واضح آرشیو وب فارسی:فان پاتوق: « بداء »يكي از اعتقادات مسلّم شيعه اماميه، بداءاست.
« بداء » در لغت به معناي ظهور بعد از خفا مي باشد. چيزي كه بر انسان ها پوشيده بود، بعد از يك سري مسائل، عيان مي شود وانسان ها با پديده اي جديد مواجه مي شوند.
خداوند متعال در قرآن كريم مي فرمايد:
« و لو انّ للذين ظلموا ما في الارض جميعا و مثله معه لافتدوا به من سوء العذاب يوم القيامة و بدا لهم من الله ما لم يکونوا يحتسبون»سوره زمر، آيه 47.و اگر مردم ستمكار، ظالم هر آنچه در زمين است دو برابر دارا باشندالبته خواهند براي نجات خود از سختي عذاب قيامت همه را فدا كنند (مگر نجات يابند) و آن روز از قهر خدا عذابي كه گمان نمي برند بر آنان پديد آيد.اما در اصطلاح به معناي اين است كه انسان قدرت اين را دارد كه زندگي خود و آينده خود را به وسيله اعمال صالحه يا زشت تغيير دهد و يا خدا امري را كه به انسان ها پوشيده بوده است را روشن نمايد. به گونه اي كه كاملاً غيرمترقبه است.
چه بسا انسان هايي بوده اند و هستند كه با يك تصميم سرنوشت خود را زير و رو مي كنند. نمونه هاي تاريخي بسياري وجود دارد كه مردان بزرگ و تاثيرگذار تاريخ با اندكي تأمل و تفكّر ، آينده اي روشن براي خود رقم زده اند. اين نمونه ها هم در صدر اسلام فراوان وجود دارد كه تا ابد در تاريخ بشر مي درخشد.
حْر و زهير بن قين، دو نمونه از آنهاست. زهير از پيروان عثمان بود. آنگاه كه سيدالشهداء از مكّه مكرمه به سوي كوفه و كربلا حركت كردند، كاروان زهير نيز به سوي كوفه به حركت درآمد. اما براي اينكه با امام حسين عليه السلام برخورد و ملاقاتي نداشته باشد يك منزل جلوتر حركت مي كرد.
به طور تصادفي در منزلگاهي با امام حسين عليه السلام برخورد كرد. امام به دنبال او فرستاد. اما زهير امتناع كرد. بار ديگر در پي او فرستادند. همسر زهير، او را ملامت كرد كه چرا به ديدار فرزند رسول خدا نمي رود.
زهير با اكراه به ملاقات امام آمد. كسي نمي داند كه بين امام و او چه گذشت. اما زهير هنگامي كه از خيمه خارج شد، شخصي ديگري شده بود. بلافاصله كاروان خود را رها كرد و در كنار خيمه گاه امام حسين عليه السلام خيمه زد و روز عاشورا يكي از فدائيان امام بود.
نمونه ديگر ، مربوط به آنجاست كه خداوند امري پوشيده را روشن مي كند. در زمان امام صادق عليه السلام شيعيان گمان مي كردند كه اسماعيل فرزند بزرگ امام، امام بعدي است اما اسماعيل از دنيا رفت و امام صادق ، حضرت كاظم عليه السلام را به عنوان امام بعدي معرفي كردند. گروهي خشك مغز به امام اعتراض كردند و معتقد شدند كه اسماعيل زنده است و همان است كه در آخرالزمان وعده اش داده شده است. اين گروه بعدها به شيعيان اسماعيلي معروف شدند و مذهب حقه را رها كردند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فان پاتوق]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 221]