واضح آرشیو وب فارسی:خراسان: كودكان روستايي پفك و چيپس را 5 برابر بيش از لبنيات مصرف مي كنند
طبق آمار اعلام شده از سوي وزارت بهداشت بچه هاي روستايي پفك و چيپس و تنقلات را 5 برابر بيشتر از لبنياتي كه در روستاي خودشان توليد مي شود مصرف مي كنند.
به گزارش سلامت نيوز، ايرج خسرونيا، رئيس جامعه پزشكان متخصص داخلي ايران گفت: چند سالي است كه پيش از گذشته مواد غذايي بي ارزش و تنقلات در بسته هاي شيك و جذاب در اختيار مردم و به خصوص كودكان قرار گرفته است در حالي كه اين مواد به رغم ظاهر جذابشان هيچ ارزشي ندارند.
وي ادامه داد: با وجود مضرات فراوان اين مواد غذايي تبليغات بسياري هم توسط رسانه ها درباره اين مواد مي شود و توليد كنندگان اين تنقلات پول خوبي هم بابت اين تبليغات مي دهند و متاسفانه هيچ بازرسي و نظارت موثري هم بر اين روند مخرب سلامت وجود ندارد.
وي اضافه كرد: مصرف پفك، چيپس و تنقلات بدون ارزش غذايي موجب سوء تغذيه و لاغري كوتاه مدت و پوكي استخوان و ضعف عمومي كودكان در آينده مي شود و متاسفانه اين مسئله خطرناك در شهرستان ها نيز در حال نفوذ است.وي گفت: مسئولان وزارت بهداشت بايد به وسيله قانون جلوي اين تبليغات مخرب را بگيرند.
وي افزود: مصرف روغن هاي سوخته در ساخت چيپس ها يكي از تهديد كننده هاي مهم سلامت كودكان و مردم است در حالي كه نبايد يك روغن بيش از يك بار مصرف شود اما توليد كنندگان چيپس از يك روغن چندين بار استفاده مي كنند كه سرطان زاست.
رئيس جامعه پزشكان متخصص داخلي ايران ادامه داد: در شهرها علاوه بر اين تنقلات مضر سلامت مواد غذايي با ارزش بالا مانند گوشت، ماهي و پروتئين هاي با ارزش غذايي هم وجود دارد و در دسترس مردم است و مردم هفته اي يك يا دو بار گوشت مصرف مي كنند اما در روستاها اين طور نيست و علاوه بر نبود اين مواد در روستاها به علت هزينه بالاي خريد آن بسياري از روستاييان توان تامين اين مواد را ندارند.
خسرونيا گفت: در شهرستان شير و لبنيات به صورت يارانه اي در اختيار مردم قرار مي گيرد اما در روستاها اين طور نيست شير و لبنيات توليدي آن ها نيز با توجه به اين كه دولت و شركت هاي توليد شير پاستوريزه با قيمت مناسب تري از آن ها خريداري مي كنند مستقيما به شهرها مي آيد.
وي اضافه كرد: دولت به جاي اين كه يارانه هاي مواد غذايي را به قند و شكر و روغن بدهد بايد مواد غذايي بالا مانند گوشت و لبنيات با قيمت مناسب در اختيار همه مردم در شهرها و روستاها قرار دهد و گرنه در آينده با نسلي كوتاه قد، لاغر، ضعيف و بيمار مواجه مي شويم.
سه شنبه 30 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خراسان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 88]