واضح آرشیو وب فارسی:فان پاتوق:
کدام سریال شب.های رمضان موفق.تر است؟
سینمای ما- با نزدیک شدن به نیمه ماه مبارک رمضان سریالهای شبانه تلویزیون که ویژه این ایام آماده شده است مخالفان و موافقان زیادی را با خود همراه کرده است که نظرات کارشناسان در این رابطه قابل توجه است.
حسين سلطان.محمدي» عضو انجمن منتقدان و نويسندگان سينماي ايران در مورد مجموعه تلويزيوني «جراحت» ساخته محمدمهدي عسگرپور، اظهار داشت:
سريال «جراحت»، روايت خود را به شكلي تازه و روان دستمايه خود قرار داده است و در طول پخش بسيار ديده شده كه اين سريال دوست دارد نحوه سالم زندگي كردن و ارتباط سالم را به نمايش بگذارد.
وي در ادامه افزود: تم سريال با دستمايه قرار دادن صيغه محرميت دو جوان در كنار گرايشات و ديدگاه.هاي مختلف سنتي آغاز شده و استفاده از اين ترفند كه در پايان هر قسمت، چند پلان از قسمت بعدي پخش مي.شود، كنجكاوي فراواني براي مخاطب به همراه دارد و يك نوع آوري جديد در سيما به شمار مي.رود.
اين منتقد در ادامه افزود: داستان سريال «جراحت» به نوعي بارگذاري بين چند نيروي جامعه است كه مي.خواهند براي فرزندان خود آينده روشني ترسيم كنند و در اين ميان نيت همه خير است، اما در اين مسير به تضاد رسيده.اند و اين مجموعه يك هشدار به خانواده.ها مي.دهد و به نوعي بازتاب شرايط فعلي جامعه نيز هست و مي.توان به اين نتيجه رسيد كه با تكيه بر اصول و قواعد مي.توان به دوستي و صلح دست پيدا كرد.
سلطان.محمدي تصريح كرد: سريال «جراحت» خط داستاني جذاب و جديدي دارد كه يك مدل ديگر آن كه در سينما نيز ديده شد، فيلم سينمايي «مصائب شيرين» ساخته عليرضا داوودنژاد است كه در آن فيلم نيز دو زوج همديگر را دوست داشتند و در نهايت خانواده.ها به نفع اين زوج و فرزندان خود، كوتاه آمدند.
اين منتقد در ادامه افزود: سريال «جراحت» در مقايسه با ساير سريال.هاي در حال پخش ماه مبارك رمضان، كم سابقه و بي.نظير است چرا كه نوع و نحوه روايت تمامي مخاطبان را به تامل وا مي.دارد و در اين ميان والدين به فكر فرو مي.روند كه در حادث شدن چنين رفتاري واكنش منطقي را اعمال كنند.
سلطان.محمدي اظهار گفت: «سعيد نعمت الله» متن يك.دستي نوشته و داستان سريال «جراحت» خوب روايت مي.شود. اين منتقد در ادامه در مورد رتبه.بندي سريال.هاي ماه مبارك رمضان نيز خاطرنشان كرد: به نظر من سريال «جراحت» يك سرو گردن از ساير سريال.ها ديگر جلوتر است و در كنار آن سريال.هاي «ملكوت» و «در مسير زاينده رود» براي مخاطبان قابل فهم.تراند و سريال «نون و ريحون» نيز روايت سختي دارد اما تلاش كرده تا عامه پسند باشد.
وي در ادامه در مورد بازي.هاي سريال «جراحت» نيز گفت: «آتنه فقيه نصيري» و «امين تارخ»، بازي.هاي قابل قبولي دارند اما «ثريا قاسمي» ( مامان لطيفه) خوب بازي نكرده و «رامين راستاد» و پدرش نيز كاملا منفعل هستند.
«ملكوت» گرفتار اغراق است/
حسن شيخ حائري "منتقد"می گوید: مجموعه «نون و ريحون» نيز سريال مخاطب محور است، اما متن و كارگرداني يكدستي ندارد و اين باعث مي.شود برخي قسمت.ها خوب، اما بيشتر قسمت ها شاهد افت محسوس باشد.
وي با اشاره به اينكه مجموعه «در مسير زاينده رود» كارگرداني و متن قابل دفاعي دارد، اظهار داشت: اما مشكل جدي آن در استفاده ناصحيح از لهجه اصفهاني است. با اين حال اين سريال نمره قبولي مي گيرد.
عضو انجمن منتقدان و نويسندگان سينماي ايران يادآور شد: سريال «جراحت» تقريبا تمامي عوامل موفقيت يك مجموعه تلويزيوني را دارد، به عبارت ديگر كارگرداني ريزبينانه محمدمهدي عسگرپور در كنار يك فيلمنامه دقيق و بازي هاي روان ثريا قاسمي، امين تارخ و علي عمراني ما را مجاب مي.كند كه «جراحت» را بهترين مجموعه ماه رمضان امسال بدانيم.
وي همچنين در مورد مجموعه تلويزيوني «ملكوت» ساخته محمدرضا آهنج، خاطرنشان كرد: سريال «ملكوت» ضعيف.ترين مجموعه امسال تلويزيون است و با اطمينان مي.توان گفت تا زماني كه وضعيت مشاوره.هاي تخصصي و جلوه.هاي ويژه براي ساخت آثار ماورايي، بهبود نيابد، بهتر است از اين دست سريال.ها نسازيم.
سريال.هاي امسال ماه مبارك رمضان، حس نوستالژيك سال.هاي گذشته را ندارد/
«سيدرضا صائمي» عضو انجمن منتقدان و نويسندگان سينماي ايران در مورد سريال.هاي در حال پخش تلويزيون در ماه مبارك رمضان، اظهار داشت: در مجموع مي.توان گفت كه سريال.هاي امسال ماه مبارك رمضان، حس نوستالژيك سال.هاي گذشته را ندارد و در كنار آن تا به حال با مخاطبان هم ارتباط برقرار نكرده.اند.
** «در مسير زاينده رود» لهجه.ها خوب در نيامده است
وي در ادامه در مورد مجموعه تلويزيوني «در مسير زاينده رود» ساخته حسن فتحي، نيز اظهار داشت: «حسن فتحي» در تلويزيون تا به حال سريال.هاي بي.نظيري مانند: «ميوه ممنوعه»، «شب دهم» و ... را دارد اما در اين سريال، قصه خوبي را انتخاب نكرده و در كنار آن لهجه.ها نيز درنيامده است.
** «پرديس افكاري» يكي از محاسن سريال «در مسير زاينده رود» است
اين منتقد در ادامه به محاسن اين سريال نيز پرداخت و افزود: يكي از امتيازات اين سريال، بازي خوب «پرديس افكاري» است كه بعد از بازي.هاي متوالي در نقش.هاي كليشه.اي و خشن توانسته اين نوع كليشه را خوب بشكند و در كنار آن در اين سريال متفاوت ظاهر شده است.
وي در ادامه افزود: بعد از گذشت چند قسمت متوالي از اين سريال، حالا مي.توان گفت كه سريال تازه در حال راه افتادن است، تعليق در اين سريال در حال جريان است و قصه حالت گرمي به خود گرفته است.
** «جراحت» فيلمنامه.اي تكراري دارد
صائمي در ادامه در مورد سريال «جراحت» ساخته محمد مهدي عسگرپور، اظهار داشت: شخصيت «امين تارخ» (بزرگ) در اين سريال خيلي شبيه به دكتر سريال «اغماء» ساخته سيروس مقدم، است.
وي در ادامه افزود: يكي از مشكلات اين سريال، فيلمنامه تكراري است و تمايل بيش از حد «سعيد نعمت.الله» نسبت به استفاده از موضوع.هاي مانند: كينه، انتقام، مناسبت.هاي آدم.هاي زخم خورده و ... را نمي.فهمم.
وی افزود:در كنار آن او علاقه شديدي به جنس سينمايي «مسعود كيميايي» دارد و به نظر من اگر «مسعود كيميايي» سريال «زير هشت» را ديده باشد، در كار بعدي حتما از «سعيد نعمت.الله» به عنوان فيلمنامه.نويس و «منصور» (كامران تفتي) را به عنوان بازيگر انتخاب خواهد كرد.
حال سريال.هاي متوالي «سعيد نعمت.الله» را مثل: «رستگاران»، «زير هشت» و «جراحت» را كنار هم بگذاريم، من احساس مي.كنم كه اين سريال.ها از نظر متن خيلي شبيه به هم است.
** جاي سريال.هاي «رضا عطاران» در ماه مبارك رمضان خالي است
سيدرضا صائمي در پايان اين گفت.وگو نيز اظهار داشت: در مجموع در ماه مبارك رمضان، سريال.ها در ژانر كمدي جواب مي.دهد و اين تجربه تاريخي كاملا جواب داده است اما در اين ميان، جاي سريال.هاي طنز قوي و پرمخاطب مثل كارهاي «رضا عطاران» در ماه مبارك رمضان خالي است و در مجموع مي.توان تا اينجا به اين نتيجه دست پيدا كرد كه سريال.هاي امسال ماه مبارك رمضان، حس نوستالژيك سال.هاي گذشته را ندارند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فان پاتوق]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 128]