واضح آرشیو وب فارسی:برنا نيوز: حوزه اطلاع رساني فعاليت هاي فرهنگي آستان قدس ضعيف است
بيش از 72 درصد از بودجه آستان قدس رضوي به امور فرهنگي اختصاص دارد اما ما در حوزه اطلاع رساني ضعف داريم و همه فكر مي كنند فعاليت هاي ما معطوف به مسائل اقتصادي است.
سرويس فرهنگي برنا، ديروز عصر امير خوراكيان؛ دبير شوراي عالي فرهنگي آستان قدس رضوي ميهمان ويژه خبرگزاري برنا بود. گروه فرهنگي فرصت را مغتنم شمرد و گفت وگويي با وي انجام كه حاوي نكات مهم و خواندني اي است.
*آستان قدس رضوي به لحاظ منابع مالي خوشبختانه در وضعيت خوبي به سر مي برد و موسسه اقتصادي وابسته به آستان، در حال فعاليت و كاركرد بالايي دارند. اما ما شاهد آن هستيم كه آستان قدس به لحاظ فرهنگي موفقيت حوزه اقتصاد را ندارد. به عنوان مثال در پايتخت شعبه هاي زيادي براي نان رضوي تاسيس شده است اما تنها يك فروشگاه كتاب از آستان قدس رضوي داريم اين در حالي است كه ما دغدغه اصلي آستان، گسترش فرهنگ در جامعه مي دانيم. دليل اين كمبودها چيست؟
_بيش از 72 درصد از بودجه آستان قدس به امور فرهنگي اختصاص دارد و اساسا رويكرد اصلي اين مجموعه فرهنگي است. ما يازده موسسه فرهنگي داريم كه هيچ كدام درآمدزا نيستند بلكه هزينه بر هستند. دانشگاه علوم رضوي، دانشگاه امام رضا(ع)، بنياد فرهنگي رضوي، موسسه آفرينش هاي هنري، سازمان كتابخانه ها و موزه ها و پانزده موزه وابسته به آن و چهل كتابخانه عمومي در سطح كشور، شركت به نشر، بنياد پژوهش هاي اسلامي، موسسه جوانان آستان قدس، موسسه تربيت بدني و برخي ديگر از اين دست فعاليت هاي گسترده فرهنگي در جامعه دارند كه تمام نيازهاي مالي اين موسسه توسط آستان قدس رضوي تامين مي شود. دليل تعدد كيوسك هاي نان رضوي در سطح كشور به دليل علاقه مندي مردم به اين محصول آن هم به خاطر متبرك دانستن آن است.
*چرا اين حجم گسترده فعاليت هاي فرهنگي چرا ديده نشده است؟
_علت آن ضعف ما در اطلاع رساني فعاليت هاي فرهنگي آستان قدس است. اما اين كه فعاليت هاي بخش فرهنگي آستان كمتر از اقتصادي آن است، صحيح نيست. ضمن اين كه بخش اقتصادي آستان در خدمت بخش فرهنگي است. در حقيقت منابع بسيار اندكي كه از طريق موقوفات حاصل مي شود را مي توانيم در امور فرهنگي صرف كنيم و عمدتا اين موقوفات در حرم و صرف عمران حرم و بخش هاي مربوط به خود حرم صرف مي شود و مستقيما نمي توان هزينه مسائل فرهنگي كرد در نتيجه فعاليت هاي بخش اقتصادي در بخش فرهنگي صرف مي شود. از طرف ديگر ما بودجه دولتي و بودجه عمومي نداريم بنابراين عوايد اقتصادي بيشتر در بخش فرهنگي خرج مي شود.
*فعاليت هاي اقتصادي آستان قدس بر چه اساسي است؟
_فعاليت هاي اقتصادي آستان بر موقوفات حرم مطهر بنا شده است. از بسياري از اين موقوفات مانند مزرعه نمونه رضوي نگهداري مي شود و برخي ديگر از اين موقوفات تقويت مي شود. در نتيجه هم مخارج مسائل فرهنگي تامين مي شود و از طرف ديگر به اقتصاد جامعه كمك مي شود. مساله اي كه مهم است اين كه آستان قدس به مانند يك بنگاه اقتصادي عمل نكرده و نمي كند. آستان قدس با رعايت ارزش هاي جامعه و اصول حاكم بر كشور سعي كرده همراه با سياست هاي كلان كشور فعال باشد و فعال ترين بخش آستان هم بخش فرهنگي است.
*رقم 72 درصد بودجه آستان قدس رضوي تقريبا چه مبلغي مي شود؟
_اين رقم را دقيقا نمي توانم بگويم اما به طور تقريب شايد بيش از يكصد ميليارد تومان برآورد مي شود.
*اين مبلغ نسبت به بودجه دستگاه هاي ديگر نظير وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي و سازمان تبليغات قابل توجه است يا خير؟
_ ميزان بودجه ما قابل توجه است بدين جهت كه هزينه هاي جاري ما بسيار كمتر از ساير سازمان ها است. ما سعي كرده ايم ساختارها را در آستان به طور اصولي برنامه ريزي كنيم.
*آيا برنامه فرهنگي جديد و خاصي در دست انجام داريد؟
_در يكي دو سال گذشته فعاليت هايمان بيشتر شده است كه يكي از آنها همين جشنواره فرهنگي است كه در حال برگزاري است. البته كمك دوستان رسانه اي در ارائه بهتر اين آثار بسيار كارساز و نتيجه بخش خواهد بود. البته انتظار نداريم كه يك سويه به اين فعاليت ها نگريسته شود و صرفا به معرفي و تبليغ پرداخته شود بلكه ما به نقد و نظرها براي بهتر شدن و گسترده شدن اين فعاليت ها نيازمنديم.
دوشنبه 13 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برنا نيوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 338]