واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: ابتكار: آزادگي، ويژگي جنبش دانشجويي در ايران است دانشجويان نبايد نسبت به انتخابات بيتفاوت باشند بايد فضاي آزادي براي تضارب آرا در دانشگاه وجود داشته باشد
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: سياسي
معصومه ابتكار اظهار كرد: جنبش دانشجويي در كنار طلب علم بايد بهدنبال كسب هويت معرفتجويي و سياسياش باشد.
به گزارش خبرنگار سياسي ايسنا، عضو شوراي شهر تهران در اردوي انجمن اسلامي دانشجويان دانشگاه تهران و علوم پزشكي تهران كه به مناسبت آيين آشنايي دانشجويان جديدالورود با دانشگاه و انجمن در پرديس كرج برگزار شد گفت: درصورتي كه نسل گذشته نتواند با نسل كنوني ارتباط برقرار كند يا اينكه نتواند تاريخ را با هم مرور و فرازونشيبها را بررسي يا نسل كنوني نتواند نسل گذشته را نقد كند و همچنين نسل گذشته آرمانهايش را در نسل كنوني نبيند، بهنوعي گسست نسلي رخ ميدهد.
وي ادامه داد: پديدههايي همچون سرعت و پيشرفت علم و تكنولوژي، عاملي براي دورشدن نسلها از يكديگر شده است. با وجود اينكه شيوهي زندگي نسلها از لحاظ نوع فكر، نوع دسترسي بهمنابع و اطلاعات تفاوت كرده اما آيا بايد اين تغييرات ما را از بنيانها و هويتمان جدا كنند؟
اين استاد دانشگاه خاطرنشان كرد: چگونه ميتوان تناسب بين پيشرفت مدرنيته و فرهنگ و تاريخ را برقرار كرد؟ چطور ميتوان با حفظ تاريخ مدرن و با آخرين تحولات علمي همراه شد؟ يادآوري تاريخ پاسخ به اين سوالهاست. چرا كه برخي با انگيزههاي سياسي قصد تحريف تاريخ را دارند اما اگر تاريخ و ريشههاي آن را خوب فهميد، اين قضيه رخ نخواهد داد.
وي با تاكيد بر اينكه جنبش دانشجويي در 16 آذر احساس هويت كرد گفت: دانشگاه علاوه بر طلب علم بهدنبال كسب هويت معرفتي و سياسي است. دانشجو بايد علاوه بر كسب علم طلب معرفت نيز كند؛ از اين رو فرصت حضور در دانشگاه بهترين فرصت است.
ابتكار ادامه داد: از آنجا كه دانشجو با ورود در دانشگاه با عنوان فردي بالغ به عرصهي نوين پا ميگذارد و ميتواند در عرصهي فرهنگي، اجتماعي و سياسي خود فردي تعيينكننده باشد، بايد هويت علم را در كنار هويت معرفتياش به دست آورد. پس توصيهي بنده به شما دانشجويان اين است كه قدر اين دوران را بدانيد.
وي، دانشجو را حقطلب، عدالتجو و استقلالخواه توصيف و تصريح كرد: سبكبالي دوران دانشجويي به دليل آن است كه دانشجو آزاد است و آزادگي، ويژگي جنبش دانشجويي در ايران به شمار ميآيد.
ابتكار ضمن تعريف خاطرهاي از مرحوم پدرش تقي ابتكار در رابطه با وقايع 16 آذر و به شهادت رسيدن سهدانشجوي دانشكدهي فني دانشگاه تهران گفت: جريان 16 آذر ريشه در نگاه استقلالخواهي دانشجو دارد چرا كه دانشجو در آن شرايط با احساس مسووليت در مقابل ديكتاتوري ايستاد و هيچگاه براي اين ديدگاه تفكراتي همچون پرداخت هزينههاي متعدد را به ذهنش خطور نداد.
اين استاد دانشگاه ادامه داد: امروز 16 آذر مظهر آگاهي، عدالتخواهي و حقطلبي جنبش دانشجويي است. امروز 16 آذر زنده و براي شما دانشجويان الهامبخش است. نام 16 آذر، حركت و جوششي را ايجاد ميكند كه در كنار علمجويي، معرفتجويي و شناخت شرايط سياسي و اجتماعي نقشآفريني را بهعنوان يكي از وظايف جنبش دانشجويي تعريف ميكند بنابراين هويت 16 آذر متعلق به همه ماست.
اين استاد دانشگاه در ادامه تاكيد كرد: در حال حاضر گاهي تصور ميشود خرافات و تحجر را بهنام دين روشن و آگاهيبخش ترويج ميكنند و در اين شرايط دينداري واقعي بسيار سخت است.
وي اظهار كرد: در زمانهاي قبل از انقلاب درحالي كه حضور در نمازخانه و نماز خواندن قابل قبول نبود، دانشجويان مسلمان علاوه بر دينداري نقش زيادي در تقويت شاخههاي اعتقادي و فكري جريان دانشجويي برعهد داشتند؛ بنابراين شما دانشجويان نبايد حتي لحظهاي خود را بينياز از تغذيه فكري و معنوي و روحي بدانيد بلكه بايد از منابع بسيار غني ديني همچون قرآن و تعاليم ائمهي اطهار بهعنوان گنجينهي بيبديل استفاده كنيد.
عضو هيات علمي دانشگاه تربيت مدرس اضافه كرد: در حال حاضر به خوبي از اين گنجينهها استفاده نشده است؛ البته بدان معنا نيست كه در كشور هيچ اتفاقي نيفتاده بلكه با وجود تحولات مثبت از آرمانها فاصله داريم.
ابتكار با تاكيد بر اينكه دانشجويان بايد در شناخت خود بسيار تلاش كنند گفت: از آنجا كه ممكن است روزي شما سياستمدار شويد يا اموري را در دست بگيريد، بايد از هماكنون خود را بهخوبي بشناسيد. مگر انتقاد شما اينگونه نيست كه بعضي از رفتارهاي سياستمداران بچهگانه است و اشتباهاتشان را نميپذيرند؟
وي ادامه داد: سياستمدار بايد ابتدا شناخت فردياش كامل باشد همانطور كه خاتمي همواره اشتباهاتش را پذيرفت و هرگز به مردم دروغ نگفت.
ابتكار افزود: دين نبايد ابزاري براي توجيه اشتباهات حكومتها باشد؛ از دين نبايد بهگونهاي استفاده شود تا پشت سر دين سوءاستفاده و بهرهبرداريهايي صورت گيرد.
از سويي ديگر نبايد دين را با خرافات و تحجر به مردم عرضه كرد كه مردم تنها تعبير كوركورانهاي از دين داشته باشند.
وي پس از بيان خاطرهاي از يكي از تحصنات دوران دانشجويياش قبل از انقلاب در دانشگاه اميركبير به تشريح وقايع تسخير لانهي جاسوسي پرداخت و گفت: نقش جنبش دانشجويي در 13 آبان بهگونهاي بود كه امام (ره) اين روز را انقلاب دوم ناميده است.
ابتكار خاطرنشان كرد: در اوايل انقلاب، فضاي عمومي دانشگاه فضاي بانشاطي بود بهگونهاي كه در آن فضا، آزادي براي همه گروهها با عقايد مختلف وجود داشت. در چنين فضايي دانشجويان پيرو خط امام (ره) توانستند ماجراي 13 آبان را رقم زنند.
وي ادامه داد: در حال حاضر بايد فضاي آزادي براي تضارب آرا در دانشگاه وجود داشته باشد بدانمعنا كه بايد فرصتي را به جنبش دانشجويي براي طرح انتقادات و پيشنهادات ارائه كرد زيرا در دانشگاه، آزادي، يك اصل است.
ابتكار خاطرنشان كرد: ماجراي 13 آبان و اشغال سفارت آمريكا و نوع روابط ايران و آمريكا هنوز نيز بر معاملات داخلي و خارجي ما سايه انداخته است بنابراين دانستن چرايي و چگونگي درك آن امري بسيار مهم به شمار ميآيد.
وي در ادامه توضيح داد: در آن زمان جمعي از دانشجويان دفتر تحكيم وحدت به همراه نمايندگاني از امام (ره) وجود داشتند؛ در آن زمان در فضاي دانشگاه مسايلي همچون اينكه چرا عمر جريانهاي ضد امپرياليستي كوتاه است و با كودتايي سرنگون ميشود، مطرح ميشد. بر اساس اين مباحث جنبش دانشجوي مسلمان با احساس رسالتي كه در خود ميديد، سفارت آمريكا را اشغال كرد.
ابتكار ادامه داد: در آن زمان از بين نمايندگان 6 دانشگاه اصلي، مطرح در كشور و در دفتر تحكيم وحدت، نمايندگان 4 دانشگاه با اين موضوع، موافق و نمايندگان علم و صنعت و تربيت معلم با اين موضوع مخالف بودند و اعتقاد به اشغال سفارت روسيه داشتند. منشا انشعابات جريانات داخل كشور را ميتوان از اين ماجرا تا به امروز دنبال كرد. منشا وجود جريانات متنوع سياسي در كشور را از اين روزها ميتوان ريشهيابي كرد.
وي خاطرنشان كرد: جنبش دانشجويي در آن زمان با بيداري و آگاهياش توانست 13 آبان را رقم بزند، اگر اين آگاهي در آن زمان وجود نداشت، امكان كودتاي 28 مرداد و عقبماندگي مجدد ايران وجود داشت.
ابتكار ادامه داد: در آنزمان دانشجويان پيرو خط امام (ره) اجازهي بهرهبرداري هيچ جريان سياسي را از اين موضوع نداد؛ بر اين اساس انجمنهاي اسلامي و بهطور كلي جنبش دانشجويي نبايد اجازه دهند كه بازيچهي جريانات سياسي قرار گيرند.
به گزارش ايسنا، ابتكار گفت: حضور آگاهانهي جريان دانشجويي در انتخابات دوم خرداد و بهروي كار آمدن دولت اصلاحات نمونهاي ديگر از حضور جوانان و دانشجويان در عرصهي كشور است.
ابتكار، از 18 تير بهعنوان خاطرهي تلخي كه هيچگاه نميتوان فراموش كرد، ياد و اظهار كرد: با وجودي كه 18 تير بهعنوان يكي از نقاط تاريك است اما بايد با درس گرفتن از نقاط تاريك و مثبت به سمت پيشرفت و تعالي حركت كنيم بنابراين نبايد تنها به محكومكردن 18 تير اكتفا كرد بلكه بايد از اتفاقات آن دوران درس گرفت.
وي با تاكيد بر اينكه جنبش دانشجويي هيچگاه نبايد خود را به خواب زند افزود: اگر جنبش دانشجويي و جوانان در بيتفاوتي، خود را به خواب زند، سرمايههاي زندگي، اجتماعي، اقتصادي و منابع كشور را به غارت ميبرند.
اين استاد دانشگاه تاكيد كرد: جنبش دانشجويي و انجمنهاي اسلامي با هويتهاي ديني و انقلابي و هويتي كه از امام (ره) گرفت، ميتواند همواره در كشور نقشآفرين و تعيينكننده باشد و بر اين اساس بهراحتي از انتخابات نميگذرد. انتخابات مربوط به آينده شماست و شما نبايد نسبت به آن بيتفاوت باشيد، اين حق انتخاب با خون شهدا بهدست آمده است.
وي در پايان به دانشجويان گفت: اجازهي بهرهبرداري جريانات سياسي از شهدا را به نفع خود ندهيد و نگذاريد آنها شهدا و جنگ را به نفع خود مصادره كنند زيرا اين وقايع همه متعلق به اين نسل و جوانان است.
به گزارش ايسنا، پس از اين سخنان دكتر عليرضا فيضبخش، استاد دانشگاه شريف و شخصيت كارآفرين و تحولآفرين در سال 86 و همچنين برنده جايزه يونسكو به بيان سخناني همچون بحث برنامهريزي و آيندهنگري دانشجويان پرداخت.
اين گردهمايي بزرگ دانشجويان تا ساعت 19 در پرديس كرج دانشگاه تهران ادامه دارد.
انتهاي پيام
پنجشنبه 2 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 66]