واضح آرشیو وب فارسی:ايلنا: رئيس گروه دوستي پارلماني ايران با روسيه و سوريه:تاسيس بانك مشترك ايران و سوريه پاسخي به تحريمهاي اقتصادي آمريكا استاميدوارم اين بار روسها به تعهد خود پايبند باشند
تهران- خبرگزاري كار ايران
رئيس گروه دوستي پارلمان ايران و سوريه در واكنش به تاسيس بانك مشترك ايران و سوريه، آن را پاسخي به تحريمهاي اقتصادي آمريكا عليه اين دو كشور دانست.
مهدي سنايي نماينده نهاوند در گفتوگو با خبرنگار "ايلنا" با اشاره به فشار تحميل شده برخي كشورها همچون ايران و سوريه به واسطه تحريمهاي شوراي امنيت سازمان ملل، اين فشارها را بيش از هر چيزي ناشي از متغير بودن نظام بين المللي، به بازيچه گرفتن ساختارهاي بين المللي از سوي آمريكا در دهه گذشته و بحرانهاي سياست خارجي آمريكا دانست و افزود: مجموعه اين عوامل سبب شده كه اعتبار سازمانهاي بين المللي وقطعنامههاي صادره از سوي آن زير سوال برود.
وي با بيان اينكه كشورهاي مختلف دنيا عليرغم اينگونه فشارها و قطعنامهها به راه خودشان ادامه ميدهند، ادامه داد: به همين دليل است كه اغلب اين كشورها به قطعنامههاي بينالمللي پايبند نيستند و منافع اقتصادي خود را بر رعايت آنها ترجيح ميدهند.
رئيس گروه دوستي پارلماني ايران و سوريه بر اين اساس تاسيس بانك مشترك ايران و سوريه را حايز اهميت خواند و گفت: اقدامات مشابهي از اين دست هم براي تقويت روابط دو جانبه ميان كشورها موثر است و هم آثار تحريمهاي خارجي را كمرنگ ميكند علاوه بر اين تاسيس بانك مشترك ايران و سوريه به عنوان بانكهايي كه از سوي آمريكا تحريم شدهاند؛ الگويي براي دور زدن اين تحريمهاست.
وي درپاسخ به اينكه چه نوع روابط دوجانبه ديگري ميان ايران و كشورهاي هم پيمان خود ميتواند در كاهش آثار تحريمهاي خارجي موثر باشد، توضيح داد: اين مساله بستگي به دو سناريو پيش روي پرونده هستهاي كشور دارد. نخست آن كه آمريكا و اروپا نتوانند حمايتهاي چين و روسيه براي اعمال تحريمهاي بيشتر عليه ايران را جلب كنند كه در اين صورت احتمال همكاريهاي منطقهاي ايران و كشورهاي منطقه افزايش خواهد يافت وحتي گستره آن دامنه برخي كشورهاي اروپايي را نيز خواهد گرفت.
سنايي ادامه داد: سناريو ديگر آن است كه آمريكا و اروپا از طريق شوراي امنيت سازمان ملل به اعمال تحريمهاي بيشتر عليه ايران بپردازند. حتي در اين صورت نيز امكان برقراري ارتباط ايران و كشورهاي منطقه و ديگر كشورهاي كوچك در دنيا محال نيست.
رئيس گروه دوستي پارلماني ايران و روسيه همچنين در واكنش به انتقال تجهيزات جديد نيروگاه بوشهر تا چهار ماه ديگر اظهار داشت: متاسفانه تاسيس نيروگاه بوشهر تاكنون با تاخير مكرري مواجه بوده كه بخشي از آن ناشي از مشكلات فني بين سازمان انرژي اتمي ايران و شركت روسي است.
به گفته وي، بخش ديگري از اين مشكلات به دليل پرونده هستهاي ايران است كه ملاحظات روسها در ارايه سوخت و تجهيزات لازم براي افتتاح نيروگاه بوشهر؛ عامل تاخير آنها بوده است.
رئيس گروه مطالعات ايران و روسيه دانشگاه تهران با ابراز اميدواري نسبت به اين كه اين بار روسها به وعده خودعمل كنند، خاطرنشان كرد: شرايط منطقه و تاثير همكاريهاي منطقي براي پيشبرد اهداف دوكشور ضرورت لازم براي اجراي تعهدات روسها را افزايش ميدهد. به ويژه آن كه به سرانجام رسيدن اين تعهد نقش موثري در همكاريهاي منطقهاي روسيه با ديگر كشورها به ويژه عربها خواهد داشت از اين رو اميدواريم كه روسها در ارايه اين تجهيزات نيروگاهي تاخير نداشته و به وعده خودپايبند باشند.
پايان پيام
كد خبر: 452488
شنبه 27 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايلنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 108]