرش دستباف اقدامات بسياري انجام داده و در همين راستا انجمن طراحان را شكل داده است.
رييس مركز ملي فرش همچنين حمايت از برندسازي و شناسنامه دار كردن فرشهاي صادراتي را عامل اساسي براي جلوگيري از كپيبرداري نقشه هاي فرش دستباف ايراني برشمرد و عنوان كرد كه روشهاي مختلفي براي اين حمايتها در دستور كار مركز ملي فرش قرار گرفته است.
همچنين در ادامه اين همايش شكري ـ معاون سازمان امور مالياتي ـ نيز عنوان كرد كه بر اساس بند 12 قانون ماليات بر ارزش افزوده توليد، فروش و صادرات فرش دستباف از پرداخت ماليات بر ارزش افزوده معاف است كه به نوعي حمايت از فرش دستباف كشور محسوب ميشود.
وي همچنين عنوان كرد: در كنار معافيت فرش دستباف از ماليات بر ارزش افزوده بسياري از اقلام مواد غذايي شامل شكر، آرد، نان و نيز مواد لبني از اين قانون مستثني هستند.
وي همچنين با اشاره به تعويق اجراي اين قانون عنوان كرد: با توجه به اينكه بيش از 99 درصد اصناف آمادگي پرداخت ماليات بر ارزش افزوده نداشتهاند براساس توافقات انجام شده اين قانون دو ماه متوقف شد اما اخيرا اصناف با سازمان امور مالياتي توافق كردند كه اتحاديهها براساس زمان بندي و اولويت بندي براي پرداخت ماليات بر ارزش افزوده آموزشهاي لازم ببينند.
* احساس غم و شادي در گرههاي فرش
به گزارش ايسنا، يحيي آل اسحاق ـ رييس اتاق بازرگاني تهران ـ نيز در اين همايش با طرح اين سوال كه آيا قابليت صادرات فرش دستباف بسيار بيش از مبالغ فعلي است؟ افزود: براي رشد صادرات فرش به نظر ميآيد كه بايد رويكرد و نگاهي به آن تغيير يابد.
وي با بيان اينكه توليد فرش دستباف كشور در سراسر ايران زمين انجام ميگيرد افزود: فرش دستباف بزگترين و مناسبترين ظرف هنري ايران محسوب ميشود چرا كه در تمامي گرههاي فرش احساس غم و شادي وجود دارد. بنابراين بايد از توليد آن پشتيباني هنري انجام گيرد.
وي خاطر نشان كرد: توليد فرش دستباف با حداقل هزينه سرمايهگذاري و ايجاد فرصتهاي شغلي مطلوب انجام ميگيرد بنابراين بايد از سوي وزارت كار مورد حمايت قرار گيرد.
به گفته آلاسحاق ارزبري فرش دستباف 15 درصد است در حالي كه ارزآوري آن به بيش از 50 درصد ميرسد كه اهميت و جايگاه فرش را متذكر ميشود.
انتهاي پيام
يکشنبه 19 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 146]