واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: موزه هنرهاي معاصر اهواز افتتاح ميشود؟! مديركل فرهنگ و ارشاد اسلامي خوزستان: ديگر هيچگونه نمايشگاه غيرمرتبطي در اين موزه برپا نخواهد شد
خبرگزاري دانشجويان ايران - اهواز
سرويس: شهرستانها
بيش از دو سال است كه از پايان عمليات عمراني "موزه هنرهاي معاصر اهواز" ميگذرد؛ عليرغم افتتاح نشدن رسمي موزه، شاهد برپايي نمايشگاههاي متفرقه زيادي در آن هستيم؛ اين درحالي است كه بسياري از هنرمندان خوزستاني به دليل عدم وجود جايگاه مناسب براي فعاليت و يا نمايش آثار خود، از اين مساله گلهمند هستند و مسوولان كمبود اعتبار براي خريد آثار و تجهيز موزه را دليل اين امر ميدانند.
اسحاق فتحي، نقاش خوزستاني، در اينباره به خبرنگار فرهنگ و هنر خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)- منطقه خوزستان - گفت: تاكنون جز برگزاري يك دوره جشنواره هنرهاي تجسمي هيچ فعاليت هنري در اين مكان برگزار نشده است. وقتي يك موزه هنرهاي معاصر تاسيس ميشود، كاربرياش چيزي غير از نمايشگاه است و چه دليل دارد كه در جايي كه عنوانش موزه است، نمايشگاهي با كاربريهاي متفاوت برپا شود؟!
وي ادامه داد: ساختمان موزه هم در جاي مناسبي ساخته نشده است؛ هر روز شاهد ترافيك زيادي مقابل آن هستيم و محوطهاي متناسب با هنر در اطراف آن مشاهده نميشود.
فتحي افزود: چه خوب ميشد اگر اداره فرهنگ و ارشاد اسلامي آرم يا لوگويي را براي ساختمان به مسابقه ميگذاشت؛ به اين طريق علاوه بر اينكه افراد بسياري از كاربري اصلي موزه آگاه ميشدند، هنرمندان ميتوانستند كارهاي خود را ارسال كرده و از ميان آنها آثار برتر براي نمايش در موزه و آراستن موزه انتخاب ميشد.
اين هنرمند خوزستاني توجه متوليان به اين مساله را ضروري دانست و گفت: مسوولان ما ناآگاه نيستند؛ آنها به تمام اين مسائل واقفند ولي عمل نميكنند.
رضا عديلي، كاريكاتوريست خوزستاني، معتقد است: اصليترين نياز هنرمند پس از خلق اثرش، ارائه آن است و اين وقتي اتفاق ميافتد كه جايگاهي همچون موزه هنرهاي معاصر، وجود داشته باشد.
عديلي ادامه داد: از دو جنبه ميتوان به كاربري مفيد موزه توجه كرد؛ اينكه آثار در شاخههاي مختلف از سراسر كشور و بينالمللي براي بازديد توسط بچههاي استان در آن گردآوري شود تا به اين طريق بتوانند سواد بصري خود را افزايش دهند و هم اينكه از تعدادي هنرمندان دعوت شود كه در موزه استقرار يافته و در سطح استان آثارشان را به نمايش بگذارند.
اين هنرمند خوزستاني با بيان اينكه توليد آثار هنري بدون وجود جايگاهي براي ارائه آن هيچ فايدهاي ندارد و مانند اين است كه هنرمند اثري خلق نكرده و حرفش را در دل خود نگه داشته باشد، افزود: متاسفانه در اهواز تاكنون چنين فضايي وجود نداشته است و اگر هنرمندان هنرهاي تجسمي رشد كردهاند، فقط به حول و قوهي الهي است. اكثر آنها با هزينه خود، آن هم نه در جايگاه مناسبي، اقدام به برپايي نمايشگاه ميكنند.
وي افزود: موزه در حال حاضر به يك فضاي نمايشگاهي كه ساختارش را تحت تاثير قرار ميدهد، تبديل شده است و دارد عملا رو به تخريب ميرود.
سعيد آريايي، مجسمهساز خوزستاني، يكي از دغدغههاي هنرمندان را عدم توجه كافي مسوولان به هنر و هنرمند دانست و گفت: كوتاهي در امور فرهنگي و هنري در استان بسيار مشهود است. بايد به جاي شعار دادن به صورت عملي از موزه حمايت شود و نبايد همين حداقلها را هم از جوانها دريغ كرد تا هنرمندان مجبور شوند براي معرفي كارهاي خود به ديگران بسيار دوندگي كنند.
محمد امين آقايي، كاريكاتوريست خوزستاني، در اينباره اظهار داشت: اگر بخواهيم به صورت استاندارد به اين مساله نگاه كنيم، موزه هنرهاي معاصر مكاني نيست كه در آن نمايشگاههاي مختلف برپا شود؛ موزه محل نمايش آثار بزرگ است و حتي مكان برپايي جشنوارههاي هنري هم نيست.
وي ادامه داد: بايد به فكر تاسيس چندين گالري مناسب در سطح شهر اهواز بود تا هنرمندان از نظر نمايش آثار خود دغدغهاي نداشته باشند.
آقايي گفت: موزه الان مكان نمايشگاههاي ديگري غير از كارهاي هنري شده است و هنوز افتتاح نشده، ستونهاي تراشيده، چسب، سيم و به آن آسيب زده است.
آقايي اهتمام شهرداري در اين زمينه را هم ضروري دانسته و گفت: شهرداريها پايهگذار فرهنگ در شهرند متاسفانه در اهواز اين خبر نيست و تنها اداره ارشاد متولي است.
اين هنرمند خوزستاني افزود: در اهواز هيچ كدام از فرهنگسرا در مكان مناسبي قرار ندارند و اين ديگر مشكل هنرمندان است.
در همين رابطه حجت الاسلام والمسلمين عباس بسيخاسته، مديركل فرهنگ و ارشاد اسلامي خوزستان در گفت وگو با خبرنگار فرهنگ و هنر ايسناي خوزستان گفت: انشاءالله در ماههاي آينده بهرهبرداري اصلي از موزه هنرهاي معاصر آغاز ميشود؛ ما نواقص ساختماني و سخت افزاري كار را مرتفع كرديم و عمده كار باقيمانده ما آوردن آثار هنرمندان به موزه است. به دنبال آن هستيم تا اعتباري از سوي استان براي خريد آثار هنرمندان براي نمايش در موزه تخصيص داده شود؛ گر چه مركز اين قول را داده كه تعداد زيادي از آثار هنرمندان را به موزه اهدا كند.
وي افزود: با طراحان گرافيك مطرح كشور قراردادي منعقد شده است و كار آمادهكردن دكور داخلي موزه بهزودي آغاز ميشود.
حجت الاسلام والمسلمين بسيخاسته با بيان اينكه از زمان ساخت موزه تاكنون از فرصت استفاده و نمايشگاههايي در آن برپا شد؛ ادامه داد: برپايي نمايشگاه در موزه به هر حال آسيبهايي را در آن ايجاد كرده كه اكنون در صدد هستيم تا كار رنگ آميزي اصلي آن را آغاز كنيم و تا افتتاح رسمي موزه هنرهاي معاصر اهواز و بعد از آن، ديگر هيچ نمايشگاه غيرمرتبطي در اين موزه برپا نخواهد شد.
انتهاي پيام
دوشنبه 6 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 257]