واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: در جلسه شوراى عالى انقلاب فرهنگى به تصويب رسيد آخرين فرصت اصلاح اساسنامه دانشگاه آزاد
گروه سياسى ـ جلسه شوراى عالى انقلاب فرهنگى سه شنبه شب به رياست رئيس جمهور و با حضور اعضا در رياست جمهورى برگزار شد.
دبير شوراى عالى انقلاب فرهنگى بررسى و اصلاح اساسنامه دانشگاه آزاد اسلامى را يكى از موارد دستورجلسه ذكر كرد و گفت: طرح اين موضوع به بيش از دو سال مى رسد كه بنابر مصلحت هايى، موضوع براى تنظيم پيشنهادهايى به هيأت مؤسس دانشگاه آزاد ارجاع شد.
دكتر مخبر دزفولى با بيان اين كه در همان ابتدا تعداد اعضاى هيأت مؤسس ناقص بود، افزود: براساس پيشنهاداتى كه هيأت مؤسس در شوراى عالى انقلاب فرهنگى براى تكميل تعداد اعضا مطرح كردند، تعداد اعضا در شوراى عالى اضافه و تصويب شد.
395544.jpg
وى با اشاره به دادن فرصت مناسب به هيأت مؤسس دانشگاه آزاد اسلامى براى اصلاحات اساسنامه و ارائه آن به شوراى عالى انقلاب فرهنگى گفت: اما به علت طولانى شدن زمان، على رغم پيگيرى هايى كه انجام شده، اين مواد اصلاحى بعد از گذشت دو ماه هنوز به شوراى عالى ارائه نشده بود.
دبير شوراى عالى انقلاب فرهنگى با بيان اين كه در اين جلسه پيشنهاد برخى اعضا درخصوص آخرين زمان بندى براى بررسى اساسنامه و اصلاح آن رأى آورد، افزود: قرار شد موادى از اساسنامه را كه هيأت مؤسس دانشگاه آزاد بررسى و اصلاحات آن را انجام داده اند، ظرف يكى، دو هفته آينده به شورا ارسال شود و اين مواد در ماه آينده در جلسه شوراى عالى انقلاب فرهنگى بررسى و تصميم گيرى شود.
وى گفت: مابقى مواد اساسنامه نيز در ماه بعد از آن (دو ماه آينده) رسيدگى و مجموع اصلاحات اساسنامه دانشگاه آزاد در شوراى عالى انقلاب فرهنگى به نتيجه برسد.
اين جلسه درخصوص اساسنامه دانشگاه آزاد در حالى تشكيل شده است كه بيش از ۲ سال از زمانى كه رئيس جمهور در جريان يكى از سفرهاى استانى خود تأكيد كرده بود كه در صورت افزايش شهريه دانشگاه آزاد، با اقدام انقلابى مواجه مى شوند، مى گذرد.
با اين حال، سال گذشته اواخر شهريورماه بود كه سخنگوى دولت با لحنى حاكى از وجود نوعى بن بست در پيگيرى ماجراى دانشگاه آزاد، از توقف اقدامات دولت براى اصلاح در دانشگاه آزاد خبر داد. وى مسئولان و هيأت امناى اين دانشگاه را مسئول سياست هاى اعمال شده دانست و در پاسخ به اصرار خبرنگارى درخصوص دلايل اين توقف و محرمانه بودن آن، با خنده اى تلخ ادامه داد: موضوع آن قدر آشكار است كه به توضيح نياز ندارد.
وضعيت دولت در ماجراى دانشگاه آزاد اما به پائيز سال ۸۵ باز مى گردد، زمانى كه رئيس جمهور در آستانه سال تحصيلى جديد در يك سفر استانى، دانشگاه آزاد را ملزم به عدم افزايش شهريه دانست. در نتيجه ورود رئيس جمهور به اين پرونده و آشكار شدن پشت پرده هاى آن، مشخص شد، هيأت مؤسس اين دانشگاه طى سال هاى اخير جلسه اى برگزار نكرده و اعضاى اين هيأت بنا به گفته رئيس دانشگاه، اختيارات خود را به رئيس هيأت مؤسس يعنى هاشمى رفسنجانى واگذار كرده اند. با اين حساب اين هاشمى و جاسبى بودند كه از جمع هيأت مؤسس سابق همچنان، در اداره اين دانشگاه نقش محورى ايفا مى كردند.متعاقب اين روشنگرى، شوراى عالى انقلاب فرهنگى در جلسه ۲۵ آبان ۸۵ خود، چگونگى انتخاب اعضاى جديد هيأت مؤسس و نيز رئيس دانشگاه آزاد اسلامى را به تصويب رساند تا براساس اين تصميم، ۵ عضو جديد به پيشنهاد هيأت مؤسس و پيشنهاد شوراى انقلاب فرهنگى و با رأى شورا به هيأت مؤسس اين دانشگاه اضافه شوند.
اما به فاصله كمتر از يك هفته پس از اين اقدام دولت، رئيس هيأت مؤسس دانشگاه آزاد كه براى افتتاح كتابخانه واحد نجف آباد دانشگاه آزاد به اين واحد رفته بود، از اصلاحات مورد نظر دولت به شرارت ياد كرد و گفت: اميدواريم شرارت هايى كه مى شود تا دانشگاه آزاد به عنوان واحد ملى و جهانى را تضعيف كند، شرش از سر دانشگاه كوتاه شود. برخى تخريب ها به جهت رقابت و حسادت است و شما بايد به اين تخريب ها پاسخ داده و در زمينه فعاليت هاى دانشگاه آزاد اسلامى اطلاع رسانى كنيد. مسئولان و اساتيد دانشگاه آزاد از سرزنش «خارمغيلان» نهراسيده و تلاش خود را مضاعف كنند. مطمئن باشيد برخى «موذى گرى ها» نسبت به حركت اساسى دانشگاه آزاد اسلامى شكست خواهد خورد.
وى درخصوص مصوبه شوراى عالى انقلاب فرهنگى درخصوص اعضاى هيأت مؤسس و هيأت امناى اين دانشگاه نيز گفت: براساس ماده ۱۹ اساسنامه دانشگاه آزاد اسلامى، هر تغييرى در اين اساسنامه بايد با پيشنهاد هيأت مؤسس و تصويب شوراى عالى انقلاب فرهنگى صورت گيرد. بر اين اساس هيچ كس حق پيشنهاد كردن در اين زمينه را ندارد.با اين حال، آنچه كه سخنگوى دولت سال گذشته از آن به عنوان «مصالح» و «دلايلى كه احتمالاً مى دانيد» ياد كرد، برگ جداشده اى از روند اقدام انقلابى مورد نظر احمدى نژاد بود. اقدامى كه ناگهان در فضاى بهت خبرى متوقف شد و در جلسه ۲ بهمن ۸۵ شوراى عالى انقلاب فرهنگى كه رئيس جمهور به علت حضور در برنامه گفت وگوى ويژه خبرى در آن حاضر نشد، اساسنامه و هيأت مؤسس جديد دانشگاه معرفى شد.
اگرچه احمدى نژاد سال گذشته در مراسم افطارى با جمعى از نمايندگان تشكل هاى دانشجويى گوشه اى از اين برگ را ورق زد و تأكيد كرد: به موضوع دانشگاه آزاد اشاره كردند. اين موضوع ربطى به دانشجويان ندارد، نظارت بر هزينه ها و درآمدهاست. فشار آوردند كه اگر بخواهيد جلو ببريد، مسئله درست مى كنيم، به ما فرمودند در شرايط حساس هسته اى، بحران درست مى كنند، ما در شوراى عالى انقلاب فرهنگى متوقف كرديم.//
اما با اين اوصاف، به نظر مى رسد اكنون زمان موردنظر احمدى نژاد براى اصلاح دانشگاه آزاد فرا رسيده باشد.
با پايان يافتن اولتيماتوم شوراى عالى انقلاب فرهنگى اما برخى پيشنهادها به منظور اصلاح اساسنامه و پاسخگو كردن مديريت دانشگاه آزاد مطرح شده است. به طورى كه مسعود رضايى، معاون مؤسسه مطالعات و تدوين تاريخ ايران كه حلقه اى از منتقدان جدى دانشگاه آزاد در آن قرار دارند، بسته پيشنهادى خود را ارائه كرده است.اين اظهارنظرها در حالى است كه چندى پيش نيز درخواست ۵ تشكل دانشجويى در نامه اى به هاشمى رفسنجانى، رئيس هيأت امناى دانشگاه آزاد، از وى خواستند مسئولان دانشگاه آزاد را مجاب به پاسخگويى در قبال افكارعمومى كند.
نمايندگان تشكل هاى دانشجويى نيز در نشست هاى خود بر روى موضوعاتى چون هيأت امناى دانشگاه آزاد مصوبه اى مبنى بر رياست جاسبى نداشته است، ساختار فعلى دانشگاه آزاد، خواسته يا ناخواسته فسادآور بوده است، جاسبى بايد از رياست دانشگاه آزاد كنار برود و عدم رسيدگى به پرونده دانشگاه آزاد موجب بدبينى مردم مى شود و.// تأكيد كردند.
همزمان با اين انتقادات اما هاشمى رفسنجانى در ديدار اعضاى شوراى فرهنگى، ستاد اقامه نماز و مسئولان و كارشناسان دفاتر فرهنگ اسلامى واحد علوم و تحقيقات دانشگاه آزاد تأكيد كرد: دانشگاه آزاد از لحاظ كمى در دنيا بى نظير است و از لحاظ كيفى نيز گام هاى مناسبى برداشته شده كه به مرور نتايج خود را نشان خواهد داد.
همچنين دبير ستاد عملكرد ربع قرن دانشگاه آزاد اسلامى موضع گيرى مخالفان دانشگاه آزاد اسلامى را سياسى، جناحى و تخريبى خواند و گفت: دانشگاه آزاد اسلامى توجهى به جوسازى هاى غيرمنصفانه و سياسى ندارد.
از سوى ديگر، پس از يك وقفه چند ماهه در سخنرانى هاى افشاگرانه برخى منتقدان درخصوص دانشگاه آزاد، با آغاز سال تحصيلى جديد اين برنامه ها نيز وارد فاز تازه اى شده است. رئيس كميته تحقيق و تفحص از دانشگاه ها در مجلس هفتم در آخرين سخنرانى خود جزئيات جديدى از حقايق تحقيق و تفحص از دانشگاه آزاد را فاش و اعلام كرد در تاريخ ۱۶ آبان ۸۴ يك وكالتنامه اى را آقاى جاسبى به برادرش داده و تمام اختياراتش را به وى واگذار كرده كه در محضر ۶۱۱ تهران بوده است. مورد وكالت هم اين است كه انجام كليه امور مربوطه به موكل در هر يك از دانشكده ها و دانشگاه ها اعم از دولتى، آزاد، غيرانتفاعى، علمى-كاربردى و.// انجام كليه امور مالى، ادارى، حقوقى، تقاضا و دريافت هر نوع مجوز و گواهى و اسناد و املاك و سوابق و ريزنمرات و تسويه حساب با مراجع مذكور.با اين حال، دوشنبه گذشته سومين اجلاس امسال هيأت مؤسس دانشگاه آزاد اسلامى به رياست هاشمى رفسنجانى و با حضور اعضاى هيأت مؤسس در محل دفتر تشخيص مصلحت نظام تشكيل شد. اساسنامه دانشگاه آزاد اسلامى نيز در اين جلسه، بررسى و چند ماده و تبصره آن مورد تصويب قرار گرفت و ادامه اصلاح اساسنامه به جلسه بعد موكول شد.
سؤالى كه در اين ميان ذهن افكار عمومى را مشغول به خود كرده، اين است كه آيا شوراى عالى انقلاب فرهنگى موفق خواهد شد در ماه هاى پايانى دولت نهم، مديريت دانشگاه آزاد را به پاسخگويى و نظارت پذير شدن وادارد
پنجشنبه 9 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 74]