تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 11 آذر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):من پيامبر نشده ام كه لعن و نفرين كنم، بلكه مبعوث شده ام تا مايه رحمت باشم.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1836277419




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

پنج فضانورد در برابر پرسشهای ایرانی


واضح آرشیو وب فارسی:فان پاتوق:
پنج فضانورد در برابر پرسشهای ایرانی




فضانورد، استیون ال. اسمیت، فرمانده محموله، در حال کار بر روی تلسکوپ فضایی هابل. منبع تصویر NASA
. منبع : همشهری آنلاین .
خیلیها دوست دارند به فضا بروند، شگفتیهای کیهان را ببینند و بودن در شرایط بیوزنی را تجربه کنند، اما این تنها برای تعداد کمی از آدمها میسر میشود. تا امروز حدود پانصد نفر مفتخر به انجام این کار بزرگ شده اند. برای همین بازگو کردن خاطرهها و تجربه های سفر فضانوردان ارزش و هیجان فراوانی دارد. ویژه نامه دوچرخه که وابسته به روزنامه همشهری است، امسال تصمیم گرفت برای اولین بار یک مسابقه ویژه در سال جهانی نجوم برگزار کند و از نوجوانان علاقه مند به فضا بخواهد هر سؤالی که دارند بنویسند و با این کار، هم در مسابقه بهترین سؤال فضایی شرکت کنند و هم در صورت شانس برنده شدن جواب خود را از زبان فضانوردان واقعی به دست آورند.
251 پرسش در جشنواره مطبوعات به دست مسئولان مسابقه رسید که از بین آنها نه عدد را انتخاب کردند.

زحمت رساندن سؤالها به فضانوردان و گرفتن پاسخ آنها را سیروس برزو بر عهده داشت. دوچرخه ای ها هم پاسخ پنج فضانورد به 9 سؤال انتخاب شده را همراه با زندگینامه كوتاهی از فضانوردان، در ویژه نامه تولد دوچرخه چاپ کردند که در ادامه خواهید خواند.


. پاول وینوگرادوف
پاول وینوگرادوف در 31 آگوست 1953 میلادی در شهر ماداگان روسیه به دنیا آمد. در مؤسسه هوانوردی مسکو درس خواند و سالها به عنوان مهندس طراح در مؤسسه فضایی انرگیا کار کرد. پس از آن درسال 1992 برای سفر به فضا انتخاب شد و وظیفه مهندسی پرواز را به عهده گرفت و تمریناتش 2 سال به طول انحامید اما اولین بار در سال 1997 یعنی در سن 44 سالگی همراه با سیوز، تی.ام -26، ‏ به فضا رفت و 3 راهپیمایی فضایی انجام داد. وینوگرادوف سیصد و شصتمین فضانورد جهان و هشتاد و هفتمین ‏فضانورد روسیه است.او در سفر فضایی کاملاً ایرانی خود در سال 2006، علاوه بر آنکه مجموعهای از نقاشیهای استاد فرشچیان را به فضا برد، همسفر انوشه انصاری نیز بود.




وینوگرادوف و تیورین سر میز غذاخوری ایستگاه فضایی بینالمللی



خوابیدن فضانوردان در فضا
1-محمد محسن شکری: آنجا چه غذایی میخورید؟ خوردن و خوابیدن در فضا چه فرقی با روی زمین دارد؟
پاول وینوگرادوف: در سالهای اول تاریخ فضانوردی، سرنشینان سفینه ها از غذاهایی استفاده میکردند که به صورت خمیر در تیوبهایی شبیه خمیردندان تهیه میشد. روش خوردنشان هم به این صورت بود که فضانورد پس از باز کردن در تیوب، آن را به دهان میگذاشت و با فشار دادن محتویاتش را میخورد. سالهای بعد، از غذاهای منجمد استفاده میشد که در کیسه های پلاستیکی قرار داشتند و با استفاده از یک تپانچه آبفشان، آب گرم را به داخل آنها وارد میکردند و بعداز مدتی که آب محتویات خشک و سرد را گرم و مرطوب میکرد،آن را میخوردند. اما هم اکنون ما در ایستگاهها فضایی بین المللی سفره رنگینی داریم که شامل انواع کنسروهای گوشتی و غیر گوشتی، میوه، آب میوه، مربا و ... است. ما در آنجا یخچال و اجاق داریم و میتوانیم غذا را گرم کنیم و یا نوشیدنیها را سرد بنوشیم. به دلیل نبودن جاذبه، مایعات را حتماً باید از کیسه های پلاستیکی دربسته که خودشان نی یا لوله دارند بنوشیم.
برای خوابیدن هم از کیسه خواب استفاده میکنیم. چون آنجا جاذبه وجود ندارد، عمودی و افقی بودن وضعیت کیسه خواب فرقی نمیکند و احساس « دراز کشیدن» یا «آویزان بودن» نداریم.

2- میلاد نوروز زاده :آیا سفر به فضا کار خطرناکی است؟ چرا دوست دارید به فضا بروید و اصلاً علت این سفرها چیست؟
پاول وینوگرادوف: سؤال خیلی خوبی است. سفر کردن به فضا کار خطرناکی است،اما مگر سفر در

روی زمین خطرناک نیست؟! شاید برای شما جالب باشد بدانید که به دلیل بررسیهای دقیقی که روی سفینه ها انجام میشود، خطر آنها کمتر از بعضی وسیله های نقلیه زمینی است! اما با وجود خطرهی زیاد، به دلیل فایده هایی که سفرهای فضایی برای انسان دارند، نمیشود آنها را کنار گذاشت. شما میدانید که برای بالا بردن دانش بشر و شناخت بیشتر از کره زمین، انسانهای زیادی خطر کرده اند و به سفر در مناطق خطرناک رفته اند و بعضی هم جان خود را در این راه از دست داده اند. متأسفانه امروز رسانه ها کمتر درباره نتیجه ی مسافرتهای فضایی مینویسند، به همین دلیل برای شما و خیلیهای دیگر این سؤال پیش میآید. فضانوردی کمکهای زیادی به بهبود زندگی انسان کرده است که میتوان درباره آنها کتاب نوشت. از ساخت دستگاههای مختلفی که برای زندگی بهتر لازم است تا داروها و روشهای درمانی و بسیاری دیگر. امیدوارم در آینده نشریه شما در اینباره مقالهای بنویسد و به طور جامع دلیل فعالیتهای فضایی و فایده پرواز انسان را برای شما شرح دهد.


.



آناتولی سالاویف
آناتولی سالاویف، کیهان نورد روس، در بین تمامی کسانی که تاکنون در فضا راهپیمایی كرده اند، پیشتاز است. او در ‏16 ژانویه 1948‏ در شهر ریگا به دنیا آمد. وی که خلبانی برجسته بود، در ‏یكم دسامبر 1978‏ به عنوان کیهان نورد انتخاب شد. نخستین پرواز مداری خود را با ناو کیهانی سایوز تی.ام -5‏، در تاریخ ‏7 تا 17 ژانویه 1988 انجام داد و نام خود را به عنوان دویست و پنجمین فضانورد جهان و شصت و پنجمین ‏فضانورد شوروی به ثبت رساند. پروازهای بعدی سالاویف نه تنها طولانیتر بلکه پیچیدهتر و همراه با راهپیماییهای متعدد فضایی، برای تعمیر و تعویض قطعه های بیرون از ایستگاه مداری بود. او در جریان پروازهای مداری با به دست آوردن رکوردی معادل 72 ساعت و 28 دقیقه‏، نام خود را در تاریخ کیهان نوردی به عنوان فضانوردی با بیشترین تعداد و زمان راهپیمایی به ثبت رساند. به همین دلیل میتوان گفت که بهترین نفر برای پاسخ دادن به این سؤال بود.

3- هستی زهتابمینویی: راه رفتن با لباسهای فضایی سخت است؟ بدون آن لباسها چه اتفاقی برایتان میافتد؟
آناتولی سالاویف: راهپیمایی فضایی کاری بسیار سخت و خطرناک است. در مورد سخت بودنش شما خودتان میتوانید آزمایش کنید. در نظر بگیرید چه تفاوتی بین انجام کارهای سخت در یک هوای متعادل و خوب است تا همان کار در زمستان سرد، که شما مجبور هستید چند لباس را با هم بپوشید و با دستکشی ضخیم كارتان را انجام دهید. این لباس سنگین و ضخیم، تحرک را از شما میگیرد. تصور کنید اگر یک مسابقه فوتبال در منطقه قطبی انجام شود و بازیکنان مجبور شوند چند لباس ضخیم پشمی روی هم بپوشند، تفاوت سرعت کارشان و میزان خستگی آنها چه قدر با مسابقه های معمولی تفاوت خواهد داشت. در کنار سخت بودن، راهپیمایی فضایی خطرناک هم هست.
یک کیهان نورد با سرعتی در حدود 30 هزار کیلومتر در ساعت به همراه ایستگاه فضایی حرکت میکند. حالا تصور كنید برخورد یک ذره کوچک از زباله های فضایی با سرعتی در حدود 10 برابر سرعت یک گلوله به او چه بلایی میتواند سرش بیاورد. حتی اگر به بدن فضانورد نرسد و تنها سوراخ کوچکی در لباس او ایجاد کند، باعث خروج هوا و کمبود اکسیژن میشود و کیهاننورد جانش را از دست میدهد.
بر خلاف آنچه مردم فکر میکنند راهپیمایی فضایی و کار در محیط بیرونی ایستگاههای مداری، انرژی زیادی می برد و قدرت بدنی کیهان نوردان را به شدت کم میکند، چون هر ساعت کار در فضای آزاد برابر چند ساعت کار بسیار سخت در زمین، از فضانورد انرژی میگیرد.
در مورد بخش دوم سؤال باید بگویم که اصلاً فکرش را هم نمیشود کرد. در محیطی که هوا نیست، درجه حرارت در سایه به کمتر از منهای یکصد درجه سانتیگراد و در سمتی که به طرف خورشید است، تقریباً 200 درجه بالای صفر است. پس نداشتن لباس فضایی یعنی نابودی کامل.

. الکساندر لاویکین




الكساندر لاویکین در 21 آوریل 1951 در شهر مسکو به دنیا آمد. سال 1974 دانشگاه فنی عالی بائومان را در رشته مهندسی مكانیك با گریش «تولید دستگاه های فضایی» به پایان رساند و در دفتر طراحی مؤسسه تولیدات فضایی انرگیا مشغول به کار شد. 4 سال بعد به عنوان کیهان نورد انتخاب شد. تنها پروازفضایی را در 30 ژانویه تا 6 فوریه 1987 انجام داد و در جریان این پرواز، سه راهپیمایی انجام داد.

4-سارا بیگلری : آرزوی یک فضانورد بعد از دیدن فضا چه چیز دیگری است؟
الکساندر لاویکین: برگشتن به زمین و ملاقات با خانواده و دوستان. من از آن بالا وقتی به زمین نگاه میکردم، دلم برای بعضی چیزها تنگ میشد. باید قبول كنیم كه زمین خانه ماست و ما به آن عادت کردهایم. كسانی كه دوست داریم، دوستان، آشنایان، خانوادهمان و همنوعان ما در این سیاره هستند.
5-افسانه بیموننژاد : شماچگونه خبرهای روی زمین را دنبال میکنید؟مثلاً روزنامه میخوانید و تلویزیون میبینید؟
الکساندر لاویکین: امروز دیگر خبررسانی زمینی و فضایی یکسان است و چه در فضا و چه در زمین، شما میتوانید با استفاده از اینترنت، در هر لحظه به اخبار دسترسی داشته باشید. از طریق اینترنت امکان دسترسی به رادیو، تلویزیون، روزنامه و دیگر وسیله های ارتباط جمعی وجود دارد.


.



انوشه انصاری
انوشه انصاری اولین ایرانی ای است که به فضا رفت و اولین زنی که به عنوان یک گردشگر فضایی توانست آرزوی دوران بچگی اش را به واقعیت تبدیل و از فضا به زمین نگاه کند. انصاری در تاریخ 11 شهریور 1385 در پایگاه فضایی بایكنور واقع در كشور قزاقستان، به فضا پرتاب شد. یعنی درست از جایی که 48 سال پیش یوریگاگارین - اولین انسانی كه پا به فضا نهاد - از آنجا راهی مدار زمین شد و از همین جا بود كه در سال 1963 نخستین زن فضانورد دنیا یعنی والنتینا تروشكوا، سفر خود را به فضا آغاز كرد. موفقیت های انصاری در كلاس های آموزشی قبل از پرواز به اندازهای بود که بخشی از تحقیقهای سفر فضایی به او واگذار شد و او توانست در مدت اقامت خود در فضا آزمایشهای زیادی در جهت بهبود سلامت انسان انجام دهد و با دستی پر و نگاهی تازه به زمین بازگردد. انوشه انصاری در مصاحبه ای كه پس از بازگشت از فضا انجام داد، به دو سؤال زیر پاسخ داد و از آنجا که بسیاری از نوجوانان دوچرخه ای این دو سؤال را پرسیده بودند، جواب آنها را برایتان آورده ایم.
6-بهاره کنجکاو فرد: وقتی از آن بالا به زمین و کیهان لایتناهی نگاه میکردید چه احساسی داشتید و به چه فکر میکردید؟
انوشه انصاری: وقتی از درون ایستگاه فضایی به جهان بیكران نگاه میکنید، واقعاً زیباست. زمین سیارهای ‏سراسر صلح، به دور از جنگ و درگیریهای قومی، نژادی و مذهبی به نظر میرسد. سرشار از انرژی ‏مثبت. و از آنجا میتوانیم ببینیم که چه اندازه چیزهایی که برایشان به جنگ میپردازیم بیاهمیت و ‏بیارزش هستند. همینطور تماشای آسمان شب بینهایت زیباست. شما میتوانید میلیونها ستاره ‏درخشان را ببینید که تعدادشان آن قدر زیاد است که دیگر نمیتوانید صور فلکی را پیدا کنید.‏
‏7-مهتاب ملا: چه پیشنهادی برای نوجوانانهی علاقهمند به سفرهای فضایی دارید؟
انصاری: پیشنهاد من این است که تمام توجه خود را متوجه کسب تحصیل کنند و دانشی را که از این ‏راه به دست میآورند، صرف رسیدن به هدف نهایی خودشان سازند؛ خواه این هدف دستیابی به ‏تحصیلات بالا و تخصصی و رسیدن به مقام در یکی از سازمانهای فضایی باشد، یا موفقیت در ‏زمینهای دیگر. ‏


. گئورگی گرچکو




گئورگی گرچکو در تاریخ ‏25 می 1931‏ در لنینگراد به دنیا آمد. در رشته مهندسی مکانیک درس خواند و دکترا گرفت و به عنوان مهندس طراح دستگاههای فضایی مشغول کار شد. در سال 1968 تحت آموزشهای فضایی قرار گرفت و در سال 1975، همراه با سایوز-17 به عنوان هفتاد و پنجمین فضانورد جهان و سی و چهارمین ‏فضانورد شوروی سابق به فضا پرتاب شد. بعد از آن دو بار دیگر در سالهای 77 و 85 به فضا رفت. گرچکو سال 86 به ایران سفر و از شهرهای اصفهان و شیراز دیدن کرد.
8-پویا شیرزادی: در سفینه های شما برای چند روز اکسیژن وجود دارد؟
گئورگی گرچکو: طولانیترین پرواز یک سفینه معمولی سرنشیندار به طور مستقل حدود 18 شبانهروز است. در این مدت نه فقط اکسیژن، بلکه آب و غذا هم برای دو فضانورد در سفینه وجود دارد. اما با پرتاب ایستگاههای فضایی این مدت زیاد و زیادتر شد.
هم اکنون سالهاست که برای ساکنان ایستگاههای فضایی، به وسیله ناوهای باربری بدون سرنشین، آب، غذا، اکسیژن و دیگر مواد مورد نیازشان فرستاده میشود. پس میتوان گفت که امروزه در جایی که فضانوردان زندگی میکنند یعنی ایستگاههای فضایی، تا هر زمان که بخواهند اکسیژن و آب و غذا وجود دارد.
9- علی کلکی: در فضا غروب آفتاب چگونه است؟
گئورگی گرچکو: طلوع و غروب خورشید در فضا مثل روی زمین نیست. چون سفینه ها و یا ایستگاههای فضایی، هر 90 دقیقه یک بار مدار خود را به دور زمین تکمیل میکنند، خورشید در طول هر دور مداری یک بار طلوع و غروب میکند و به این ترتیب فضانورد میتواند هر شبانه روز زمینی، 32 بار طلوع و غروب زیبای خورشید را تماشا کند!






این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فان پاتوق]
[مشاهده در: www.funpatogh.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 468]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن