واضح آرشیو وب فارسی:اطلاعات: معرفي كتاب ونشريه
رجال و مشاهير آشتيان
تحقيق و نگارش: صادق حضرتي
با مقدمه: محمد ابراهيم باستاني پاريزي
ناشر: نشر الماس، قم
چاپ اول: 1382
396 ص - 2500 تومان
شهرستان آشتيان در 105 كيلومتري شمال شرقي اراك واقع شده و از دورههاي پيشين تاكنود به تربيت رجال نامي و مردان برجسته معروف است و بسياري از ارباب قلم و صاحبان ديوان از اينجا برخاستهاند. رجال و نامداران اين منطقه انسانهايي هستند برخاسته از طبقه محروم اما با روحي تلاشگر كه به دليل علاقه وافرشان موفق شدند در زمينههاي گوناگون به جايگاه شايستهاي دست يابند.كتاب حاضر به معرفي رجال و مشاهير ولايات مشهور مركزي ايران، خصوصا آشتيان پرداخته است و مشتمل بر يك مقدمه و هشت بخش ميباشد. بخش اول، خاندان آشتياني، بخش دوم، خاندان دانش، بخش سوم، خاندان اعتصامي، بخش چهارم، خاندان آقا محسن(مستوفيان)، بخش پنجم، خاندان نخعي (شاهنده)، بخش ششم، رجال و مشاهير، بخش هفتم، كاتبان، بخش هشتم، اسناد، تصاوير و نمونه آثار برخي از خوشنويسان.در هر بخش بزرگان خانواده به ترتيب حروف الفبا آمده، همين طور شرح حال كساني كه خانواده از آن شروع و به آنها ختمي ميشود، در بخش رجال و مشاهير گنجانده شده است.
عقل و دين، فلسفه احكام
نويسنده: محسن عباسي
ناشر: معاونت پژوهشي و آموزشي سازمان تبليغات اسلامي
چاپ اول 1384
55 ص
كتاب حاضر، دفتر شانزدهم از مجموعه ميباشد. انتظار مطهر مجموعهاي از مباحث انديشه ديني است كه با محوريت آثار استاد شهيدمطهري به رشته تحرير درآمده است. نويسنده با تبيين و نقل نظر استاد مطهري درباره فلسفه احكام، اين دفتر را آغاز كرده، پس از بيان چيستي عقل اسلامي به نسبت علم و نيازهاي روحي پرداخته و درباره فلسفه كلي و جزئي احكام مطالبي گفته است. ابهام مفهوم سعادت، زندگي اجتماعي انسان، مسئله حيات ابدي، راز بعثت انبياء، تعبد راز ابهام فلسفه احكام و فروش كالاي حس به جاي متاع عقل از ديگر مطالب اين دفتر ميباشد.
حديث زندگي
شماره چهل و دوم نشريه منتشر شد. حديث زندگي مجلهاي است علمي، فرهنگي و ادبي، ويژه جوانان، كه هر دو ماه يك بار منتشر ميشود. اين شماره در سه بخش علمي، اجتماعي و ادبي تنظيم شده است. ارتباط سالم دختر و پسر، هويت جنسي و فرهنگ، نگاه غيرجنسيتي به اسنان!، روانشناسي اختلافي زن و مرد، گفتهها - نوشتهها، درسهاي زندگي، گفتگو با دكتر محسن ايماني و... مطالب بخش علمي را تشكيل ميدهد. دلتنگيهاي حوايي، داستانهايي از مردمان خوب، دلنوشتههاي من،گفتگوهاي دروني يك زن با خودش!، داستانهاي قهرمانانه، كاريكاتور، آدم ليلي يا مجنون حوا و... عناوين مطالب بخش اجتماعي است.
روزها و رازها، داستان بوي تند دارچين، نكتههاي زندگي: وزن دعاي پاك و خالص،شعر،داستان: يك فرصت پولي، كتاب خانه ادبي، داستان: عروسي و داستان ترجمه: پدرم توي تاريكي مينشيند، مطالب بخش ادبي اين شماره ميباشد.اين نشريه به صاحب امتيازي و مديرمسئولي محمد محمدي نيك، هشتمين سال انتشار خود را ميگذراند.
نقش عقل در استنباط احكام
نويسنده: محسن عباسي
ناشر: معاونت پژوهشي و آموزشي سازمان تبليغات اسلامي
چاپ اول: 1384
63 ص
كتاب حاضر، دفتر هفدهم از مجموعه است. اين دفتر با پرسش عقل به چه كار آيد و عقل در مسيحيت و اسلام، شروع شده و نويسنده روش فقهي شيعه را در استفاده از عقل از لسان شهيد مطهري بيان كرده است.
عناوين از ديگر موضوعاتي است كه در اين دفتر درباره آنها بحث شده و نظرات شهيد مطهري را در اين موارد و در جاي جاي كتاب ميبينيم.
نامه حكمت
شماره دوم دو فصلنامه علمي - پژوهشي فلسفه دين و معرفتشناسي منتشر شد. عناوين مطالب اين شماره عبارتند از: وحي يا تجربه وجودي در فلسفه يا سپرس (دكتر عبدالله نصري)، تفاوت روش سهروردي و ملاصدرا در ابطال تناسخ (دكتر اسكندر اسفندياري و دكتر غلامحسين ابراهيمي ديناني)، و كاركرد آن در مباحث الهيات در نگاه مولانا و مايستر اكهارت (دكتر قاسم كاكايي)، خاستگاه بينش و فلسفه ميان فرهنگي (دكتر علياصغر مصلح)، علل و انگيزههاي ديني ملارجبعلي تبريزي و قاضي سعيد قمي در انكار اصالت وجود صدرايي (دكتر سيد صدرالدين طاهري و دكتر محسن مروينام)، نقد فلسفه اخلاق كانت از منظر واقعگرايي اخلاقي مكداول (حسن ميانداري)، بررسي كلامي - فلسفي مسئله حشر حيوانات (دكتر سعيد نظري توكلي)، استعاره راه: معرفتشناسي صدرايي و تبيين هستي شناختي سازمان (دكتر علياصغر پورعزت و سيد محمدحسينهاشميان).دانشگاه امام صادق(ع) صاحب امتيازي و رضا اكبري سردبيري اين نشريه را به عهده دارند.
ميراث حديث شيعه
دفتر هفدهم
به كوشش: مهدي مهريزي و علي صدرايي خويي
ناشر: دارالحديث، قم
چاپ اول: 1386
570 ص - 6000 تومان
عنوان دو فصلنامهاي تخصصي در حوزه ميراث مكتوب حديثي شيعه است. اين نشريه عهدهدار تحقيق، تصحيح و انتشار رسالههاي كمحجم در موضوع متون حديث و دعا، شرح و ترجمه حديث و دعا، علوم حديث، اجازات و شرح حال محدثان و گاهي نيز معرفي نسخههاي خطي مربوط به دانش حديث است.
آخرين دفتر از اين مجموعه حاوي رسالهها و عناوين زير است: از محمدبن محمدشريف بغدادي (م480 ق)، اين رساله مشتمل بر سه مجلس از كتاب بغدادي است. از شيخيحيي بن عشيره بحراني (قرن 10 ق)، مولف در اين كتاب بيشتر از 1100 روايت نبوي را به ترتيب الفباي با حذف سند تنظيم نموده و در مقدمه به صحت آنها شهادت داده است.
از ابونصر محمدبن علي مرصلي مشهور به اين ودعان (م 494 ق)، چهل خطبه نبوي است كه در اينجا همراه با شرح مختصري كهن كه بيشتر جنبه لغوي دارد، عرضه شده است. ، اين مجموعه، احاديث نبوي و گاهي ائمهاطهار(ع) است كه در آثار قديمي پارسيزبان به كار رفته است.
اين كتاب به شكل الفبايي مرتب شده و در آن متن 1911 حديث آمده و نام مصدر و ماخذ روايت نيز ذيل هر كدام آمده است.
از مجدالدين محمدبن يعقوب فيروزآبادي (م 817 ق)، فيروزآبادي در اين رساله 77 باب را نام ميبرد كه در آنها به اعتقاد وي حديث صحيح الستدي وجود ندارد. (م 1299 ق)، وي از دانشمندان قرن سيزدهم است كه در بسياري از علوم اسلامي دستي داشته و آثار حديثي نيز دارد.
او در اين رساله شرح حال و آثار خود را آورده است.
از مولف پيشين هروي در اربعين حديث خود به شرح روايات با استفاده از ديگر احاديث و بيانات دانشمندان از منظر فلسفي پرداخته است. چهار روايت از اين اربعين كه با پيامبر اكرم مرتبط است، در اين دفتر منتشر شده است.
دوشنبه 22 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: اطلاعات]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 354]