تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 17 دی 1403    احادیث و روایات:  امام موسی کاظم (ع):کم گویی ، حکمت بزرگی است ، بر شما باد به خموشی که آسایش نیکو و سبکباری و سبب تخفی...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای اداری

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1851397226




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

گزارش مشروح نشست «آواز گنجشك‌ها»/2 تبريزي: در سال 99، به دليل سياسي به «مجيد مجيدي» اسكار ندادند


واضح آرشیو وب فارسی:فارس: گزارش مشروح نشست «آواز گنجشك‌ها»/2 تبريزي: در سال 99، به دليل سياسي به «مجيد مجيدي» اسكار ندادند
خبرگزاري فارس: «كمال تبريزي» گفت: «بچه‌هاي آسمان» به لحاظ هنري كاملا بالاتر از «زندگي زيباست» بود، اما چون آن فيلم يك بحث سياسي آن روز را دنبال مي‌كرد، در نهايت موفق شد اسكار بگيرد.
به گزارش خبرنگار سينمايي فارس، نشست رسانه‌اي فيلم «آواز گنجشك‌ها» نماينده سينماي ايران در هشتاد و يكمين مراسم اسكار صبح امروز با حضور مجيد مجيدي،‌ كمال تبريزي، مهران كاشاني و رضا درستكار برگزار شد و در خصوص ويژگي‌هاي «آواز گنجشك‌ها» براي حضور در اسكار نقد و بررسي شد.
بنا بر اين گزارش، در ادامه اين نشست «كمال تبريزي» كارگردان سينماي ايران كه براي تشريح ويژگي‌هاي «آواز گنجشك‌ها» براي حضور در مراسم اسكار در اين نشست حاضر شده بود، گفت: سعي مي‌كنم در طي اين نشست بيشتر در مورد اسكار صحبت كنيم چرا كه من فكر مي‌كنم موضوع شركت سينماي ايران در مراسم بين‌المللي اسكار يك طرح مهم است و مي‌تواند باعث ارتباط فرهنگي كشور ما با جشنواره‌هايي شود كه جنبه فرهنگي دارد.

* حضور سينماي ايران در اسكار اهميتش بيشتر از اين است كه نامزد جايزه شود
وي ادامه داد: حضور ايران در اسكار بيشترين وجهش همين برقراري ارتباط است و شايد گرفتن اسكار آنقدر اهميت نداشته باشد كه شركت در آن اهميت دارد. همين كه شما مي‌توانيد يك نماينده از سينماي ايران داشته باشيد كه يك طرز فكر از فرهنگ و تلقي كشور باشد، اهميتش از هر چيز ديگري بيشتر است.
«كمال تبريزي» با اشاره به ويژگي‌هاي جهاني «آواز گنجشك‌ها» گفت: براي حضور در عرصه‌اي مانند اسكار همه‌جانبه‌ بودن آن فيلم منهاي ويژگي‌هاي قانوني آن مي‌تواند منعكس‌كننده و آيينه تمام‌نماي كشور باشد و چه بسيار تعيين كننده است به دليل اين كه تبليغاتي كه در كشورهاي خارجي در مورد كشور ما مي‌شود، كاملا برعكس است و حضور ما در جشنواره‌ها مي‌تواند بر تغيير نگاه موثر باشد.
تبريزي خاطرنشان كرد: تصور از كشور ما كاملا تبليغاتي و مبتني بر پروپاگاندا است بنابراين حضور يك فيلم مي‌تواند در اين تغيير نگاه بسيار موثر باشد. به همين دليل حضور سينماي ايران در اسكار اهميتش خيلي بيشتر از اين است كه نامزد دريافت جايزه باشد، هرچند اين اتفاق قبلا توسط آقاي مجيدي با فيلم «بچه‌هاي آسمان» افتاده است.

* «بچه‌هاي آسمان» به دليل سياسي اسكار نگرفت
در ادامه اين نشست، «كمال تبريزي» ضمن تشريح ظرفيت جهاني فيلم «آواز گنجشك‌ها» و چگونگي بيان سينماگران ايراني براي جهاني شدن گفت: من فكر مي‌كنم اين راه، راه بسيار دشوار و سختي است چرا كه در تمام زمينه‌ها، ناچارم از اصطلاح دوغ و دوشاب استفاده كنم چرا كه همه چيز آن با هم قاطي شده است و در سينما هم اين موضوع اتفاق افتاده است.
وي ادامه داد: ما بايد سينمايمان را كه داراي هويت ايراني است از سينمايي كه مي‌رود به سمت سياه‌نمايي و يك سينماي سفارشي است، جدا كنيم. متأسفانه فيلم‌هايي هستند كه توسط كارگردانان با اين نوع نگاه ساخته مي‌شوند و در برخي از جشنواره‌ها بر روي آنها تأكيد مي‌شود، در حالي كه اين فيلم‌ها، هيچ وجه پر رنگي ندارند و به هيچ عنوان با جامعه ايراني همخوني ندارند در حالي كه وجه دلسوزانه فيلمساز نسبت به مسايل جامعه ازمنظر و كشش و جذابيت زيادي برخوردار است، به شرطي كه درست ساخته شود و آنگاه، فيلم براي مخاطب نيز جلب نظر خواهد كرد و به همين دليل فيلمسازي كه از اين منظر وارد مي‌شود، مي‌تواند بر جنبه‌هاي هنري كشورهاي ديگر اثر بگذارد.
وي در ادامه با مقايسه «بچه‌هاي آسمان» و «زندگي زيباست»، گفت: در سالي كه اين دو فيلم براي دريافت اسكار بهترين فيلم خارجي نامزد شده بودند، من هر دو اين فيلم‌ها را ديدم و اگر منصفانه مي‌خواستيم نگاه كنيم «بچه‌هاي آسمان» به لحاظ هنري كاملا بالاتر از «زندگي زيباست» بود، اما چون آن فيلم يك بحث سياسي آن روز را دنبال مي‌كرد در نهايت موفق شد اسكار بگيرد.
تبريزي تصريح كرد: منهاي بخشي از توجهات يك جشنواره كه مي‌تواند سياسي و دولتي باشد خارج از اين قضيه در مواقعي اتفاق مي‌افتد و به همين دليل من معتقدم كه موفقيت سينماگران ايراني در مراسم اسكار بسيار مشكل است و به همان نسبت بسيار مشكل است كه سينماگران ايراني بتوانند به جايگاه جواني دست يابند.
اين كارگردان سينماي ايران خاطرنشان كرد: در خصوص «آواز گنجشك‌ها» به اعتقاد من همين كه مدير جشنواره برلين براي «مجيد مجيدي» نامه مي‌نويسد و يا «رضا ناجي» مهمترين جايزه تاريخ سينماي ايران را براي اين فيلم نشان مي‌دهد. استدلال‌ها كافي است و«آواز گنجشك‌ها» مناسب‌ترين گزينه براي معرفي اسكار است.

* سينماي تركيه به اندازه ما جهاني نيست اما...
در ادامه كمال تبريزي با انتقاد از فقر امكانات در سينماي ايران گفت: شما سينماي كشور ما را با سينماي كشور تركيه مقايسه كنيد و ببينيد همانقدر كه سينماي ايران جهاني است، سينماي تركيه جهاني نيست. اما سينماي جهاني ما حتي يك دستگاه اسكن معمولي 2K نداريم و يك دستگاه اسكن عهد بوق داريم كه وقتي براي اسكن فيلم جديدم خواستم از امكانات داخلي استفاده كنم گفتند سال ديگر همين موقع اسكن فيلم تمام خواهد شد!
تبريزي ادامه داد: با وجود اين كه سينماي ايران كاملا جهاني است اما متأسفانه محتاج كشوري مثل تركيه هستيم و بهتر است كارهايي را كه لازم است براي سينماي ايران را انجام دهيم، البته من نمي‌گويم كه ما هيچ ايرادي در فيلمسازي او نداريم اما بايد امكانات براي ساخت فيلم‌هاي خوب فراهم شود.

* سينماي ما از نظر فني عقب‌افتاده است
اين كارگردان سينمايي خاطرنشان كرد: اجراي يك سوژه خيلي اهميت دارد اما سينماي ايران كاملا دارد عقب‌افتاده مي‌شود و اگر يك مقايسه كوچك كنيم منهاي عراق و افغانستان عقب‌مانده‌ترين سينماي جهان به لحاظ امكانات، ايران است كه همين باعث مي‌شود خيلي از ايده‌ها نتوانند شكل بگيرند.
اين كارگردان سينماي ايران خاطرنشان كرد: امكانات باعث مي‌شود كه قوه تخيل شما شكل بگيرد... من بحث تنوع سوژه را قبول دارم اما براي اين كه بتوانيم ايده‌هاي ذهني و فكري خود را اجراي درست‌تري كنيم احتياج به امكانات مناسب داريم.
كمال تبريزي در ادامه با اشاره به مشكلات لابراتوارهاي ايران گفت: شايد يك فيلم را كه در لابراتوارهاي ديگر ظاهر شده باشد بخواهيم با فيلمي كه در كشور خودمان ظاهر شده است مقايسه كنيم بايد گفت: هرچه آشغال است در نگاتيوهاي ما وجود دارد و حتي ما بدترين دستگاه قطع نگاتيو را در كشورمان داريم.
وي تاكيد كرد: بايد قبول كرد كه بحث فني در نوع نگاه جشنواره‌هاي خارجي تاثير زيادي دارد، اين آشغال‌هايي كه بر روي نگاتيوهاي ما وجود دارد قطعا بر روي نگاه به سينماي ما تاثير مي‌گذارد و ديگر كسي ما را جدي نخواهد گرفت، چرا كه اين موضوع مثل ويتريني هست كه با بدترين و كثيف‌ترين وجه جنس خود را به نمايش گذاشته‌ايم و طبيعي است كه در اين شرايط كسي به آن توجه نخواهد كرد.

* الكن شدن سينماي ملي به دليل اين است كه معضلات اجتماعي روز به روز بيشتر مي‌شود
در ادامه اين نشست كمال تبريزي با اشاره به چگونگي بيان حرف‌هاي ملي در قالب سينماي جهاني اظهار داشت: من در اين نشست به يك استنباطي رسيدم و فكر مي‌كنم كه بياييم از اين زاويه نيز به مسايل نگاه كنيم كه اصولا يك فيلمساز خصوصا آقاي مجيدي دوست دارد راجع به خوبي‌ها بگويد. تمايل دارد فطرت انساني و سنت‌ها و آداب و رسوم را در فيلم‌هايش به نمايش بگذارد و از كرامت انساني كه در شرق خصوصا در ميان ما ايراني‌ها جريان دارد سخن بگويد اما بايد توجه كرد كه ما در جامعه‌اي داريم زندگي مي‌كنيم كه روز به روز اين مسير را از دست مي‌دهيم و اين واقعيت‌ها را داريم و اگر فيلمسازي در جامعه رشد نمي‌كند به دليل همين شرايط موجود است.
وي ادامه داد: الكن شدن سينماي ملي، الكن شدن فيلمساز و كمبود سوژه‌ها به دليل اين است كه معضلات اجتماعي دارد روز به روز بيشتر مي‌شود و شايد من فيلمساز نمي‌خواهم اين موضوعات را به صورت جهاني نشان دهم و دوست دارم كماكان جامعه‌ام را جامعه‌اي سبز به تصوير بكشم اما اگر بخواهم واقعيت‌ها را نشان بدهم بايد همان چيزي را كه در جامعه وجود دارد به تصوير بكشانم و چون ما فيلمسازاني هستيم كه نمي‌توانيم به مخاطب دروغ بگوييم و از طرفي نمي‌توانيم چشممان را بر روي واقعيات ببنديم اين كار را هم نمي‌كنيم.
تبريزي تصريح كرد: من مي خواهم به جرات بگويم كه اينها مربوط مي‌شود به جامعه ما و سينماي ملي زماني مي‌تواند اصلاح شود كه جامعه خوبي داشته باشيم.
اين كارگردان سينماي ايران افزود: آيا در حال حاضر چيزي در جامعه ما وجود دارد كه به آن افتخار كنيم؟ و چون پيدا نمي‌كنيم شايد يكي از دلايل الكن شدن زبان فيلمسازان در كشور ما همين است كه قهرمان خودش را پيدا نمي‌كند واقعيت اين است كه قهرمان در جامعه امروز ما كم شده است و يا اصولا ديگر قهرماني وجود ندارد.
وي خاطرنشان كرد: يك حسي در حال حاضر فيلمسازان با آن مواجه هستند و در مجيد مجيدي هم وجود دارد همين موضوع است كه دارد تيرگي‌هاي جامعه زياد مي‌شود و روشنايي‌هاي آن كم و طبيعي است كه ما نمي‌توانيم در اين شرايط به رشد سينما كمك كنيم و شايد يكي از دلايل اينكه ديگر نمي‌توانيم در عرصه‌هاي جهاني حضور پيدا كنيم اين است كه طبق تعريف مجيد مجيدي از جيب‌مان تاكنون خورد‌ه‌ايم و الان ديگر مولا نا و حافظ كاربردي ندارد و حتي دارند آنها را از ما مي‌گيرند. بسياري از آدم‌ها در گذشته داشته‌ايم كه نتوانسته‌ايم آنها را در جامعه تسري بدهيم.
وي تصريح كرد: خودم معتقد هستم كه خيلي نقاط سياه نبايد مانع آدم بشود و اگر خيلي به اين معتقد باشيم كه اين سيري كه داريم مي‌رويم اين مسير اشتباهي است مي‌توانيم برگرديم و به آينده معتقد باشيم.
انتهاي پيام/ا
 شنبه 20 مهر 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فارس]
[مشاهده در: www.farsnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 127]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن