واضح آرشیو وب فارسی:فان پاتوق: توانايي و ظرفيت مغز براي كسب اطلاعات يك پيشگوي قابل اعتماد براي بيماريهاي آلزايمر بوده و ميتوان به آساني و با هزينه كم آن را تست كرد.
پژوهشگران دانشگاه ايالت پنسيلوانيا يك روش ارزيابي رفتاري كمهزينه ابداع كردهاند كه به وسيله آن ميتوان افرادي كه در مراحل ابتدايي ابتلا به آلزايمر هستند را تشخيص داد.
با بررسي ظرفيت پردازش اطلاعات ميتوان تغيير در پيشرفت اختلالات شناختي خفيف (mci) را شناسايي كرد. mci حالتي است كه بر حافظه، زبان و فعاليتهاي مغزي اثر ميگذارد. اين حالت جدا از تخريب ذهني عادي در نتيجه پيري است و بيشتر فرآيندي پيشرو و مربوط به بيماريهاي آلزايمر است.
هم آلزايمر و هم mci با كاهش مداوم حجم هيپوكامپ در ارتباط است؛ ناحيهاي در مغز كه مسوول حافظه طولانيمدت و استدلال فضايي است.
mri روشي مستقيم و قابل اعتماد براي تشخيص و تحليل هيپوكامپ و mci است، اما براي بسياري از افراد، غيرقابل دسترس و گران است.
mri ساعتي صدها دلار هزينه دارد، اما پژوهشگران براساس آزمون حافظه روشي ارزان و جايگزين براي تشخيص زوال هيپوكامپ ابداع كردهاند.
اين پژوهشگران به وسيله يك مدل رايانهاي تحليل هيپوكامپ و بررسيهاي آماري، ميزان سرعت انجام فعاليتها را در مغز اندازهگيري كردند.
استفاده از اين تحليلها براي تست حافظه افراد مبتلا به mci، محققان را قادر ميسازد حجم هيپوكامپ آنها را اندازهگيري و با ميزان پيشرفت بيماريشان مقايسه كنند. ارتباط صحيحي كه پس از اين مقايسهها به دست آمد، نشان داد كه پژوهشگران در مسير ضعيفي قرار دارند.
محققان هيپوكامپ را به عنوان يك مدار مجتمع الكتريكي در نظر گرفتند و معادلات حاكم بر جريانهاي الكتريكي و ولتاژ را در اين مدار مدلسازي كردند. پژوهشگران با خاموش كردن نرونها در اين مدل به نوعي آتروفي هيپوكامپ (تحليل هيپوكامپ) را شبيهسازي كردند.
به اين ترتيب براي پردازش سيگنالهاي الكتريكي هيپوكامپ، سلولهاي كمتري در اختيار قرار ميگرفت.
در اين پژوهش اصول متفاوتي از آمار، رياضيات و مهندسي به كار گرفته شد و در نهايت ظرفيت پردازش مغز با فاكتوري به نام «تابع خطر» معادلسازي شد. تابع خطر در مهندسي كاملا شناخته شده است، اما در حوزه روانشناشي نسبتا جديد است.اين روش ميتواند براي هر فردي كه به رايانه دسترسي دارد مورد استفاده قرار بگيرد، هر چند اين نتايج هنوز در مراحل اوليه و مقدماتي تحقيق به دست آمده، اما بسيار دلگرمكننده است. پژوهشگران در آينده ميخواهند از اين روش براي اختلالات ذهني در ارتباط با ديگر شرايط مانند كمبود آهن نيز استفاده كنند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فان پاتوق]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 130]