تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1835555532
ضرورت حضور پررنگ نيروي مقاومت بسيج در عرصههاي مختلف
واضح آرشیو وب فارسی:اطلاعات: ضرورت حضور پررنگ نيروي مقاومت بسيج در عرصههاي مختلف
سرويس خبر - نيروي مقاومت بسيج به عنوان يك نيروي مردمي و برخاسته از متن جامعه، پنجم آذرماه سال 58 به دستور امام خميني(ره)، تشكيل شد.
اگر بخواهيم مفهوم بسيج و بسيجي را در ادبيات انقلاب اسلامي جستجو كنيم، چارهاي جز بيان مراد بنيانگذار جمهوري اسلامي از اين دو واژه نداريم و در اين انديشه، بسيج نهادي است اجتماعي با ابعاد متعدد.
در اين نگرش، بسيج ديگر صرفا يك سازمان نظامي نيست كه فقط در زمان جنگ و براي دفاع در مقابل دشمن شكل گرفته باشد، بلكه نهادي است وسيع و پاسخگوي نيازهاي اساسي و حياتي جامعه.
مسئولان نيروي مقاومت بسيج در 20 سال گذشته و پس از پايان جنگ تحميلي، افزايش كاركردهاي مختلف بسيج را در دستور كار قرار دادهاند و سعي ميكنند با پررنگ كردن نقش بسيج در تمامي عرصهها، كاركردها و قابليتهاي بسيج را به نمايش بگذارند.
يكي از عرصههاي حضور بسيج، فعاليت در عرصه فرهنگي است كه در چند سال گذشته و با افزايش تعامل بسيج و رسانهها، وارد مرحله تازهاي شده است.
برگزاري نشستهاي بسيج و رسانه به عنوان يكي از اقدامهاي نيروي مقاومت بسيج، در زمره اقدامهاي موثر در افزايش سطح تامل بين بسيج و رسانه قرار دارد و شركتكنندگان در اين نشستها به تبادل نظر درخصوص راهكارهاي گسترش همكاريها ميپردازند.
همچنين در خلال برگزاري اين نشستها كه پنجشنبه گذشته ششمين دوره آن در مشهد مقدس برگزار شد، از رسانههاي برتر تقدير به عمل آمد.
روزنامه اطلاعات كه بنا به وظيفه ذاتي خود، همواره اشاعه فرهنگ ايراني و اسلامي و توجه به رهنمودهاي بنيانگذار جمهوري اسلامي و رهبر معظم انقلاب اسلامي را در دستور كار خود دارد، امسال نيز براي چهارمين سال متوالي به عنوان رسانه برتر در اين عرصه معرفي شد.
گزارش همايش
ششمين نشست يكروزه بسيج و رسانه پنجشنبه گذشته با ارائه گزارشي از نشستهاي قبلي از سوي سردار علي اشرف نوري، مديرروابط عمومي نيروي مقاومت بسيج آغاز به كار كرد.
وي در سخنان كوتاهي از آسيبشناسي نقاط ضعف اطلاعرساني بسيج، مروري بر رسالت مشترك بسيج و رسانه، بيان انتظارات از رسانهها و تجليل از رسانههاي برتر در زمينههاي خبر، گزارش و... به عنوان 4 هدف اصلي برگزاري اين نشست ياد و تاكيد كرد: اتخاذ راهكارهاي علمي براي بررسي 3 هدف نخست، در اولويت برنامهها قرار دارد كه اميدواريم با بهرهگيري از ديدگاههاي مسئولان و كارشناسان، در اين راه بيش از گذشته به موفقيت برسيم.
اصلاح دركهاي مختلف از بسيج
مسئول نمايندگي ولي فقيه در نيروي مقاومت بسيج گفت: وجه مشترك بين بسيج و اصحاب رسانه، مخاطب است و كساني كه با اين نهاد سروكار دارند مردم هستند.
حجتالاسلام والمسلمين علي محمدي نماينده ولي فقيه در نيروي مقاومت بسيج در اين نشست تصريح كرد: بسيج رسانهها تجمع تمامي اصحاب رسانه در جهت تحقق اهداف بسيج است و نخستين انتظار از اصحاب رسانه در بسيج، شناخت صحيح و درست آن است، رسانه جمعي وظيفه دارد دركهاي مختلفي را كه از بسيج در اذهان عمومي وجود دارد، اصلاح كند.
وي افزود: برخي هنوز بسيج را يك بعد نظامي ميدانند؛ در حالي كه طبق فرمايش امام خميني(ره) بسيج تنها مخصوص زمان جنگ نيست، بسيج متعلق به همه مردم است و همه آحاد ملت بايد بسيج و آماده به جنگ باشد.
نماينده ولي فقيه در بسيج گفت: از جمله مسائلي كه بسيار حائز اهميت است درك درست و حقيقي از بسيج و شناساندن آن به جامعه است، همچنين بايد از نگاه مقطعي و فصلي و اين كه به بسيج فقط در هفته بسيج توجه داشته باشيم، پرهيز كنيم.
وي همچنين ترويج فرهنگ و تفكر بسيجي را نيز يك وظيفه خواند و افزود: برخي سوال ميكنند آيا بايد ساختار بسيج را ترويج كرد يا به ترويج فرهنگ و تفكر بسيجي پرداخت، من در پاسخ به آنها ميگويم بايد به ترويج فرهنگ و تفكر بسيجي پرداخت و اين امر با يك اقدام جزئي تحقق نخواهد يافت بلكه به جريانسازي مستمر نياز دارد.
حجتالاسلام والمسلمينمحمدي افزود: تبليغ و تبيين عملكرد بسيج بر محورهاي مختلف سياسي، فرهنگي، اجتماعي، امنيتي، خدماتي، سازندگي و... از ديگر وظايف اصحاب رسانه درباره معرفي فعاليتهاي بسيج است.
نماينده ولي فقيه در بسيج بر پرورش نيروهاي بسيج در رسانه تاكيد كرد و گفت: با استناد به فرمايش امام خميني(ره) اگر تفكر بسيجي در جامعه احيا شود، دست جهانخواران كوتاه خواهد شد.وي افزود: بايد به شان و منزلت بسيجي پرداخت و با ايجاد يك ارتباط صحيح و منظم و تعريف شده در مسئولان و مديران، اين شان و منزلت را به جامعه منتقل كرد.
حجتالاسلام والمسلمين محمدي تاكيد كرد: بايد در جامعه فرهنگ و تفكر بسيجي تعيين شود، فرهنگ بسيج شامل معنويت، شجاعت، نيازشناسي، غيرت، جوشش ذهني، خلاقيت، ابتكار و تفكر بسيجي شامل ايمان، اخلاق، خدمت به محرومان، شهادتطلبي، بصيرت، جهاد در راه خدا، جهاد اكبر، عبادت، توكل بر خدا، وحدت و عدالت است كه اين فرهنگ تفكر بايد در جامعه براي مخاطبين ملموس و قابل درك باشد.
وي در پايان گفت: اين تحقق اين هداف لازم است رسانهها بسيج شوند و به تبيين و تبليغ عالمانه بپردازند.
حاكم شدن تفكر بسيجي
در ادامه اين نشست معاون هماهنگكننده نيروي مقاومت بسيج گفت: بسيج نيز يك رسانه مردمي است، رسانهاي كه علاوه بر استفاده از ابزار تبليغي، دهان به دهان و چهره به چهره كار ارتباطي خود را انجام ميدهد.
سردار فرهادي با بيان اين كه وظيفه بسيج و رسانه بسيار نزديك به هم است تصريح كرد: هر دو اينها با افكار عمومي و توده مردم ارتباط دارند، هر دو اين مجموعهها وظيفه روشنگري دارند و براي آنها بايد منافع ملت مهم باشد نه منافع فردي يا حزبي، همچنين هر دو اين مجموعهها از بين مردم و از بيتالمال هستند و هر دو مديون انقلاب، اسلام و مردماند.
وي گفت: انقلاب و شهدا اين فضا و آزادي را به رسانهها دادهاند، بنابراين حتي آن زمانهايي كه ظاهرا رسانه وظيفهاي در زمينه آمادگي نظامي مردم ندارد، همواره در حفظ آمادگي اقشار مردم وظيفه مهمي دارد، اشتراكات مهمي بين بسيج و رسانه وجود دارد و انتظاري كه بسيج از رسانهها دارد، اين است كه براي حاكم شدن تفكر بسيجي در جامعه تلاش كنند.
سردار فرهادي با تاكيد بر ترويج فرهنگ بسيجي در جامعه تصريح كرد: از جمله مباحثي كه هم بسيج و هم رسانه ميتوانند روي آن كار كنند، ترويج فرهنگ بسيجي است و به تعبير مقام معظم رهبري، خود بسيج يك فرهنگ است.
تشكيل حكومت جهاني اسلام
در ادامه مراسم، مديران مسئول روزنامهها و خبرگزاريها به بيان ديدگاههاي خود پرداختند. مرتضي نبوي مديرمسئول روزنامه رسالت گفت: كلمه بسيج معادل مساله بعثت و بعث در قرآن است و در حقيقت بسيجيان هم براي انجام رسالت الهي مبعوث هستند.
وي يكي از رسالتهاي مشترك بسيج و رسانه را مساله تبليغ و بلاغ مبين دانست و تاكيد كرد: اگر اين دو مجموعه دست به دست هم بدهند، زمينه تشكيل حكومت جهاني اسلام فراهم ميشود.
وي درباره رابطه متقابل بسيج و رسانه تصريح كرد: براي اين كه رابطه بسيج و رسانه را كشف كنيم، ابتدا بايد نظري به بسيج و ماموريتهاي اصلي آن بياندازيم و سپس نقش رسانه را مرور كنيم تا رابطه اين دو و تاثير آنها بر يكديگر مشخص و آشكار شود.
نبوي تاكيد كرد: انسان وقتي با مفهوم بسيجي برخورد و مصاديق آن را در جامعه اسلامي مشاهده ميكند، با اندكي تعمق به واژه بعثت در قرآن كريم راه مييابد بسيجي در فرهنگ انقلاب اسلامي، آن انسان مبعوث و برانگيختهاي است كه براي خود رسالت الهي قائل است.
مديرمسئول رسالت در ادامه به ذكر آياتي از قرآن كريم پرداخت و با اشاره به ديدگاه امام خميني(ره) و مقام معظم رهبري نسبت به بسيج افزود: در ماده 35 اساسنامه واحد بسيج مستضعفان هدف از تشكيل بسيج، ايجاد تواناييهاي لازم در تمامي افراد معتقد به قانون اساسي و اهداف انقلاب اسلامي ذكر شده است، در قسمتي از ماده 36 اساسنامه نيز ماموريت تعليم و تربيت در زمينههاي عقيدتي سياسي و تخصصهاي موردنياز تعريف شده است، در نتيجه با مشاهده بيانات حضرت امام(ره)، مقام معظم رهبري و قانون مصوب مجلس شوراي اسلامي متوجه ميشويم كه رسالت بسيجيان ايران و جهان اسلام، همان رسالتي است كه قرآن كريم براي رسول گرامي اسلام تبيين فرموده است و به تعبير امام راحل به ايجاد حكومت بزرگ اسلامي منجر ميشود.
وي تاكيد كرد: امروزه به تحليل رابطه رسانهها و سياست خارجي ميپردازند، ديپلماسي رسانهاي را به عنوان ابزار سياست خارجي مطرح ميكنند، نقش ديپلماسي رسانهاي را در عصر جهان وطني بررسي ميكنند و معضلات سختافزاري و نرمافزاري ديپلماسي رسانهاي را به تحليل مينشينند.نبوي با بيان اين كه گفت: وحدت و امنيت ملي سخت تحت تاثير رسانههاست، رسانهها امروز كاركرد امنيتي دارند، اينترنت در بسياري از خانهها، مغازهها و بنگاهها حضور دارد و براي آزادي اطلاعرساني و حتي تجاري حدي نميشناسد علاوه بر آن رسانهها در زندگي روزمره دين، فرهنگ، مردمسالاري، آموزش، اخلاق، اقتصاد، سياست، سنت، تجدد، سازمانهاي بينالمللي، منطقهاي و محلي نقش تاثير دارند. و از آنها تاثير ميپذيرد.
وي يكي از خطرهاي جهاني را امپراطوري صهيونيست در رسانههاي پرقدرت جهان دانست و يادآور شد: امروز گسترش رسانهها و شبكه جهاني ارتباطات را شاخصترين نشانه جهاني شدن معرفي ميكند، اگر فكري، ايدهاي و فرهنگي بخواهد جهاني شود و تاثيرگذار باشد بايد از طريق رسانهها منتقل شود و به مقصد برسد.
توجه به سرنوشت بسيجيان
سيدمحمود دعايي مديرمسئول روزنامه اطلاعات نيز گفت: نگرانم سرنوشتي كه به برخي روحانيون در جامعه بعد از انقلاب وارد شد، براي بسيجيان نيز رقم بخورد.
وي با اشاره به اين كه ، تاكيد كرد: در ابتداي انقلاب روحانيون خيلي قرب و ارج داشتند و اين به دليل نگاه مردم به قداست امام خميني(ره) بود ولي بعضي افراد از آن به درستي استفاده نكردند و نتوانستند اين قداست را حفظ كنند و از آن سوءاستفاده كردند.
دعايي تصريح كرد: جامعه مانند اوايل انقلاب به ما نگاه نميكند، اين را صادقانه خود اذعان كنيم، ولي در اين ميان افراد گمنامي هستند كه به دور از تظاهر، مقامخواهي و جاهطلبي منشا كمالات هستند، ولي توطئه دشمن در اين قشر سبب شده است كه از جامعه زده شوند.
مديرمسئول اطلاعات گفت: بسيج منشا خدمات ارجمندي بوده است، زيرا در اين نظام يكي از خطرناكترين توطئههاي دشمن را خنثي كرده و به بركت حضور جوانان پيروز شده است.وي افزود: دشمن سعي دارد تا بسيج را به همان سرنوشتي كه روحانيون به آن دچار شدهاند وارد كند.
دعايي تصريح كرد: اگر در مجامعي كه بسيج سازمان يافته است، نتواند قداست و حرمت واقعي خود را نگه دارد يا دچار سوءاستفاده براي اهداف دنيوي شود، زير مجموعه آن به چشم حقارتآميز در نهان و هراسانگيز در آشكارا به بسيج نگاه ميكند، در صورتي كه بسيج بايد خسارتها و ناكاميها را جبران و عاطفه ايجاد كند تا اين قداست محفوظ بماند، اگر اين موضوع برعكس شود و به دنبال گرفتن نقاط ضعف يكديگر و تحكيم قدرت و سيطره ظاهري خود باشد، به تدريج جو نارضايتي ايجاد خواهد شد.
فضاي بسيجي در رسانهها
مديرعامل خبرگزاري فارس گفت: در عرصه جنگ هوشمند و نرم، اصليترين بازيگرها رسانهها هستند.
حميدرضا مقدمفر با اشاره به گذشت سه دهه از انقلاب اسلامي افزود: امروز ما با رسانههاي قدرتمندي كه بازيگران جهاني اين عرصه هستند و بسيار گسترده مشغول به كارند مواجهه هستيم.وي تصريح كرد: انتظار بسيج از رسانهها اين است كه وظيفه و رسالت ملي اسلام و ديني خود را به خوبي انجام دهند و در معرفي فرهنگ بسيجي و ايجاد آمادگي دفاعي، روحي، فرهنگي و معنوي در بين مردم و نهادينه كردن فرهنگ بسيج تلاش كنند.
مقدمفر با بيان اين كه تاكيد كرد: جنس و نوع جنگ با گذشته تفاوت دارد و اين كه چقدر حال و هواي بسيجي داشته باشيم، مورد توجه است، امروز رسانههايي كه در عرصه جنگ نرم و هوشمند تلاش ميكنند، نه از نظر اعتقاداتي، بلكه از نظر اجرايي و عملياتي بسيجيوار عمل ميكنند.
مقدمفر يادآور شد: در كشور ما بسياري از رسانههاي غربي دفتر دارند، ولي متاسفانه ما نميتوانيم در كشورهاي ديگر به طور رسمي دفتر داشته باشيم و اين ضعف ما است.مديرعامل خبرگزاري فارس در پايان اظهار داشت: انتظار احزاب رسانه از بسيج اين است كه بسيج در رسانه ورود كند، براي ما مانور بگذارد و كمك كند. بسيج بايد كمك كند كه فضلاي انقلابي و بسيجي را به رسانه وارد كند.
وضعيت نامطلوب نيست
معاون مطبوعاتي و اطلاعرساني وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي گفت: فرهنگ بسيجي بايد توسط خود بسيج در رسانه مطرح شود، نيروهاي بسيجي امروز در تمامي عرصهها به لحاظ سازماني و انديشهاي حضور فعال دارند.
عليرضا ملكيان تصريح كرد: بسيج اگر رسانه و فرهنگ است بايد در متن رسانه باشد.
وي در ادامه به بحث اينترنت و رسانههاي اينترنتي اشاره و تاكيد كرد: در اينترنت به عنوان رسانه فراگير بخش قابل توجهي، توسط نيروهاي انقلابي و وفادار به نظام در حال هدايت شدن است.
ملكيان اينترنت را تيغ دو لبهاي توصيف كرد كه ممكن است عليه خود آنها استفاده شوده و گفت: وضعيت ما از نظر حوزه رسانه نامطلوب نيست.
تبيين فلسفه وجودي بسيج
همچنين مدير شبكه تهران در اين نشست گفت: بسيج يكي از مهمترين نهادهاي انقلاب اسلامي است كه برآمده از متن انقلاب و جوشيده از ميان مردم است.مجيد رجبيمعمار تصريح كرد: مردم در بسيج احساس سهم و مشاركت ميكنند كه به لحاظ ايجابي اين مساله قابل درك است؛ زيرا براي حفظ ارزشهاي اسلام سابقه درخشاني از خود نشان داده است.
وي با اشاره به اين كه بسيج، آرمانهاي بسيار مقدس و مشخصي دارد و اين كه براي هر نهاد اجتماعي مهم است تا فلسفه وجودي مقبول داشته باشد، علت تداوم و بقاي هر نهاد اجتماعي به همين مقبوليت باز ميگردد، مسئولان رسانههاي فرهنگي كشور اين فلسفه وجودي را تبيين كنند تا در اذهان همه مردم دائم متبلور باشد.
تشكيل كارگروهها
در بخش دوم از ششمين همايش بسيج و رسانه، چهار كارگروه مطبوعات، سيما، صدا و خبرگزاريها تشكيل شد و اعضاي هر كدام از اين كارگروهها درباره نحوه تعامل بسيج و رسانه به بحث و تبادلنظر پرداختند.
براساس تصميمگيري كارگروه مطبوعات، تشكيل انجمن خبرنگاران بسيجي، نتيجهگيري مباحث مطرح شده در كارگروههاي 5 نشست گذشته، و توجه به كاركردهاي بسيج در عرصههاي مختلف، در دستور كار قرار گرفت و پيشنهاد تشكيل اين كارگروهها در طول سال و به طور ماهانه مورد بررسي قرار گرفت و به صورت ارائه يك طرح، به ثبت رسيد.
حضور فرمانده بسيج در كارگروهها
همچنين حجتالاسلام والمسلمين حسين طائب كه در نوبت عصر نشست حضور يافته بود، به طور جداگانه در كارگروهها حضور يافت و از نزديك در جريان تبادلنظر اعضاء قرار گرفت.وي با حضور در كارگروه مطبوعات، ضمن استقبال از پيشنهاد تشكيل اين كارگروهها در طول سال، خواستار تشكيل آنها به طور فصلي شد.وي با بيان اين كه بسيج دهها ميليوني فقط بسيج دفاعي نيست و بايد بسيج را در عرصههاي مختلف به جامعه تبليغ كنيم، تأكيد كرد: بسيج و نيروي مقاومت دو مسأله هستند، نيروي مقاومت متولي حمايت و پشتيباني از بسيج است، خواسته ما از مطبوعات و رسانهها اين است كه بسيجيان را در انتقال اخبار و تفكرشان كمك كنند.
تشكيل سازمانهاي مستقل بسيج
فرمانده نيروي مقاومت بسيج در مراسم اختتاميه ششمين نشست همايش بسيج و رسانه با بيان اين كه شبكه گستردهاي از نيروهاي بسيجي در بين اقشار مختلف وجود دارد كه ميتوان از آنها بهره گرفت، گفت: امسال، بسيج حقوقدانها، بسيج كارگران و بسيج اصناف به طور مستقل به سازمان بسيج اضافه ميشوند.
حجتالاسلام والمسلمين حسين طائب افزود: در عرصه رويارويي جبهه اسلام با جبهه استكبار شاهد آن بوديم كه جبهه استكبار تلاش داشت با استفاده از زر، زور و تزوير جهان را تبديل به يك دهكده كوچك با يك نظام خاص كند و در مقابل، ايران اسلامي از جايگاه جبهه اسلام سعي كرد با روشنگري، قلبها را در مقابل اين توطئه آگاه و روشن كند.
وي با بيان اين كه امروز شاهد آن هستيم كه تهديد و قدرت نظامي به عنوان يك ابزار، در دست جبهه استكباري كاركرد خود را از دست داده است، تصريح كرد: همچنين قدرت اقتصادي آمريكاييها با بحراني كه در غرب پيش آمده در حال اضمحلال است و از سه عنصر زر، زور و تزوير فقط تزوير در دست غربيها باقيمانده است كه آن را نيز از طريق رسانههايشان اعمال ميكنند.
معاون فرمانده كل سپاه تركيب روحيه و تفكر بسيجي با رسانه را موجب تقويت مضاعف قدرت رسانهاي جبهه اسلام دانست و تاكيد كرد: اگر وظيفه رسانه را هدايت اخلاق و فرهنگ جامعه بدانيم، بسيج ميتواند محتواي هدايتگر رسانه را تامين كند.
فرمانده نيروي مقاومت بسيج به ايجاد گسست بين بخشهاي مختلف جامعه و نظام به عنوان يكي ديگر از بخشهاي جنگ نرم دشمن اشاره كرد و افزود: بسيج بايد براي مقابله با اين حربه تقويت شود.
حجتالاسلام والمسلمين طائب يادآور شد: بسيج با توجه به گستردگي و مشموليت آن در جامعه، توانمندي و ظرفيت زيادي دارد و رسانهها بايد با تهيه راهكار، اين توانمنديهاي بسيج را معرفي و از آنها استفاده كنند.
يکشنبه 12 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: اطلاعات]
[مشاهده در: www.ettelaat.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 242]
-
گوناگون
پربازدیدترینها