واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: روزنامه صهيونيستي هآارتص: توان اسرائيل دربرابر ايران محدود است
سياسي. اسراييل. ايران . نظامي
تهران - روزنامه صهيونيستي هآارتص هرگونه حمله به ايراني ازسوي اين رژيم را اشتباهي بزرگ دانست و نوشت: ايهود اولمرت پيش ازاين اذعان كرده بودكه اسرائيل بايد با تواضع اعتراف كند كه توانش در مقابل ايران محدود است و نمي تواند درجايي كه ابرقدرتها شكست خوردهاند پيروز شود.
به گزارش گروه اخبار صوتي و تصويري ايرنا، پايگاه خبري البشائر مصر روز پنجشنبه به نقل ازاين روزنامه نوشت:
هيئت تحريريه روزنامه صهيونيستي هآارتص با اشاره به اين سخنان اولمرت ، به تسيپي ليوني نخست وزير آينده رژيم صهيونيستي هشدار داد كه اشتباه اولمرت را در آغاز جنگ با لبنان در سال ۲۰۰۶در حمله نظامي به ايران تكرار نكند.
ارتش رژيم صهيونيستي در حمله نظامي ۳۳روزه سال ۲۰۰۶به مقاومت حزب الله لبنان شكست خورد.
هآارتص به ادعاهاي برنار كوشنر وزير امور خارجه فرانسه در مصاحبه با اين روزنامه اشاره ميكند كه مدعي شده بود: اسرائيل براي چنين حملهاي آماده مي شود و پيش از اين كه ايران بتواند بمب هستهاي بسازد به اين كشور حمله خواهد كرد و منتظر نميشود تا اين بمب ساخته شود.
به عقيده اين روزنامه نه تنها كوشنر بلكه نويسندگان ستونهاي روزنامهها و تحليلگران اسرائيلي نيز در چند هفته اخير ، قدرت تصميمگيري ليوني را در مورد حمله به ايران به چالش كشيده اند.
روزنامه هآارتص بااشاره به اعتراف اولمرت درمورد محدودبودن توان اسراييل در مقابل ايران ، تصريح كرد: رهبري سياسي اين رژيم نسبت به آنچه تهديد ايراني ناميده ، راه اعتدال را درپيش گرفته است.
اين روزنامه با اشاره به اينكه ليوني در اعلام حمله نظامي به لبنان در سال ۲۰۰۶از اولمرت حمايت كرد تا ثابت كند با وجود كم تجربگي نظامي شجاع و در اداره حكومت كمتر از آريل شارون نيست، به ليوني توصيه ميكند كه در صورت تشكيل حكومت ازحمله به ايران خودداري كند زيرا تصميمگيري در مورد ايران بايد براساس بررسي جدي شرايط راهبردي صورت گيرد كه اساس آن پاسخ به اين سوالات است كه آيا اسرائيل ميتواند به تنهايي برنامه هستهاي ايران را براي درازمدت ناكام گذارد و حتي درصورت كسب پيروزي تاكتيكي، آيا بهايي كه اسرائيل در اين جنگ ميپردازد مثل حمله موشكي ايران و بروز عمليات برون مرزي ملت ايران و جنگ خونين و درازمدت ، ارزش ريسك كردن را دارد يا خير؟
اين روزنامه در پايان يادآور ميشود كه پست و مقام و محبوبيت مردمي نبايد در چنين تصميم گيريهاي سرنوشتسازي دخالت داشته باشد و در مورد ليوني تنها دستور حمله هوايي چاره ساز نيست.
پنجشنبه 25 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 75]