واضح آرشیو وب فارسی:خراسان: اعتياد چهارمين بيماري خسارت بار در كشور بعد از سوانح،امراض قلبي وافسردگي است
معاون سلامت وزارت بهداشت، ايران را نخستين كشور در حال توسعه دنيا كه موفق به مهار روند اپيدمي ايدز در بين معتادان تزريقي شده است، دانست و اعلام كرد كه بر اساس مطالعه بار بيماري ها در ايران، بيماري اعتياد بعد از سوانح و حوادث، بيماري هاي قلبي و عروقي و افسردگي چهارمين بار بيماري در كشور است.
حسن امامي رضوي ديروز در اولين سمينار منطقه اي كاهش آسيب اعتياد، با بيان اين كه مصرف مواد مخدر، يك معضل عمومي براي همه كشورهاي جهان است كه هزينه هاي بسيار بالايي را به مردم و دولت ها تحميل مي كند، گفت: اعتياد علاوه بر انتشار بيماري هاي منتقله از راه خون، عوارض ديگري از جمله هزينه هاي اجتماعي كاهش توانايي توليد در جامعه، كاهش درآمد خانواده ها افزايش حوادث ترافيكي و افزايش فعاليت هاي خلاف قانون را به جوامع تحميل مي كند. به گزارش ايسنا معاون سلامت وزير بهداشت عنوان كرد: كاهش آسيب اعتياد در معتادان تزريقي و خطرناك از طريق توزيع سرنگ و ديگر وسايل پيش گيرانه براي جلوگيري از ابتلا به بيماري هاي منتقله از راه خون مانند ايدز و نيز به كارگيري درمان جايگزين براي اين افراد به خوبي محقق شده است.امامي رضوي با تاكيد بر اين كه همه خدمات توزيع سرنگ و سوزن نيز بين معتادان رايگان انجام مي شود، افزود: ادغام خدمات درمان و كاهش آسيب در سيستم مراقبت هاي اوليه بهداشتي و درماني كشور نيز در سال هاي گذشته بستر مناسبي را براي گسترش اين خدمات بين معتادان و افراد در معرض آسيب فراهم كرده است و البته اين برنامه در مرحله آزمايشي است كه در آينده نزديك گسترش خواهد يافت. دبيركل ستاد مبارزه با مواد مخدر نيز در اين سمينار با تاكيد بر اين كه معتادان كشور در صورت مراجعه به مراكز درماني مجرم تلقي نمي شوند، از افزايش ٦٠درصدي بودجه هاي مربوط به كاهش تقاضا، درمان و كاهش آسيب معتادان كشور در دو سال گذشته خبر داد. احمدي مقدم ادامه داد: متاسفانه جوانان كه نيروي مولد و پشتوانه توسعه آينده كشورهاي منطقه هستند، بيش از ديگران آماج اين لطمات هستند. تصور كنيد چنانچه فقط كشفيات سال گذشته جمهوري اسلامي ايران از كشور ما عبور مي كرد و در جهان توزيع مي شد، چه فاجعه اي رخ مي داد ؛البته بر مشكل قاچاق مواد مخدر سنتي بايد سيل ويرانگر داروهاي روان گردان و مخرب صنعتي جاري از غرب به منطقه را نيز اضافه كرد.وي ادامه داد: از جمله مهم ترين نكات مطرح و مورد توجه در روند درمان معتادان و پيشبرد برنامه هاي كاهش آسيب، ايجاد مراكز درماني و تسهيل در دسترسي و استفاده از امكانات درماني توسط معتادان است به طوري كه بتواند در توسعه كمي و كيفي درمان آن ها موثر باشد كه در همين چارچوب ، علاوه بر افزايش تعداد مراكز درماني در دسترس مانند دي آي سي و OUTREACHنسبت به ايجاد مراكز سيار كاهش آسيب نيز اقدام شده است. وزير رفاه و تأمين اجتماعي نيز در اين سمينارگفت: خوشبختانه كشورهايي كه در گذشته در زمينه مواد مخدر، ديدگاه هاي متفاوتي را ارائه مي كردند، امروز با يك ديدگاه مشترك، طرح ها و پيشنهادهاي خود را مطرح مي كنند. به گزارش واحد مركزي خبر مصري افزود: در جوامع مختلف ٥٠درصد معتادان، نيمه پنهان جامعه هستند و نمي توان آن ها را شناسايي كرد، بنابراين انجام هرگونه اقدامي در اين زمينه مشكل است. مصري گفت: در برخي جاها، هنوز معتاد بودن جرم است و معتاد بايد تحت پيگرد قانوني قرار گيرد ؛اما خوشبختانه در جامعه ما چند سالي است معتاد مجرم شناخته نمي شود مگر اين كه از درمان دوري كند. وزير رفاه و تأمين اجتماعي گفت: اين وزارت خانه در سال گذشته توانست براي كساني كه توانايي تأمين هزينه نگهدارنده را نداشتند، ٢و نيم ميليون دلار اختصاص دهد.
اظهارات وزير رفاه در باره بازنشستگان
وزير رفاه و تامين اجتماعي در حاشيه اين مراسم در جمع خبرنگاران ضمن تشريح جزئيات نحوه اعمال قانون مديريت خدمات كشوري در افزايش حقوق بازنشستگان، از افزايش حقوق بازنشستگان از مهر ماه بر اساس قانون مديريت خدمات كشوري و همچنين واگذاري سهام عدالت به بازنشستگان خبر داد.وي در پاسخ به علت واگذار نشدن سهام عدالت بازنشستگان، با وجود اعلام قبلي وزارت رفاه و تامين اجتماعي، گفت: خوشبختانه دو موضوعي كه قرار بود اين هفته انجام شود، از جمله اعمال قانون مديريت خدمات كشوري در افزايش حقوق بازنشستگان و واگذاري سهام عدالت به مشمولان اين گروه، ١٠٠درصد محقق شده است. وزير رفاه و تامين اجتماعي با اشاره به موارد سختي كار افزايش حقوق بازنشستگان بر اساس لايحه خدمات كشوري و همچنين نحوه اعمال افزايش در حقوق بازنشستگان كشور بر اساس اين قانون، يادآورشد: گاهي براي مثال ١٠تا ٢٠درصد افزايش حقوق براي بازنشستگان اعمال مي شود كه در اين موارد، صدور حكم كار سختي نيست، اما بر اساس لايحه مديريت خدمات كشوري، بازنشستگان به ٢٠گروه تقسيم مي شوند كه هر گروه يك امتياز دارد و ضريب ٥٥٠٠براي هر گروه، به صورت جداگانه اعمال مي شود.
صدور احكام جديد بازنشستگان بايد در كتاب ركوردهاي دنيا ثبت شود
مصري تاكيد كرد: لحاظ كردن همه اين موارد براي تك تك افراد و صدور ٨٠٠هزار حكم، يك ركورد است كه بايد در كتاب ركوردهاي دنيا ثبت شود، زيرا يك كار بسيار بزرگ و خوبي است كه در كشور انجام شده است.
وي همچنين خاطرنشان كرد: اگر هر يك از موارد مذكور در پرونده برخي افراد لحاظ نشده است، اين افراد بايد به تدريج با سايت سازمان بازنشستگي تماس بگيرند و از طريق سايت اطلاعات را منتقل كنند تا احكام تبديلي براي آن ها صادر شود. وزير رفاه و تامين اجتماعي اضافه كرد: در مورد سهام عدالت بازنشستگان نيز، خوشبختانه فرم هاي سهام عدالت از شش ماه پيش بين بازنشستگان توزيع شده است. وي افزود: افرادي كه زير ٤٠٠هزار تومان درآمد داشته باشند، بايد اين فرم ها را پر مي كردند كه البته بسياري از بازنشستگان درآمدهاي بالا داشتند و صاحب ملك و مغازه بودند، لذا اصلا فرم سهام عدالت را پرنكرده اند. مصري تصريح كرد: اين كه ما آن جامعه ٥درصدي يا ٢درصدي راكه سهام عدالت به آن تعلق نمي گيرد يا خود تقاضاي دريافت ندارد، ملاك بگيريم و بگوييم كه چرا به اين ها سهام عدالت نداده ايد، درست نيست، زيرا اصلا قرار نيست كه به اين افراد سهام عدالت بدهيم. وي در مورد زمان واگذاري سهام عدالت به بازنشستگان نيز، تاكيد كرد: به بازنشستگان مشمول سهام عدالت اعلام شده است كه به مراكز تامين اجتماعي مراجعه كنند، لذا كساني كه تاكنون فرم ها را پر نكرده اند، نيز بايد به اين مراكز مراجعه كنند و فرم ها را تحويل دهند، زيرا به همان نسبتي كه ما فرم ها را تحويل مي گيريم، فرم هاي تحويل گرفته شده به سازمان خصوصي سازي تحويل داده مي شود و اين سازمان نيز به ترتيب و به تدريج در حال صدور برگه سهام براي اين افراد است. وزير رفاه اظهار كرد: البته سهام به اين افراد تعلق گرفته و نامشان در شركت هايي كه در آنجا سهام دارند، ثبت شده و سود مربوط به سهام متعلق به آن بازنشسته است، اما صدور برگه سهام براي حدود ٥/٢٢ميليون نفر كه تا الان سهام به آن ها تعلق گرفته، يك كار زمان بر است، ولي اين بدان معنا نيست كه كسي كه برگه سهام دستش نيست، سهام دار هم نيست.
سه شنبه 7 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خراسان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 58]