واضح آرشیو وب فارسی:فارس: فناوري بلوتوث؛فرصت يا تهديد/2 نبود امنيت از معايب اصلي بلوتوث است
خبرگزاري فارس: بلوتوث با همه مزايايي كه براي كاربران به همراه داشته، معايبي را نيز در پي داشته است، از مهمترين مشكلاتي كه امروزه بيشتر كاربران از آن رنج ميبرند، مسئله امنيت بلوتوث است.
به گزارش خبرنگار فناوري اطلاعات فارس، بلوتوث(Bluetooth) كه امروزه در همهجا نام آن به گوش ميخورد، در اصل يك فناوري بيسيم با برد كوتاه است كه روي تلفنهاي همراه، PDAها، كامپيوترهاي، سيستمهاي ضبط و پخش صداي محيط، انواع لوازم خانگي، اتومبيلها و ... نصب ميشود تا امكان برقراري ارتباط بين آنها و ديگر دستگاههاي ديجيتالي كه به اين فناوري مجهز هستند، برقرار شود.
اگر چه از زمان تولد بلوتوث تاكنون حدود 14 سال ميگذرد و از آن زمان تاكنون فناوريهاي بيسيم با انواع متفاوت در اختيار كاربران قرار گرفتهاند، بيشتر كاربران همچنان اين سيستم را براي انتقال اطلاعات در فواصل كم ترجيح ميدهند.
به طور كلي بايد توجه داشت كه استفاده از اين سيستم براي هيچ يك از كاربران محدوديت ندارد و از طريق آن، فايلها از هر نوع و با هر حجمي ميتوانند بدون هرگونه هزينه انتقال يابند. فناوري بلوتوث، "صوت" را نيز به عنوان نوعي داده و اطلاعات در نظر ميگيرد كه اين مسئله بر مزاياي آن افزوده است. بر اين اساس، شركتهاي توليدكننده تجهيزات جانبي تلفنهمراه امروزه انواع هندزفريهايي را روانه بازار كردهاند كه بدون سيم با گوشي ارتباط برقرار ميكنند و به كار امكان ميدهد تا بدون استفاده از گوشي، به تماسهاي برقرار شده پاسخ دهند.
معايب بلوتوث
بلوتوث با همه مزايايي كه براي كاربران به همراه داشته، معايبي را نيز در پي داشته است. از مهمترين مشكلاتي كه امروزه بيشتر كاربران از آن رنج ميبرند، مسئله امنيت بلوتوث است. در جريان برقراري ارتباط از طريق اين فناوري، دستگاههاي مجهز به فناوري بلوتوث به صورت خودكار يكديگر را تشخيص ميدهند و پس از متصل شدن به هم، اطلاعات را رد و بدل ميكنند. اما در اين جريان، اگر يك دستگاه الكترونيكي مجهز به بلوتوث به صورت خودكار به دستگاه ناآشنا متصل شود و به جاي دريافت فايل مورد نظر، يك ويروس را دريافت كند مشكلات عديدهاي براي كاربر به همراه خواهد داشت.
مسئله امنيت امروزه به نياز ضروري تمامي شبكههاي بيسيم تبديل شده است. براي رها شدن از مشكلات امنيتي در زمينه بلوتوث، شركتها اين قابليت را براي كاربران ايجاد كردهاند تا با غيرفعال كردن بلوتوث، جلوي ارسال فايلهاي خطرناك و آسيبرسان به دستگاههاي ديجيتالي گرفته شود. علاوه بر اين، بلوتوث امروزه براي استراق سمع نيز مورد استفاده قرار ميگيرد كه البته غيرفعال كردن اين فناوري جلوي اين سوءاستفادهها را خواهد گرفت.
انواع نسخههاي بلوتوث
فناوري بلوتوث به مرور زمان پيشرفتهاي فراواني را به دنبال داشته و نسخههاي مختلف آن در اختيار كاربران قرار گرفته است كه اين نسخهها بهترتيب شامل Bluetooth 1.0، Bluetooth 1.1، Bluetooth 1
2، Bluetooth 2.0 و Bluetooth 2.1 ميشود كه امروزه در دستگاههاي ديجيتالي پيشرفته، مدل Bluetooth 2.1 به كار ميرود.
اما بايد توجه داشت كه تغيير تحولات اين فناوري، به اينجا ختم نميشود.
كارشناسان هماكنون در حال طراحي نسخه بعدي فناوري بلوتوث با نام ليسبون(Lisbon) هستند كه علاوه بر افزايش امنيت، قابليت رمزگذاري دستگاه را براي كاربران فراهم ميكند. با فناوري جديد به كار رفته در ليسبون، كاربران ميتوانند به طور متناوب كدهاي رمزي خود را تغيير دهد تا بدين وسيله امنيت افزايش يابد. فناوري ديگري كه در نسل آتي بلوتوث به كار خواهد رفت، امكان بازبيني و درخواست اطلاعات بيشتر را به كاربر ميدهد تا از اين طريق بتواند با فيلترينگ صحيح، فقط اطلاعات مورد نياز خود را دريافت كند.
اين اطلاعات شامل نام وسيله و فهرستي از خدمات ارايه شده و يك سري اطلاعات تكميلي ديگري است. ديگر فناوري به كار رفته در ليسبون Sniff Subrating نام دارد كه ضمن كاهش توان مصرفي، در هنگام ارتباط و انتشار دادههاي نامتقارن به كار ميرود. اين وضعيت در هنگام برقراري ارتباط با وسايلي نظير ميكروفون و صفحهكليد، طول عمر باتري را 3 تا 10 برابر بيشتر ميكند.
فناوري Simple Pairing نيز كه در نسل جديد بلوتوث به كار گرفته خواهد شد، وظيفه بهبود در اتصال مجهز به اين فناوري را به عهده دارد تا در آن واحد كارايي و امنيت افزايش يابد.
انتهاي پيام/
چهارشنبه 15 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 589]