واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: بوستون گلوب: ماموريت جانشين بوش ، ترسيم مجدد جنگ عليه تروريسم است
سياسي. آمريكا. جنگ پيشگيرانه . اوباما
نيويورك - روزنامه آمريكايي بوستون گلوب در گزارشي با اشاره به انتخابات رياست جمهوري اين كشور اعلام كرد جانشين بوش و رييس جمهوري بعدي بايد كل مفهوم و اساس جنگهاي پيش گيرانه و مبارزه عليه تروريسم را تغيير دهد.
بوستون گلوب روز سه شنبه نوشت: طولانيترين و گران قيمتترين تبليغات انتخاباتي در تاريخ معاصر آمريكا امروز پايان مييابد و اين موضوع به يك مساله مهم بينالمللي تبديل شده بود و مردم در اروپا، آفريقا و آسيا نيز به اندازه مردم آمريكا نكات ريز و درشت مبارزات انتخاباتي را دنبال مي كردند و حتي اگر بسياري از آنان حق راي نداشته باشند، كل جهان اهميت انتخاب آمريكا را درك ميكنند.
اين روزنامه نوشته است :به خاطر آوردن اينكه چگونه كلينتون ها عليرغم اعتماد و استحقاقي كه داشتند توسط افراد جديدي كه تا پنج سال قبل اكثر مردم نامي از آنها نشنيده بودند شكست خوردند همگي همچون يك نمايش است .جان مك كين هم عليرغم پراكندگي ستاد انتخاباتي آن و بيپولي شديد توانست بر ميت رومني كه از پول بسيار زيادي برخوردار بود ولي مواضع وي با هر باد سياسي تغيير ميكرد غلبه كند.
بوستون گلوب تصريح دارد: كارشناسان سياسي ميگويند از زمان فرانكلين روزولت يا شايد ابراهام لينكلن اين نخستين باري است كه به دست گرفتن سكان هدايت آمريكا بخاطر افتضاحي كه جرج بوش و ديك چني در كاخ سفيد بجاي گذاشتهاند اين اندازه ترسناك است.
دو جنگ ناتمام، افزايش بدهي ملي به سطوحي خطرناك، ارتشي تضعيف شده كه در آستانه نابودي است، و اقتصادي پريشان كه همگي باعث محدود شدن تواناييهاي رييس جمهوري جديد براي انجام كارهاي جديد ميشوند.
البته باتوجه به سكون سياسي موجود، عدم برخورداري رييس جمهوري جديد از فضايي براي مانور دادن و تمامي مشكلاتي كه او با آن مواجه خواهد بود، ممكن است كسي نتواند واقعا تغييراتي در اوضاع كشور ايجاد كند.
اين در حالي است كه جالب توجهترين جنبه سالهاي حكومت بوش تكبر و تلاش وي براي رسيدن به امپراتوري نبود، بلكه بيكفايتي وي بود زيرا هنگامي كه بوش به قدرت رسيد افرادي همچون كالين پاول، دونالد رامسفلد و ديك چني در تيم او حضور داشتند و به همين علت تصور ما اين بود كه آنها كاري را ( چه خوب و چه بد) نيمه تمام نخواهند گذاشت ولي پيش از آنكه ارتش آنها به بغداد برسد كاملا مشخص شد كه آنها از برنامه ريزي مناسبي براي حمله دو دوران پس از آن برخوردار نيستند.
حتي اعتراف دولت به وجود نيروهاي شورشي در عراق بسيار كند بود. به رسميت شناختن ميزان خسارتي كه توفان كاترينا بوجود آورده بود بسيار كند بود و خلاصه درك اينكه ادامه سياستهاي خصوصيسازي به سبك دوران ريگان باعث گدايي همه ما خواهد شد هم بسيار كند صورت گرفت.
هرچند بوش به اندازهاي عملكرد ضعيفي داشته است كه عدهاي ممكن است فكر كنند او پيش از اين كاخ سفيد را ترك كرده است، ولي واقعيت تلخ و دشواري كه وجود دارد اين است كه او هنوز ۷۷روز ديگر تا ترك كاخ سفيد فرصت دارد كه براي انجام كارهاي بد ديگر زمان مناسبي است.
دولت بوش هم اكنون هيچ مسئوليتي نسبت به حزب جمهوريخواه يا انتخابات ندارد. نسبت به مردم آمريكا هم بايد گفت كه اين دولت هيچگاه آنها را مد نظر قرار نداد و از نظر آن مردم چيزي بيش از نهادي كه بايد جعل گردد و به آن دروغ گفته شود نبوده است.
خطر حمله آمريكا به ايران گذشته است و عدهاي در پنتاگون شديدا با آن مخالفت خواهند كرد و آن دسته از بازهاي نومحافظه كار كه در دوره نخست رياست جمهوري بوش چنين نفوذي داشتند ديگر در قدرت نيستند. اين در حالي است كه ممكن است بوش و چني به اسراييل براي حمله به ايران چراغ سبز نشان دهند كه چنين حملهاي باعث سقوط سياسي در خاورميانه و سراسر جهان خواهد شد.
بوستون گلوب در پايان نوشته است براي ايجاد تغيير واقعي در جهان رييس جمهوري جديد آمريكا بايد كل مفهوم جنگ پيش گيرانه و جنگ موسوم به مبارزه عليه تروريسم را بازنگري و مجددا سازماندهي كند.
سه شنبه 14 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 59]