واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: با نمايش «آواز گنجشكها»، جشنوارهي بينالمللي فيلم رشد آغاز شد
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: فرهنگ و هنر - سينما
با تقدير و تشكر از مديران، دبيران و برگزاركنندگان دورههاي قبلي، سيوهشتمين دوره جشنوارهي رشد آغاز بهكار كرد.
به گزارش خبرنگار سينمايي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، طي مراسمي كه بعد اظهر روز گذشته در سالن شماره 1 سينما فلسطين برگزار شد، 38امين دوره جشنواره بينالمللي فيلم رشد افتتاح شد.
درابتداي اين مراسم كه باحضور جمعي از مسوولان آموزش و پرورش و فيلمسازان و هنرمندان برگزار شد، حميدرضا كفاش ودبير اين دوره جشنواره رشد گفت: در سالهاي اوليه پيدايش سينما همگان اعتقاد داشتهاند كه سينما هنر نيست سينما تنها روشي براي ثبت شيوههاي حركت دنيوي است. اما در سالهاي بعد با كمك بداههسازي و روياسازي سينما توانست صورت هنري پيدا كند و از همانجا بود كه تاثيرات اين هنر نمود پيدا كرد و اين هنر درعين هنر هفتم بودن تبديل به هنر اول شد.
او درادامه ضمن تشكر از دستاندركاران دورههاي قبلي اين جشنواره به ارايه آماري از تعداد فيلمهاي ارسالشده به اين جشنواره پرداخت و عنوان كرد: در كل هزار و 27 فيلم از داخل و خارج بهدست مسوولان اين جشنواره رسيده كه از اين تعداد 772 فيلم از ايران و 255 فيلم از كشورهاي ديگر را شامل ميشد.
كفاش همچنين چهاربخش داستاني بلندوكوتاه، مستند علمي، انيميشن و دانشاموزي را بخشهاي اصلي اين جشنواره دانست و گفت: در بخش داستاني دو داور از ايران و چهار داور خارجي، دربخش مستند علمي 2 داور از ايران و سه داور خارجي، دربخش انيميشن دو داور ايراني و دو داور خارجي و در بخش دانشآموزي نيز يك داور ايراني و دو داور خارجي به قضاوت اين آثار مينشيند و رياست هيات داوران اين دوره جشنواره رشد را نيز اكبر عالمي برعهده دارد.
ادامه اين مراسم، حيدري مشاور وزير آموزش و پرورش به قرائت پيام وزير آموزش و پرورش براي اين جشنواره پرداخت.
دراين متن آمده است: «نقش گونههاي مختلف رسانههاي تصويري بهويژه فيلم، ارزنده و انكارناپذير و فيلمسازان؛ در آميختن هنر و فناوري اهميت و جايگاه مهمي را براي فيلم و نقش آن در توسعه و پيشرفت جوامع بهوجود آوردهاند. بهگونهاي كه در فرآيند تعليم و تربيت دانشآموزان از فيلم بهعنوان يك رسانه آموزشي نام برده ميشود و تلاش برنامهريزان درسي همواره اين بود كه با بهرهگيري از تاثير و نقش فيلم در يادگيري فراگيران بهكار خود ژرفا و ماندگاري بخشند.»
در بخش ديگري از اين پيام ميخوانيم: «جشنواره بينالمللي فيلمهاي علمي، آموزشي و تربيتي رشد بهعنوان ديرپاترين رويداد هنري درزمينهي توليد و نمايش فيلم در كشورمان شناخته شده و تاكنون وزارت آموزش و پرورش بهصورت سالانه آن را هدفمند، عالمانه و با دقت برنامهريزي و برگزار ميكند.»
درادامه اين پيام نيز آمده است:«فضاي رسانهاي جهان، نگاه تخصصي به موضوعات مختلف علمي و آموزشي، توجه و تاكيد برنامهريزان درسي به فيلمهاي علمي، علاقهمندي دانشاموزان به بهرهگيري از اين رسانه آموزشي و اراده آموزش و پرورش بر تقويت حضور فيلم در كنار ساير رسانههاي آموزشي، اهميت اين جشنواره را افزودن نموده تا آنجا كه باجديت، حضور موثر هنرمندان فيلمساز دريك قالب خوب و سالم درجشنواره رشد از يكسو و گسيل فيلمهاي علمي و آموزشي به مدارس و كلاسهاي درسي و استفاده معلمان و دانشآموزان از دستاوردهاي اين جشنواره را از سوي ديگر دنبال ميكنيم.»
همچنين از اينكه آموزش و پرورش توانسته است علاوه بر رويكرد تفريحي سينما، رويكرد آموزشي آن را نيز مورد استفاده قرار دهد، اظهار خرسندي كرد و جشنواره رشد را پرچمدار استفاده از سينما در امر آموزش و پرورش دانست.
محمديان درادامه پايداري فيلم در حافظه را به مراتب بيشتر از روشهاي ديگر دانست و اين مورد را از مسائلي خواند كه موجب ميشود اهميت استفاده درست از سينما آشكارتر شود و بحث كميت و كيفيت در سينماي آموزشي معنا يابد.
او ادامه داد: فيلمهاي آموزشي بايد بهگونهاي طراحي شوند كه مشكل آموزشي و يادگيري را حل كند و دراين راه لازم است اين جشنواره علاوه بر استفاده از تجربيات فيلمسازان داخلي و خارجي، از ديدگاه صاحبنظران عرصه تعليم و تربيت نيز بهرهمند شود.
به گزارش ايسنا، درادامه اين مراسم بهرام محمديان، حيدري، كفاش و عباس صدري به اهداي تقديرنامه و هداياي دبيران و مديران كل اين جشنواره در سالهاي قبل پرداختند و از زحمات زندهياد احمد مهرپور، مهدي كلهر، كمال حاج سيد جوادي، محمدعلي رجبي، محسن چينيفروشان، محمود سعيدي تهراني، سيد احمدحسيني، هاشم فردانش، عبدالله فيضآبادي، رحمتالله محرابي، احمدجولايي و احمد وحدت تربتي قدرداني كردند.
همچنين، در ميان مسوولان اجرايي دورههاي گذشته اين جشنواره نيز عظيم بابازاده، زندهياد حسين صولتيان، فريده فرخنده كيش، هوشنگ خواجهنوري، بهروز صمديمطلق، احمد طالبينژاد، مير يونس نوروزيان، مهدي مختاري، غلامرضا قربانيان، حسن بهرامزاده، علي رضايي، ايرج محمدي و محمود رضايينژاد مورد تقدير و تشكر قرار گرفتند.
همچنين محسن چينيفروشان به هنگام دريافت هداياي خود طي صحبتي كوتاه عنوان كرد: در آموزش و پرورش وظيفه داريم از سينماي كودك دفاع كنيم. سينماي كودك بعد از انقلاب خيلي مطرح بوده و در سطح جهاني نيز فيلمهاي متعددي از جمله «آواز گنجشكها» ما را دراين زمينه مطرح كرده است. اين سينما اكنون نيازمند حامي است و من تقاضا دارم در كنار اين جشنواره براي سينماي كودك نيز آستين بالا بزنيم و فكري جديتر كنيم.
پس از اعطاي هدايا نيز حجتالاسلام و المسلمين محمديان بهعنوان هديه قول داد مقدمات سفر به كربلاي اين افراد را فراهم آورد.
عباس صدري، مسوول دفتر آيسسكو درتهران نيز ضمن قرائت پيام آيسسكو به تشكر از مسوولان اين جشنواره پرداخت و گفت: احساس ميكنم درحال حاضر نياز به واژههاي تخصص مشترك داريم و بايد اين واژهها را استاندارد كنيم.
اوهمچنين پيامهاي سينما را از 2 نوع سرد و گرم خواند و با اشاره به خصوصيات اين دونوع پيام، پرداختن به پيامهاي سرد كه از تاثيرگذاري و نفوذ بيشتري برخوردارند را از امور مهمي دانست كه بايد مسوولان اين جشنواره مدنظر داشته باشند.
اكبر عالمي، رييس هيات داوران اين جشنواره نيز دراين مراسم عنوان كرد: به يك رستاخيز آموزشي نيازمنديم. در آستانه قرن حاضر ميدانيم جهان ما همه روزه در حال دگرگوني است و اگر قرار باشد دو روز ما مانند يكديگر باشد خطرماندن ما را تهديد ميكند.
او همچنين با اشاره به اينكه در مراحل مختلف تعليم و تربيت فيلمهاي آموزشي ابزاري كمك آموزشي محسوب ميشوند، گفت: امروزه نرمافزارهاي تعامل در امر آموزش و پرورش معجزه ميكنند، البته معلمان نيز نقش و جايگاه خاص خود را دارند. معلم بايد بداند كه چگونه ميتواند پيچيدهترين مسائل را به سادهترين زبان ممكن بيان كند.
عالمي درپايان، ساختن فيلم آموزشي و تدريس را امري ماورايي و الهي وهمسان عبادت دانست و گفت: قطعا توليد فيلمهاي آموزشي ما را از نياز به دبير بينياز نميكند، هرچند كه در روزگار فعلي، تصاوير به ذهن انسان شكل ميدهند و انسان درمحاصره تصاوير است.
به گزارش ايسنا، نمايش فيلم «آواز گنجشكهاي» مجيد مجيدي پايان بخش مراسم افتتاحيه سيوهشتمين دوره جشنواره فيلم رشد بود.
گفتني است: نمايش فيلمهاي جشنواره رشد در سينما فلسطين و سالنهاي فرهنگسراهاي اشراق، بهمن، سالن امام علي (ع) مناطق 5 و 15 و سالنهاي دانشگاه شهيد رجايي و علامه طباطبايي تا 17 آبان ماه ادامه دارد.
انتهاي پيام
شنبه 11 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 200]