واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: دبير شوراي عالي انقلاب فرهنگي: ISC بايد تقويت شود خانواده علم و فرهنگ بايد منسجم حركت كنند
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: علمي
دبير شوراي عالي انقلاب فرهنگي با اشاره به اينكه پايگاه استنادي علوم جهان اسلام(ISC) بايد تقويت شود، گفت: بخش علومانساني بايد در اين پايگاه به شدت مورد توجه قرار گيرد.
به گزارش خبرنگار «علمي» خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، دكتر محمدرضا مخبر در همايش آشنايي با پايگاه استنادي علوم جهان اسلام (ISC)، با بيان اينكه وظيفه شوراي عالي انقلاب فرهنگي سياستگذاري و تعيين جهتگيري در حوزه علم و فرهنگ است، گفت: البته گاهي هم ورود به تصميمات تعيين كننده براي رسيدن به اهداف تعيين شده از وظايف شوراي عالي انقلاب فرهنگي است.
وي با اشاره به اينكه معمولا نهادهاي سياستگذاري در صحنه اجرا و عمل وارد نميشوند، اظهار داشت: در اين بين برخي غفلت ميكنند كه آن نهاد تاثيرگذار چه نقشي در ايجاد جريان فكري داشته است كه اين غفلت موجب شده برخي نهادهاي علم و فنآوري از آن نهاد موسس غفلت كنند.
دكتر مخبر با بيان اينكه در حال حاضر تنها حدود 27 پارك علم و فنآوري در كشور وجود دارد گفت: ايده تاسيس اين پاركها هم براي شوراي عالي انقلاب فرهنگي است. همچنين ايده تاسيس فرهنگستانها براي اين شوراست تا برجستگان يك علم در جايي قرار گيرند تا هدفها را طراحي كنند.
دبير شوراي عالي انقلاب فرهنگي با اشاره به اينكه جهاددانشگاهي مولد شوراي عالي انقلاب فرهنگي است، توضيح داد: تاسيس و راهاندازي جهاد دانشگاهي از ابتدا تا انتها مصوبه ستاد شوراي عالي انقلاب فرهنگي است، امروز افتخار ميكنيم كه جوانان ما در برخي حوزه مانند سلولهاي بنيادي جايگاههاي برتر دنيا را در اختيار دارند، به طوري كه جوانان جهاددانشگاهي در اين حوزه چارچوبهاي اصلي آن را نوشته و در آن سوي جهان مورد استفاده دانشمندان قرار ميگيرد.
وي ادامه داد: البته اين نهاد استراتژيك به نسبت نقاط ضعف هم دارد كه بايد در جريان تعامل دوطرفه فرهيختگان و دانشگاهيان حل شود.
دكتر مخبر با اشاره به اينكه برخي كشورها سه تا چهاردرصد توليدات علمي دنيا را در اختيار دارند، اضافه كرد: ايران با وجود دارا بودن يك درصد جمعيت جهان، بايد يك درصد توليدات علمي دنيا را در اختيار داشته باشد، اما با اين مهم، فاصله زياد است، البته توان علمي دانشمندان برجسته براي اجراي اين موضوع وجود دارد.
وي با تاكيد بر اينكه يكي از ساختارهاي رسيدن به توليد علمي نهاد نمايهسازي است، اذعان كرد: از اين رو يكي از روشهاي رها شدن از بايكوت علمي در دنيا طراحي ISC است و شوراي عالي انقلاب فرهنگي تصميم به تشكيل شبه ISI گرفت كه امروز شاهد شكلگيري كامل آن هستيم.
وي با تاكيد بر اين كه بخش علوم انساني بايد در اين پايگاه به شدت مورد توجه قرار گيرد، تاكيد كرد: البته ساير علوم مورد توجه هستند، اما نكته قابل دقت علوم انساني است .
دكتر مخبر ادامه داد: ما احتياج داريم خانواده علم و فرهنگ منسجم عمل كند و البته بسترهاي اين انسجام و تمدنسازي هم بايد آماده شود.
وي با اشاره به اينكه شوراي عالي انقلاب فرهنگي از هر پيشنهاد و نگاه نوآورانه حمايت ميكند، خاطر نشان كرد: بايد از وزارت علوم، تحقيقات و فنآوري و در جاي خودش از وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي به خوبي حمايت كرد، زيرا در نهايت حمايت از اين دو وزارتخانه ساماندهي دانشگاهها به همراه خواهد داشت.
انتهاي پيام
چهارشنبه 8 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 57]