واضح آرشیو وب فارسی:فان پاتوق: دانشجوی واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی : با توجه به پایان پذیری و تجدید ناپذیری منابع فسیلی و حرکت به سمت انرژی های جایگزین در تلاش هستند با بهره مندی از آب پنیر به عنوان کاتالیزور در پیل سوختی میکروبی انرژی زیستی تولید کنند تا امکان تولید انرژی از منابع ارزان قیمت فراهم شود.
به گزارش آنا،ساسان نصیراحمدی دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی شیمی – بیوتکنولوژی با بیان اینکه در این پروژه از آب پنیر به عنوان سوبسترا یا پیش ماده مناسب در پیل سوختی میکروبی برای تولید توان الکتریکی استفاده شد گفت: سوبسترا یا پیش ماده، ماده ای است که آنزیم بر آن اثر می کند و تحت تاثیر آنزیمها، این پیش ماده تغییر می کند و به یک یا تعدادی محصول تبدیل می شود.
وی با اشاره به ماهیت پایان پذیری و تجدید ناپذیری منابع فسیلی در جهان، حرکت به سمت انرژی های جایگزین را ضروری دانست و اظهار داشت: در این بین پیل سوختی فناوری است که در عین بازدهی بسیار بالا نسبت به فناوریهای رقیب در تبدیل سوختهای فسیلی به انرژی، این قابلیت را دارد که از منابع انرژی تجدید پذیر و نو مانند آب، زیست توده و هر ماده ای که دارای عنصر هیدروژن و یا ترکیبات آن باشد استفاده و تولید انرژی کند.
مجری طرح کاهش مشکلات ناشی از آلودگیهای زیست محیطی را از مزایای استفاده از پیلهای سوختی در تولید انرژی ذکر کرد و ادامه داد: پیلهای سوختی وسیله ای است که انرژی شیمیایی سوخت را به صورت مستقیم به انرژی الکتریکی تبدیل می کند. از این رو در این پروژه اقدام به تولید پیل سوختی میکروبی کردیم.
نصیراحمدی پیلهای سوختی میکروبی را فناوری دانست که قادر است از ضایعات صنایع به عنوان سوخت استفاده و از آن تولید انرژی کند و ادامه داد: در این پروژه پس از بررسیهای لازم در زمینه انتخاب یک پیش ماده طبیعی، ارزان و در دسترس از آب پنیر به عنوان ضایعات صنعت لبنیات برای تولید جریان الکتریکی استفاده شد.
وی به جزئیات پیل سوختی میکروبی تولید شده اشاره کرد و به مهر گفت: اصول کار این پیل ها مانند پیلهای سوختی شیمیایی است و تنها اختلاف آنها در نوع کاتالیزور و شرایط کار است. کاتالیزور به کار رفته در این نوع پیلها یک میکروارگانیزم و یا یک آنزیم است که جایگزین فلز در پیلهای سوختی شیمیایی متداول .شده است.
وی به علت استفاده از ضایعات صنایع لبنی به ویژه آب پنیر اشاره و اضافه کرد: در ایران سالانه حدود 180 هزار تن آب پنیر تولید می شود که مشکلات زیست محیطی فراوانی را ایجاد می کند.
دفع این ماده در زمین سبب شوره زار شدن اراضی کشاورزی و از بین رفتن گیاهان می شود. علاوه بر این تخلیه آن در رودخانه ها بدون انجام تصفیه مناسب به دلیل میزان آلودگی بالا و حضور منابع غنی از نیتروژن و مصرف اکسیژن محلول در آب موجب از بین رفتن آبزیان می شود.
دانشجوی واحد علوم و تحقیقات خاطر نشان کرد: از سوی دیگر آب پنیر نیز منبع غنی از لاکتوز و مواد معدنی مفید برای رشد میکروارگانیزمها است که این ویژگیها، آب پنیر را به یک سوبسترای قوی برای تولید محصولات جانبی از طریق فرایندهای بیوشیمیایی تبدیل کرده است که یکی از این کاربردها می تواند در تولید توان الکتریکی با استفاده از پیل سوختی میکروبی باشد.
وی بی نیاز بودن به کاتالیزور، پایداری طولانی، واکنش خود تنظیم شونده بدون نیاز به شارژ مجدد، بی نیازی به مبدل و یا سرد کننده برای انجام واکنش، ارزان بودن بیوکاتالیست مورد نیاز و سازگاری با محیط زیست و بازدهی نسبتا بالا را از مزایای پیل سوختی میکروبی ذکر کرد
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فان پاتوق]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 97]