تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 21 دی 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):هر كس در مقابل ثروتمند به خاطر ثروتش تواضع كند دو سوم دينش از بين برود.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای اداری

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1851967804




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

آینده علم در انحصار ابر رایانه هایی که فرضیه می.سازند


واضح آرشیو وب فارسی:فان پاتوق: دنیای علم اولین دهه از هزاره سوم را در میان نسلی از ابر رایانه هایی پشت سر گذاشت که به تجزیه و تحلیل اطلاعات مشغول بودند درحالی که نسل آینده این ماشینها به ابزارهایی تبدیل خواهند شد که می توانند به تنهایی فرضیات جدید را ساخته و در اختیار دانشمندان قرار دهند

ابر رایانه هایی که قادرند تمام داده ها، ارقام و نتایج را پردازش کنند تنها کمک دانشمندانی هستند که همانند اکتشاف کنندگان یک اقیانوس ناشناخته، خطر غرق شدن در دریایی از داده ها و اطلاعات را به جان می خرند.

ابر رایانه ها امروز به عنوان یک واقعیت انکارناپذیر برای توسعه علم پذیرفته شده اند، به طوریکه دو دانشمند دانشگاه شیگاکو به نامهای جیمز ایوانز و آندری رژتسکی که دیدگاه علمی خود را در تازه ترین شماره مجله ساینس منتشر کرده اند، مجاب شده اند که در حوزه علم، ماشینها راه درست رسیدن به کشفیات جدید را به انسان نشان می دهند.

به اعتقاد این دانشمندان، در سالهای اخیر، دوران رایانه هایی که تنها به تجزیه و تحلیل نتایج تحقیقات اکتفا می کردند به پایان رسیده و ماشینها به نسلی رسیده اند که می توانند حتی به تنهایی فرضیات علمی را ارائه کنند و منجر به تولد و شکل گیری "عصر جدید تحقیقات" شوند.

اهمیت ماشینها برای تنظیم و طبقه بندی حجم بسیار وسیعی از داده هایی که در لابراتوارهای تمام دنیا تولید می شوند بر جامعه علمی زمان ما کاملا آشکار است.

ایوانز و رژتسکی در این خصوص توضیح دادند: "امروز هیچ دانشمندی نمی تواند تمام آن چیزی را که برای کار خود منتشر کرده است تحت کنترل قرار دهد."

برای مثال با نوشتن کلمات کلیدی در آرشیو "پاد مد"، زیست شناسی که بر روی سرطان تحقیق می کند می تواند بیش از دو میلیون مقاله را در این مقوله پیدا کند که بدیهی است این مقالات در کنار بیش از دویست میلیون صفحه وب و میلیونها گیگابایت اطلاعات ذخیره شده در پایگاه داده های موسسات تحقیقاتی مختلف، به حجم گسترده ای از اطلاعات تبدیل خواهد شد.

این دو دانشمند افزودند: "این انفجار دیجیتالی آگاهی، در حال تغییر چشم انداز علم است. رایانه ها نقشی بنیادی در کمک به دانشمندان برای ذخیره، دستکاری و تجزیه این داده ها به عهده دارند. اکنون تواناییهای جدیدی درحال وسعت بخشیدن به عملکرد ابر رایانه ها بوده و این ماشینها را از ابزارهای تحلیلی به ابزارهای فرضیه ساز تبدیل می کند. نسل جدید ابررایانه ها می توانند آگاهیهای منتشر شده را با اطلاعات آزمایش شده ادغام کنند و به این ترتیب الگوها و روابط جدید را کشف کرده و آنها را به زوایای حل نشده علم پیوند زنند."

به نظر می رسد که اصول اولیه علمی که با هدایت ماشینها شکل گرفته است در دهه های آینده و زمانی که برنامه های کنونی با ابزارهای پیشرفته تری غنی می شوند قوت بیشتری گیرد. امروز روشهای محاسباتی به طور مداوم با حوزه های مختلف عملی از پزشکی زیستی تا شیمی و از ژنتیک تا کیهان شناسی سازگار می شوند.

در این عرصه، به خصوص، ورود ماشینهایی که توانایی تولید فرضیات را دارند درحال تبدیل شدن به یک واقعیت و تحول فرهنگی هستند.

در این خصوص "کارلتون باگ" از موسسه کیهان شناسی محاسباتی دانشگاه دورهام توضیح داد: "به مدت بیش از 20 سال، کیهان شناسان از رایانه برای امتحان مدلهای طراحی شده به دست انسان، استفاده کرده اند. این درحالی است که اکنون این آگاهی درحال رشد بوده و موجب شده که ماشین بتواند ارتباطات جدیدی را میان تکه های مختلف داده ها پیدا کند و سپس از این تکه ها برای ساخت مدل بسیار پیچیده ای که رسیدن آن به ذهن انسان غیرممکن به نظر می رسد استفاده کند."

در عرصه ژنتیک نیز فرایندی مشابه حوزه نجوم درحال وقوع است. به طوریکه در ژنتیک، بیوانفورماتیک این اجازه را به دانشمندان می دهد که میلیونها توالی DNA به دست آمده را در یک پایگاه داده ها مثل "ژن بانک" ذخیره کنند. "ژن بانک" (GenBank) آرشیو ژنتیکی آنلاین موسسه ملی بهداشت آمریکا است.

برای مثال، در مطالعات دانشمندان جامعه ژنتیک، رایانه ها تمام ژنهای افراد متاثر از یک بیماری را با ژنهای افراد سالم گروه کنترل مقایسه کرده و به این ترتیب جهشهای مسئول ایجاد این ناهنجاریها را شناسایی می کنند.

این رایانه ها در آینده می توانند فرضیاتی را تولید کنند که به دانشمندان مسیرهای جدیدی را برای پیدا کردن راه درست خود در هزارتوی نقشه های ژنتیکی پیچیده تر نشان می دهند.

به گفته ایوانز و رژتسکی، مزیت دیگر اصطلاح "ماشین علم" در توانایی آن برای عبور از موانع رایج و ورود به مطالعاتی است که به ظاهر مربوط به حوزه های دور هستند.

در حقیقت ماشینها می توانند ارتباط میان نتایج تحقیقاتی در حوزه های مختلف علمی را استخراج کنند.

در این خصوص "داون فیلد" از مرکز اکولوژی و هیدرولوژی دانشگاه آکسفورد اظهار داشت: "این یک امکان ویژه برای علم است که برای اولین بار به نظر می رسد روشی را برای عبور از یک رشته به رشته ای دیگر پیدا کرده است. در بیشتر موارد، برای یک دانشمند بسیار دشوار است که بتواند ایده ای درباره آن چیزی که در خارج از حوزه علمی خود در حال وقوع است داشته باشد.

این درحالی است که اگر بتوان میان یک بخش و بخش دیگری از علم یک تعامل ایجاد کرد می توان به نتایجی جدیدی دست یافت."
به زبانی ساده، برای حامیان "علم محاسباتی"، استفاده از ماشینها در ساخت فرضیات می تواند چهره ای جدید را برای آینده تحقیقات به تصویر کشد.






این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فان پاتوق]
[مشاهده در: www.funpatogh.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 64]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن